• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle aylar süren küslük sonrası ?

Annenizi yanınızda istiyorsunuz ama kardeşinizi istemiyorsunuz. Yaşadıklarınıza göre haklı da olabilirsiniz belki ama baştan beri yazdıklarınız hep okurken madem böyleler gitmeyin, madem böyleler aramayın hissi veriyor. Önceki konularınızı hatırlıyorum. Ama annenizi istiyorsanız sürekli bir araya gelince olay çıkarmaktan vazgeçin. Olayı çıkarıp küslük yaratıp sonda çocuğunuzun fotoğrafını atmayın mesela, davasında haklı olduğunu düşünen 10 ay aramaz gerekirse. Ben anneme bağımlı derece bağlıyım aramızda onun haksız olduğu şeylerde de ben alttan alıp uzatmıyorum çünkü aramıza küslük soksam ben mutsuz olur dayanamam, ama annem daha sert bir kişilik o dayanır mesela ben tek çocuğum paylaştığım kimse de yok annemi. Konuları kapatıp mesele haline getirmiyorum umursamıyorum annemi seviyorum ve hayatımda olmasını istediğim şekilde tutuyorum.

Ama siz hem olsun her anınızda isteyip hem de bu şekilde davranarak kendi değerinizi anneniz veeşiniz gözünde tuhaflaştırmayın. Yazık olur minicik bebeğiniz var, sürekli bunları düşünüp sürekli anneannesiyle ilgili muhabbetleri çeken bir evde hayatta yaşamayı hak etmiyor. Bakın bdv grubunda anneannesiyle olan meseleleri halledemediği için annesinden bıkan, soğuyan çok fazla insan var. Böyle bir anne portföyü oluşturmayın, evinizdeki huzuru da kaybedersiniz

Arkadaşlar bi kaç ay önce konu açmıştım buraya kalbim çok yorgun ve yaralıydı. Yaralayan kisiler ise öz annem ve öz kardeşimdii….

Konuyu bilen bilir bilmeyen için kısa bi özet geçirmem gerek. Özet kalın metinde.

Ekimde, Annemle yurtdışında yaşayan erkek kardeşime ziyaret gittik. Bebeğim ozaman 9 aylıktı beraber gittik. Kardesim biraz tuhaf bir tip. Nisanlandim bi kere bile benle eşimle bi aktivite yapmak istemedi hep uzak durdu yani soğuk durdu genel olarak. Eşim bi kaç kez uğraşmıştır sonrada bıraktı. Kardesim bu 3 yılda bu kere bile enuste demedi ismiyle hitap eder 10 yaş büyük eşime. Ne dediysem dinlettiremedim. Genel olarakta aile maile umrund olmayan bi tip çünkü babayla annen ayrı ve çok sıkıntılar çektik baba yönünden. Kaç yıldır görüşmüyoruz hic bi şekilde babamla. Bayram seyran kutlamaz kardesim doğru düzgün neymis hep kötü geçmiş babamizlada bilmem ne.

Her neyse annemle gittik ilk günler iyi gibi herkes hasret giderdi ama herkes yorgundu kardeş sahsi gereksiz sekilde ordaylen 4cu günde bi gün yükseldi bana . Bende hep yıllar boyu o baba figuru yok diye hep alttan aldim. Annemde hep baskın yapmıştır bana sen büyüksün sen alttn al diye. Annemi yıllardır uyarıyorum hep kardesimi tutuyor ne hikmetse. Ben tek kiziyim ve doğru neyse ondan yanayım. Kardesim biz ordayken yükseldiginde, Beni alttan al dedi ve ben hep ben alttan alamam artık yoruldum buyudun 26 yaşında geldin biraz dikkat et söylediğine dedim. Görseniz kardeşten ukala herseyi ben bilirim havasında. Öyle insanları ztn sevmem ama yinede kardeşim ve sürekli görüşmüyoruz diye çıktım gittim bsbsgimle . Çok samomi olduggmuzda oldu geçmişte hep birbirimize sarildik ne kadar kabga etsekte.

Ertesi gün yine tekrarlandi gereksiz yükseldi bagirdi zoruma gitti geri çekildim. Bu sefer annem üstüme geldide geldi. Kardeşte ertesi gün ve günler saydirdida saydırdı. Alay edici yorumlar ben kiskaniyormuaumsa insan ailesini secemiyormus öyle böyle.

