çalışan bayanlar ve sıkıntıları

merveeda79

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
155
29
Merhaba,

İşinden çok memnun olup rahat çalışan var mı? Seve seve işine giden,işini yapan sonra eve geldiğinde tüm işlerini halleden ..Ben hiç bir işime yetişemiyorum da.Ne iş yerinde ki işime ne de evdeki işlere..
Temizlikçi ne kadar sürede alıyorsunuz,ben kendim yapayım diyorum o da çok mümkün değil..Bazen 2 haftayı buluyor..Kısacası tek sıkıntsı olan ben miyim..Değilim mutlaka da :) sizinde yorumlarınızı alayım..
Ben yeni evlendim de nasıl üstesinden geliyorsunuz bir sürü iş yemek bulaşık çamaşır ütü vs..
Eşleriniz çok yardım ediyor mu benim ki sadece ev süpürmede yardım ediyor..Bir de rica etsem çöpü at vs o işler..Kendiliğinden yapmıyor..
İşimde de mutlu olmayınca zaten evde iş yapmak zor geliyor..
Yorumlarınızı bekliyorum..:)

Ben bu yüzden işimi biraktim dogrusu. Hic birseye yetisemiyordum. Temizlikcide tutmadim cünkü nezaman evde nezaman işte oldugumun farkina bile varmiyordum malesef. Suanda hamileyim ztn iyi oldu birakmam. Ama benim işim gercekten gicikti, 11-12 gün peş peşe calişiyordum hep.

Demin eşiniz kadın gibi hissettiryomu gibi bi konu okuoydum, aklıma gelen ilk şey işten güçten hiç bişey hissedemiyorumdu. Valla sabah 9- akşam 6 çalışıyorum ama çok yorucu bi işim var. hem fiziken hem zihnen çok yoruluyorum. Akşam gelip zor atıyorum kendimi iş yerindekiler değil ama evdeki işler aksıyor.

Eşim yardım ediyor mu dersen ediyor ama beceriksiz biraz:21:

Memurum işimi çok seviyorum ve rahatım. Evim iş yerine çok yakın yolda falan zaman kaybetmiyorum.
Temizliğimi kendim yapıyorum ama bebek olunca kadın almayı düşünüyorum.
Eşim hafta sonu temizliklerine sofra kurmama falan yardımcı olur.
Tabi ki her şeyi dört dörtlük yapamıyorum.
Mesela bazen yemek yapmak bana dünyanın en zor işi gibi görünüyor.

Merhaba,

İşinden çok memnun olup rahat çalışan var mı? Seve seve işine giden,işini yapan sonra eve geldiğinde tüm işlerini halleden ..Ben hiç bir işime yetişemiyorum da.Ne iş yerinde ki işime ne de evdeki işlere..
Temizlikçi ne kadar sürede alıyorsunuz,ben kendim yapayım diyorum o da çok mümkün değil..Bazen 2 haftayı buluyor..Kısacası tek sıkıntsı olan ben miyim..Değilim mutlaka da :) sizinde yorumlarınızı alayım..
Ben yeni evlendim de nasıl üstesinden geliyorsunuz bir sürü iş yemek bulaşık çamaşır ütü vs..
Eşleriniz çok yardım ediyor mu benim ki sadece ev süpürmede yardım ediyor..Bir de rica etsem çöpü at vs o işler..Kendiliğinden yapmıyor..
İşimde de mutlu olmayınca zaten evde iş yapmak zor geliyor..
Yorumlarınızı bekliyorum..:)
Çalışıyorum ama çalışmayı rahatta olsa sevmiyorum.Yeni evliyim bende...
Tüm işlerimizi eşimle birlikte yapıyoruz haftasonu 1,5 günlük bir iznim var haftaiçi geç saatte evde oluyorum.Ütü,çamaşır,be bulaşık mak.işlerini ne kadar yorgun da olsam haftaiçi hallediyorum.Cuma akşamı veya hafta sonu derin temizlik günü.Ama en büyük elim kolum herşeyim eşim.O süpürür ben silerim,o tuvaleti banyoyu yıkar ben toz alırım gibi...Çöp olayını ekmek var mı yok mu evde 6 aylık evliyim hiç talip etmedim eşim halleder.Yemek büyük sıkıntım 2 günlük yapıyorum hafta içi biraz basit sofralarım fakat hafta sonu özenli.Yemek yaparken eşime de gösteriyorum o da bir çok yemeği öğrendi benim bazı temizlik yerlerim bitmediyse o yemek yapabilecek duruma geldi:KK71:En iyisi biriktirmemek ben öyle yapıyorum ama rahat mısın hayırrrrr gece yatağa uzandığım da yorgunluktan ölüyorum

