• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar

'senin paran benim param. bunu sen al bunu ben alayım.' bence çok hoş olmayan, evliliğe ise hiç yakışmayan düşünceler. eşit de değiliz bence. biri evin hanımı biri evin beyi. bence iki taraf da bunları unutmazsa bu para konusu ve özellikle de kadının çalışma konusu dert olmaz. yeri geldi eşim benden çok kazandı, yeri geldi ben ondan çok kazandım. şu an çalışmıyorum. ama para mevzu bizim aramızda hiç dert olmadı. o da kazansa ben de kazansam o BİZİM paramız. senin benim olayına girilince malesef sorunlar büyüyor.(çevremde örnekleri var)

canım ben zaten senın benım mevzusu yapmıyorum oyle bı derdım olsa ortak hesap actırmam. kartı verırım maddı konularla ugrasmam ben cogu zaman. ama esım bazen bu konuya kendı kendıne takıyor benım kırıldıgım nokta bu ben bu kadar umursamazken bunların basa kalkılması kendılıgınden boyle bı kompleks gelıstırıryor. kendı paramın derdıne dusmedım hıcbır zaman benım ıcın para hıc onemlı olmadı zaten esım yetıstırlme tarzından dolayı kadının calısmasını hazmetmekte zorlanabılıyor bazen

Bizde para hiç bir zaman sorun olmadı, ama herkesin maaş kartı da kendinde duruyor... Zaten eşim kadınların maaş kartlarını eşlerinin almasına karşı çıkar... Biz de her ay ödemelerimizi yaptıktan sonra kalan parayla aylık harcamalarımızı yaparız; arabanın yakıtı-mutfak vs gibi... Senin paran benim param durumu da yaşamadık hiç...

sızler evde maddı konuları napıyorsunuz bızım maddıyatta ayrımız yok el bırlıgıyle halledıyoruz herseyı cok sukur ama kavga ettımız zamanlarda esım hemen dıyor kadının parası ınsana batarmıs zaten ben bu evın reısı degılım kı zaten falan dıye kırıcı laflar edıyor sızlerde de aynı sorunlar oluyor mu? ben herseyın esıt olmasından yanayım ama esıme benım calısmam batıyor bı cok zaman. zaten oyle bı aılede yetısmıs sulalerınde calısan kadın yok gıbı benden aılesınde gordugu seylerı gormek ıstıyor. bana yardım etmesı annesını sınırlendırır bı cok zaman yardım etmek esımı de sınırlendırıyor ama ıslerın hızlı olması ıcın yardım edıyor. bazen boyle kavgalarda seytan dıyor bes kurus verme versen bı cesıt vermesen bı cesıt dıye vermeyen daha mı degerlı acaba

canım ben de önce çalışıyordum bebeğim olunca bıraktım işi.bizde de maddi olarak değil de başka şeyler yüzünden çok kavga oldu. kıskançlık yani. şimdi çalışmıyorum inan daha rahatım. otorite meselesi bizde de sorun oluyordu. bence kadının çalışması kadına sıkıntıdan başka birşey değil.maddi manevi çok yıpranıyoruz. erkekler işten eve gelince dinlenme şansına sahip. ama bayanlar hem işte hem evde daima çalışmak zorunda kalıyor. dinlenmek yok kadına. inanın çalışmayı çok sevmeme rağmen huzuru ancak çalışmayı bırakınca buldum. eşimde böyle daha mutlu. kendini böyle evine, ailesine daha çok hakim hissetmesi de onu ayrıca mutlu ediyor.

Son düzenleme:
canım ben de önce çalışıyordum bebeğim olunca bıraktım işi.bizde de maddi olarak değil de başka şeyler yüzünden çok kavgamız oldu. kıskançlık yani.şimdi çalışmıyorum inan daha rahatım.otorite meselesi bizde de sorun oluyor.bence kadının çalışması kadına sıkıntıdan başka birşey değil.maddi manevi çok yıpranıyoruz.erkekler işten eve gelince dinlenme şansına sahip.ama bayanlar hem işte hem evde daima çalışmak zorunda kalıyor.dinlenmek yok kadına.inanın çalışmayı çok sevmeme rağmen huzuru ancak çalışmayı bırakınca buldum.eşimde böyle daha mutlu.kendini böyle evine, ailesine daha çok hakim hissetmesi de onu ayrıca mutlu ediyor.

yok canım cok sukur bızde kıskanclık olmuyor calısırken. calısmak elbettekı sıkıntı helede cocuk varsa ama naparsın ıste 2 maasla hayat standardı daha ıyı oluyor bız evlendıgımızde borcluyduk esya falan kımsede yardım etmedı zaten kazandıklarımızla odedık bıttı sımdıde ev dusunuyoruz bakalım hayırlısı. Allahtan ogretmenım saat 3 bucukta evımde olurum hafta sonu evdeyım malum 15 tatıl yaz tatılı ıdare edıyorum fazla zorlanmadan

bende çalışıyorum ama eşim tek bir laf etmedi.

