Belki saçma olacak ama menopaza giren kadının isteğe bağlı emekli olması için neden olabilir.doğum izni 6 ay olsun. Erken emeklilik olsun. 58 yaşına kadar nasıl çalışcaz yaa
İş hayatında verilmemeli diye düşünüyorsunuz o zaman.. Bilemedim şimdi.Verilmeli mi verilmemeli mi?Bİrini seçip savunmam gerekiyor bende verilmeli diye düşünmüştüm
regl günlerinde tam 5 gün boyunca işini hafifletilmesi talebinde bulunabilirsin,her kadının her ay bu izni almaya hakkı var,hatta vermezlerse çalıştığın yeri dava etme hakkın da var :)
gittiğim kursta haklarımız konusunda geçmişti,çok ilgimi çekti..
emzirme izni bir buçuk saat ve günün her saati kullanabilirsin,ister yarımşar saat 3 ayrı zamanda,istersen de işten 1,5 saat erken çıkarak..
ama yeter mi???
tabiiki de yetmez:))
işyerinde kadın sayısı fazlaysa o iş yerine veya yakınına kreş açma zorunluluğu da var.Tam limitini hatırlamıyorum ama gittiiğim kursta bir yönetici bayan vardı ,o çalışan kadın sayısının bu nedenle belli bir sayıda tutulduğundan bahsetmişti..
sonraaaa bak bu çok ilginç :)
bunu da sevgilim anlatmıştı,kendisi köyde öğretmen.
Yine köyde tek öğretmen olan bayan,epey bir süre çalıştıktan sonra köy koşullarında evlenecek erkek bulamadığı içerikli bir kağıt hazırlayıp yetkili yerlere göndermiş veee şehre transfer olmuş :))
ne bileyim araştırınca tonla şey çıkar
gayet güzel bir ödev,keşke ben alsaydım :))
bu regli izni gerçek mi?? ilk gün değil işe gitmek tuvalete gidecek gücüm olmuyor da bu konuyu biraz daha açabilir misiniz rica etsem?? kaç gün kullanılabiliyor? izin ne olarak alınıyor? rapor mu alınıyor? işyerinin haberi oluyor mu?
izin derken iş ağırlığının hafifletilmesi kastediliyor ve bunu ilettiği amiri teklifi koşulsuz şartsız kabul etmek zorunda.Bundan başka bişey hatırlamıyorum dersle ilgili aklımda kalan,ama senin için google da bi gezintiye çıktım,şunları buldum:))
Kadına 'Adet Günü' izni / Güncel / Milliyet Blog
Kadın işçilere 5 gün regl izni - Sabah - 17 Aralık 2012
Haber : Kadınlara regl izni Meclise geliyor haberi (2010'un haberi)
yalnız sadece ağır iş kabul edilen tekstil ve konfeksiyonda deniliyor,ama belki zamanla yayılır bütün özel sektöre sıçrar
belli mi olur :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?