Kardesim kufur ederek kovdu beni annem sesini çıkarmadı. Yetmedi annem beni azarladi, agzina yuzunee senin diye elini gösterdi üstüme yürüdü. Bir dayak yemediğim kaldı. Sinir krizi geçirdi annem bana yalvarıyor gitme diye ama o cumleden sonra hayatta kalamazdım. Elin memleketinde küçücük bebegimle ciktim gelmeye 1 gün kala otelde kaldım. Annem paran varmi diye sormadı bile. Kardesime dönup sen misafir ablana ne yaptın demedi. Bu olaylardan önce annem surekli yorgunlugnu benden cikariyordu vay neymis çok pimpirikliymisim bebekle bilmem ne. Kardesim ne derse aynısını diyordu. Kardeşimle hepimiz disardayken 5 tane 1l su tasidi diye bana söylendude söylendi. Onca lafa giki cikmadi. Oglunu kizina tercih etti senede 4 kere gördugu. Küçücük bebegi kimse düşünmedi.
Neyse otel buldum apar topsr bir gün kala kepaze oldum küçücük Bebegimle.
Dönüş ertesi gündü ve havalimanında karsilastim annemle. Haliyle çok kızgın ve kırgındım. O yola benle düşmesi gerekirdi onca lafa kardeşime bi dur demesi gerekirdi.

Aylar geçti hic kimseden ses çıkmadı. Annemle normalde herzaman ben adım altmışımdır, nedense hep bana bu inadi. Kardeşime ayni şekilde değil.
Neyse esimde haliyle herseyin öğrenmiş oldu şok oldu yinede yanağına köruk gitmeme adina çok bisey söylemedi zamana bırak dedi. Aylar geçti ben okadar agrima gittiki bu yapilanlar sindiremedim çok zor zaman geçirdim. Hep eşim birde uzakta yaşayan annanem vardı sadece destek olan. Yinede Bebegimle yogunluktan hep onunla ilgilendim elbette ama yinede çok kırgındım çünkü annemle çok yakındım ama annem yalnız olsada biliyorum gece gündüz konuştuğu kardeş blzuntusu vardi ben yapa yalnizdim.

Aylar geçti anneme hic olmadigim
kadar kirgin, uygun ve kizgindim. Eşim ve annanem kaç kez barıştırmak istedi istemedim çünkü illa ben adım atmak zorunda kalicaktim. Neyse geldi geçti 3 ay, kızımın doğum gününde mesaj attı annem tebrik etti ama bana nasılsın ne yaptın tarzında hiç bisey. Neticede bende 12 ay ilk defa anne oldum. Neyse artık kusluk durumu ağır gelmeye başladı eşimle annanemi dinledim sadece icimdekileri söylemek istedim biliyodumki asla eskisi gibi samimi olamicam ve hiç özel birseyimi asla anlatmicam. Eşim konuştu haftasonu gittik anneme. Biseyler hazırlamış vs. Sonra dddim anneme tüm yaptıklarını. Ve ilk dediği neymiş kardeşim aylar önce yegeninin doğum günü için gelmek istoyormusmusta öyle şeyler düşünüyormuş. Bende dddim ilk dediğin onun hakkindami bunca zaman? Ustune misafir giden bi kadinla bebegi sokaga aticak kadar kalbi kara ve gaddar. Neyse annem çok msnipulatof dediklerimi dinlemeyip geçiştirmeye çalıştı eşimin yanında. İkimizi eşit sevmismiste bilmem neyde. Bi süru palavra. Sonra yine geçiştirmek Adina ben özür dilerim he he sacimi supurgee ettime kadar gitti. Bende 12 aylık anneyim kendimi harap ettim canım kızım için canim feda. Anne üstüme yürüdün kocaman kadinim ben ne demek dedim he agzina yüzüne diye üstüne yurudum ne çarkı bundaya getirdi. Zorla sarildi ilk defa anneme gram acımadım zerre bisey hissetmedim. Eşimde daha sonra dddi hiç bi pismanligi yok diye. Annemde söyledim ben seni yollardır uyarıyorum kardeşim hakkında beni dinlemedin sen getirdin bu hale diye. Neyse baktım yine ayni huy aynı su. Tansiyon problemi vardı o geziden sonra ilaca geçmiş üzüldüm elbet ama kızını bu kere bile aramayana gram uzulmeyip oglunu daha arka tutana pekyd bisey diyemiyorum açıkçası.