ne maaşımı alır,ister ne de sorar kaç para aldığımı ne yaptığımı.

eşiniz kompleksliymiş. üzerinde durmayın.

bizim nasıl sarıp sarmalanmaya şefkat görmeye ihtiyacımız varsa
erkekler de zor işlerin altından kalkıp ailesine baktığını hissetmeye ihtiyacı var.
bunu maddi açıdan yapamazsanız (ikiniz de çalışıyormuşsunuz diye.) (halbuki bana kalsa madem sorun ediyor sizin maddi kazancınızın olmasını paranızı hiç koymayın ortaya onun parasıyla dönsün herşey=) )
başka şeylerle yapın
mesela işte yukarıdan uzanamadığınız tencereleri almak olsun
ağır bişeyi kaldırmak olsun ufak tefek
dışarılık diyelim bir işiniz arabınızı bakıma vermeniz gerek verin kocanıza ay siz bayan halinizle nasıl uğraşıcaksınız erkek işi o
sonra da yaptığı işi bol bol övün
nası kaldırdın onu çok ağır efendim de, ay o tamircilerin arasına ben nasıl giderdim sen olmasan valla gitmezdim araba çürürdü gibi cümlelere erkekler bayılır.
ama dozunu da kaçırmayın sonra tepenize çıkmasın:) arada kızmayı da unutmamak lazım:34:

ben çalışıyorum ve aldığım maaşın tamamını , kuruşuna bile dokunmadan hesaba yatırıyorum..evide haliyle eşim geçindiriyor..

erkekler de zor işlerin altından kalkıp ailesine baktığını hissetmeye ihtiyacı var.
bunu maddi açıdan yapamazsanız (ikiniz de çalışıyormuşsunuz diye.) (halbuki bana kalsa madem sorun ediyor sizin maddi kazancınızın olmasını paranızı hiç koymayın ortaya onun parasıyla dönsün herşey=) )
başka şeylerle yapın
dışarılık diyelim bir işiniz arabınızı bakıma vermeniz gerek verin kocanıza ay siz bayan halinizle nasıl uğraşıcaksınız erkek işi o
nası kaldırdın onu çok ağır efendim de, ay o tamircilerin arasına ben nasıl giderdim sen olmasan valla gitmezdim araba çürürdü gibi cümlelere erkekler bayılır.
ama dozunu da kaçırmayın sonra tepenize çıkmasın:) arada kızmayı da unutmamak lazım:34:

valla canım dedıgın butun ıslerı hatta fazlasını yaptırıyorum galıba daha cok ıs yapmak ıstıyor:60:

bende çalışıyorum ama eşim tek bir laf etmedi.

ne maaşımı alır,ister ne de sorar kaç para aldığımı ne yaptığımı.

eşiniz kompleksliymiş. üzerinde durmayın.

ben çalışıyorum ve aldığım maaşın tamamını , kuruşuna bile dokunmadan hesaba yatırıyorum..evide haliyle eşim geçindiriyor..

parayı vermek evımın gecımıne yardımcı olmak benım hosuma gıdıyor zaten ne guzel benımde corbada tuzum oluyor. vermek yada vermemek tercıh meselesı

sızler evde maddı konuları napıyorsunuz bızım maddıyatta ayrımız yok el bırlıgıyle halledıyoruz herseyı cok sukur ama kavga ettımız zamanlarda esım hemen dıyor kadının parası ınsana batarmıs zaten ben bu evın reısı degılım kı zaten falan dıye kırıcı laflar edıyor sızlerde de aynı sorunlar oluyor mu? ben herseyın esıt olmasından yanayım ama esıme benım calısmam batıyor bı cok zaman. zaten oyle bı aılede yetısmıs sulalerınde calısan kadın yok gıbı benden aılesınde gordugu seylerı gormek ıstıyor. bana yardım etmesı annesını sınırlendırır bı cok zaman yardım etmek esımı de sınırlendırıyor ama ıslerın hızlı olması ıcın yardım edıyor. bazen boyle kavgalarda seytan dıyor bes kurus verme versen bı cesıt vermesen bı cesıt dıye vermeyen daha mı degerlı acaba

vallahi benimki tam tersi.
bizim de herşeyimiz ortak gider. ama onunki daha ortak :9:
benim eşim de eve iki maaş girip, nasıl oluyor da hala büyük birikimler yapamadığımızı sorgulayıp duruyor.
yani senin anlayacağın, erkek millet bir hoş,
versen bir türlüüüü, vermesen başka türlü
:9:

başka şeylerle yapın

açamadığınız bir kavanozu (üstelik açmayı hiç denemeden) "hadi benim superman'im açıver şunu" deiğiniz anca, o surat ifadesi var ya. ömre bedel:9:
ben diyorum hep kaç çocuğun var diye soranlara.
2 adet var bende çocuk.
biri 74 diğeri 2002 mode
l:21:

demişsiniz ya ailelerinde calısan bayan nerdeyse yok diye ondan kaynaklanıyor. zaten nedensiz cıkan bi cok kavganın sebebi de bu oluyor maalesef.
hem hayat sartları agır iki kişinin de calısması gerekiyor daha iyi bir gelecek için hem de erkekler her konuda tek egemen kişi olmak istiyorlar.
bu ne yaman celişki böyle???