bende 7 aylık evliyim aynı şekilde işimi sevmiyorum evime uzak ne maddi olarak nede manevi olarak beni tatmin etmiyor...soruyorlar evlilik nasıl gidiyor ne anladın diye inanın hiç birşey anlamadım ne evimde vakit geçirmeye nede eşimle başbaşa kalmaya doyamadım ya düğünümüzden sonra balayına gittik iyiki 1 hafta ona bari ayırmışız yoksa sevdiğin adamla ilk birlikteliğin heyecanı falan iş telaşından uçup gidecekti...bende işten döner dönmez kendimi mutfağa atıyorum üzerimi bile değiştirmeden çünkü eşimin benden sonra gelmesi yarım saati bulmuyor. kendisi sofra kurarken kaldırırken yardım eder bazen de salata yapar ama onun dışında ne gönüllü bir sorumluluk alır nede eli yakışır:KK67:. annesi böyle alıştırmış çünkü ben değiştirmeye çalışıyorum güzel güzel tatlı tatlı ama inanın çok yoruluyorum.işide bırakamıyorum kredi ödüyoruz en azından kafama göre bir iş bulsam değiştiricem ama... yani yalnız değilsiniz konunuza vaktim oldukça yazmaya çalışıcam, beni anlayan insanlara içimi dökebileceğim güzel paylaşımlarınız var bunun için teşekkürler:KK9:

Bende uc senelik evliyim cocuk yok, calisiyorum..isimi sevsemde zor geliyor..yolda izde perisan oluyorum..ben pek kasmiyorum ev islerini,gece uykumu kacirmaz yani yapamazsam..firsat bulursam yaparim mukakkak..

ama yemek mukakkak olmali, esimde sofra kur kaldir yardim eder ama o kadar..onu dusunmesi bile yeter..

Kasmasamda sonuc mu, gece yataga girdigimde her yanim agrir, sanki biri beni dovmuscesine..

calismasan olmuyor calisincada yipraniyorsun oyle boyle yuvarlaniyoruz iste...fakaattt cocuk oldumu halim ne olur bilemiyorum, allah onunda sabrini verir heralde

Konu tam benlik. Bende 1,5 ay sonra evleneceğim evim işime 1 saat uzaklıkta, toplu taşıma ile gidip geliyorum çoğu zaman tıka basa dolu, bazen binecek yer bulamıyorum.:KK43:

İşyerim sıkı bi yer aksırsam tıksırsam sorun 3 saate bir sigara içmeme rağmen sorun oluyor. Ki tek içen ben değilim. 7 kişi içinde 2 kişi içmiyor, ama arkadaşımın dayısı sürekli bana laf çakıyor kendisi aldırdığı için her hareketim batıyor ve kontrol altına almak istiyor. Her gün gergin, stresli yola düşüyorum acaba bugün neyime takacak diye? Haliyle performansım düşüyor, sürekli laf duyduğum için kendimi kötü hissediyorum.

Şuan aldığımdan 3 kuruş eksik olsun ama huzurlu bir işim olsun istiyorum gerçekten huzurlu, rahat bir ortamın yoksa aldığın maaşın da pek bir önemi kalmıyor..:KK14:

Konu tam benlik. Bende 1,5 ay sonra evleneceğim evim işime 1 saat uzaklıkta, toplu taşıma ile gidip geliyorum çoğu zaman tıka basa dolu, bazen binecek yer bulamıyorum.:KK43:

İşyerim sıkı bi yer aksırsam tıksırsam sorun 3 saate bir sigara içmeme rağmen sorun oluyor. Ki tek içen ben değilim. 7 kişi içinde 2 kişi içmiyor, ama arkadaşımın dayısı sürekli bana laf çakıyor kendisi aldırdığı için her hareketim batıyor ve kontrol altına almak istiyor. Her gün gergin, stresli yola düşüyorum acaba bugün neyime takacak diye? Haliyle performansım düşüyor, sürekli laf duyduğum için kendimi kötü hissediyorum.

