- Konu Sahibi meryemmeryem
anlıyorum canım seni
işim çok yorucu değil çok zaman sorunumda yok
bazen işler yoğun olmazsa erken çıkıp gidebiliyorum evime
hafta sonu 2 günde izinliyim onuda oğluma ayırıyorum
bu zamanlar geçecek inşallah
çok yıpratıyor beni ama elimden gelen bişey yok![]()
Canım benim o zaman hiç kendini o kadar yıpratma çünkü o seni çok iyi anlar senin evden gittiğin için üzülmen bebeğinide üzer..
Bak sen yine oğluna ayırabilecek yeterli zaman bulabiliyorsun. Ben sana neler yaşadığımızı anlatayım.
Sabahları 6 da kalkardım o uyurken ama ben kapıyı örttüğüm an uyanırdı yada es kaza onun uyuduğu odan da bir şey almam gerekirse uyanır birde sevimli sevimli yüzüne bakardı oyun oynamak isterdi yada emmek isterdi gitmiyim diye. Bazen yarıda bırakır servis kaçmasın diye kaçar gibi giderdim arkamdan ağlardı. Çoğu zaman o uyanmasın en azından arkamdan ağlamasın diye hırsız gibi çıkardım evden.
Bütün gün ya 1 ya 2 kez arayıp napıyor diye sorabilirdim. Bazen hiç arayamazdım çünkü müşteri beklemez ama evde benim miniğim beklerdi nasıl olsa..
Akşam mesai çıkacak diye ödüm kopardı çünkü mesaiye kalırsam bir de akşam trafiği eve ancak o uyuduktan sonra gelebilirdim o yüzden oğluma annem baktığı halde bakıcı bakıyor diyip erken yani normal saatim olan 5 te çıkardım çünkü o halde bile köprü trafiği ile eve ancak 6 buçuk 7 gibi gelebiliyordum.
Eve geldiğimde genelde tam yemek saati oluyor daha üzerimi değiştiremeden yemek yedirmeye çalışıyordum onda da ya yemek istemiyor yada yedikten sonra kusuyordu sinirimden ağlıyordum yada annemle tartışıyorduk.Hergün hemen hemen bu şekilde geçiyordu.
Ayrıca haftada sadece bir gün izin yapıyordum o da haftanın hangi günü olacağı belli değildi 12 gün aralıksız çalıştığımı biliyorum. O izin günlerininde nasıl geçtiği malum..
Şimdi bu şekilde çalışma koşullarında oğluma ayıramadığım zamanın acısını çıkartıyorum. İşten ayrıldım çünkü bu böyle gitmezdi..
Ama sabah 8 de gidip akşam 6 da evime geleceğim, stresi az, haftanın iki günü tatil yapabileceğim resmi tatilleri gerçekten tatil olan (son 1 yıldır tüm resmi tatillerde çalıştım bayramlarda bile) adam akıllı bir işim olsaydı inanın hiç vizdan azabı çekmez çocuğuma ayırdığım zamanın keyfini çıkartırdım.
O yüzdenişimizin ve size kalan zamanın kıymetini bilin canım.
Ben oğlum 3 yaşına gelene kadar ona bakacağım ama sonrasında mutlaka çalışacağım. Allahın izniyle ama bu sefer ölümüne çalışmak değil keyifine çalışmak olsun istiyorum :)