çalışan anneler ve gece uyumayan bebişleri

vinikkurba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
150
0
66
İstanbul
arkadaşlar çalışıpda bebişlerinin gece uyku problemi olan anneler zorlukları ve sıkıntıları nelerdir burada paylaşalım birbirimize destek olalım:31:

uyumuyor uyumuyor uyumuyooorrr :((( 11 buçuk 12 gibi uyutuyorum tamam diyorum tam ben yatmaya hazırlanıyorum bi ağlama sesi...sonrasında gecenin bi yarısında oyun isteyen bi çift göz...geceyi resmen günüdz sanıyo.ışıkları kapıyorum uyku saatinin geldini hissettiriyorum.yoğurda bayılıyo günde 2 kase yiyo nerdeyse.9 aylık tatlı bi kızım var ama uyumadığı zaman çıldırıyorum normalde okula servisle gidiyorum ama onun sayesinde hiçbizaman servise yetişemeyip taksiyle gidiyorum.buraya bi çözüm bulabilmek için girdim ne olur önerisi olan biri sölesin lütfen çoookkk ihtiyacım var.

Canım seni öyle iyi anlıyorum ki..Ama maalesef bu işin çaresi olmadığına inanıyorum..Uyumayınca uyumuyorlar...Benim kızım 22 aylık hala geceleri geç yatıyor, sık sık emmeye uyanıyor..Gündüzleri en fazla 1 saat uyuyor..Ben çoğu zaman iş yerinde uykusuzluktan kafayı yiyorum...
Doktor bile kimisi az uyur yapacak bişi yok diyor :(
Ama son bir iki aydır gece 1 den evvet yatmayan kızım 11 gibi uyumaya başladı..Hala geceleri çok sık kalksada en azından 10:30-11:00 gibi uyuması biraz dinlendiriyor...
Sanırım büyüdükçe düzelecekler...
Sen mümkün olduğunca fırsat buldukça uyu yoksa dayanamıyorsun..Mesela ben ve eşim hafta sonu kızımın öğle uykusu saatinde mutlaka evde olup onla beraber uyuyoruz..Çok dinlendirici oluyor :)

Kızım 3 yaşına kadar bize de çektirdi.Sonrasında gündüz uykusunu kısa tuttum, gece uykusuna daha erken geçer oldu.Şimdi 4 yaşında gündüz uyutmuyorum, akşam 21 de kendiliğinden uyuyor.O uyuyor ama bu sefer de bebiş uyanık :37:

3 gündür günlük sadece 3 saatlik uykuyla duruyorum. çok kötüyüm şuanda. gözümü kırptığım anda uyuyucağım sanki. gece hiç uyumuyorlar 3 gündür. 2 de kalkıp sabah yediye kadar ayaktalar.

Bizim ufaklık sayesinde uyku düzeni konusunda master oldum :) Bu başarımı yavrucak net'te okuduğum bir yazıya borçluyum aslında. Okuduğum yazıdaki öneriler şöyleydi:

Uykudan Önce
  • Çocuk; gün içinde oyun oynadığı, eğlendiği, güzel vakit geçirdiği odasında uyuyacağından; oyun odası olarak algıladığı mekânın uyku odası haline getirilmesi gerekir. Bunun için; oyuncakların düzenlenerek kaldırılması, yatağın hazırlanması önemlidir.
  • Uykunun temelinde bedensel ve zihinsel rahatlama vardır. Bu rahatlamanın kolaylıkla sağlanabilmesi için; çocuk yatmadan önce fazla hareketli oyunlardan, duygusal gerilimlerden uzak tutulmalıdır.
  • Ilık sut içmek çocuğun uykudan önce rahatlamasını sağlayabilir.
  • Okul öncesi donemdeki bir çocuk için 20.30-21.00 en uygun uyku saatleridir. Uyku saatinden yarım saat önce üst baş değişimi, diş fırçalama gibi uyku için gerekli hazırlıklar yapılmalıdır.
Benim kızım oyuncaklarını etrafa saçmaya bayılır. Uykudan önce her seferinde odadaki oyuncak karmaşasına son verip etrafı topluyorum. Sonra yatağını hazırlıyorum. Yatmadan önce kesinlikle ılık süt içiriyorum. Her gün aynı saatlerde uykuya gitmesine özen gösteriyorum ki alışkanlık kazansın. Ve bir de masal okuyorum hafif bir müzik eşliğinde. Biraz sabırlı olmakta fayda var. 1 ay boyunca bu rutini uyguladım ve bizimki başını yastığa koyar koymaz uyumaya başladı :)

Back
X