Acil açın dedim bak dedim ölumlu dünya öyle veya böyle annelik hakkın var oyuzden geldim dedim ama ölum banada var dddim bu kin kuslugun niye hep bana dedim. Ztn konuşulmuyor doğru durust. Annem nişan yuzugme kaşar karıştı 4 yıl önce, ve gelin alisverisini kendi egosu yüzünden mahvetti. Benden gizli 15 yıldır konuşmadığım amcama düğün davetiyesi gömdericekmos meğer kadinin derdine bakarmisiniz kızınin en güzel zamaninda yanında oluvahns. Birde sürekli şikayet etti eşim gill. Eşimin ailesi normal değil çok problem yaşadım ama annem ekstradan onlarla iyi olmamam için beni çok kiskirtti. Annem beni öyle manoile ediyormuski görememisim. Anne oldugum ilk yıl saçma sapan bi süru davranisinyla ugrastim bana stresten başka bisey vermiyördu çok destek olduguda oldu ama o kösteklik bi kenara.

Bu buluşmadan sonra bu kaç kez kızımın resmini attım nasılsın diye aradım yazdım. Neticede yalnız yaşıyor 10 -15 dk uzaklıkta ve calisiyor. Bir kere yazdı sadece ama inanın nasıl davranacağımı bilmiyorum o adım atmazsa bende atmak istemiyorum, 2 hafta sonra uzun kış tatiline cukicaz esimle. Annemle asla eskisi gibi olmam olamam. Güvenip konusabiliceckm zaten çok kişi yok ama o kardeşimi seçti.

Hiç unutmam bu kavgadan önce bi avmdeyduk orda bi elbisem beğendim kendime biraz zayıflayınca giyerim diye hemen moralimi bozdu ” zayiflarim” diye alma küçük olur gibisinden moralimi bozdu. Ben kendi bildigmk yaptım. Küçük cocukmusum gibi kendi parasını veriyormuş gibi karismata çalıştı orda alıp sattigmi.
Genel olarakta kendime bisey alırım hemen gözu kalir sucluluk hissettirir gider inada alırdım aynısından vs. Parası felanda var. Daha geçen sene ben doğum iznine ayrildim doğum gününe kendine altın bilezik fln almaktan bahsediyor. Tüm sene anne param yok birikmisligimi eve kullanicam ilerde büyük eve dedim diye zoruna gider vs…

Bana bi yol gösterin, siz napardiniz?🥹
Gitmemeliydiniz

Silmeyecek,onu olduğu gibi kabul edecek,geçmişi deşmeyi bırakacak,mesafeyi arttıracak ,kendi çekirdek ailenize odaklanacak.Sürekli beyninizin içinde her saniye susmayan o sesi susturacak,içinizde bitip tükenmeyen o savaşı bitirecek,sabahları kalktığınızda mutluluk veren şarkıları açıp, dans edip artık kendinize odaklanacaksınız.
Öyle ama yinede ağrıma gidiyor bu ilk haksızlık değil annemin. Dediğim gibi nişan yuzugumd kadar karıştı, gelinlik alisverisinde konusmadigmiz amca gile düğün daviyetesi saklamis getirmiş hiç durmadan yok dediğim halde. Anca bu saçma hareketlerine mesafeli kanırsam anca. Hayatımın pslolojimin içine etti en güzel zamanimi. Yinede bozmaması için çabalıyorum kızım eşim için. Değmez kimse icin

Kardeşiniz travmalı erkek çocuk anladığım kadarıyla. Anne tarafından da hataları hep görmezden gelinerek desteklendiyse böyle olması normal. Ayrıca belli ki alternatif bir tip. Ben de kendi ailemin delisiydim yargılamıyorum, yadırgamıyorum. Hani enişteye ismiyle hitap etmesi falan bunlar mesele değil. Çocuk farklı bir yaşam tarzına adapte olmuş, alternatif bir kültür yaşıyor. Değerleri farklı.

Ama ablanı geçtim 9 aylık bebeğe kıyamazsın. Hele durup dururkense. Bir de elin memleketi, sizin anlatmadığınız çok şey olsa ve çok haksız dahi olsanız, iki kardeş birbirinin boğazına bıçak dayamadıkça elin yabancı memleketinde böyle hap kadar bebeyle evden çıkıp gitmenize müsaade edilemez. Anne aile büyüğü olarak böyle durumlarda dengeleyici olmalı, haklı haksız ayırt etmeden en fazla ateşlenen tarafa bakıp diğerini aman oğlum/kızım şöyle böyle diyerek durultması gerekir. Sizde böyle bir denge de yok diye anlıyorum.

Kanınız canınız dahi olsalar madem bu kadar öfkekisiniz ve bu mükerrer bir durum, görüşmek zorunda değilsiniz. Ben de bunu tavsiye ederim. Gerek yok sinir harbine.

