Çalışan anneler tecrübelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
abartmayın derken? herkes bir prof herkes ortaylı yan sanayisi. tamam en çok sen bılıyon tamam
Arkadaşım böyle bi kanun var. Kurumsal işyerlerinde ve devlette uygulanıyor. Siz nerde çalışıyosunuz bilemicem tüm Türkiye böyleymiş gibi konuşmayın bilmiyosanız da hiç konuşmayın.

Borcu olup bebeğe bakacak imkanı olmayanlar biraz daha ertelemeyi düşünse keşke. Ben öyle yaptım. Düğünden biraz borç vardı, o bittikten sonra denemeye başladık. Eşime de baştan söyledim iki sene izin kullanıp bebeğime bakacağımı. Bu süre zarfında bana kredi çekelim, şunu bunu alalım demesin diye. El kadar bebeği sabah soğuğunda yollara düşürmek pek mantıklı değil. Çünkü ne kadar sıkı giydirirsen giydir hasta oluyorlar. Mecbur kayınvalideyle biraz aynı evde takılacaksınız. Baştan düşünmek daha iyi olurdu ama olan olmuş artık.
Neyi erteleyecektim anlayamadim? Her sey maddiyat da degil kariyerim de önemli benim icin. Kullanabilecegim izinlerim bitti her calisan anne gibi ben de ise dönecegim. Memur degilim 2 yil izin alamiyorum. Isi tamamen birakamam sirketimi ve meslegimi seviyorum bir daha kaldigim yerden devam edemem. Ise dönmek yorundayim yani. Kastettiginiz cocuk dogurmayi ertelemekse eger 10 yil cocuk dogurmayi mi erteleyecegim ? Illa bakici tutabilecek kadar zenginler mi anne olacak?

Arkadaşım böyle bi kanun var. Kurumsal işyerlerinde ve devlette uygulanıyor. Siz nerde çalışıyosunuz bilemicem tüm Türkiye böyleymiş gibi konuşmayın bilmiyosanız da hiç konuşmayın.
nereye bakarsanız bakın rahatlıkla görebileceğiniz hatta kurum dışında bıle her yerde logosu olan devlet kurumundayım . kaç senedir bu konu konuşuluyor. yeni doğum yapan kaç insan var kurumda. hepsi küçük çocuk. bir kişi bile yok etrafımda ve diğer kurumlarda çalışan bebeği olan arkadaşlarımında. anlayacağın benim vergimle maaş alıyorsun demeye geliyor konu. hangi kurum baya merak ettim. söyleyinde orayı emsal olarak alıp dilekçe verelim genel müdürlüğe.

Neyi erteleyecektim anlayamadim? Her sey maddiyat da degil kariyerim de önemli benim icin. Kullanabilecegim izinlerim bitti her calisan anne gibi ben de ise dönecegim. Memur degilim 2 yil izin alamiyorum. Isi tamamen birakamam sirketimi ve meslegimi seviyorum bir daha kaldigim yerden devam edemem. Ise dönmek yorundayim yani. Kastettiginiz cocuk dogurmayi ertelemekse eger 10 yil cocuk dogurmayi mi erteleyecegim ? Illa bakici tutabilecek kadar zenginler mi anne olacak?
Bu düzende ne kadar yaşayacaksınız peki

nereye bakarsanız bakın rahatlıkla görebileceğiniz hatta kurum dışında bıle her yerde logosu olan devlet kurumundayım . kaç senedir bu konu konuşuluyor. yeni doğum yapan kaç insan var kurumda. hepsi küçük çocuk. bir kişi bile yok etrafımda ve diğer kurumlarda çalışan bebeği olan arkadaşlarımında. anlayacağın benim vergimle maaş alıyorsun demeye geliyor konu. hangi kurum baya merak ettim. söyleyinde orayı emsal olarak alıp dilekçe verelim genel müdürlüğe.
Ben 1 sene kendi kurumumda bu şekilde çalıştım. Resmi gazete linkini de aşağı bırakıyorum. Sizde uygulanmadığı olmadığını göstermiyor.

