Arkadaşlar bi kaç ay önce konu açmıştım buraya kalbim çok yorgun ve yaralıydı. Yaralayan kisiler ise öz annem ve öz kardeşimdii….
Konuyu bilen bilir bilmeyen için kısa bi özet geçirmem gerek. Özet kalın metinde.
Ekimde, Annemle yurtdışında yaşayan erkek kardeşime ziyaret gittik. Bebeğim ozaman 9 aylıktı beraber gittik. Kardesim biraz tuhaf bir tip. Nisanlandim bi kere bile benle eşimle bi aktivite yapmak istemedi hep uzak durdu yani soğuk durdu genel olarak. Eşim bi kaç kez uğraşmıştır sonrada bıraktı. Kardesim bu 3 yılda bu kere bile enuste demedi ismiyle hitap eder 10 yaş büyük eşime. Ne dediysem dinlettiremedim. Genel olarakta aile maile umrund olmayan bi tip çünkü babayla annen ayrı ve çok sıkıntılar çektik baba yönünden. Kaç yıldır görüşmüyoruz hic bi şekilde babamla. Bayram seyran kutlamaz kardesim doğru düzgün neymis hep kötü geçmiş babamizlada bilmem ne.
Her neyse annemle gittik ilk günler iyi gibi herkes hasret giderdi ama herkes yorgundu kardeş sahsi gereksiz sekilde ordaylen 4cu günde bi gün yükseldi bana . Bende hep yıllar boyu o baba figuru yok diye hep alttan aldim. Annemde hep baskın yapmıştır bana sen büyüksün sen alttn al diye. Annemi yıllardır uyarıyorum hep kardesimi tutuyor ne hikmetse. Ben tek kiziyim ve doğru neyse ondan yanayım. Kardesim biz ordayken yükseldiginde, Beni alttan al dedi ve ben hep ben alttan alamam artık yoruldum buyudun 26 yaşında geldin biraz dikkat et söylediğine dedim. Görseniz kardeşten ukala herseyi ben bilirim havasında. Öyle insanları ztn sevmem ama yinede kardeşim ve sürekli görüşmüyoruz diye çıktım gittim bsbsgimle . Çok samomi olduggmuzda oldu geçmişte hep birbirimize sarildik ne kadar kabga etsekte.
Ertesi gün yine tekrarlandi gereksiz yükseldi bagirdi zoruma gitti geri çekildim. Bu sefer annem üstüme geldide geldi. Kardeşte ertesi gün ve günler saydirdida saydırdı. Alay edici yorumlar ben kiskaniyormuaumsa insan ailesini secemiyormus öyle böyle.
Kardesim kufur ederek kovdu beni annem sesini çıkarmadı. Yetmedi annem beni azarladi, agzina yuzunee senin diye elini gösterdi üstüme yürüdü. Bir dayak yemediğim kaldı. Sinir krizi geçirdi annem bana yalvarıyor gitme diye ama o cumleden sonra hayatta kalamazdım. Elin memleketinde küçücük bebegimle ciktim gelmeye 1 gün kala otelde kaldım. Annem paran varmi diye sormadı bile. Kardesime dönup sen misafir ablana ne yaptın demedi. Bu olaylardan önce annem surekli yorgunlugnu benden cikariyordu vay neymis çok pimpirikliymisim bebekle bilmem ne. Kardesim ne derse aynısını diyordu. Kardeşimle hepimiz disardayken 5 tane 1l su tasidi diye bana söylendude söylendi. Onca lafa giki cikmadi. Oglunu kizina tercih etti senede 4 kere gördugu. Küçücük bebegi kimse düşünmedi.
Neyse otel buldum apar topsr bir gün kala kepaze oldum küçücük Bebegimle.
Dönüş ertesi gündü ve havalimanında karsilastim annemle. Haliyle çok kızgın ve kırgındım. O yola benle düşmesi gerekirdi onca lafa kardeşime bi dur demesi gerekirdi.
Aylar geçti hic kimseden ses çıkmadı. Annemle normalde herzaman ben adım altmışımdır, nedense hep bana bu inadi. Kardeşime ayni şekilde değil.
Neyse esimde haliyle herseyin öğrenmiş oldu şok oldu yinede yanağına köruk gitmeme adina çok bisey söylemedi zamana bırak dedi. Aylar geçti ben okadar agrima gittiki bu yapilanlar sindiremedim çok zor zaman geçirdim. Hep eşim birde uzakta yaşayan annanem vardı sadece destek olan. Yinede Bebegimle yogunluktan hep onunla ilgilendim elbette ama yinede çok kırgındım çünkü annemle çok yakındım ama annem yalnız olsada biliyorum gece gündüz konuştuğu kardeş blzuntusu vardi ben yapa yalnizdim.
