Çalışan, hiçbir şeye yetişemeyen ben

Bir kere de 'öğretmenlik' geçen bir konuda zorluk yarıştırılmasın.
Öğretmen derse ne kadar hevesliyse, hazırsa
Çocuklar o enerjiyi alıyor, uyum sağlıyorlar, her sınıfta 3 5 düzen bozucu vardır, onu da idare edemeyecekse, kimse o mesleği yapmasın

Kahvaltiyi pogacayla yaparsaniz o gunden hic verim beklemeyin. Çok normal hic bir seye yetisememeniz.

Biz aksamdan kahvti tabaklarini hazirlayip strecleyip dolaba atiyoruz. Uyanir uyanmaz cikartiyoruz buz gibi olmasin diye. Biz hazirlanana kadar ideal oluyor.
Birer poset earl grey cay yapiyoruz. Cok pratik oluyor.

Ben öğretmenlik kolay demiyorum, böyle kutsal bir görevden bu kadar şikayet edilmez diyorum!! Ne yazık ki sadece mesleklerini para için sevmeden yapan binlerce öğretmen var ve burada da yorumlardan anlaşılıyor. Bu insanlar o meslekleri yapıyor diye üzülüyor, çocuklarımıza acıyor ve gelecek için endişe ediyorum. İnsan öğretmen olduysa severek yapmalı, sevmeden yapınca böyle oluyor. O işini bırakıp özele geçen meslektaşlarınızı da kutluyorum en azından onca çocuğun günahına girmemiş oldular ve yapamayacaklarını anladıkları için bırakmışlar.
o şikayetler birdenbire ortaya çıkmıyor
okula tinerle gelen adamın bile disiplin cezası almadığı
öğrencilerin her şekilde rahatça sınıfı geçtikleri
9 zayıfla okul bitiren öğrencilerin olduğu sistemden yılgın durumdalar

velilerin yardımcı değil engel olduğu
toplumun sanki öğretmenler ayrı gezegenlerden gelmiş gibi düşman olarak görmesinden yorulmuş durumdayız
üstüne tüm topluma değen bir mesleğin ayaklar altına alınıp üç ay tatil yapılan meslek olarak kalması insanları sinirlendiriyor

ayrıca deminden beri özel şöyle böyle diye yazıyorsunuz
bakın bakalım öğretmenler özelde çalışan beyaz yakalıların yarı maaşını alabiliyor mu

Bir kere de 'öğretmenlik' geçen bir konuda zorluk yarıştırılmasın.
bir ara kk da iş yarıştıranlar çoktu
biri derdi ben saat yedide kalkıyorum banyo ovuyorum
biri yok altıda kalkıp yemek pişiriyorum sekizde işe gidiyorum
başka biri derdi ben günde üç saat uyuyorum her işimi kendim yapıyorum diye
şimdi de mesai saatleri yarışması ortaya çıktı

Merhaba hanımlar :KK16: 4 aylık evliyim ve öğretmenim. Sabah 08.30, akşam 15.30 çalışıyorum. Hem okulumda hem evde yeniyim. Hiçbir şeye alışamadım. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayıp yemeye, haftasonu ev temizliğine, kendime bakmaya kısacası hiçbir şeye yetemiyorum. Düğün öncesi 23 kilo verip fazlalıklarımdan kurtuldum ama şimdi sabah kalkıp kahvaltı yapamıyorum, okul için bir şeyler hazırlayamıyorum bu yüzden 7 kilo geri aldım :KK53: Ev temizliği desem haftasonunu iple çekiyorum temizlik yapınca kendimle ilgilenemiyorum ayy açıkçası 25 yaşımda hiçbir şeye yetemiyorum :KK51:
Çalışan ve her şeye yeten hanımlar nasıl beceriyorsunuz? Bu kısır döngüden çok sıkıldım :KK51: kendi sağlığıma da bakmadığımdan sürekli hastalanıyorum kilo almak da cabası :skandal: okula ne götürsem ne yapsam ev temizliği kendime vakit ayırma bunlara nasıl yemiyorsunuz yahuu :ıslık:

5 yıllık evliyim,ben de öğretmenin ve ben de yetişemiyorum hiçbirşeye..5 yılda işleri koordine etmeyi öğrenemedim. Hep biseyler eksik kalıyo.Artık bıraktım, ipin ucu iyice kaçtı :confused::KK70:

bir ara kk da iş yarıştıranlar çoktu
biri derdi ben saat yedide kalkıyorum banyo ovuyorum
biri yok altıda kalkıp yemek pişiriyorum sekizde işe gidiyorum
başka biri derdi ben günde üç saat uyuyorum her işimi kendim yapıyorum diye
şimdi de mesai saatleri yarışması ortaya çıktı
Amaaan.
Sadece meslek değil ki yarıştırdığımız.
Sidik yarıştırıyoruz işte.
Her mesleğin zorluğu kendine, kendi şartlarımda şikayet ettiğim ve memnun kaldığım şeyler olacak tabii ki.
İnsanî çalışma koşullarını savunacağına ama öğretmenlerin tatili demek daha kolay.

Başka sorum yok.
Gel de devlette yap bakalım mı diyorsun?
Mesleğim öğretmenlik değil, ona rağmen
Size bile -öğretmen grubum vardı- ing öğretmeye çalıştım :)

Böyle 5 yaştan, 60 yaşa kadar çok öğrencim oldu
Öğrencim demeye utanıyorum, ama
Nasıl sizin anlamanızı sağlarım ki başka

o şikayetler birdenbire ortaya çıkmıyor
okula tinerle gelen adamın bile disiplin cezası almadığı
öğrencilerin her şekilde rahatça sınıfı geçtikleri
9 zayıfla okul bitiren öğrencilerin olduğu sistemden yılgın durumdalar

velilerin yardımcı değil engel olduğu
toplumun sanki öğretmenler ayrı gezegenlerden gelmiş gibi düşman olarak görmesinden yorulmuş durumdayız
üstüne tüm topluma değen bir mesleğin ayaklar altına alınıp üç ay tatil yapılan meslek olarak kalması insanları sinirlendiriyor

ayrıca deminden beri özel şöyle böyle diye yazıyorsunuz
bakın bakalım öğretmenler özelde çalışan beyaz yakalıların yarı maaşını alabiliyor mu

Ee madem öyle siz de çıkın özelde çalışın :KK49: neyse bu konu uzar, benim tepkim mesleğini çocukları sevmeyen, yaptığı işin değerini bilmeyen ve sürekli mesleğin şikayetlerinden bahsedenlere. Sizler öyle değilseniz sorun yok Zaten. :KK200:

Gel de devlette yap bakalım mı diyorsun?
Mesleğim öğretmenlik değil, ona rağmen
Size bile -öğretmen grubum vardı- ing öğretmeye çalıştım :)

Böyle 5 yaştan, 60 yaşa kadar çok öğrencim oldu
Öğrencim demeye utanıyorum, ama
Nasıl sizin anlamanızı sağlarım ki başka
Ahkam kesmeye gerek yok diyorum.
45 kişilik sınıflara da girdim ama bu sene 15 kişilik bir sınıfı idare edemiyorum.
Sizin deyiminizle mesleği bırakmam gerekiyor.
Bunlar boş laflar diyorum daha da açıkçası.

Ee madem öyle siz de çıkın özelde çalışın :KK49: neyse bu konu uzar, benim tepkim mesleğini çocukları sevmeyen, yaptığı işin değerini bilmeyen ve sürekli mesleğin şikayetlerinden bahsedenlere. Sizler öyle değilseniz sorun yok Zaten. :KK200:
eee siz de özeli bırakıp öğretmenlik okuyun madem bu kadar kolay :KK49:
gidin kpss mülakat vs. çalışın
çünkü mesleğiniz her ne ise severek yapmadığınız belli
sizin yerinize severek yapacak çok işsiz var
arada bir de gidip lise önlerinin haline bakın bir de

eee siz de özeli bırakıp öğretmenlik okuyun madem bu kadar kolay :KK49:
gidin kpss mülakat vs. çalışın
çünkü mesleğiniz her ne ise severek yapmadığınız belli
sizin yerinize severek yapacak çok işsiz var
arada bir de gidip lise önlerinin haline bakın bir de

Bu saatten sonra yapabilsem emin olur yapardım. Mesleğimi seviyorum, özel sektörü sevmiyorum. Ve yine söylüyorum öğretmenlik kolay demedim, keşke kpss çalışırken cümlede anlam a falan daha çok yoğunlaşsaydınız. ingilizce bilmeden İngilizce öğretmeni olanları gördü bu gözler. Basit bir matematik sorusunu yanlış çözen matematik öğretmenleri, bakın böyle kutsal meslek kimlerin elinde ne yazık! Birde KPSS falan çok büyük mevzular değil emin olun, insanlar neler neler başarıyor. Ama işte az bilince, bildiğim çok sanıyor insan. Neyse size zorluklu meslek hayatınızda başarılar. Birde yine söylüyorum 15:30 da eve gelip kendine bile bakacak zamanı olmuyorsa insanın ya depresyondadır ya aşırı tembeldir. Yorgunlukla öğretmen olmakla falan ilgisi yok.

