çalışan annelerin en büyük sorunu olan bakıcı-kreş derdim an biraz daha farklı kısmındayım.

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.625
30.327
798
başlığı hatalı yazdım kusuruma bakmayın.
evet defalarca bununla ilgili konular açmak zorunda kaldım. şu an bu derdin farklı kısmındayım.
1 oğlum var. 3,5 yaşında. kreşe gidiyor. ben 8-17 çalışıyorum.
eşim ise sürekli çalışıyor :KK70:bazen geceler de yok. o yüzden çok yoruluyorum.
neyse efendim oğlanı eşim alıyor. çünkü ehliyetim yok. ev-iş-kreş birbirinden çok alakasız yerlerde.
ama haftanın iki günü çocuğu 19 gibi alıyor. en sona kalıyor gibi bir şey. bir de sıkıldı sanki gitmek istemiyor gibi. evi seviyor, oyuncaklarını seviyor.
ben hafta da 3 gün kreşe yollasam 2 gün de bakıcı ayarlasam. hatta bakıcı hanımı 3 gün çağırıp bir günde evi toparlayıp süpürmesini silmesini istesem nasıl olur??
hem haftada 3 gün yemek derdim de olmaz.benim için iyi olur da çocuk için bir sıkntı olur mu?? tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?? ya da düzeni bozma 5 tam gün gitsin çocuk mu dersiniz.

Son düzenleme:
Ehliyet şart
Çocuğunuz kreş için yaşı uygun

Denedim alamadım. bir de panik atağım çıktı. ne kendi canımızı ne de başkasının canını tehlikeye atarım. o yüzden onu eledim bile. çünkü gerçekten denedim ama olmadı. kreşe gidiyor da azaltsam mı gün sayısını derdindeyim.

Servis yok mu

Kreşten sizin işyerinize gelsin ordan sa sizinle eve

Böylelikle geç saatlere kalmaz

O sona kalmak çocuklara koyuyor zira

kreşle iş yerim arası da çok uzak. güvenilir temiz olduğundan o kreşe verdim. dün ben almaya gittim. gene de çok geç evde olduk. evet çok koyuyor. sona kalan bir iki kişi benim babam geldi benim annem geldi diye koşuyorlar kapıya.

2 saat içinde çocuğu sizin almanız mümkün değil mi? Taksi ile mesela? Hem bakıcı hem kreş şöyle uygun olabilir. Yarım gün bakıcı yarım gün kreş.

taksiye 100 lira rahat veririm. ve yine de eve geç ulaşırım. aslında mesafeler yakın olsa yapacağım şey yarım gün yarım gün olurdu. evimin karşısında devlet anaokulu vardı öyle yapacaktım ama yaştan dolayı seneye kaldı o iş.

başlığı hatalı yazdım kusuruma bakmayın.
evet defalarca bununla ilgili konular açmak zorunda kaldım. şu an bu derdin farklı kısmındayım.
1 oğlum var. 3,5 yaşında. kreşe gidiyor. ben 8-17 çalışıyorum.
eşim ise sürekli çalışıyor :KK70:bazen geceler de yok. o yüzden çok yoruluyorum.
neyse efendim oğlanı eşim alıyor. çünkü ehliyetim yok. ev-iş-kreş birbirinden çok alakasız yerlerde.
ama haftanın iki günü çocuğu 19 gibi alıyor. en sona kalıyor gibi bir şey. bir de sıkıldı sanki gitmek istemiyor gibi. evi seviyor, oyuncaklarını seviyor.
ben hafta da 3 gün kreşe yollasam 2 gün de bakıcı ayarlasam. hatta bakıcı hanımı 3 gün çağırıp bir günde evi toparlayıp süpürmesini silmesini istesem nasıl olur??
hem haftada 3 gün yemek derdim de olmaz.benim için iyi olur da çocuk için bir sıkntı olur mu?? tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?? ya da düzeni bozma 5 tam gün gitsin çocuk mu dersiniz.
Bence süper olur

Bunu kreşe de danışın isterse, bizim öyle bir durum olmuştu, o zaman çok önermiyoruz demişlerdi, çocuğun okul disiplini bozuluyor diye, hatta bizim kreş kabul etmiyordu çok geçerli bir sebep belirtmezseniz.

Servisi yok mu? Ya da eşiniz kendi işini yapıyorsa muhakkak zaman ayırıp zamanında almalı her gün.

Bunu kreşe de danışın isterse, bizim öyle bir durum olmuştu, o zaman çok önermiyoruz demişlerdi, çocuğun okul disiplini bozuluyor diye, hatta bizim kreş kabul etmiyordu çok geçerli bir sebep belirtmezseniz.

