Çalışan anneler

Ben 2 sene ucretsiz izin alıp sonrasında ise başladığımda direk nöbete girdim,eşimle farklı kurumlarda çalışıyoruz oda nöbet tutuyor ayda 4 yada 5 nöbet benim, 3 nöbet onun var gündüzleri krese gidiyorlar,akşamları ben nobetciysem babaları bakıyor.zaten gurbette başkada kimsemiz yok.Allah canlarına sağlık versin,bizde onlar için çalışıyoz.yetememe duygusu elbetteki oluyor ama bu dönemlerde geçecek.Onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışmak durumundayız,ben sırf bu yüzden istifa etmek olayına sıcak bakmıyorum,okumak zor,atanmak daha zor.Bugun çocuklar için mesleği bırakabilirsiniz ama bu çocuklar büyüyecek hep öyle kalacak değil.Hayatin ne getirecegi de belli degil.Yeter ki sağlık olsun.Calisip nöbette tutup bakar buyuturuz cocuklarimizi.Allah acılarını gostermesin🤲
Aynı durum bende de var :( peki çocuk hasta olduğunda neler yaptınız

Ama çocukları ana okuluna gönderme konusunda vicdan yapıyorum . İkizler 4 yaşında . Acaba çalışma işini ertelesem mi diye ?

Ögretmenlik çok güzel meslek :) yarım gün çalısabilseydiniz keşke 9-5 calisma bebek bakımı için daha kolay olmaz mi eşinizin çalısma saatleri nasıl. Bizim hep 24 saat 12-16 falanda yok :KK43:
Eşimde devlet memuru onunda çalışma saatleri 9-5 ancak bakanlıkta müdür olduğu için eve gel git daha rahat olur diye düşünüyorum

Peki çocuk hasta olduğunda nasıl bir yol izledi gurbetteyim ve kimsem yok
Kendi izin alamadığı durumda eşi izin aldı o şekilde idare ettiler sonra alışti bünyesi. Zaten okul dönemi çok uzun 4 yaş olmasa 7 yaşta yine ayni sorun okula baslayinca diğer cocukların floralarına alısma sürecinde hasta oluyolar hep

Merhaba siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Beni çok strese sokan bir konu var; çalışma hayatına dönmek.
Kısaca bahsedeyim eşimle 24 saat nöbet usulü çalışanlarız,6 aylık bebeğim var ve nöbetler şimdiden beni strese sokuyor nasıl olacak nasıl yapıcaz diye düsünüyorum.(24 aya kadar nöbet olmamasına rağmen şimdiden stresi sardı beni)
Ayda ortalama 8-9 nöbet yazın 9-10 olarak düşünün sizce;
-Eş ile farkli gunler tutup evde annenin yada babanın bakması mi (bu durumda evde 16-17gün denk gelmiyoruz)
-Kullanılabilcek ücretsiz izini kullanıp direk nöbete girmek mi yada öncesi 9-5 ile alıstırmak mı
-Eşim ile ayni gunler nobet tutmak mi (ayda 8 gün annemle kalacak bu durumdada)

Hangisi en sağlıklısı olur nasıl anlatabilirim nöbette olduğumu "anne işte akşam gelecek" durumu olmayacak bu travma yapar çok üzülür mü ? :KK43: O kadar içim daraldı ki istifayı bile düşündüm borcumuz var orası ayrı. Atanmak için cok uğraşılıyor bende onlardan biriydim fakat Çok yıpratıcı fiziksel ve psikolojik zor bi mesleğimiz var bu derece istifa bile düsüncegimi inanin tahmin etmezdim
Birde sizce anne ve çocuk icin annenin her gün işe gitmesi mi yoksa nobetli calismasi mi zor olur ? Cevap yazarsaniz şimdiden teşekkür ederim
Telefondan yazıyorum yazım yanlışları olabilir şimdiden kusura bakmayın :)
Merhaba benim annemde nöbetçi çalışan sizin gibi. Annemin nöbette olduğu günler babam ve anneannemle kalırdım. Bebekken değil ama ilk çocukluk yıllarımda 5-6 yaş çok üzülürdüm annem çalıştığı için keşke ev hanimi olsaydı dediğim oldu. Ama biraz daha büyümeye başlayınca ( 10 11 gibi) neden çalışması gerektiğini anladım. Şimdi geçmişe dönsem annem istifa etsin istemezdim. Siz calismadiginizda gecinebilseniz bile çocuğunuza verebileceğiniz en iyi maddi imkanları verememiş, istediği şeylerin hepsini alamamış olacaksınız. Ayrıca kadınların istihdamda yer edindiğini görerek büyümek özellikle kız çocukları için çok önemli bence. Bir dipnot daha geçmek istiyorum. Çalışan annelerin çocuklarıyla daha az bağ kuracağıyla ilgili olan söylemlere inanmayın. Bu iş karakterde bitiyor. Annemle çevremdeki çoğu arkadaşımın sahip olduğundan cok daha güçlü bir ilişkiye sahibiz. Kendimi bildim bileli en yakın arkadaşım. Çocuğunuzla geçirdiğiniz vakit değil, çocuğunuzla geçirdiğiniz vaktin ne kadar verimli geçtiği önemli ilişkinizde.