benim eşim benim maaşımın 2 katılı alır.
aldığı gibi hemen benım bir para çantam var oraya koyar hepsini.sonra ben ordan alıp ayırırım faturalara, kredi kartlarına pazara alısverıse falan..
parayı ben ayarlarım o sadece getirir :1::1:

çok tasarrufluuymdur asla harcamam fuzuli..
birikim yapıyoruz... yeni yeni başladık birikim yapmaya borçlarımız bitti.
buugne kadar hiç bizde senin paran benım param, benım calısmamdan eşimin rahatsızlık duyması gibi bi duurm olmadı ..

bence bu devirde erkekte kadında çalışmalı...
bu genç yaşta bu verımlı yaşta kadın zamanını çalışarak geçirmeli evde oturarak değil (istisnai durumlar dışında) dıye düşünüyorum..

benimki çalışma etme demez bi ara çok yoruluyorum diye bu konudan dolayı atıştık ama...
herneyse sonuc olarak çalışıyorum, ama aldığım parayla eve bişey almamı istemez eşim, gelirken ekmek almamı bile istemez. nedense batıyor bu durum onlara. aman neyse, zaten elimin ayarı yok, kendi maaşımı yiyip bitirip onunkine sulanıyorum yine. :27:
ama isterdim ki aramızda sen ben olmasın ne var yani? koyalım ortaya birleştirelm evin ihtiyacını alalım sonrada kim ne alıyosa alsın, harcamadığımız da kalsın kenarda. birimizin acil bi ihtiyacı olsa o zaman da mı sen-ben ayrımı olucak ki? aynı yere gelicez her türlü

benimki çalışma etme demez bi ara çok yoruluyorum diye bu konudan dolayı atıştık ama...
herneyse sonuc olarak çalışıyorum, ama aldığım parayla eve bişey almamı istemez eşim, gelirken ekmek almamı bile istemez. nedense batıyor bu durum onlara. aman neyse, zaten elimin ayarı yok, kendi maaşımı yiyip bitirip onunkine sulanıyorum yine. :27:
ama isterdim ki aramızda sen ben olmasın ne var yani? koyalım ortaya birleştirelm evin ihtiyacını alalım sonrada kim ne alıyosa alsın, harcamadığımız da kalsın kenarda. birimizin acil bi ihtiyacı olsa o zaman da mı sen-ben ayrımı olucak ki? aynı yere gelicez her türlü

valla canım helal ya demek kendı maasını bıtırıp onunkıne sulanıyorsun supermıs kız ne alıyon bu kadar gercı harcamak ıstedıkten sonra 1 saatlık ıs:1:

valla canım helal ya demek kendı maasını bıtırıp onunkıne sulanıyorsun supermıs kız ne alıyon bu kadar gercı harcamak ıstedıkten sonra 1 saatlık ıs:1:

evet canım aynen, harcamak istedikten sonra bi saatlik iş :23::23: makyaj malzemesi-parfüm-kozmetik, ayakkabı, canta, kıyafet, pastaya olan aşkım, bitip tükenmek bilmeyen telefon konuşmalarım :52: gidiyo yani...

herkese bol kazanç ve bol alışveriş diliyorum :71:

güzel bir konu olmuş arkadaşım, eminim bir çok çalıişan bayan için ışık olacak konular olacaktır..

benim eşim benim maaşımın 2 katılı alır.
aldığı gibi hemen benım bir para çantam var oraya koyar hepsini.sonra ben ordan alıp ayırırım faturalara, kredi kartlarına pazara alısverıse falan..
parayı ben ayarlarım o sadece getirir :1::1:

çok tasarrufluuymdur asla harcamam fuzuli..
birikim yapıyoruz... yeni yeni başladık birikim yapmaya borçlarımız bitti.
buugne kadar hiç bizde senin paran benım param, benım calısmamdan eşimin rahatsızlık duyması gibi bi duurm olmadı ..

bence bu devirde erkekte kadında çalışmalı...
bu genç yaşta bu verımlı yaşta kadın zamanını çalışarak geçirmeli evde oturarak değil (istisnai durumlar dışında) dıye düşünüyorum..

:46: :46: :46:
imkanı olan her bayan bencede çalışmalıdır..

Back
X