Ne alakası var yahu, bakıcı tutanlar zengin mi?🤦🏻‍♀️ Arkadaşlarım özel sektörde, izinleri azdı. Kimi işten ayrıldı, bebeğini biraz büyütüp işe dönmeye karar verince kurum değiştirdi, başka yerde başladı. Kiminin annesi evine gelip bakıyor, kimisi de bakıcıyla yürütüyor işi. Kredi borcu sabitken maaşımız arttığı için bir iki seneye ödemek daha kolay oluyor. Bu şekilde bakıcı bulmak da çok zorlamazdı sizi. Şartların olgunlaşmasından bahsediyorum ben. Bunu planlamıyorsanız ceremesini siz çekin, bebeğinizi getir götür yapmayın diyorum. Bu şekilde de siz rahat edemeyeceksiniz ama en azından hastalıkla uğraşmazsınız. Bu problem olmasa bebeği bırakıp işe başlamak çok da dert edilecek bir şey değil. Yorucu evet ama anneye iyi geliyor sosyal hayat. Sadece başlarda içiniz buruk oluyor işte.

Ne alakası var yahu, bakıcı tutanlar zengin mi?🤦🏻‍♀️ Arkadaşlarım özel sektörde, izinleri azdı. Kimi işten ayrıldı, bebeğini biraz büyütüp işe dönmeye karar verince kurum değiştirdi, başka yerde başladı. Kiminin annesi evine gelip bakıyor, kimisi de bakıcıyla yürütüyor işi. Kredi borcu sabitken maaşımız arttığı için bir iki seneye ödemek daha kolay oluyor. Bu şekilde bakıcı bulmak da çok zorlamazdı sizi. Şartların olgunlaşmasından bahsediyorum ben. Bunu planlamıyorsanız ceremesini siz çekin, bebeğinizi getir götür yapmayın diyorum. Bu şekilde de siz rahat edemeyeceksiniz ama en azından hastalıkla uğraşmazsınız. Bu problem olmasa bebeği bırakıp işe başlamak çok da dert edilecek bir şey değil. Yorucu evet ama anneye iyi geliyor sosyal hayat. Sadece başlarda içiniz buruk oluyor işte.
Iste maasimin artmasi icin calismam lazim. 1-2 yil disimizi sıkacagız kızım ya kreşe başlayacak ya da bakıcı tutacagım zaten ben kış ayları geçene kadar arada kv ile kalabilirim diye yazdım sadece halbuki ama o kadar abartıldı ki durum

Iste maasimin artmasi icin calismam lazim. 1-2 yil disimizi sıkacagız kızım ya kreşe başlayacak ya da bakıcı tutacagım zaten ben kış ayları geçene kadar arada kv ile kalabilirim diye yazdım sadece halbuki ama o kadar abartıldı ki durum
İşte çocuktan önce biraz daha çalışıp maaşınız artsaydı ve kredi ödemesi bir tık kolaylaşsaydı bakıcı tutmak bu kadar zor gelmeyecekti size. Ben bundan bahsediyorum. Çevremde bunu önceden planlayıp çocuk düşünen insan çok var, tuhaf değil aslında söylediğim şey. İmkanınız varsa evinizi babaanneye yakın bir yere taşıyın. Büyüyene kadar çok işiniz düşecek çünkü.

İyi de arkadaşım 9 aylık çocuk öğlen çorba yer mesela öğleden sonra yoğurt meyve filan yer . Kv yapmak zorunda mı ? Kadın kaç yaşında gücü yetecek mi ? Ben 29 yaşındayım bebe bakarken yorgunluktan bitiyorum . Millette ne bebeler ne hamarat kv ler var ya kıskandım 😃😃😃😃
Yapmak zorunda değilse yapmaz.
Kadın kabul etmiş, muhtemelen istekli.

Kadın buradaki üyeler kadar dert etmemiştir yemeği kim yapacak, temizlik ne olacak...

Yapmak zorunda değilse yapmaz.
Kadın kabul etmiş, muhtemelen istekli.

Kadın buradaki üyeler kadar dert etmemiştir yemeği kim yapacak, temizlik ne olacak...
Etmez normal çünkü tüm işi kayinvalidenin yapacağını düşünüyor yemek ne ki gerçekten burda. Aslında esas sorduğu soruda o kadar değişken var ki hepimiz ayrı duyguları olan insaniz. Ama diğer konularda az çok herkes ne olacağını tahmin edebiliyor ondan bu kadar takıldılar bence.

