Çalışan Bayanlar Maaşlarınızı Nasıl Harcıyorsunuz?

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
108
Kızlar aklıma bişe takılıyor bu aralar,

evlenince çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum ancak şunu merak ediyorum.

Maaşınız ile ne yapıyorsunuz. mesela eşinizle görev dağılımı mı yapıyorsunuz sen bunu ödiceksin ben bunu ödicem diye yoksa kime hangi fatura denk gelirse yada nasıl bi ödeme varsa o an için o mu ödeniyor?

Maaşınızı alır almaz ben maaş aldım diyor musunuz eşinize?

kendinize özel bişey aldığınızda eşinize maaşımın şu kadarıyla şunu aldım diyo musunuz??

aklıam takıldı bunlar kızlar var mı evli ve çalışan bayanlar??

bende evliligim boyunca calistim, esimin aldigi asla yetmiyordu. Her ayligimi eline vermisimdir, o parayla borclarimizi ödedik.
SImdiki aklim olsa, kendi parami biriktirirdim, erkek milleti nankör oluyor genelde.

evet annem dahil çevremdeki herkes bu görüşü savunuyor. erkek bi zamandan sonra karısının aldığı parayla memnun oluyor. benim en çok korktupumda mesela çocuk doğurucaz bian önce kalk çalış der gibi gözümün içine bakar mı acaba kocam diye çok düşünüyorum. insanoğlu nankör sonuçta ama tek kişinin aldığı paraylada geçim olmuyor:5:

evet annem dahil çevremdeki herkes bu görüşü savunuyor. erkek bi zamandan sonra karısının aldığı parayla memnun oluyor. benim en çok korktupumda mesela çocuk doğurucaz bian önce kalk çalış der gibi gözümün içine bakar mı acaba kocam diye çok düşünüyorum. insanoğlu nankör sonuçta ama tek kişinin aldığı paraylada geçim olmuyor:5:

canım ya benim elime bakarsa diye iş bırakılırmı
bence kesinlikle çalışmaya devam et
ama bi kısmını mutlaka biriktir, bi kısmını kendine harca, bi kısmını eve harca
bu zamanda eşin karun değilse zor yani tek maaşla

Son düzenleme:
ikimizde birbirimizin maaşının ne kadar olduğunu ve ne zaman aldığımızı biliriz.
benim maaşım ev kredisi, eşimin özel sağlık sigortası, tatil ve tv taksitine gidiyor
eşimin maaşıyla da ev kirası, faturalar, gıda, market, kıyafet gibi harcamaları ödüyoruz
yalnız çalışan bi bayan olmama rağmen, tüm maaşım kredi, taksite gittiği için eşimden harçlık almak çok zoruma gidiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
maaşlarımız banka hesaplarına yatıyor.
o ev kirasını, telefon ve internet faturalarını öder ben diğer yeme içme ve elektrik faturalarını.
artan paralar da ayrı banka hesaplarında birikiyor.

ancak bu demek değildir ki, eşim kendi parasıyla eve bişey almıyor veya ben eşimin ihtiyacı varsa ona vermiyorum.

kesinlikle çalışmaya devam et cnm kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. bizim eşimle aramızda para lafı olmuyor. kim önce aldıysa maaşını bankaya yatırıyor ikimizinde maası ortak hesapta her ödeme ordan yapılıyor. kimse kimseye hesap vermek zorunda kalmıyor bizde. kim ne kadar harcama yapmaya hakkı var biliyor ona göre davranıyoruz.