Aylar geçti anneme hic olmadigim
kadar kirgin, uygun ve kizgindim. Eşim ve annanem kaç kez barıştırmak istedi istemedim çünkü illa ben adım atmak zorunda kalicaktim. Neyse geldi geçti 3 ay, kızımın doğum gününde mesaj attı annem tebrik etti ama bana nasılsın ne yaptın tarzında hiç bisey. Neticede bende 12 ay ilk defa anne oldum. Neyse artık kusluk durumu ağır gelmeye başladı eşimle annanemi dinledim sadece icimdekileri söylemek istedim biliyodumki asla eskisi gibi samimi olamicam ve hiç özel birseyimi asla anlatmicam. Eşim konuştu haftasonu gittik anneme. Biseyler hazırlamış vs. Sonra dddim anneme tüm yaptıklarını. Ve ilk dediği neymiş kardeşim aylar önce yegeninin doğum günü için gelmek istoyormusmusta öyle şeyler düşünüyormuş. Bende dddim ilk dediğin onun hakkindami bunca zaman? Ustune misafir giden bi kadinla bebegi sokaga aticak kadar kalbi kara ve gaddar. Neyse annem çok msnipulatof dediklerimi dinlemeyip geçiştirmeye çalıştı eşimin yanında. İkimizi eşit sevmismiste bilmem neyde. Bi süru palavra. Sonra yine geçiştirmek Adina ben özür dilerim he he sacimi supurgee ettime kadar gitti. Bende 12 aylık anneyim kendimi harap ettim canım kızım için canim feda. Anne üstüme yürüdün kocaman kadinim ben ne demek dedim he agzina yüzüne diye üstüne yurudum ne çarkı bundaya getirdi. Zorla sarildi ilk defa anneme gram acımadım zerre bisey hissetmedim. Eşimde daha sonra dddi hiç bi pismanligi yok diye. Annemde söyledim ben seni yollardır uyarıyorum kardeşim hakkında beni dinlemedin sen getirdin bu hale diye. Neyse baktım yine ayni huy aynı su. Tansiyon problemi vardı o geziden sonra ilaca geçmiş üzüldüm elbet ama kızını bu kere bile aramayana gram uzulmeyip oglunu daha arka tutana pekyd bisey diyemiyorum açıkçası.
Acil açın dedim bak dedim ölumlu dünya öyle veya böyle annelik hakkın var oyuzden geldim dedim ama ölum banada var dddim bu kin kuslugun niye hep bana dedim. Ztn konuşulmuyor doğru durust. Annem nişan yuzugme kaşar karıştı 4 yıl önce, ve gelin alisverisini kendi egosu yüzünden mahvetti. Benden gizli 15 yıldır konuşmadığım amcama düğün davetiyesi gömdericekmos meğer kadinin derdine bakarmisiniz kızınin en güzel zamaninda yanında oluvahns. Birde sürekli şikayet etti eşim gill. Eşimin ailesi normal değil çok problem yaşadım ama annem ekstradan onlarla iyi olmamam için beni çok kiskirtti. Annem beni öyle manoile ediyormuski görememisim. Anne oldugum ilk yıl saçma sapan bi süru davranisinyla ugrastim bana stresten başka bisey vermiyördu çok destek olduguda oldu ama o kösteklik bi kenara.
Bu buluşmadan sonra bu kaç kez kızımın resmini attım nasılsın diye aradım yazdım. Neticede yalnız yaşıyor 10 -15 dk uzaklıkta ve calisiyor. Bir kere yazdı sadece ama inanın nasıl davranacağımı bilmiyorum o adım atmazsa bende atmak istemiyorum, 2 hafta sonra uzun kış tatiline cukicaz esimle. Annemle asla eskisi gibi olmam olamam. Güvenip konusabiliceckm zaten çok kişi yok ama o kardeşimi seçti.
Hiç unutmam bu kavgadan önce bi avmdeyduk orda bi elbisem beğendim kendime biraz zayıflayınca giyerim diye hemen moralimi bozdu ” zayiflarim” diye alma küçük olur gibisinden moralimi bozdu. Ben kendi bildigmk yaptım. Küçük cocukmusum gibi kendi parasını veriyormuş gibi karismata çalıştı orda alıp sattigmi.
Genel olarakta kendime bisey alırım hemen gözu kalir sucluluk hissettirir gider inada alırdım aynısından vs. Parası felanda var. Daha geçen sene ben doğum iznine ayrildim doğum gününe kendine altın bilezik fln almaktan bahsediyor. Tüm sene anne param yok birikmisligimi eve kullanicam ilerde büyük eve dedim diye zoruna gider vs…
Bana bi yol gösterin, siz napardiniz?