Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

Kimse tehditle eğitim fak okuyun dedi mi?
Bile isteye seçildi mi?

Evet sorun sizde
Yaşamayan bilmez ne demek? Bozulduğunuz o çocukları yetiştiren ebeveynlerle muhattap olmak zorunda olan binlerce insan var.

Sanırsın Kardelen, sanırsın soba yakıp ders işliyor.

Komik

hanımefendi, işin içine girmeden öğretmenliğin zor olduğunu nasıl anlayabiliriz ki, evet zor, evet yoruluyorum ama merak etmeyin anneleri kadar değer verip seviyorum, onların minik yürekleri, belime koluma bacağıma sarılmaları, gülmeleri tarif edilemez bi duygu.. ve emin olun ki annelerinden sonra onları en çok seven benim'dir, iddia ediyorum.. onlar benim hayatım.. aileme göstermediğim saygıyı ve emeği öğrencilerime gösteriyorum şüpheniz olmasın.. yani çok şükür ki zor da olsa mesleğimi çok seviyorum....
ayrıca, şahsen güneydoğunun en ücra köşesinde suriye sınırında "kardelen"lik de yaptım, çoğu öğretmen de yapmıştır emin olun..

Öğretmenlik-özel sektör-memurluk tartışmasına hiç girmeyeceğim.
Senelerdir bir alıp veremedikleri var öğretmenlerle anlamadım gitti.
Öğretmenim ve bu sene az ders aldım öğleye kadar dersim şükür ki.
İlk evlendiğim sıralarda ben de 08:30-15:00 çalışıyordum bir de kurslarım haftaiçine denk gelince 17:00 buluyordu okuldan çıkmam. Başlarda çok yoruluyordum fakat daha sonra alıştım. ÖRneğin hergün temizlik yapmıyordum. Genelde haftasonları 1 gün eşimle birlikte yapardık. Haftaiçi yatmadan bir gün lavabomu yıkardım, bir gün çamaşırları yıkardım. Şuanda ise 07:30da evden çıkıyorum. Dolayısıyla 06:30da kalkıyorum. Kahvaltı yapamıyorum fakat en azından bir yumurta haşlıyorum veya tost ekmeğinin arasını bir dilim peynir koyarım hazırlananana kadar o oluyor yer çıkarım.
Bir de telefon televizyon başına geçmeden işinizi bitirmeye çalışın çünkü insanı resmen hapis alıyor. Kopamıyorsun. Bir de yorgun hissediyorsun kan sayımına baktırabilirsin. Kansızlık olduğu dönemlerde çok yorgun hissediyordum kendimi.

Back