Annenizi yanınızda istiyorsunuz ama kardeşinizi istemiyorsunuz. Yaşadıklarınıza göre haklı da olabilirsiniz belki ama baştan beri yazdıklarınız hep okurken madem böyleler gitmeyin, madem böyleler aramayın hissi veriyor. Önceki konularınızı hatırlıyorum. Ama annenizi istiyorsanız sürekli bir araya gelince olay çıkarmaktan vazgeçin. Olayı çıkarıp küslük yaratıp sonda çocuğunuzun fotoğrafını atmayın mesela, davasında haklı olduğunu düşünen 10 ay aramaz gerekirse. Ben anneme bağımlı derece bağlıyım aramızda onun haksız olduğu şeylerde de ben alttan alıp uzatmıyorum çünkü aramıza küslük soksam ben mutsuz olur dayanamam, ama annem daha sert bir kişilik o dayanır mesela ben tek çocuğum paylaştığım kimse de yok annemi. Konuları kapatıp mesele haline getirmiyorum umursamıyorum annemi seviyorum ve hayatımda olmasını istediğim şekilde tutuyorum.

Ama siz hem olsun her anınızda isteyip hem de bu şekilde davranarak kendi değerinizi anneniz veeşiniz gözünde tuhaflaştırmayın. Yazık olur minicik bebeğiniz var, sürekli bunları düşünüp sürekli anneannesiyle ilgili muhabbetleri çeken bir evde hayatta yaşamayı hak etmiyor. Bakın bdv grubunda anneannesiyle olan meseleleri halledemediği için annesinden bıkan, soğuyan çok fazla insan var. Böyle bir anne portföyü oluşturmayın, evinizdeki huzuru da kaybedersiniz
Inanin bu derece kavramız olmadı. Daha önce yıllar önce oldugundada 2si bi arada okurdu ben ne kadar haklı olursam okuyum zaten kardeşimin bu kadar gaddar olmasının büyük sebebi annem. Herseyine arka çıktı annemi yıllardır uyarıyorum anlamayı dinlemiyor. Sürekli bu konuyu konuşmuyorum inanin esimi yordum bu konuda ana hayatıma devam ettim çok acı ve zor olsada. Açıkçası glrustygumde sorularıma cevap istedim oyuzden sert konustum ve neden böyle böyle yaptın diye anlamaya çalıştım ama zaten karşımdaki normal biri değil. Elbette onca yil babamln kahrini, ekonomik siddet vs bunlari cekiti ama benim gunahim ne? O eve bende çok yardım ettim yiprandim maddi manevi zamanında . Anneme söyledim acil acik sen hem annemdin hem en iyi arkadaşımdın diye ama ilk kez böyle bomboş hissettim o evde. Belkide yanlış yaptım kusluge devam etmeliydim ama biraz dini yönler ve annane/esimln söyledikleri ağır bastı. Eskisi gibi asla olamam görusurmuyuz onuda bilmiyorum. Görusursek hic bisey yokmuş gibi davranmak meseleleri örtbas etmek bu hale getirdi. Anne olduktan sonra annem iyice tuhaflasti zaten genel olarak. Aylar boyu beni strese soktu bebegi misafir gelmek istiyor diye darladida daraldı. Bir gün ona gidelim dedik kızım belki 5-6 aylık. Yarım saat- 1 saat geciktik anneme bebekten dolayı ve bildirdim. Bildirdigim halde vay efendim akşama kadar bizimi beklicekmks başka usi gücü yokmuymysm. Meğer arkadaşlariyla görusucekmks. Bunu söylemek okadar mo zor? Pasif agresif ve çok enerji sömuren hareketleri var. Dışarıya karşı hiç öyle değil.

Sonra kizim 8 aylık benim kvye gelicekti bi gün baş sagligna sectigi gün dedim ki anne eltimler görümceler vs herkes orda olucak eltimin ailesi gelmiş fln o gün gelmeyelim ki annem ztn biliyordu yakin olmadigmo eşimin ailesine vay ben ona karar veremezmişim edemezmisim böyle bkyan meseleler için canimi sıktı. Dusmana gerek yok inan ki. Neden kizinin ricasi uzerine inadina inadina gidilrki? Günler boyu yine konuşmadı ben adım attım öyle konuştu ve ozsmanda demiştim yeter anne hücum yok böyle şeylere herseyi uzatma diye

Son düzenleme:
Kardeşiniz travmalı erkek çocuk anladığım kadarıyla. Anne tarafından da hataları hep görmezden gelinerek desteklendiyse böyle olması normal. Ayrıca belli ki alternatif bir tip. Ben de kendi ailemin delisiydim yargılamıyorum, yadırgamıyorum. Hani enişteye ismiyle hitap etmesi falan bunlar mesele değil. Çocuk farklı bir yaşam tarzına adapte olmuş, alternatif bir kültür yaşıyor. Değerleri farklı.