Servisi yok mu? Ya da eşiniz kendi işini yapıyorsa muhakkak zaman ayırıp zamanında almalı her gün.

servis maalesef alakasız güzergahta. eşimin 19 da biten işi kendi işi değil maalesef. kreş durumu biliyor sorun çıkarmaz muhtemelen. seneye aslında daha düzenli olacakta. bu yılı da atlatmamız gerek. oğluma üzülüyorum da bazen. ilk çocuk resmen denek gibi oluyor.

servis maalesef alakasız güzergahta. eşimin 19 da biten işi kendi işi değil maalesef. kreş durumu biliyor sorun çıkarmaz muhtemelen. seneye aslında daha düzenli olacakta. bu yılı da atlatmamız gerek. oğluma üzülüyorum da bazen. ilk çocuk resmen denek gibi oluyor.

Sona kalma olayı çok etkiliyor evet, sırf bu yüzden bir arkadaşım istifa etmek zorunda kalmıştı bir kaç yıl önce. Çocuk çok etkilenmişti çünkü. Ben olsam yerinizde kreş değiştirip 5 tam güne devam ederim. Bakıcı ayarlaması bana daha zor geliyor çünkü. Sizin uygun bakıcı bulmanız daha kolay olacaksa deneyebilirsiniz.

Siz işten eve ne ile ve kaçta geliyorsunuz

Bence ters de olsa çocuk işe sizin yanınıza gelmeli ordan gelmelisiniz

Oğlumun arkadaşı vardı

Evleri annesinin işi ve okul arasında idi ki bayağı mesafe var arada

Annesinin yanına servis bırakıyor oradan da eve gidiyorlardı

Siz 5 te çıkıyormuşsunuz çoğu yerde çıkış 6 ya da 6,5 da bu nedenle şanslısınız

Ya da okul servisi sizin evin orada kaçta oluyor ona da bir bakın sizden sonra geliyorsa siz eve geçin çocuk da servis ile gelsin trafik vs olunca da alabilecek biri lazım tabii

Bir de burada ev işi yardımcı Ablalar var tam çocuk bakıcısı gibi değil

Mesela her gün 3 te geliyor ortalığı topluyor yemek yapıyor çocuk gelince onu karşılıyor annesi grince de eve gidiyor

Çocukları okula giden kadınlar vs böyle çalışıyor sabah çocuğu ile evde öğlen çocuk okulda kadın da işte sonra kendi çocuğunu alıp evine gidiyor vs vs

Sadece bakıcı baksa nasıl olur.. yapacağınız bütün masraflar hem çocuğunuz hemde sizin için iyi olur.. çocuğunuz için bir yer olur..ordan oraya yer değiştirmek çocuk etkilenir..sizde yorulursunuz.. yaşı küçük.. en iyisi bakıcı hem siz rahat edersiniz hem çocuk..

Cocugun sosyallesmesi icin kres cok iyi ama kres zamani cok cok fazla. Yarim gun onerilir genelde. Yada 3 de 4 de alinir bu yas cocugu kresten. Bence bakici tutun saat 3e dogru alsin cocugunuzu. Yada yarim gun verin gunun diger yarisinda baksin.

Sona kalma olayı çok etkiliyor evet, sırf bu yüzden bir arkadaşım istifa etmek zorunda kalmıştı bir kaç yıl önce. Çocuk çok etkilenmişti çünkü. Ben olsam yerinizde kreş değiştirip 5 tam güne devam ederim. Bakıcı ayarlaması bana daha zor geliyor çünkü. Sizin uygun bakıcı bulmanız daha kolay olacaksa deneyebilirsiniz.
bazen istifa benim de aklıma gelmiyor değil ama çok zor elde ettim işimi memurum. o yüzden hemen bu fikirden kaçarak uzaklaşıyorum. bakıcıyı kolay bulurum bence. çünkü zamanım var. bir de kamera koyacağım eve bakıcının bilgisi dahilinde.