Şuan aldığımdan 3 kuruş eksik olsun ama huzurlu bir işim olsun istiyorum gerçekten huzurlu, rahat bir ortamın yoksa aldığın maaşın da pek bir önemi kalmıyor..:KK14:
çok haklısın benim gibi işindeki stresi gece yatağına kadarda getiriyorsan beyninde bir türlü rahat uyuyamazsın düşünmekten uyusanda dinlenmiş olarak kalkamazsın. ctesi pazarı iple çekiyorum yeminlen kocamla başbaşa kahvaltı keyfi yaparız biraz çıkar gezeriz iş stresini unuturuz diye. onada kayınvalidem izin vermiyo varya kızlar evlendiğiniz adamın annesiyle aranıza mesfeyi mutlaka koyun tabi eşinizinde buna izin vermesi çok önemli hayatımı yaşıyamıyorum resmen bu yüzden yaaa...En Büyük KK

çok haklısın benim gibi işindeki stresi gece yatağına kadarda getiriyorsan beyninde bir türlü rahat uyuyamazsın düşünmekten uyusanda dinlenmiş olarak kalkamazsın. ctesi pazarı iple çekiyorum yeminlen kocamla başbaşa kahvaltı keyfi yaparız biraz çıkar gezeriz iş stresini unuturuz diye. onada kayınvalidem izin vermiyo varya kızlar evlendiğiniz adamın annesiyle aranıza mesfeyi mutlaka koyun tabi eşinizinde buna izin vermesi çok önemli hayatımı yaşıyamıyorum resmen bu yüzden yaaa...En Büyük KK

Annesi ve babası Sinop' ta abilerine de uzağız. Kendi aileme daha yakınım şuan, aslında hiç kimseye yakın olmamak lazım ama annem olmadığı için ayrılmak, uzağa gitmek istemedim. Nişanlım 5 senedir aynı işyerinde çalışıyor onun işyeri kurumsal, büyük bir şirket. Maaşları çok düşüktü yeni zam yapıldı ama rahat mıydı? Rahattı.

Ben Cum.tesi de çalışıyorum o çalışmıyor mesela, 1 saat yemek molası var yemekten sonra çay kahve içmeye gidiyorlar biz yemeğimizi 10 dk. da yediysek direkt işyerine gidiyoruz. İzin problemi yok, o 2 saat istese müdürü hiç gelme der vs. vs. Ben nikahıma bile öğlenden sonra gittim kız kardeşim bile izin almışken, herşey çekilir de 1 hafta biraz yoğun tlf görüşmeleri yaptım, gerekçelerim de vardı keyfi değil. Bunun yüzünden uyarı aldım. Ya be evleniyorum annem başımda yok, herşeyimi tek başıma hallediyorum. Telefonla konuşmamın sebebi de babamın bir borcu yüzündendi, avukatla görüştüm borcu ödeyene kadar. Ama adamı ilgilendirmiyor tabii. Zor yaa, gerçekten çok zor..:KK14:

ay canım inşallah daha iyi bir iş bulusun huzurlu çalışırsınki evlenince evine ayırabilecek enerjin kalsın. Allah yardımcın olsun işkur ve diğer haber sitelerini takip et iş ilanlarını hatta çalışmak istediğin yerlerede başvuru yap eşininde bağlantıları varsa kullan hatta eşinin çalıştığı yere başvurabiliyorsan bi dene eşin senin işin konusunda ne düşünüyor benimki gibi umursamıyorsa kötü ama sana çözüm bulmaya çalışıyor planlar yapıyorsa ileriki hayatınızda rahat etmeniz açısından iyi olur. çünkü senin işyerine kendinden ödün vermen demek evinden kocandan huzurundan ödün vermen demek. birde ailenin yakınındasın annenin olmaması ailene olan sorumluluğununda devam etmesini gerektirebilir. aradaki dengeyi iyi kurman lazım:KK51:

bendede kaynana illeti var her hafta sonu onlarda olalım hatta eşimi biraz ikna etmeseydim hafta içlerindede onlarda olalım istiyor. yemek yaptım gelin işte zahmetli birşeyler yapıyor gel yardım et yok kocamın halası gelir köyden yok amcaları gelir yok kayınpederim yalovada çalışıyor 15 günde bir geliyor onu bahane eder sabah 8.45 de 9.00 da arayıp uyandırıyor bizi eşiminde bir telefonu açışı var görmeniz lazım yaa kaynanam diyoki uyuyomusunuz hala diyo:KK57:eşimde yok yok kalktık diyo panik korkmuş bir vaziyette sanki komutanına hesap veriyo ya biz çalışıyoruz üstelik yeni evliyiz yani her halimiz olabilir o saatte aranıp kaldırılırmı düşüncesiz görgüsüz ya zaten okadar kaba saba insanlarki anlatmakla bitiremem çok farklı bir görgüleri adetleri var, kendine gelen misafiri tutar kolundan bana getirir hadi çay içmeye geldik diye....hiç sormaz evin temizmi müsaitmisin ikram edecek bir şey varmı..bir çayla olurmu? bukadarcık zamanda bıktırdı ya okadar sıkboğaz ediyorki anlatamam eşimde demiyor bu kız çalışıyor biz bi hafta sonu başbaşa kalmak istiyoruz diyemiyor:KK67:

ay canım inşallah daha iyi bir iş bulusun huzurlu çalışırsınki evlenince evine ayırabilecek enerjin kalsın. Allah yardımcın olsun işkur ve diğer haber sitelerini takip et iş ilanlarını hatta çalışmak istediğin yerlerede başvuru yap eşininde bağlantıları varsa kullan hatta eşinin çalıştığı yere başvurabiliyorsan bi dene eşin senin işin konusunda ne düşünüyor benimki gibi umursamıyorsa kötü ama sana çözüm bulmaya çalışıyor planlar yapıyorsa ileriki hayatınızda rahat etmeniz açısından iyi olur. çünkü senin işyerine kendinden ödün vermen demek evinden kocandan huzurundan ödün vermen demek. birde ailenin yakınındasın annenin olmaması ailene olan sorumluluğununda devam etmesini gerektirebilir. aradaki dengeyi iyi kurman lazım:KK51:

Aynen öyle, çünkü bütün günün işyerinde geçiyor evinde misafir gibisin çalışınca, huzursuz olduğun zaman çalışmakta zulüm gibi geliyor. Ben ki çalışmayı çok seven, evde oturamayan bir insandım şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Eşim diyebilirim nikahımız kıyıldığı için, iş bulmanın çok zor olduğunu söylüyor ama düğünümüzden sonra böyle giderse sana sessizce iş aramaya başlarız dedi. Bense KPSS düşünüyorum, sınava girip sonucu görene kadar başka bir yere girmeyim diyorum çünkü olur da inşallah memur olurda atanırsam ordan da çıkmak zorunda kalırım..

Bir de aileme karşı da sorumluluklarım devam edeceğinden benim de işim baya zor anlayacağın..

bendede kaynana illeti var her hafta sonu onlarda olalım hatta eşimi biraz ikna etmeseydim hafta içlerindede onlarda olalım istiyor. yemek yaptım gelin işte zahmetli birşeyler yapıyor gel yardım et yok kocamın halası gelir köyden yok amcaları gelir yok kayınpederim yalovada çalışıyor 15 günde bir geliyor onu bahane eder sabah 8.45 de 9.00 da arayıp uyandırıyor bizi eşiminde bir telefonu açışı var görmeniz lazım yaa kaynanam diyoki uyuyomusunuz hala diyo:KK57:eşimde yok yok kalktık diyo panik korkmuş bir vaziyette sanki komutanına hesap veriyo ya biz çalışıyoruz üstelik yeni evliyiz yani her halimiz olabilir o saatte aranıp kaldırılırmı düşüncesiz görgüsüz ya zaten okadar kaba saba insanlarki anlatmakla bitiremem çok farklı bir görgüleri adetleri var, kendine gelen misafiri tutar kolundan bana getirir hadi çay içmeye geldik diye....hiç sormaz evin temizmi müsaitmisin ikram edecek bir şey varmı..bir çayla olurmu? bukadarcık zamanda bıktırdı ya okadar sıkboğaz ediyorki anlatamam eşimde demiyor bu kız çalışıyor biz bi hafta sonu başbaşa kalmak istiyoruz diyemiyor:KK67:

Demesi lazım ama, bu şekilde olmaz. Hem çalışıp yorulacaksın, hemde bir keyif yapamayacaksın. Konuşmadın mı hiç eşinle? Sabah 9' da annesi aradığında anne tabiki uyuyoruz bir haftasonu tatilimiz var diyebilir.

valla memurum çalışma saatlerım 8:30-17:15 arası bazen aksam nobetım oluyor mesaı 22:00 ye kadar uzuyor,bazen de haftasonu nobetım oluyor 12:00-20:00 arası çalışıyorum.

evım ısıme yakın bazen servısle bazen kendı aracımla gıdıyorum en gec 18:15 te evdeyım. esım yemek secer ama yemek aramaz,kahvaltı olsa tamam der. 2 gunde ıs ıcın sehır dısında eve gelmıyor. o nedenle yemek sorunum yok , yaparsam da gunluk yapıyorum zaten.

temızlık genelde cmtesılerı yaparım sıl,supur, toz al, banyo mutfak vs.. cmtesı calısıyorsam pazar bırlıkte yaparız o salonu yapar ben gerı kalanı hallederım. bazende haftasonu sehır dısına falan gıttıgım olur aılemın yanına esımın olmadıgı bır aksam 1 saatte hallederım ev temızlıgını.

camasır,bulasık bırıktıkce yıkanır,asılır,kuruyan toplanır dolaplara katlanır yerlestırılır.

duzenı sevdıgımden dagınık bırakmam asla evı, yatak her sabah ılk iş toplanır. gece yatmadan yada sabah ıse gıtmeden dagınıklık varsa toplanır, çöp varsa atılır.

esım 6 gun calıstıgından evde pek ıs yapmaz bende beklemem genelde, soylersem yapar ama bazende eser aklına ayda bırde olsa yemegı o yapar, sofrayı toplamaya yardım eder, bazen cok yorgnsam ben yatarım o camasırları asar ya da toplar.

bugune kadar hıc temızlıkcım olmadı gerekte yok bence. çocuk olunca ayda bır dusunebılırım ama ona par aharcamaya gerek yok su an ıcın..

benimde çalışma saatlerim 08:30 / 17:30 , işim eve çok yakın 18:00 gibi evde oluyorum .
işim zihinsel olarak çok yorucu ve stresli bide herşeyi kafaya takan , eve sıkıntıları yansıtan bi yapım var :KK43:
bir buçık yıldır evliyim ,bende çok zorluk yaşıyorum bu konuda eve erken gitmeme rağmen hiçbişey yapmaya halim kalmıyo, hele şu sıralar her şeyi eşim yapıyo diyebilirim. yinede sanki tüm işi ben yapmışım gibi o kadar yorgun ve uykusuz hissediyorum ki anlatamam .
önceden hiç böyle değildim, evledikten sonra böyle olacağım hiç aklıma gelmezdi acaba kendimi bu duruma alıştırdım iyice tembel oldum ondan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum hep.
çocuk olunca bu şekilde ne yapacağım diye düşünüyorum sürekli, şimdi eve gidip rahat ettiğim halde yorgun hissediyorum bide çocuk olunca çocuğu ihmal ederim ona iyi bi anne olamam diye korkmaya bile başladım :KK61:

benimde çalışma saatlerim 08:30 / 17:30 , işim eve çok yakın 18:00 gibi evde oluyorum .
işim zihinsel olarak çok yorucu ve stresli bide herşeyi kafaya takan , eve sıkıntıları yansıtan bi yapım var :KK43:
bir buçık yıldır evliyim ,bende çok zorluk yaşıyorum bu konuda eve erken gitmeme rağmen hiçbişey yapmaya halim kalmıyo, hele şu sıralar her şeyi eşim yapıyo diyebilirim. yinede sanki tüm işi ben yapmışım gibi o kadar yorgun ve uykusuz hissediyorum ki anlatamam .
önceden hiç böyle değildim, evledikten sonra böyle olacağım hiç aklıma gelmezdi acaba kendimi bu duruma alıştırdım iyice tembel oldum ondan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum hep.
çocuk olunca bu şekilde ne yapacağım diye düşünüyorum sürekli, şimdi eve gidip rahat ettiğim halde yorgun hissediyorum bide çocuk olunca çocuğu ihmal ederim ona iyi bi anne olamam diye korkmaya bile başladım :KK61:

Ben 07:00 olmadan kalkıyorum, 07:15' te durakta dolmuş bekliyorum binememe ihtimalinden dolayı geç kalma ihtimalini ortadan kaldırmak için yarım saat işe erken gelip cafede oturuyorum çünkü işyerimiz 08:15'te açılıyor. Kışın çok zor, 6' da çıkıp 6:30 kadar dolmuş beklediğim oluyor. Kış aylarında 7- 7.30 arası evdeyim, yazın daha rahat hemen binebiliyorum, trafik yoksa 7 olmadan evde oluyorum..

İşim de acayip yoğun, aktif çalışmam gereken bir yer, çok dikkat istiyor ama benimde şu yol sıkıntısı bütün enerjimi tüketiyor. Üstelik Cum.tesi de öğlene kadar çalışıyoruz, bu yüzden ne haftasonundan bişey anlıyorum ne de dinlenmekten, tek bildiğim iş, iş, iş.. :KK14:

Bende 6 aylık evliyim ve çalışan bir bayanım..Çalıştığım firma lojistik sektörü üzerine ve inanılmaz yoğun akşam 10 lara kadar çalıştığım günlerde oldu cumartesi günleri 8 e kadar çalıştığım günlerde oldu...ki cumartesi günleri sözde tatil!! eve zaman ayırmak, temizlik yapmak mı hak getire..son zamanlarda eve iş getirir bile oldum.başka iş bulursam çıkmak istiyorum.ne eve ne kendime zaman ayırabiliyorum.. kendimi yatağa atıp uyusam benim için en büyük şey..İşimin zorluğu stresi yetmiyormuş gbi birde görümcemin lafları sinir ediyor beni.. Bende yoğun çalışıyorum ama senin gibi stres yapmıyorum diyor.Benim işimi yapsa 2 gün duramaz,bilmiş bilmiş konuşuyor..eşim ziyaretime geldi nasıl bir tempoda çalışıtğımı gördü..Allah yardımcın olsun işin çok zor dedi.Eşim ev işlerinde yardım eder bir tek yemekten anlamaz gerisini halleder bir şekilde..En büyük destekçim o zaten..Ama ailesi bazen çok düşüncesizce davranıp ister istemez deli ediyor beni..Arıyorlar cuma akşamından sizdeyiz..Kaynanamın çevresi bize gelmek ister onu arayıp ona söylerler oda bizi arar işte cuma akşamından size şunlar gelecek bizde geliriz bitti.. hiç sormazlar bile bana müsaitmsiniz,işte cumartesi işe gidecekmisin.. gelecek misafir arayıp bana da sormaz.kaynanam zaten hiç sormaz müsaitmisiniz diye..hemen planlar yapılır bana sadece ağırlamak kalır..eşimede bir tek burda kızarım neden bana kimse sormuyor kimse bana danışmıyor..emri vaki yapılıyor..Ev kredisi ödüyoruz ama şeytan diyor ki çık işten çalışma evde otur.Ben çalışmasam eşimin maaşı kesinlikle yetmez..Bugün kaynanamın yanında bile dedim artık çok yoruluyorum dayanamıyorum çıkıcam işten biraz evde oturucam dedim.Oğullarının evi ise ödesin oğulları ev borcunu.Ben onlara değil onlar bana bakmak zorunda..İnsanlarda anlayış yok insaf yok..Ben geç saatlere kadar çalışıp yoruluyorum eve geliyorum evde yoruluyorum..Bir haftasonu evde dinlenmek istiyorum koltuğa uzanıp çayımı içmek istiyorum bir nefes almak istiyorum ama yok benim böyle bir şeye hakkım yok..:KK61:

İşimi seviyorum.15 bazen ayda bir temizliğe kadim alıyorum. Esim daha çok çocukla ilgileniyor. Mutfakta salata ve uafakntefek şeylerde yardimci oluyor.

