• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calısan bayanlar bir bakarmısınız...

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.326
208
arkadaslar ne kadar maasla ayda nekadar birikim yapıyorsunuz...ben bugune kadar paramı pek bilinçli harcıyamadım..ama şimdi kafama dank etti....hep nasılsa borcluyuz dedim..battık gemi yangider hesabı...ama kendime cekiduzen vermek isityorum..sizlerde tuyo alıyım..gercekten ihityacım var..

Son düzenleme:
Evin giderlerine ne kadar katkı yaptığını belirle, sonra kendine ortalama ne kadar harcadığına en çok neye para gittiğine bunlar gerekli mi gereksiz mi iyice hesapla. Sonra maaşı aldığında başka bir hesap aç kendine kalan parayı oraya aktar/yatır. İnan bir süre sonra oradan harcamak istemiceksin :)

Edit: Biz okuldayken arkadaşımla ne yaptık ne ettik hep yazardık.
Mesela sen 1-2 hafta nelere harcadığını kuruşu kuruşuna yaz sonra ayrıntıları farkedersin zaten

Son düzenleme:
arkadaslar ne kadar maasla ayda nekadar birikim yapıyorsunuz...ben bugune kadar paramı pek bilinçli harcıyamadım..ama şimdi kafama dank etti....hep nasılsa borcluyuz dedim..battık gemi yangider hesabı...ama kendime cekiduzen vermek isityorum..sizlerde tuyo alıyım..gercekten ihityacım var..

bekarım 2bin küsür lirayla bi lira biriktirmiyorum üstüne üstlük kredi kartı borçlarım var,hepsi keyfi borçlar. galiba benden adam olmaz. yapılacak yorumlara benimde ihtiyacım var :27:

bekarım ailemle yaşıyorum ve 2 yıldır birikimim yok. Aileme destek oldum bu yıl biriktirmek istiyorum artık. Bir konu da açarsan bende gelirim aylık birikim bildirimi falan yaparız

bekarım ailemle yaşıyorum ve 2 yıldır birikimim yok. Aileme destek oldum bu yıl biriktirmek istiyorum artık. Bir konu da açarsan bende gelirim aylık birikim bildirimi falan yaparız

çok mantıklı hemen bi başlık açayım. gerçi para biriktirmeye bile tam karar vermedim :27:

Yalnız yaşıyorum.
Evin tüm giderleri bana ait.
Onlara kısıtlama koyamam.
Düşününce; en çok kuaföre ve sigaraya para harcıyorum. Onlara da engel koymam.
Artanı biriktiriyorum.
Heee çok mu birikiyor,işte damlaya damlaya...
Çok şükür giyim,kozmetik hastalığım yok,ihtiyacım olmadan alışveriş yapmam ben.

kızlar para biriktirmek için konular var
ekonomi finans bölümünde

bende biriktirmek istiyorum.
ama çok svrganım.

Ben de şu tatil olayımızdan sonra istisnasız her ay 100 lira kenara atacağım. Ben çok hatcama yapan biri değilim ama olunca ister istemez harcanıyor arkadaşlar. Bu yüzden en azından bu kadarını kenara koymak lazım.

bekarım 2bin küsür lirayla bi lira biriktirmiyorum üstüne üstlük kredi kartı borçlarım var,hepsi keyfi borçlar. galiba benden adam olmaz. yapılacak yorumlara benimde ihtiyacım var :27:

benden vahimsin arkadasım en azından ben eve harcıyorum bayagı:))

ozaman varmısınız birşeyler yapalım bir yerden baslıyalım..

benden vahimsin arkadasım en azından ben eve harcıyorum bayagı:))

yok be canııım 700 lira kira 300 yedim içtim desem 100 elektrik telefon filan kalmıyo yarısından fazlası gidiyo :27:

ben yemiyorum ev sahibine yediriyorum zaten ev sahibi zengin olsun diye çalışıyorum atandıktan sonra farkettim bunu :52::52::52:

yok be canııım 700 lira kira 300 yedim içtim desem 100 elektrik telefon filan kalmıyo yarısından fazlası gidiyo :27:

ben yemiyorum ev sahibine yediriyorum zaten ev sahibi zengin olsun diye çalışıyorum atandıktan sonra farkettim bunu :52::52::52:

aman ya kredin olmasında...bu krediler mahfediyo insanı

aman ya kredin olmasında...bu krediler mahfediyo insanı

kredi yine iyi ya kendine bişeyler almış oluyosun. ben her ay çöpe atıyorum. 700 kiraya vereceğime 1000 lira kredi öder evin sahibi olurum. ama nerde bende o ticari kafa,cesaret :27:

BENDE PARAYI SAĞLAM HARCAYANLARDANIM TOMMY TERGAN AYAKKABILAR ÇANTALAR ONLARLA BİRİKİM YAPIYORDUM KENDİMEEE neyseee evlenince geçiyorrrr ve ev alınca kredi ile geçiyor durum.... ama önerim kirli çıkılar adlı topicmiz vardııı ordaa yararlı bilgiler paylaşıyorduk altın alıp satımı çeyrek para birikimi hiç olmadı ev hazırlığı kışlık yzlık yemekler hazırlıklar vs.....
ama eğer işin varsa bekar yada evli fark etmez hemen bir bes (bireysel emeklilik sistemine) üye ol derim

bekarken maaşımı alınca cüzdanımda fotoğrafların altına 50 100 her ay koyardım baktım bitince ordan alıyorum maaşımı 50 100 eksik çekmeye başladım hep :) ama evlenince kredi borcuna gidiyo maaşım ama buna rağmen eşimde birikim yapabiliyoruz. cebimizde bozuk para olunca 5,10 tl yeri geliyo 20,50tl koyduğumuz bi kutumuz var ve hiç dokunmadık ordaki paraya 2 ayda 400e yakın para birikmiş tatil paramız diyoruz bakalım çok sıkışmazsak tatil paramız birikiyo:)
para kutumda mutfaktaki kahve kutum :)))) tavsiye ederim sizede market dönüşü elinizdeki paraları dolduruverin içine :))

kredi yine iyi ya kendine bişeyler almış oluyosun. ben her ay çöpe atıyorum. 700 kiraya vereceğime 1000 lira kredi öder evin sahibi olurum. ama nerde bende o ticari kafa,cesaret :27:

evet kızkardeşimde öğretmen o da bu sıkıntıyı yaşıyor nitekim bende 3 yıl yaşaım bekarken.... öğretmen ve bayan oluncaaa evde alayım dese yerleşemiyor öyle naparsınn ev sahiplerine para gidiyor naparsın MECCCCCCBURRRRRRRRRRRR
:16::16::16:

bekarken maaşımı alınca cüzdanımda fotoğrafların altına 50 100 her ay koyardım baktım bitince ordan alıyorum maaşımı 50 100 eksik çekmeye başladım hep :) ama evlenince kredi borcuna gidiyo maaşım ama buna rağmen eşimde birikim yapabiliyoruz. cebimizde bozuk para olunca 5,10 tl yeri geliyo 20,50tl koyduğumuz bi kutumuz var ve hiç dokunmadık ordaki paraya 2 ayda 400e yakın para birikmiş tatil paramız diyoruz bakalım çok sıkışmazsak tatil paramız birikiyo:)
para kutumda mutfaktaki kahve kutum :)))) tavsiye ederim sizede market dönüşü elinizdeki paraları dolduruverin içine :))

AMANİNNN GÖRDÜMDE YAKLAŞIK 2 AYLIK EVLİSİNİZ MAŞALLAHHHH TEBRİKLER BACIMMMMM....
böyle birikimle olmanız harikaa zira benim bir kumbaram var hoppp üstten veririm alttan alırımmm :)

AMANİNNN GÖRDÜMDE YAKLAŞIK 2 AYLIK EVLİSİNİZ MAŞALLAHHHH TEBRİKLER BACIMMMMM....
böyle birikimle olmanız harikaa zira benim bir kumbaram var hoppp üstten veririm alttan alırımmm :)

teşekkürler :))) madem koyup geri alıyosunuz ozaman bi hesap açtırın orda biriktirin yada maaşınızı çekerken 50-100 lira eksik çekin bi süre sonra zaten unutuyosunuz orda kalan parayı öyle öyle birikim yapabilirsiniz buda olmazsa 50-100 liralık döviz alın bunu kumbaraya atın bozdurmak daha zahmetli olucağından belki kumbaradan almazsınız zamanla :))

Back
X