Siz işten eve ne ile ve kaçta geliyorsunuz

Bence ters de olsa çocuk işe sizin yanınıza gelmeli ordan gelmelisiniz

Oğlumun arkadaşı vardı

Evleri annesinin işi ve okul arasında idi ki bayağı mesafe var arada

Annesinin yanına servis bırakıyor oradan da eve gidiyorlardı

Siz 5 te çıkıyormuşsunuz çoğu yerde çıkış 6 ya da 6,5 da bu nedenle şanslısınız

Ya da okul servisi sizin evin orada kaçta oluyor ona da bir bakın sizden sonra geliyorsa siz eve geçin çocuk da servis ile gelsin trafik vs olunca da alabilecek biri lazım tabii

Bir de burada ev işi yardımcı Ablalar var tam çocuk bakıcısı gibi değil

Mesela her gün 3 te geliyor ortalığı topluyor yemek yapıyor çocuk gelince onu karşılıyor annesi grince de eve gidiyor

Çocukları okula giden kadınlar vs böyle çalışıyor sabah çocuğu ile evde öğlen çocuk okulda kadın da işte sonra kendi çocuğunu alıp evine gidiyor vs vs

ben 18 gibi evde oluyorum. otobüs kullanıyorum. uzun bir yol düşünün. ilki evimiz ikincisi işim üçüncüsü oğlanın kreşi. servis de bu yoldan alakasız başka bir yola gidiyor. en oluru ben işten çıkıp otobüsle oğlana gidiyorum. ordan da tekrar otobüse binip eve geliyoruz. yaklaşık 70 dakika falan sürüyor kreşten eve gelmemiz. kreş temiz güzel disiplinli diye de değiştiremiyorum. aslında maddi olanaklar daha iyi olsa oğlanın kreşe yakın taşınırım ama kiralar çok fazla o bölgede.

Sadece bakıcı baksa nasıl olur.. yapacağınız bütün masraflar hem çocuğunuz hemde sizin için iyi olur.. çocuğunuz için bir yer olur..ordan oraya yer değiştirmek çocuk etkilenir..sizde yorulursunuz.. yaşı küçük.. en iyisi bakıcı hem siz rahat edersiniz hem çocuk..

oğlum kreşe alıştı. ordan çok şey öğreniyor. konuşmayı bile orda öğrendi. kreşten tamamen alırsam boşluğa düşer, körelir.

Cocugun sosyallesmesi icin kres cok iyi ama kres zamani cok cok fazla. Yarim gun onerilir genelde. Yada 3 de 4 de alinir bu yas cocugu kresten. Bence bakici tutun saat 3e dogru alsin cocugunuzu. Yada yarim gun verin gunun diger yarisinda baksin.

bu dedikleriniz maalesef olmuyor. bildiğiniz çıkmazdayım. kreş ev iş çok alakasız yerlerde. yarımgün kimse alıp bırakamaz. ya taö gidecek ya gitmeyecek. kaldı ki kreşten vazgeçemem zaten. çünkü oğlum boşluğa düşer. kreş oğluma çok faydalı oldu.

Evet dediğiniz gibi kreşte çok şeyler öğreniyorlar..kreşi tavsiye ederim genelde..
_ siz çocuğunu geç alıyorsunuz.. arada mesafeniz var.. çocuk etkilenir. Üzülür. sadece bakıcı iyi olur diye düşündüm..

Yok işten ayrılmayın.
Ben ayrıldım, evdeyim uzunca süredir.
Depresyona girmeme ramak kaldı, acilen iş hayatına dönmem lazım.

Umarım bir çözüm bulursunuz.
Ama 3 gün kreş 4 gün ev düzeni bence çocuğun okula gitmek istememesi ile sonuçlanabilir. Dediğim gibi yerinizde olsam aynı kalitede olmasa bile kendi iş yerime yakın bir kreşe geçiririm. Hatta şuan iş arıyorum, işe başvurmadan önce yakınlarda kreş var mı diye bakıyorum :KK70:

Sizin işyerinize yakın bir anaokulu tercih etseydiniz daha iyi olurdu. Çıkarken alıp eve beraber geçerdiniz. Sabahta beraber giderdiniz.
19.00 çok geç bir saat,haklısınız. En sona kalan çocuklar hem üzülüyor,hemde açıkmış ve fazlaca yorulmuş oluyorlar. Ben kızımın okulunda geçen sene denk geliyordum, geç alınan çocuk,kızımla yandaki restorana gittiğimizi görünce banada yemek alırmısınız demişti,çok üzülmüştüm. Yemek alıp vermiştim hatta. Sizde aynı okulda devam edecekseniz en azından geç kalacağınız günlerde çantasına kuruyemiş,meyve vb birşeyler koyun olur mu? Öğretmenine söylersiniz verir diğerleri çıkınca.
Bakıcı ve kreş fikri aynı anda sizi maddi manevi zorlar diye düşünüyorum. Çocuğunda düzeni bozulur. Okula gitmek istemeyebilir yada tam tersi bakıcıyla kalmak istemeyebilir.

Back
X