İnsan yanliz kalip sadece uyumak ister bu durumda. O bile rahatlatmaz

Bende 6 aylık evliyim ve çalışan bir bayanım..Çalıştığım firma lojistik sektörü üzerine ve inanılmaz yoğun akşam 10 lara kadar çalıştığım günlerde oldu cumartesi günleri 8 e kadar çalıştığım günlerde oldu...ki cumartesi günleri sözde tatil!! eve zaman ayırmak, temizlik yapmak mı hak getire..son zamanlarda eve iş getirir bile oldum.başka iş bulursam çıkmak istiyorum.ne eve ne kendime zaman ayırabiliyorum.. kendimi yatağa atıp uyusam benim için en büyük şey..İşimin zorluğu stresi yetmiyormuş gbi birde görümcemin lafları sinir ediyor beni.. Bende yoğun çalışıyorum ama senin gibi stres yapmıyorum diyor.Benim işimi yapsa 2 gün duramaz,bilmiş bilmiş konuşuyor..eşim ziyaretime geldi nasıl bir tempoda çalışıtğımı gördü..Allah yardımcın olsun işin çok zor dedi.Eşim ev işlerinde yardım eder bir tek yemekten anlamaz gerisini halleder bir şekilde..En büyük destekçim o zaten..Ama ailesi bazen çok düşüncesizce davranıp ister istemez deli ediyor beni..Arıyorlar cuma akşamından sizdeyiz..Kaynanamın çevresi bize gelmek ister onu arayıp ona söylerler oda bizi arar işte cuma akşamından size şunlar gelecek bizde geliriz bitti.. hiç sormazlar bile bana müsaitmsiniz,işte cumartesi işe gidecekmisin.. gelecek misafir arayıp bana da sormaz.kaynanam zaten hiç sormaz müsaitmisiniz diye..hemen planlar yapılır bana sadece ağırlamak kalır..eşimede bir tek burda kızarım neden bana kimse sormuyor kimse bana danışmıyor..emri vaki yapılıyor..Ev kredisi ödüyoruz ama şeytan diyor ki çık işten çalışma evde otur.Ben çalışmasam eşimin maaşı kesinlikle yetmez..Bugün kaynanamın yanında bile dedim artık çok yoruluyorum dayanamıyorum çıkıcam işten biraz evde oturucam dedim.Oğullarının evi ise ödesin oğulları ev borcunu.Ben onlara değil onlar bana bakmak zorunda..İnsanlarda anlayış yok insaf yok..Ben geç saatlere kadar çalışıp yoruluyorum eve geliyorum evde yoruluyorum..Bir haftasonu evde dinlenmek istiyorum koltuğa uzanıp çayımı içmek istiyorum bir nefes almak istiyorum ama yok benim böyle bir şeye hakkım yok..:KK61:

ayyy canım inanki bend aynı durumdayım evlendim evleneli evimde bir gün oturup 1 bardak çay içip televizyon keyfi yapamadım kısa sürede okadar yıprandımki buna en büyük sebepte eşimin ailesi... daha bu hafta sonu bir gün bebek mevlidindeydik akşam kayınpederim yalovadan geldi oraya geçtik dönüşte, eve 12 gibi geldik makinaya çamaşır attım onlar çıkana kadar ufak tefek temizlik yaptım sonra çamaşırları serdim yattım pazar sabah erkenden kalkıp hazırlık yaptım uzun zamandır liseden arkadaşlarım gelmek istiyordu onlar için, onları ağırladım akşam 5 gibi gittiler 6 da kayınvalidem yemeği bizde yiyelim baban yarın gidecek diye çağırdı oraya gittik yine benim kocamda oraya gidince yayılıyo kalkmak bilmiyo inanın dizlerim titredi yorgunlktan. daha bide eve gelince benden iş bekler beyefendi:KK12:ölü gibi uyuyorum sabah 6.30 da kalktım yine 8 iş başı hergnümüz böyle geçecek ömür boyuuuuuu:KK43:

X