Bu saatten sonra yapabilsem emin olur yapardım. Mesleğimi seviyorum, özel sektörü sevmiyorum. Ve yine söylüyorum öğretmenlik kolay demedim, keşke kpss çalışırken cümlede anlam a falan daha çok yoğunlaşsaydınız. İngizlice bilmeden İngilizce öğretmeni olanları gördü bu gözler. Basit bir matematik sorusunu yanlış çözen matematik öğretmenleri, bakın böyle kutsal meslek kimlerin elinde ne yazık! Birde KPSS falan çok büyük mevzular değil emin olun, insanlar neler neler başarıyor. Ama işte az bilince, bildiğim çok sanıyor insan. Neyse size zorlukları meslek hayatınızda başarılar. Birde yine söylüyorum 15:30 da eve gelip kendine bile bakacak zamanı olmuyorsa insanın ya depresyondadır ya aşırı tembeldir. Yorgunlukla öğretmen olmakla falan ilgisi yok.
sizde az biraz empati kurabilmeyi öğrenseydiniz keşke
her mesleğin kendine göre zorlukları olabileceğini herkesin her yükü aynı şekilde taşıyamayacağını bilseydiniz
eğitim sisteminin tek sorunun öğretmen olmadığını bilmeyecek kadar bilgisiz ve tek yönlü olmasaydınız keşke
işten bilmem kaçta çıkmanızın öğretmenlerin suçu olmadığını
bunu size iş verenlerin sağladığını
ayrıca sadece işte geçirilen saatin önemli olduğunu değil o saatlerin nasıl geçirildiği ve döndüğünüz vakit evde ne kadar çalışmanız gerektiğini düşünseydiniz biraz
yazın tatilin öğretmenlere değil öğrencilere verildiğini düşünebilseydiniz mesela

çoğu öğretmen başka meslek hakkında ahkam kesmiyor ama bir çok meslek çalışanı öğretmenler ve öğretmenlik hakkında fikri var
neyse hadi size iyi geceler

arkadaşlar, bir saniyede en az 10 kafadan bi ses çıkıp onlara cevap verdiğinizi düşünün.. 40 kişilik sınıflar ki, evde
1 çocuğuna bile tahammül edemeyen şahsiyetler tanıyorum
teneffüslerde bile dinlenemediğinizi, hele bi de nöbet varsa.. diğer angarya işleri hiç saymıyorum.. eve gelince de okul işlerini devam ettirdiğimizi de söylemeye gerek yok sanırım..
çoğu zaman yemek yiyemediğimi, lavaboya dahi gidemediğimi, yorgunluktan baş dönmesi yaşayıp sendelediğimi bilirim defalarca..

ve iddia ediyorum, bu kadar yoğun olan başka bi iş bilmiyorum. yani erken çıktığımız falan söyleniyor ama inanın eve gelince uyumadan kendine gelemiyo insan.

yani sakin bi işte akşama kadar çalışmak inanın daha kolay..

konu sahibi, kelin merhemi olsa kendi başına sürer hesabı maalesef önerebileceğim birşey yok, aynı konudan ben de muzdaribim..

Ahkam kesmeye gerek yok diyorum.
45 kişilik sınıflara da girdim ama bu sene 15 kişilik bir sınıfı idare edemiyorum.
Sizin deyiminizle mesleği bırakmam gerekiyor.
Bunlar boş laflar diyorum daha da açıkçası.
Bırak o zaman
Sevdiğin için mi çalışıuorsun, para için mi?

Beni ne diye alıntıladın? 45 çocuğu aynı anda idare edemedin, bu Senin başarısızlığın.
Bana mı faturası?

