• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlar evin bütçesini nasıl yapıyorsunuz

Bekarkende calisiyordum ama parlar hic ortak olmazdi
Babam ne kadar maaş alirdi bilmwzdik bile.. Ozenirdim paralar toplanir giderler ayrilir kalan parayla idare edilir ama oyle olmadi hicbir zaman. Fakat evlendiğinden beri hep olmasini istediğim şeyi yapiyoriz. Zaten bir büyük ev kredisi ve ikinci biri ihtiyaç kredi ödemeniz olduğu iccin geriye pek bisi kalmiyor. Giderler i ayiriyoruz geri kalan para bildiğimiz yerdedir ihtiyaç duyduğumuz kadar aliriz. Kumbara yaptim bu arada bozuk.paralar onun içerisine gidiyor.

ikimizde çalışıyoruz..
herkesin maaş kartı ayrı ortak hesapta biriktirmiyoruz..

ben maaşım yatınca tüm faturaları ev kirası vs. ödemesi yapıyorum..param bitince eşim yolluyor zaten..
harcamalar ortak :)
zaten maaşlarımız 15 gün arayla yatıyor o yüzden rahat oluyor..
ama birikim anlamında ben dha çok kenara atabiliyorum:))

Valla eşime kalsa tüm parayı bana bırakacak, canım benim. Senin benim parası kesinlikle yapmayız,bu çok incitici olurdu herhalde. Kasa ortaktır tabiri caizse,o kazanır söyler şuna şuna ödeyelim diye ve her ay sana şunu alalım bunu alalım der,Allah razı olsun.Ben maaşımı alınca da gerekli borçları yatırırız aynı şekilde, kimin neye ihtiyacı varsa hesabını yaparak ve birbirini haber ederek alıp harcar.Eşim kendine bişey almasa ben alamam kendime, o almayınca içime sinmez ki.

Ben belli bir kısmını dolar almak için eşime veriyorum. Bir kısım da bana harçlık kalıyor.
Ama çok harcıyorum:( Cebimde para olmaya görsün ne beğenirsem hemen alıyorum.
Benim açımdan eşimin bütçeyi ayarlaması daha mantıklı ama bakalım.

Ben maasi alirim kirayi oderim. Eve ayda iki kere dip kose temizlige bir ablamiz geliyor onun odemesini ayiririm. Onun disinda her seyi esim halleder. Kredi, faturalar, devremulk, benzin odemelerini ve nutfak alisverisini falan halleder kendi maasindan. Benim maastan kalan parayi esime veririm, bankada birikim yapiyoruz oraya atar. Bana ve kendine 150'ser TL harclik ayirir, mutfagin parasini ve benzin parasini ayirir. O kadar...

ben aldığım parayı bölüyorum. bir kısmını yatırım, bir kısmını çocukların ihtiyaçları, bir kısmını evin giderleri şeklinde oluşturuyorum. eğer bir ay az kazandıysam zorunlu giderleri hallediyorum. ama en önemlisi nasıl ekonomiyi düzenleyeceğini bilmek. az parada olsa minik bir miktar tasarruf yapmak çok önemli. mesela 50 tl de olsa bir köşe harcamamak üzere ayırmak. eskilerin dediği gibi işten artmaz dişten artar. eğer rutine binerse çok rahat edersiniz.

olduğu gibi eşime veriyorum maaşı..bende belli miktarda harçlık ve kredi kartım var..
ihtiyacım kadar o bana veriyo..tüm ödemelerden ev masraflarından o sorumlu oyüzden..
maaşı verdiğim için herşeyi ona yaptırıyorum hiç bi sorumluluğu üstlenmiyorum..
evet, herkese tuhaf gelebilir..ama eşimin egosu öyle tatmin oluyo napiimm..
ve para ondayken ilginçtir daha rahat harcıyorum..
bende olsa daha tedirgin harcardım..
ben ona versemde harcayamıyorum cunku bana verdıgı harclıgın hesabını bıle soruyor

ay hepınıze ımrendım esıme yazdıklarınızı okuttum..bana sen yemek parası a verıyosun gıderın cok dıe azarladı...eşim cımrı ve bencıldır cunku patronum yemek parası vermıyordu...eve ortak maasımızı verıyorum kendıme 100 lıra alıyorum cogunuda kendı aılem karsılar ama genede para para para benım arabam benım maasım benım evım bıktım artık

Kredi kartı ve mutfağı ben hallediyorum kalanı birikim .
Eşimin maaşından da kira faturalar kalanı birikim .
Ortak hesapta birikiyor .
Kimse kimseye harçlık vermiyor kafamıza göre takılıyoruz maaştan kalanlarla :))

slmm ya ben ne yapayım kızlar ya 4 iş bırden yapıyorum haftanın 6 gunu sabah 8 akşam altı burdayım çay yemek işi pazartesı perşembe aşkam merdıvene sılmeye gıdıyorum ayda 3 pazar ev temızlıği işten çıkıp koşa koşa eve yemek bulaşık soba yı yakıp evde ek işe başlıyorum burdan askarı ucretın altında verıyorlar ancak kıra fatura senet odun komur merdıven parası mrket alışverşıne temızlıkten aldığım ve ekişten ayda 200 cıvarı cocuklarımın okulu eksıklerı rabbım sağlık versın genede bın şukur sız çok şanslısınız

Biz hiç birikim yapamıyoruz valla.İkimizin maaşı da gidiyo.Kira faturalar falan derken elde bişi kalmıyo

Güzel bi konu olmuş.. Şimdiye kadar ortak olucak tabi o evde yaşıyosak ayrı hesapmı tutulur diye düşünüyodum.. ama bu kavramlar göreceliymiş, son yaşadığımdan sonra hesaplar ayrı bundan böyle kızlar. Benimki benden para saklamaya çalıştı evet çalıştı diyorum çünkü saklayamadı :/ ablasına borcumuz vardı bu ay ödemeye başladık,mecbur taksit taksit ödicez ve ben ödedim ilk taksitini,benimkinin de gss borcu vardı 5000 tl, yapılandırmaya gitmişti 2000 tlye düşürdüler dedi ben de e devletten baktım silinmiş sgkyı falan aradım sıfırlanmış dediler silinmiş tamamı, yalanını yakalayıp sorduğumdada ablasına olan borcu ödemek için sakladığını ve ödeyince bana doğruyu söyleyeceğini söyledi sanki ben yardımcı olmuyomuşum gibi. Öylemi dedim bundan sonra sen öde o zaman benden zırnık yok.. Napım haketti. (Not: benim maaşım onunkinden yüksek)

Bizim evde paralar bende toplanır. Evlendikten sonra eşim yaşadığım şehre taşındığı için tüm faturalar zaten benim otomatik ödememdeydi. Evlendikten sonra da değiştirmedik. Faturalar için bir miktar bankada bırakırım, geri kalanını çeker onun parasıyla birlikte köşeye atarım. Hem ona hem kendime elimdeki paradan bir miktar harçlık veririm. Ne o ne de ben 5 kuruş çalmayız kesemizden. Para bizim, yuva bizim. Sağolsun sonuna kadar güvenir bana. Tabi ben de onun güvenini yıkacak bir şey yapmadım. Evlenmeden önce de 3 sene boyunca ihtiyaçlarından artan tüm parayı getirip bana verirdi, ben de biriktirirdim. Biz aynı düzen devam ediyoruz.

Back
X