bu arada eğer ben çalışmıyor olsaydım, istediğim bi çok şeyi alamayacaktım. çünkü eşim her nekadar tutumlu biri olduğunu iddia etse de bence cimri :):21:

bu arada eğer ben çalışmıyor olsaydım, istediğim bi çok şeyi alamayacaktım. çünkü eşim her nekadar tutumlu biri olduğunu iddia etse de bence cimri :):21:

evet bide bu var her istediğimizi alamayız çalışmassak. :8:

selam arkadaşlar valla ben 5 yıllık evliyim evlendiğimden beri çalışıyordum, gerçekten eşlerimiz için aldığımız para çok önemli oluyor bir süre sonra. hamile olduğumu aanladığım ilk zamanlar çok iyi bir iş teklifi aldım ve reddettim mecburen, adam delirdi. bense hamileliğimi evimde rahat geçirmek istiyordum. çalışırken maaşımızı aynı yere koyar ordan ihtiyaçlarımıza göre ikimizde alıp harcardık birbirimizin harcadığı paradan da haberimiz olurdu. şimdi ben çalışmıyorum yine aynı şekilde devam. eskiden çift maaş yetmiyordu şimdi fıstık gbi geçinip gidiyoruz bende hayret ediyorum.

daha bir yıl olmadı evleneli ama eşimin maaşını da ben alıp ona harçlık veriyorum. o kadar borç varki o uğraşmıyor ben ödemeleri yapıyorum. eşimbu ay çok harçlık verdin galiba bana dedi :):):):)

Çok şükür borumuz yok bizde sen şunu öde ben bunları öderim yok , eşim evin tüm zorunlu harcamalarını otomatik talimat yapmış ödüyor eve gelirken yemek için ne gerekli ise bazen ben bezen o alır ... haftalık alışverişleride sırayla öderiz... sonuçta o da bende çalışıp para kazanıyoruz kimse kimseye yük olmamalı hep ondan hep ondan olmaz... sağolsun tatillerde bana hiç para harcatmaz... Kendi özel ihtiyaçlarımı maaşımdan karşılarım ama paraya çok sıkışırsam eşimden alırım ... sağolsun lafını bile etmez...

kesinlikle çalışmaya devam et cnm kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. bizim eşimle aramızda para lafı olmuyor. kim önce aldıysa maaşını bankaya yatırıyor ikimizinde maası ortak hesapta her ödeme ordan yapılıyor. kimse kimseye hesap vermek zorunda kalmıyor bizde. kim ne kadar harcama yapmaya hakkı var biliyor ona göre davranıyoruz.

evet bankada ortak hesap açtırmak çok mantıklıymış:65:

ikimizde birbirimizin maaşının ne kadar olduğunu ve ne zaman aldığımızı biliriz.
benim maaşım ev kredisi, eşimin özel sağlık sigortası, tatil ve tv taksitine gidiyor
eşimin maaşıyla da ev kirası, faturalar, gıda, market, kıyafet gibi harcamaları ödüyoruz
yalnız çalışan bi bayan olmama rağmen, tüm maaşım kredi, taksite gittiği için eşimden harçlık almak çok zoruma gidiyor

bende sizinle aynı durumdayım. maaşımın tamamını eşime veriyorum. o taksitlerimizi ödüyor bana harçlık veriyor. aslında maaşları al sen idare et demişti en başta bana ama benim hesap kitap olayım pek iyi olmadığı için kabul etmedim. ne istersem bana alır eşim ama onunlayken üstüme başıma birşey alasım gelmiyor. evlenmeden önceki hallerimi bazen özlüyorum. tek başıma alışverişe gider, kimseye hesap vermezdim. keşke kimsenin borcu olmasada herkes kendi parasını özgürce harcasa yada sıkışmadan biriktirse :61:

selam arkadaşlar valla ben 5 yıllık evliyim evlendiğimden beri çalışıyordum, gerçekten eşlerimiz için aldığımız para çok önemli oluyor bir süre sonra. hamile olduğumu aanladığım ilk zamanlar çok iyi bir iş teklifi aldım ve reddettim mecburen, adam delirdi. bense hamileliğimi evimde rahat geçirmek istiyordum. çalışırken maaşımızı aynı yere koyar ordan ihtiyaçlarımıza göre ikimizde alıp harcardık birbirimizin harcadığı paradan da haberimiz olurdu. şimdi ben çalışmıyorum yine aynı şekilde devam. eskiden çift maaş yetmiyordu şimdi fıstık gbi geçinip gidiyoruz bende hayret ediyorum.