Allala yarım gün çalışmayla 45 üstü hasta bakan doktora sallamayı bilirsiniz ama

Bana mı çalıyorsun sanki, 45 çocuk duğurup “buyur eğit” diye önüne mi koydum?
120 dk teneffüs, 90 artı öğle yemek arası

Kim bu kadar rahat çalışıyor?

arkadaşlar, bir saniyede en az 10 kafadan bi ses çıkıp onlara cevap verdiğinizi düşünün.. 40 kişilik sınıflar ki, evde
1 çocuğuna bile tahammül edemeyen şahsiyetler tanıyorum
teneffüslerde bile dinlenemediğinizi, hele bi de nöbet varsa.. diğer angarya işleri hiç saymıyorum.. eve gelince de okul işlerini devam ettirdiğimizi de söylemeye gerek yok sanırım..
çoğu zaman yemek yiyemediğimi, lavaboya dahi gidemediğimi, yorgunluktan baş dönmesi yaşayıp sendelediğimi bilirim defalarca..

ve iddia ediyorum, bu kadar yoğun olan başka bi iş bilmiyorum. yani erken çıktığımız falan söyleniyor ama inanın eve gelince uyumadan kendine gelemiyo insan.

yani sakin bi işte akşama kadar çalışmak inanın daha kolay..

konu sahibi, kelin merhemi olsa kendi başına sürer hesabı maalesef önerebileceğim birşey yok, aynı konudan ben de muzdaribim..
Kimse tehditle eğitim fak okuyun dedi mi?
Bile isteye seçildi mi?

Bırak o zaman
Sevdiğin için mi çalışıuorsun, para için mi?

Beni ne diye alıntıladın? 45 çocuğu aynı anda idare edemedin, bu Senin başarısızlığın.
Bana mı faturası?

Allala yarım gün çalışmayla 45 üstü hasta bakan doktora sallamayı bilirsiniz ama

Bana mı çalıyorsun sanki, 45 çocuk duğurup “buyur eğit” diye önüne mi koydum?
120 dk teneffüs, 90 artı öğle yemek arası

Kim bu kadar rahat çalışıyor?
Şu kadar sayfa yorum okudum. Akıl akıldan üstündür. Acaba kim ne faydalı yorum yapmış, ne alabilirim diye. Bir sizin mesajlarınızdan hiçbir şey anlamadım diğer arkadaşların da anlamadığı gibi. Evet 15.30 da çıkıyorum ama başım dönerek stresten elim kolum tutmayarak. Ama size göre hâlâ çocukla uğraşması kolay. Sadece şunu demek istiyorum okulda beden eğitimi hocamız bir kez sınıfta ders yapmak zorunda kalmıştı. Adam neye uğradığını şaşırmış. O kadar kişiyi bir sınıfta tutmak öylesine zor ki. Sanıyorsunuz arada 3-4 bozuk çıkıyor. Bunların ailesi, idarecileri, gereksiz meslektaşları, angarya işleri. Öğlene kadar lavaboya gidemediğimi bilirim. Kafa yorgunluğunu yaşamayan bilmez. Ha özelde ingilizce dersi vermeye de benzemez. Her neyse. Ben diğer yorum yapan arkadaşlardan aldım alacağımı. Planlama sorunum var. Herkese teşekkürler.

Şu kadar sayfa yorum okudum. Akıl akıldan üstündür. Acaba kim ne faydalı yorum yapmış, ne alabilirim diye. Bir sizin mesajlarınızdan hiçbir şey anlamadım diğer arkadaşların da anlamadığı gibi. Evet 15.30 da çıkıyorum ama başım dönerek stresten elim kolum tutmayarak. Ama size göre hâlâ çocukla uğraşması kolay. Sadece şunu demek istiyorum okulda beden eğitimi hocamız bir kez sınıfta ders yapmak zorunda kalmıştı. Adam neye uğradığını şaşırmış. O kadar kişiyi bir sınıfta tutmak öylesine zor ki. Sanıyorsunuz arada 3-4 bozuk çıkıyor. Bunların ailesi, idarecileri, gereksiz meslektaşları, angarya işleri. Öğlene kadar lavaboya gidemediğimi bilirim. Kafa yorgunluğunu yaşamayan bilmez. Ha özelde ingilizce dersi vermeye de benzemez. Her neyse. Ben diğer yorum yapan arkadaşlardan aldım alacağımı. Planlama sorunum var. Herkese teşekkürler.
Evet sorun sizde
Yaşamayan bilmez ne demek? Bozulduğunuz o çocukları yetiştiren ebeveynlerle muhattap olmak zorunda olan binlerce insan var.

Sanırsın Kardelen, sanırsın soba yakıp ders işliyor.

Komik

Back
X