Çalışan Hamilelerin Hakları

Sedita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015
435
496
48
Merhaba ben 10 haftalık hamileyim,çalışan hamilelerin haklarını konuşalım istiyorum ,ayrıca kim nezaman izne çıkacak kaçıncı hafta daha mantıklı izne çıkmak?Dogum izni süresince almamız gereken maaşımızı devlet keserek mi veriyor ve nezaman veriyor?Bilgisi olan varsa bilgilendirsin lüften :)

merhaba,ben kurumsal bir şirkette çalışıyorum.yeni çıkan yasada gebe ve emziren bayanlar 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz hükmü yer aldığından normal çalışma saatim 08:00-18:00 arası iken şuan 08:00-16:30 saatleri arasında çalışıyorum.hamile olduğunuzu öğrendikten sonra bir doktor raporu ve dilekçe ile durum insan kaynaklarına bildiriyorsunuz o günden sonra çalışma saatiniz düzenleniyor.ayrıca doğum izni bitip işe tekrar başladığınızda (yine kendi mesai saatlerime göre konuşuyorum) bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar 16:30 da mesai bitimine ilaveten süt izni adı altında istersek 15:00 de çıkabiliyoruz.Ya da bu izni kullanmayıp yine 16:30 da çıkıp haftanın bir günü işe hiç gelmeyebiliyoruz.Yani mesai günü dörde düşüyor.Fakat bu uygulamanın benim çalıştığım şirkete mi mahsus yoksa yasa gereği mi olduğunu bilmiyorum.
doğum izni konusunda da emin olmamakla beraber toplam 105 işgünü olarak duydum.

doğum iznindeyken maaş alma konusunda uygulama çalıştığın kuruma göre farklılık gösteriyor.kimi özel şirket maaş ödemesi yapmıyor çalışan devletin yatırdığı toplu rapor parasını alıyor.kimi özel şirket ise yine kendimden örnekle doğum iznindeyken düzenli maaş alıyoruz devletin adımıza yatırdığı rapor parasını çalıştığımız kuruma yatırıyoruz.ki böylesi daha mantıklı bence.

merhaba,ben kurumsal bir şirkette çalışıyorum.yeni çıkan yasada gebe ve emziren bayanlar 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz hükmü yer aldığından normal çalışma saatim 08:00-18:00 arası iken şuan 08:00-16:30 saatleri arasında çalışıyorum.hamile olduğunuzu öğrendikten sonra bir doktor raporu ve dilekçe ile durum insan kaynaklarına bildiriyorsunuz o günden sonra çalışma saatiniz düzenleniyor.ayrıca doğum izni bitip işe tekrar başladığınızda (yine kendi mesai saatlerime göre konuşuyorum) bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar 16:30 da mesai bitimine ilaveten süt izni adı altında istersek 15:00 de çıkabiliyoruz.Ya da bu izni kullanmayıp yine 16:30 da çıkıp haftanın bir günü işe hiç gelmeyebiliyoruz.Yani mesai günü dörde düşüyor.Fakat bu uygulamanın benim çalıştığım şirkete mi mahsus yoksa yasa gereği mi olduğunu bilmiyorum.
doğum izni konusunda da emin olmamakla beraber toplam 105 işgünü olarak duydum.
ben şuanda 9 saat çalışıyorum günde ,firmam kurumsal ama daha önceki hiçbir hamile arkadaşım erken çıkmadı bunu bir araştırayım o halde belki ben de erken çıkarım :)bu 7.5 saat çalışma hükmü yeni yasayla mı çıktı ?Doğum iznine baktım şuanda 16 hafta olarak görünüyor ,

doğum izni dediğim gibi emin olduğum bi konu değil eşi doğum yapan arkadaşım söylemişti ama zaten 105 iş günü hafta sonlarını da katınca 16 haftaya tekabül eder sanırım :) yasa 16.08.2013 tarih ve 28737 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş dilekçemden kopya çektim :) gebe ve emziren kadınları çalıştırma şartlarıyla emzirme odaları ve çocuk bakım yurtlarına dair yönetmeliğin 9. maddesinde "gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saaten fazla çalıştırılamaz" hükmü yer alıyormuş.uzun oldu biraz ama dilekçede geçtği gibi yazdım:) umarım faydalı olur.

doğum izni dediğim gibi emin olduğum bi konu değil eşi doğum yapan arkadaşım söylemişti ama zaten 105 iş günü hafta sonlarını da katınca 16 haftaya tekabül eder sanırım :) yasa 16.08.2013 tarih ve 28737 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş dilekçemden kopya çektim :) gebe ve emziren kadınları çalıştırma şartlarıyla emzirme odaları ve çocuk bakım yurtlarına dair yönetmeliğin 9. maddesinde "gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saaten fazla çalıştırılamaz" hükmü yer alıyormuş.uzun oldu biraz ama dilekçede geçtği gibi yazdım:) umarım faydalı olur.
çok teşekkürler faydası olmaz mı hiç :)

şimdi eklemişsin hamilelik takvimini sanırım gördüm 11 ci haftadasın :)ağustos sonu ben de aynı şekilde 1 hafta sonrasında benim ilk heyecanım da dorukta 12 ci haftayı bir geçelim daha rahat olmayı umuyorum daha doğrusu cocugumu hissedene kadar kıpırdadığını falan sonra rahatlayacam sanırım.

beceremiyodum bir türlü eklemeyi sonunda oldu :) benim de ilk aynı şekilde :) burda 11. hafta yazıyo fakat doktor ve ultrason 9 hafta diyo anlayamıyorum :110:

sen buraya tahmını doğum tarıhını doktorun verdıgı haftaya gore hesaplayıp ,tahmını doğum tarhını gıreceksın ,doktor ne dıyorsa o :KK53:

doktorun dediği tahmini doğum tarihi de bu şekilde,son adet tarihimi girince çıkan tarih de bu şekilde haftalar örtüşmüyo hayırlısı bakalım:anneadayı:

Back
X