Ama ablanı geçtim 9 aylık bebeğe kıyamazsın. Hele durup dururkense. Bir de elin memleketi, sizin anlatmadığınız çok şey olsa ve çok haksız dahi olsanız, iki kardeş birbirinin boğazına bıçak dayamadıkça elin yabancı memleketinde böyle hap kadar bebeyle evden çıkıp gitmenize müsaade edilemez. Anne aile büyüğü olarak böyle durumlarda dengeleyici olmalı, haklı haksız ayırt etmeden en fazla ateşlenen tarafa bakıp diğerini aman oğlum/kızım şöyle böyle diyerek durultması gerekir. Sizde böyle bir denge de yok diye anlıyorum.

Kanınız canınız dahi olsalar madem bu kadar öfkekisiniz ve bu mükerrer bir durum, görüşmek zorunda değilsiniz. Ben de bunu tavsiye ederim. Gerek yok sinir harbine.
Haklisiniz. Annem mücadele etmezse bende bisey yapamam bu saatten sonra ki adım atsa bile çok dikkat ederim konuştugume ne yaptigims. Geldigmiz gun başladı hemen yuz bulup ay bebek arabasıyla kendisi hiç gezdirmemiş bebegi ona birakabilirmisizde bilmem neyde he bi dur 3 ay sonra görüşüyoruz hemen hiç bisey yokmuş gibi olunacak saniyof

Soruna çözüm değil . Birde bilseniz ne kadar ısrar ettiler sötle iyi olucak böyle iyi olucak diye tüm sene boş hayaller sözler, ah ah kafam
Cozumu yokki bunun. Erkek kardeşimizi daha çok seviyor. Bu değişmez. E bu degismeyince aranızdaki ilişki de değişmez. Üzücü bir durum cidden ama hayat böyle malesef

Benim anladığım kadarıyla siz içten içe annenizin onayını ve sıcaklığını istiyorsunuz ancak arada bir iletişim problemi var. Bunun iki ayrı yanı var biri annenizin denge sağlayamama problemi diğeri ise sizin aradığınız sıcaklığı bulamamanızın verdiği yorgunlukla öfkeli davranışlarda bulunmanız.
Karşınızdaki insanları değiştiremezsiniz ancak kendi pozisyonunuzu ayarlayabilirsiniz. Tamamen görüşmeme ya da soğuk davranma çözüm değil, çünkü anneniz zaten soğuk biri üstelik sizin asıl isteğiniz anneniz tarafından görülmek. Öncelikle anneniz tarafından görülmeye yönelik isteğiniz üzerine çalışıp kendinize odaklanırsanız su akıp yolunu bulur. Bu meselelere eşin şahit olması ona anlatmak bir yandan içinizi rahatlatıyordur ve eşime güvenmeyeceğim de kime güveneceğim diyorsunuzdur, bununla birlikte eşi bu kadar kök ailevi meselelere sokmamak belki sizi daha çok koruyacaktır.

Pardon? Ben her seferinde asla anneme birsey yapmadım aksine hep ben onun annesiymişim gibi oturup konuşalım uzlasalim diye yillardir ben idare ediyorum. Eşimin yanında kötü bisey demedim olan biteni söyledim bi müddet sonra eşim oda degistirdi zaten rahat konuşalım diye . Annem kardeşimi tuttu her konuda haksız olmasına ragmen

Bu yüzden değeriniz yok. Onlar ne yaparsa yapsın ayağına gittiğiniz için kıymetiniz yok. Annesiz babasız büyümek zorunda kalan bir sürü insan var. O sizi evlat yerine, en acısı da sizin evladınızı torun yerine sayıp özlemiyor, aramıyor, sormuyorsa kısacası o evlatsız yapabiliyorsa siz de pekala annesiz yapabilirsiniz.
Ben annemin benim için hiçbir şey yapmadığını anne olunca anladım. Uzun hikaye. Ömür boyu görmesem eksikliğini hissetmem.
Aramayın, yazmayın. Hele buından sonra asla iletişim kurmayın. Kendi ruh sağlığınız için.

Bir de şunu diyeyim şuan 48 yaşımdayım ve 5 senedir ben de tansiyon hastasıyım. Dram yapacak bir şey değil. İlaçlarınız düzenli kullanmanız yeterli.
Ama siz böyle takıntılı gibi davranmaya devam ederseniz sizi de bekler hastalıklar. Salın kendinizi de. Dediğiniz gibi ölüm size de var, herkese var.

