Çalışan kadın olmak

S N O W F L A K E

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2017
546
472
53
Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm

Ben calismadigim halde , esime soruyorum bu para nereye gitti diye. Çünkü bizimde borcumuz var , hayat pahali . Ayağımızı yorganimiza gore uzatalim diye , hesap yapiyorum.
Guzelce konusarak açıkla. Anlamiyorsa tepki ver. Yoksa bu normal gelir esine. Evlilikte esler kararlari birlikte almalilar diye dusunuyorum.

sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor
Böyle bir saygısızlığı nasıl kabul edebilirsiniz? Üstelik öğretmensiniz, gayet saygın bir mesleğiniz ve eğitiminiz var. Lütfen kendinize ve evladınıza bunu yapmayın, bu saygısız adama kendinizi ezdirmeyin. Hemen önlemini alın, yoksa bu sözel şiddet yakında fiziksel şiddete de varır. Aile terapisi vs evliliğinizi kurtarmaya çalışabirsiniz öncelikle ama işe yaramazsa bu sözel şiddete boyun eğmeyin.

Ya her şeyi geçtim de öğretmenim diyorsunuz yazınızı okumak bile işkence oldu. Bunlar yaşanırken ne diye bir de bebek yaptınız peki? Kendi paranızla bir de dayak yiyip oturun ne diyelim ki şimdi biz?
Bebek kucağmdayken yazmaya çalştm zor yazdm o yüzden biraz kibar yorumlar yazarsanız iyi olur mesele öğretmen olmam değl

Ee madem sağa sola saçıyor çalışma daha iyi. O zaman ne yapacakmış ? Ne güzel karın çalışsın sen de ailene sıva.

Ben çalışmasam da istemem yok öyle telefon al, havaya saç bilmem ne takip ederim. Hesabını sorarım her kuruşun. Aile oluyorsun sonuçta evimi düşünmek zorundayım.

Bir de vurdu diyorsunuz çekmeyin bu adamı(!)

Ee madem sağa sola saçıyor çalışma daha iyi. O zaman ne yapacakmış ? Ne güzel karın çalışsın sen de ailene sıva.

Ben çalışmasam da istemem yok öyle telefon al, havaya saç bilmem ne takip ederim. Hesabını sorarım her kuruşun. Aile oluyorsun sonuçta evimi düşünmek zorundayım.

Bir de vurdu diyorsunuz çekmeyin bu adamı(!)
Düşnmedm mi sanıyorsunuz ama ufak bir bebekle ve aileniz arkanızda değilse işler istedğnz gibi gitmiyor maalesef

Bebek kucağmdayken yazmaya çalştm zor yazdm o yüzden biraz kibar yorumlar yazarsanız iyi olur mesele öğretmen olmam değl
Mesele tam da öğretmen olmanız bence. Hiçbir zaman saygısız yorum yapmadım ama “öğretmen” dediğimiz insanın Türkçe’yi bu şekilde kullanması üstüne de kendini bu kadar ezdirebilmesi kusura bakmayın ama benim ağırıma gidiyor. O yüzden de konu tam olarak da öğretmen olmanız. Sizinle lanlı lunlu konuşmasına izin verdiğiniz eşinize bu tepkiyi vermeyi deneyin bence kimse bu şekilde muamele görmeyi hak etmiyor. Biraz kendinizin farkına varın.

Mesele tam da öğretmen olmanız bence. Hiçbir zaman saygısız yorum yapmadım ama “öğretmen” dediğimiz insanın Türkçe’yi bu şekilde kullanması üstüne de kendini bu kadar ezdirebilmesi kusura bakmayın ama benim ağırıma gidiyor. O yüzden de konu tam olarak da öğretmen olmanız. Sizinle lanlı lunlu konuşmasına izin verdiğiniz eşinize bu tepkiyi vermeyi deneyin bence kimse bu şekilde muamele görmeyi hak etmiyor. Biraz kendinizin farkına varın.
Meral etm
Söylediğim gibi bebeğim kucağmda kısaltarak minimum az cümleyle açklamak zorunda kaldım derdimi Türkçe katili değilim merak etmeyin..Fikirleriniz için ayrıca teşekkürler

Sinirlenince vuruyor, sen kimsin karışmazsın diyor, sizi tabiri caizse insan yerine koymuyor eşiniz malesef. Hem psikolojik hem fiziksel şiddet uyguluyor.

Bu durumda çalışmamak tabi ki bir çözümü değil sizin için. Paranızı eşinize vermeyin madem size sormadan istediği gibi harcıyor. Kendi birikiminizi kendiniz yapın.

Ayrıca size vurmasını, sizi yok saymasına da izin vermeyin, böyle saygısız bir adamla makul bir yol almak oldukça zor olur. Çözüm yolu belli aslında ama neyi yaşamak istediğiniz sizin tercihiniz.

Birde profilde ki fotoğrafınızı da kaldırın derim naçizane, tanıyan çıkabilir.

Son düzenleme:
Back
X