• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calısan bayanlar bir bakarmısınız...

teşekkürler :))) madem koyup geri alıyosunuz ozaman bi hesap açtırın orda biriktirin yada maaşınızı çekerken 50-100 lira eksik çekin bi süre sonra zaten unutuyosunuz orda kalan parayı öyle öyle birikim yapabilirsiniz buda olmazsa 50-100 liralık döviz alın bunu kumbaraya atın bozdurmak daha zahmetli olucağından belki kumbaradan almazsınız zamanla :))
: ) güzel tavsiyelerin için teşekkürler bacımmmm biz ne unutuyoz nede döviz elimizde duruyor işte ev aldık onun kredini biterlimde yete diyoruzzz.... :) yinede bes mi öderim.... ve eylülden sonra her ay 100tl atıcam bir yere veya 1 grm altın ama altın bize hiç yaramadı gitti

BENDE PARAYI SAĞLAM HARCAYANLARDANIM TOMMY TERGAN AYAKKABILAR ÇANTALAR ONLARLA BİRİKİM YAPIYORDUM KENDİMEEE neyseee evlenince geçiyorrrr ve ev alınca kredi ile geçiyor durum.... ama önerim kirli çıkılar adlı topicmiz vardııı ordaa yararlı bilgiler paylaşıyorduk altın alıp satımı çeyrek para birikimi hiç olmadı ev hazırlığı kışlık yzlık yemekler hazırlıklar vs.....
ama eğer işin varsa bekar yada evli fark etmez hemen bir bes (bireysel emeklilik sistemine) üye ol derim

canım bu dedigin topik nerden giriliyor...ben sitenin yabancısıyımda

kızlar bende bekarken çok yedim gezdim.şimdi yapıyorum birikim birazda olsa...bende şöyle bişey yapın aylık maaşınızı alınca mesela 500 tl atın kenara geri kalanı ile giderleinizi hlledin.harçlığınızıda eksiden çekin bakın o zaman harcayabiliyomusunuz öyle bol keseden :) böylece yatırımda yapmış olursunuz

Ben öğrenciyim ancak okul zamanıyla birlikte çalışıyorum. Bence tutumlu olmak insanın içinde olması gereken birşey. Kendinize hedefler koyun. Böylece tutumlu olmayı tetikleyebilirsiniz. Ben mesela iphone 4 alacağım dedim kendi kendime, evet az içtim az yedim, malesef tutumlu olmak istiyorsanız zaman zaman lükslerinizde vazgeçeceksiniz, 1 ay kendinizi sıkıyorsanız, 2. ay daha rahat olabilirsiniz, 3. ay yine biraz sıkın gibi. O istediğiniz ayakkabıya gerçekten ihtiyacınız var mı? böyle dusunun. Gerçekten ihtiyacınız yoksa ona vereceğiniz 100 tlyi kenara atın, her ay en az 100 tl atsanız 1.200 eder.

Benim kumbaram var, oraya para atıyorum ve ordan cıkarmıyorum. kısaca kumbara ile yarıs içine girin :) sürekli oraya para koydukça ve koydugunuz paranın yukseldıgını görmeniz hem sizi teşvik hemde mutlu eder. Böylece daha cok biriktirme ihtiyacı duyarsınız. Ben hat safada tutumlu olduğum için ihtiyacım yokken bile yani biriktirmem gereken bir durum yokken bile alışkanlıktan dolayı biriktiriyorum. Şuan staj yapıyorum çalışmıyorum ancak ailem haftada 80 tl veriyorsa, onun 20 tlsi mutlaka kumbaraya gidiyor, ki birde erkek arkadaşım var. Bu arada hiç cimri değilim, ancak o hafta veya o ay para biriktireceğim diyorsam sınırlarımı bilir kendimi sıkarım. Bu iş kendini sıkmadan olmaz..

4 sene oncesine kadar 4 ayri kartim, 5bin tl civari borcum ve 600tl maasim vardi ki eve de yardim ediyordum ;) Sonra dedim bu boyle olmayacak ve kk larini iptal ettirdim. Su an farkli bir iste ve iyi sartlarda calisiyorm. Maasimin yarisini direk biriktiriyorum. kalan kismini 2ye bolup; yarisini aileme, yarisini kendime ayiriyorm. Kendime bisi alicaksam da kendime ayirdgm paradan bi daha para ayiriyorum;) 1 tanecikde KK var limiti 200tl ben belirledim;) 2007den beri calisiyorum keske en basindan birikim yapsaydim diyorum ama buna da sukur. Hayatin karsimiza ne cikaracagi belli deil, o yzden bugunun keyfini cikarmali bir yandan da gelecek icin birikim yapmaliyiz. En basta en guzel birikim altin. Maasiniza gore gram ya da yarim alarak baslayabilirsiniz. Altinlar birikdikce cok heveslencksnz ;)

Maaşınızın hepsini mi harcıyorsunuz, 50-100 lirada mı kenara atamazsınız. Neye harcıyorsunuz? Hepsi zaruri ihtiyaçlarsa birşey diyemem biriktirmek zor olur. Ama bence maaşı çektikten sonra hiç ellemeden 50 lira atın kenara. Mesela banka hesabı açtırın. 50 lira nasılsa cepte sonraki harcamalarınızı 50 lira eksik veya 100 lira eksik gelir üzerinden yapacaksınız zaten.

Mesela ciddi tasarruffumu söyleyeyim komik gelecek çoğunuza olsun gecenin bu saatinde gülmüş olursunuz:)) Mesela her gördüğüm organik denilen ürünleri alır kullanır sonra hiçbirinden fayda göremezdim. Sonra aa bu da yeni çıkmış bak şuna şuna iyi geliyormuş deyip denmeye çalışırdım. Amaa yoook artık yeni ürünler denemek yok. Yıllardan beri kullandığım, memnun kaldığım ürünler dışında yeni maceralara atılmak yok :) İnanın bu sayede ayda bir 200 lira tasarruf etmişim :D :D Sonra boğazıma düşkün biriyimdir ama rejimden sonra kilomu korumak için o toplamda dünya para harcadığım sağlıksız gıdaları yemiyorum. Abur cuburları şöyle toplayınca gerçeketn çok para tutuyorlarmış. Ev ile iş yerim fazla uzak değil geç kalmalarım dışında mibüse binmiyorum bu da bana bir 60 lira daha kazandırıyor :) İşte böyle böyle birikiyor.. N ekadar yardımcı oldu bilemiyorum ama işte fikir olsun diye yazdım :))

Back
X