Son düzenleme:
Daha önceki konunda da sana ailenden uzak dur denmişti .durmamıssın.kaset gibi sar sar aynı seyleri dinle aynu seylerı yaşa.suan sana ne dense boş .aferin zaten bu sekilde davrandıgın için kıymetin olmuyor .görusme .sil o insanları .zormu.sana zarar veriyorsa sileceksn .yada gelip burda dert yanma verdiğimiz önerileri dinlemiyorsn.haklı haksız kavgasını bosver sana yapılan bir saygısızlık var sınır koy.mesafe koy .görusme.

Öyle ama yinede ağrıma gidiyor bu ilk haksızlık değil annemin. Dediğim gibi nişan yuzugumd kadar karıştı, gelinlik alisverisinde konusmadigmiz amca gile düğün daviyetesi saklamis getirmiş hiç durmadan yok dediğim halde. Anca bu saçma hareketlerine mesafeli kanırsam anca. Hayatımın pslolojimin içine etti en güzel zamanimi. Yinede bozmaması için çabalıyorum kızım eşim için. Değmez kimse icin
Hâlâ geçmişin davasını güdüyorsunuz farkında mısınız? Siz müsaade ettikçe, sustukça,ona o fırsatı verdikçe karışmış size her istediğini yapmış.Aslında dönüp aynaya bakma zamanı .Bugüne kadar ne yaşadıydanız siz izin verdiğiniz,o sınırı çizmediğiniz,biraz gerçekleri sümen altı ettiğiniz için yaşamışsınız.İstediniz 3 ay görüşmediniz o sınırı koydunuz sonra yine ısrarlara karşı koymayıp kendi doğrunuzu silip yine ayağına gittiniz,yine eski defterleri açıp yine hüsrana uğradınız,bu dönüp durduğunuz çemberden çıksanız mı artık?????

Bütün konularınıza şöyle bir göz attım, siz inanılmaz beklenti içindesiniz herkes sizin etrafınızda dönsün ama sizin kurallarınıza keyfinize ruh halinize taleplerinize uygun şekilde dönsün istiyorsunuz bir de, eşiniz aileniz akrabalarınız dahil hepsini karşı hep bir suçlama suçlama suçlama, okurken daraldım, günlük olayları bile dramatize ederek bin paragraflık konulara çevirmişsiniz, hiç inanamadım sizin kusursuz olduğunuza kusura bakmayın aşırı yorucusunuz, anne kardeş dahi olsa kimse hayatında bu kadar ağlak, depresif, alıngan ve sıradan olayları bile dünya meselesi haline getiren birini sürekli olarak çekmez ve bu negatifliğe maruz kalmak istemez biraz da gerçekçi olalım. Biraz kendinize dönün ve düşünün derim.

Cozumu yokki bunun. Erkek kardeşimizi daha çok seviyor. Bu değişmez. E bu degismeyince aranızdaki ilişki de değişmez. Üzücü bir durum cidden ama hayat böyle malesef
Galiba çok haklisiniz. Sevsin sorun değil ama keşke adaletli olsaydı. Bana gelince aylar boyu konusmadan durabiliyor mesela okadar laf söz duydum oglundan tutupta bisey söylemedi. Ustune 3 ay sonra gittim esimi annanemi dinleyerek kizimida aldim gram pişmanlık glrmedim hiç birsey yokmuş gibi davranmaya çalıştı hep yaptığı gibi eşim dedi anne biz konuşmaya geldik diye gecistirmeye çalıştı. Eskilere girmeden sadece bu olayı söyledim neye kırıldigmi. İlk dediği o çocuk x ay öncesi yegenin doğum günü için geliyimmi anne diye dysunutormusmus oldu. Dedim anne o insan benim için bitti ilk konustugunda hemen ondan bahsedip onu savunuyörsin ne demek ya dedim. E gittim biriniz kovmaktan beter digeriniz uzerime yurudu 32 yaşında bi ana dayagi yemedigim kaldı dedim. Yapmadinmi dedigimde ise he yaptım agzina yuzune senin dedim dedi. Sadece geçistirmeye çalıştı sonra kalpten elbette dilemeyerek dahada sanki büyüklüğü o yapıyormus gibi özür dilerim he he diye geçiştirdi zorla sarilmaya calisti dedim istemiyorum sanki sevgi göstermeyi bilen biriymiş gibi