Merhaba benim annemde nöbetçi çalışan sizin gibi. Annemin nöbette olduğu günler babam ve anneannemle kalırdım. Bebekken değil ama ilk çocukluk yıllarımda 5-6 yaş çok üzülürdüm annem çalıştığı için keşke ev hanimi olsaydı dediğim oldu. Ama biraz daha büyümeye başlayınca ( 10 11 gibi) neden çalışması gerektiğini anladım. Şimdi geçmişe dönsem annem istifa etsin istemezdim. Siz calismadiginizda gecinebilseniz bile çocuğunuza verebileceğiniz en iyi maddi imkanları verememiş, istediği şeylerin hepsini alamamış olacaksınız. Ayrıca kadınların istihdamda yer edindiğini görerek büyümek özellikle kız çocukları için çok önemli bence. Bir dipnot daha geçmek istiyorum. Çalışan annelerin çocuklarıyla daha az bağ kuracağıyla ilgili olan söylemlere inanmayın. Bu iş karakterde bitiyor. Annemle çevremdeki çoğu arkadaşımın sahip olduğundan cok daha güçlü bir ilişkiye sahibiz. Kendimi bildim bileli en yakın arkadaşım. Çocuğunuzla geçirdiğiniz vakit değil, çocuğunuzla geçirdiğiniz vaktin ne kadar verimli geçtiği önemli ilişkinizde.
Aynı şekilde bende annem keşke ev hanımı olsaydı dediğim zamanlar oldu fakat çok çok kısa sürdü babam hayırsızdı annem kendi ayakları yere basmasaydı boşayamazdı bugünlere böyle gelemezdik. Kariyerli iş kadınıydı rahat imkanlarla büyüdüm, şimdi kızım baba yönünden çok sanslı eşim hem ev hem bebek bakımı konusunda çok yardımcı oluyo bi emzirmediği kalıyo desem yeridir. Eşimle bu endişelerimi paylastim ve capraz tutarak bi ben bi esim bakmaya karar verdik en azindan kendi evinde duzeninde anne ve babayla buyuyecek oraya bura gitmesine bakici yada erken donem kres ihtiyaci olmayacak. Birde bölümümü degistirmeye calisacagim cunku gercekten cok zorlaniyorum nobetten pestil gibi eve geliyodum. Sahadan çıkıp masa basina gecmeyi deneyeceğim

Aynı şekilde bende annem keşke ev hanımı olsaydı dediğim zamanlar oldu fakat çok çok kısa sürdü babam hayırsızdı annem kendi ayakları yere basmasaydı boşayamazdı bugünlere böyle gelemezdik. Kariyerli iş kadınıydı rahat imkanlarla büyüdüm, şimdi kızım baba yönünden çok sanslı eşim hem ev hem bebek bakımı konusunda çok yardımcı oluyo bi emzirmediği kalıyo desem yeridir. Eşimle bu endişelerimi paylastim ve capraz tutarak bi ben bi esim bakmaya karar verdik en azindan kendi evinde duzeninde anne ve babayla buyuyecek oraya bura gitmesine bakici yada erken donem kres ihtiyaci olmayacak. Birde bölümümü degistirmeye calisacagim cunku gercekten cok zorlaniyorum nobetten pestil gibi eve geliyodum. Sahadan çıkıp masa basina gecmeyi deneyeceğim
Ben de senin gibiydim, üzülme hepsi geçiyor çocuklar büyüyor, nöbete geçince ne yapacağım diye düşünürdüm sonra bir fırsat çıktı ve bölümü degistirdim şimdi nöbet tutmuyorum inşallah sen de değiştirirsin ❤️ ama nobetli devam edeceksen de karma bir düzen kur, sadece annen bakmasın ama arada bakar bazı nöbetleriniz bir araya gelmesin, yoksa birbirinizden çok uzak kalırsınız bu da hem eşinizle ilişkiniz hem de çocuk için çok iyi olmaz, çocuk da ister anne babayı bir arada görmek,ayrıca çocuğa sürekli ayrı ayrı baktığınızda çok ypruldugunuz için birbirinize tahammülünuz de azalır bana yipranabilirsinz gibi geldi, tamamen annenize bırakmayın ama arada yardım almaktan kaçmayın.... çalıştığınız için de vicdan yapmayın çocuklar daha iyi bizden, herşeyi anlatın ona anlayacaktır.. ben bugün işe giderken kızım kapıdan opucuklerle uğurladı, hiclica koşarak yap işlerini bitir çabuk gel dedi ❤️😍 o öyle deyince içim parçalanıyor, bazenleri çok zor oluyor ama inan aramızdaki bağ cok güçlü bunu anlayabiliyorum