işte benim korktuğum nokta bu:5: önceleri çalışma çalışma diyen adam bi süre sonra paraya alışıp bunu yaparsa gerçekten çok sinir bozucu olur.

bnm erkek arkadaşımda hafif çalışmamı isteme sinyalleri gördüğüm için açtım bu konuyu. mesela bana diyoki çocuğumuz olunca annem bakar bir çalışırız diyo:20:

bende hayır ben büyütücem çocuklarımı diyorum. acaba aklında benim ömür boyu çalışmam fikri mi var bilmiyorum :5:

Son düzenleme:

bende sizinle aynı durumdayım. maaşımın tamamını eşime veriyorum. o taksitlerimizi ödüyor bana harçlık veriyor. aslında maaşları al sen idare et demişti en başta bana ama benim hesap kitap olayım pek iyi olmadığı için kabul etmedim. ne istersem bana alır eşim ama onunlayken üstüme başıma birşey alasım gelmiyor. evlenmeden önceki hallerimi bazen özlüyorum. tek başıma alışverişe gider, kimseye hesap vermezdim. keşke kimsenin borcu olmasada herkes kendi parasını özgürce harcasa yada sıkışmadan biriktirse :61:

mesela banada bu çok yanlış geliyor. ben 3 yıldır çalışıyorum. şu ana kadar hiçbi zaman babamın eline vermedim paramı. evlenincede eşimin eline vermem. ortak banka hesabında birikmesi daha iyi ama ne bileyim koca eline verince her ay benden para bekleyen biri gibi canlanıyor gözümde tuaf oluyorum:12:

Son düzenleme:

işte benim korktuğum nokta bu:5: önceleri çalışma çalışma diyen adam bi süre sonra paraya alışıp bunu yaparsa gerçekten çok sinir bozucu olur.

bnm erkek arkadaşımda hafif çalışmamı istem sinyalleri gördüğüm için açtım bu konuyu. mesela bana diyoki çocuğumuz olunca annem bakar bir çalışırız diyo:20:

bende hayır ben büyütücem çocuklarımı diyorum. acaba aklında benim ömür boyu çalışmam fikri mi var bilmiyorum :5:

aynen de öyle olacak canım. benim eşimde daha evlenmeden bunu diyordu. bebeğimize senin ve benim annem bakar ... ben çocuğumu kendim büyütme taraftarıyım. hamileyken kesin tavrımı koydum ben artık çalışmayacam dedim. kızım 1,5 yaşında kendi annesi bakamaz baktırmam da benim annem de uzakta yaşıyor. yine de sonunu düşünmeden kariyerini hiçe saydın şimdi en az 3.000 maaşın vardı.... vır vır vır ütülüyor kafamı ama ben kararlıyım.

bende 4 senelik evliyim ve bende çalışıyorum bizde benim param senin paran yok.ikimizde aynı zamanda alıyoruz maaşımızı.bütün parayı bir araya getirip ödemelerimizi.mutfak masrafını kendi harçlığımızı da ayırıp kalan parayı benim hesabıma atıyoruz.senin paran benim param olursa hiç bir yatırımda bulunamazsınız.

aynen de öyle olacak canım. benim eşimde daha evlenmeden bunu diyordu. bebeğimize senin ve benim annem bakar ... ben çocuğumu kendim büyütme taraftarıyım. hamileyken kesin tavrımı koydum ben artık çalışmayacam dedim. kızım 1,5 yaşında kendi annesi bakamaz baktırmam da benim annem de uzakta yaşıyor. yine de sonunu düşünmeden kariyerini hiçe saydın şimdi en az 3.000 maaşın vardı.... vır vır vır ütülüyor kafamı ama ben kararlıyım.

peki evlenmeden önce ben hamile kalınca çocuğum olunca çalılmam demişmiydiniz böyle bi konu açılmışmıydı

Back
X