Benim anladığım kadarıyla siz içten içe annenizin onayını ve sıcaklığını istiyorsunuz ancak arada bir iletişim problemi var. Bunun iki ayrı yanı var biri annenizin denge sağlayamama problemi diğeri ise sizin aradığınız sıcaklığı bulamamanızın verdiği yorgunlukla öfkeli davranışlarda bulunmanız.
Karşınızdaki insanları değiştiremezsiniz ancak kendi pozisyonunuzu ayarlayabilirsiniz. Tamamen görüşmeme ya da soğuk davranma çözüm değil, çünkü anneniz zaten soğuk biri üstelik sizin asıl isteğiniz anneniz tarafından görülmek. Öncelikle anneniz tarafından görülmeye yönelik isteğiniz üzerine çalışıp kendinize odaklanırsanız su akıp yolunu bulur. Bu meselelere eşin şahit olması ona anlatmak bir yandan içinizi rahatlatıyordur ve eşime güvenmeyeceğim de kime güveneceğim diyorsunuzdur, bununla birlikte eşi bu kadar kök ailevi meselelere sokmamak belki sizi daha çok koruyacaktır.
Kesinlikle haklısınız yıllarca herkese türlü fedakarlıkta bulundum annemin baskilari üzeri kardeşimin yaptığı küçük küçük saygısızlikkaei birikti bugund geldi. Ben sadece onlar var hayatimda diye yeri geldi eşimden usttun turtum görmezden geldim ta ki bu olaylara kadar. Degerim öylede yık böylede yok. Yinede uzatmamak adina konuşmaya gittim eşimle baktım yine saçma sapan hareketler. Yinede yazdım sonra kizimin resmini attım ama ben böyle yaptığım için hep suçlu oluyorum zaten. Bugün sabah sadece günaydın yazmış günaydın dedim okadar . Hep benden bekliyo kalan adimlari kendi pasif agresif olduğu için. İnanin çocuğuma eşime kendimi veriyorum full ama birde bunlar üzerime aşırı yük. Annemi eskisi kadar sevip saymıyorum bu saatden sonra. Az görmek kafi. Zaten hemen ilk geldik yuz buldu

Daha önceki konunda da sana ailenden uzak dur denmişti .durmamıssın.kaset gibi sar sar aynı seyleri dinle aynu seylerı yaşa.suan sana ne dense boş .aferin zaten bu sekilde davrandıgın için kıymetin olmuyor .görusme .sil o insanları .zormu.sana zarar veriyorsa sileceksn .yada gelip burda dert yanma verdiğimiz önerileri dinlemiyorsn.haklı haksız kavgasını bosver sana yapılan bir saygısızlık var sınır koy.mesafe koy .görusme.
Inanin eşim ve annanemin baskilari birde uzgunlugub verdigi etkiyle kabul ettim eşimle gitmeyi sadece konuşmak için zaten kararlıydım eskisi gibi asla olmicagima bisey paylaşmicagima dair hic olmazsa yine denedim yine anlasilmadigmi fark ettim gerek yok. Çocuğum annanesiz kalmasın istedim zaten fazla akrabam hatta kimsem yok kendi bi kaç arkadaşım haric onlarda zaten iyi gün dostu yani arklarla bu tür konuları konuşmam ztn. Anneme bunca zaman niye aramadin benim ilk çocuğum en zor zamanımda yaptığına bak dediğimde benden beklemiş dedim ben sana aylar öncede dedim hep benden bekleme artık kaldıramıyorum bu hareketlerini diye umursamiyosun dedim. Sonra yüksek tansiyon çilmiş bu olaylardan sonra annanem söuledk neredeyse onun sebebinide benim üstüme yıktı. Dedim senin oglun olgun iyi niyetle olsaydı seni kendine çekmek yerine Bursa tek başına oldugunu bilip senle aranızı kötü yapmazdı diye ama sen zaten biyukmugnu bilen birisi değilsin bütün bu şeylerin sebebide senin yüzünden diye söyledim. Inanin anlatiyorum birda ama boş gazla görüşüp konuşmam bundan sonra geri çektim kendimi zaten. Hatasini anlamayan insandan hayır gelmez .