Ben de senin gibiydim, üzülme hepsi geçiyor çocuklar büyüyor, nöbete geçince ne yapacağım diye düşünürdüm sonra bir fırsat çıktı ve bölümü degistirdim şimdi nöbet tutmuyorum inşallah sen de değiştirirsin ❤️ ama nobetli devam edeceksen de karma bir düzen kur, sadece annen bakmasın ama arada bakar bazı nöbetleriniz bir araya gelmesin, yoksa birbirinizden çok uzak kalırsınız bu da hem eşinizle ilişkiniz hem de çocuk için çok iyi olmaz, çocuk da ister anne babayı bir arada görmek,ayrıca çocuğa sürekli ayrı ayrı baktığınızda çok ypruldugunuz için birbirinize tahammülünuz de azalır bana yipranabilirsinz gibi geldi, tamamen annenize bırakmayın ama arada yardım almaktan kaçmayın.... çalıştığınız için de vicdan yapmayın çocuklar daha iyi bizden, herşeyi anlatın ona anlayacaktır.. ben bugün işe giderken kızım kapıdan opucuklerle uğurladı, hiclica koşarak yap işlerini bitir çabuk gel dedi ❤️😍 o öyle deyince içim parçalanıyor, bazenleri çok zor oluyor ama inan aramızdaki bağ cok güçlü bunu anlayabiliyorum
Cevabınız için çok teşekkür ederimm. Bu bölümden cikabileceğim yer yine nobetli fakat masa bası fiziksel yorgunlugu yok en azindan keske 9-5 imkan cıksa banada diye dua ediyorum. Ben 9-5 calissam hafta ici esim en fazla iki nobet tutar o suredede annem aksama kadar bakar cok guzel bi duzen olurdu dua ediyorum mübarek günlerde hayır kapılar açılsın diye☺️

Cevabınız için çok teşekkür ederimm. Bu bölümden cikabileceğim yer yine nobetli fakat masa bası fiziksel yorgunlugu yok en azindan keske 9-5 imkan cıksa banada diye dua ediyorum. Ben 9-5 calissam hafta ici esim en fazla iki nobet tutar o suredede annem aksama kadar bakar cok guzel bi duzen olurdu dua ediyorum mübarek günlerde hayır kapılar açılsın diye☺️
İnşallah olur,inan benim için de imkansız gibiydi bulunduğum yerde boşluk olmuyor genelde ama Allah nasip edince oldu, nobetsiz yer olmasa bile masa başı olan yere geç en azından eve yorggun gitmemiş olursun,

Sevgili meslektaşım,bu günler geçer canını sıkma.Soruna gelecek olursak ben eşimle dönüşümlü büyüttüm bizde aynı şekilde ikimiz sağlık çalışanımız 24 nöbet şeklinde çalışıp evden çıkarmadım çocuğumu.Yorulduk mu evet yıprandık mı evet ama evladım benim kurallarıyla nene dede şımartılması olmadan kendi ortamında oyuncaklarıyla mutlu bir bebeklik geçirdi ordan oraya sürüklenmek.Allah izin verirse 2. Çocuğumuda böyle büyütmeyi düşünüyorum.
Canım bir şey sormak istiyorum ben de yeni anneyim ben nöbetliyim eşim 8-5 mesaili. 1 yaşından sonra işe dönmek istiyorum sence o zaman benim nöbetli çalışmam eşimin 1 yaş çocuğa bakması mı yoksa benim de eşimin de mesaili olup başkasının gündüz bakması mı yani bebeğime eşim bakabilir sadece bu konuyu merak ediyorum hangisi iyi olur nöbet tutarsam bebeğimle gündüz daha fazla vakit geçireceğim ama 1 yaş için gece yanında olmamak zor olur mu

Canım sende nöbet tutmuşsun kaç aylıkken bırakıp nöbete başladın acaba
Konuyu açtiktan sonra bir çok anne ve uzmandan fikir edindim, nobet konusunda fikrim tamamen degisti eş ile dönüsümlüye karar verdik. Ekibimde 24 ayı beklemeden 15 ayda dilekce ile gecen cok anne var demek ki daha rahat olduguna geciyolar diye dusunuyorum bende

Konuyu açtiktan sonra bir çok anne ve uzmandan fikir edindim, nobet konusunda fikrim tamamen degisti eş ile dönüsümlüye karar verdik. Ekibimde 24 ayı beklemeden 15 ayda dilekce ile gecen cok anne var demek ki daha rahat olduguna geciyolar diye dusunuyorum bende
Canım ben nöbet tutmayı daha çok seviyorum hemde daha mantıklı geliyor bana ama bakalım zaman ne gösterecek hemde babası yanında olsun istiyorum ben olmadığım zaman

Back
X