Abuk subuk saldırmanıza gerek yok. Sizinkisi hayatını çocuğa adamak zorunda kalmak falan değil ki hiçbi alakası yok neye saldırıyosunuz. 3,5 aylık çocuğa bakmamak için işe kaçmayı tercih ediyosunuz bunu açıkça yazıp sonra hayatımı adamaktan hoşlanmıyorum diyosunuz halbuki bu en temel bakım size 25 farklı oyun seti alıp günde 50 etkinlik niye yapmadınız diyen yok. O zamanlar anneye en muhtaç olduğu dönem bebeğin bunu bilmek için çocuğu hayatının merkezine koymaya gerek yok. Tuhaflıklarınızı normalleştirmeyin yoksa banane naparsanız yapın. Her kadın analık için ölmeli falan değil her kadının analık için ölmek zorunda olduğunu düşünenler ne kadar garipse ve uçtaysa 3,5 aylık çocuğu zorunlu sebepler dışında bırakıp gidenler de aynı ölçüde gariptir.

siz kim oluyorsunuz da benim düşüncelerime, anneliğe bakışıma tuhaflık deme hakkına sahip oluyorsunuz?
ben tercih etmedim buna kim ne hakla karışabilir? ben çalışmayı tercih ettim ve bu şekilde mutlu oldum ve ben böyle mutlu olduğum için mutlu bir evladım olduğuna inanıyorum. kim buna itiraz edebilir?? bırakıp gitmek diyip olayı ajite ederek alkış alamazsınız zira bırakıp gezmeye gittiğimi iddia etmedim çalışmaya gittim.
konu sahibine ya da başka bir kadına nasıl senelerce çocuğuna bakma isteğine bir şey söylemeye hakkım yoksa kimsenin de benim gibi düşünen kadınlara böyle saçma ithamlarda bulunmaya hakkı yoktur.
ilk yorumumu yazarken kendi durumumu beyan ettim ve böyle bir tavsiyede bulunmadım. herkes kendi istediği gibi çocuğunu yetiştirme hakkına sahiptir ve kimse buna gereksiz yorum yapma hakkına dahi sahip değildir.
benim düşüncemi beğenmiyorsanız gidip günlüğünüze ağlayarak yazabilirsiniz ama bana parmak sallama hakkınız yok..

Maaş artınca kreş bakıcı paraları artmıyor mu zannediyorsunuz hangi dünyada yaşıyorsunuz 😃 ülkenin en ücra şehrinde yaşıyorum 22 aylık oğluma dandik bir kreş bulduk zorla oda 1800 TL aylık 😃😃😃 bakıcı da herhalde 2000 TL altına bakmaz öyle değil mi 😃 seneye aynı okul 2500 TL olur bakıcı da bir o kadar anladınız mı mantığı ? Yukardan demişsiniz ki ne varmış düzenimde diye 😃 düzende birşey yoksa neden konu açıyorsunuz 😃 konu ile bağlantısı yoksa mesela neden ilk msj da işlerle uğraşmam yazdınız ? Sıkışınca kaçın tabi 😃 hamarat becerikli Kv size de bakar çocuğunuza da haydi bakalım 😀

siz kim oluyorsunuz da benim düşüncelerime, anneliğe bakışıma tuhaflık deme hakkına sahip oluyorsunuz?
ben tercih etmedim buna kim ne hakla karışabilir? ben çalışmayı tercih ettim ve bu şekilde mutlu oldum ve ben böyle mutlu olduğum için mutlu bir evladım olduğuna inanıyorum. kim buna itiraz edebilir?? bırakıp gitmek diyip olayı ajite ederek alkış alamazsınız zira bırakıp gezmeye gittiğimi iddia etmedim çalışmaya gittim.
konu sahibine ya da başka bir kadına nasıl senelerce çocuğuna bakma isteğine bir şey söylemeye hakkım yoksa kimsenin de benim gibi düşünen kadınlara böyle saçma ithamlarda bulunmaya hakkı yoktur.
ilk yorumumu yazarken kendi durumumu beyan ettim ve böyle bir tavsiyede bulunmadım. herkes kendi istediği gibi çocuğunu yetiştirme hakkına sahiptir ve kimse buna gereksiz yorum yapma hakkına dahi sahip değildir.
benim düşüncemi beğenmiyorsanız gidip günlüğünüze ağlayarak yazabilirsiniz ama bana parmak sallama hakkınız yok..
Bu benim şahsi düşüncem değil. Doktorundan pedagoguna herkes ilk 6 ayın önemini vurguluyor. 6 ay bi kere çocuk 1-2 saatte bir emer anne ve bebeğin bağlandığı en önemli zaman dilimidir en basitinden burdan hesap etmek gerekir. Asıl siz başka yerde günah çıkarın, bye.

Mune Mune konu sahibi kazeni etiketlemiş konuyu kapatmak için sanırım onun etiketi kapalıydı . Yardımcı olur musun 😃

Ne var düzenimde?

Ayy valla cildiricam artik ne sordum konu nerelere geldi. Herkes cok bilmis herkes mukemmel anne cunku!

Kazen Kazen konumu kapar misin? Cunku insanlar sacmalamak icin yorum yapiyor
Talebiniz üzerine konunuz yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X