Bütün konularınıza şöyle bir göz attım, siz inanılmaz beklenti içindesiniz herkes sizin etrafınızda dönsün ama sizin kurallarınıza keyfinize ruh halinize taleplerinize uygun şekilde dönsün istiyorsunuz bir de, eşiniz aileniz akrabalarınız dahil hepsini karşı hep bir suçlama suçlama suçlama, okurken daraldım, günlük olayları bile dramatize ederek bin paragraflık konulara çevirmişsiniz, hiç inanamadım sizin kusursuz olduğunuza kusura bakmayın aşırı yorucusunuz, anne kardeş dahi olsa kimse hayatında bu kadar ağlak, depresif, alıngan ve sıradan olayları bile dünya meselesi haline getiren birini sürekli olarak çekmez ve bu negatifliğe maruz kalmak istemez biraz da gerçekçi olalım. Biraz kendinize dönün ve düşünün derim.
Eski konularıma gelince çok ders çıkardım ve degistim. Eşimin ailesiyle eskisi gibi kötü değilim mesafeli şekilde idare ediyoruz yaptığım iyilik vs eşim hayrına. Annem beni okadar manpule edip kontrol ermiski onun yüzünden çok kötü oldum eşimin ailesiyle. Nedenini anlamadığım bi ego savasi vardı annemin . Suç benim elbette annem kimseye anlatma kimse sana yardım etmez herkese anlattı vs vs diyerek kenfidinr bağladı hayatimi kontrol altina aldı. Elbette hamilelik ve ilk lohusa olduğumda çok desteği oldu ama tüm sene bi süru saçma sapan hareketleri oldu ki 2”25 ilk anne olduğum yildi. Zaten çalisan birisi oyuzden fazla yardım almiyordim
Es ailesindende istemedim kimseden yardım yarın bi gün yüzüme vurulurdu neticede kendim istediğim gibi büyütüyorum bebegimi. Çok zorlandığım oluyor ama Allah yardım ediyor

Eski konularıma gelince çok ders çıkardım ve degistim. Eşimin ailesiyle eskisi gibi kötü değilim mesafeli şekilde idare ediyoruz yaptığım iyilik vs eşim hayrına. Annem beni okadar manpule edip kontrol ermiski onun yüzünden çok kötü oldum eşimin ailesiyle. Nedenini anlamadığım bi ego savasi vardı annemin . Suç benim elbette annem kimseye anlatma kimse sana yardım etmez herkese anlattı vs vs diyerek kenfidinr bağladı hayatimi kontrol altina aldı. Elbette hamilelik ve ilk lohusa olduğumda çok desteği oldu ama tüm sene bi süru saçma sapan hareketleri oldu ki 2”25 ilk anne olduğum yildi. Zaten çalisan birisi oyuzden fazla yardım almiyordim
Es ailesindende istemedim kimseden yardım yarın bi gün yüzüme vurulurdu neticede kendim istediğim gibi büyütüyorum bebegimi. Çok zorlandığım oluyor ama Allah yardım ediyor
Siz yetişkin bir kadınsınız bütüüüün bunların hepsini anneniz yüzünden yaşamış olma ihtimaliniz sıfır.
Ben sizi genel olarak takıntılı ve yorucu buluyorum, sadece "2025 benim anne olduğum yıl" cümlesini bile bin kere söylediniz, insanları bu şekilde bıktırmış olduğunuzu düşünüyorum,
bu arada yine yetişkin insanlar anne babası kardeşi dahi olsa kendisini mutsuz eden kişileri hayatından çıkarır ve yoluna bakar, siz çıkarmayıp daha da burunlarının dibine girmeye çalışıyorsunuz ve istediğiniz pohpohlanmayı göremeyince de saldırıya geçiyorsunuz gibi daha çok.

Inanin eşim ve annanemin baskilari birde uzgunlugub verdigi etkiyle kabul ettim eşimle gitmeyi sadece konuşmak için zaten kararlıydım eskisi gibi asla olmicagima bisey paylaşmicagima dair hic olmazsa yine denedim yine anlasilmadigmi fark ettim gerek yok. Çocuğum annanesiz kalmasın istedim zaten fazla akrabam hatta kimsem yok kendi bi kaç arkadaşım haric onlarda zaten iyi gün dostu yani arklarla bu tür konuları konuşmam ztn. Anneme bunca zaman niye aramadin benim ilk çocuğum en zor zamanımda yaptığına bak dediğimde benden beklemiş dedim ben sana aylar öncede dedim hep benden bekleme artık kaldıramıyorum bu hareketlerini diye umursamiyosun dedim. Sonra yüksek tansiyon çilmiş bu olaylardan sonra annanem söuledk neredeyse onun sebebinide benim üstüme yıktı. Dedim senin oglun olgun iyi niyetle olsaydı seni kendine çekmek yerine Bursa tek başına oldugunu bilip senle aranızı kötü yapmazdı diye ama sen zaten biyukmugnu bilen birisi değilsin bütün bu şeylerin sebebide senin yüzünden diye söyledim. Inanin anlatiyorum birda ama boş gazla görüşüp konuşmam bundan sonra geri çektim kendimi zaten. Hatasini anlamayan insandan hayır gelmez .
Tansiyonu bile size baglamıs iyi bir manipülatif .ama en tehlikelisi .cunku sizin ona zafınız var ve o farkında .sizi öyle yetiştirmiş cunku .

Back
X