Çalışan kadının sorunu; bebeğe kim bakmalı?

Çok zor aşama,,keşke kendiniz baksanız bir süre
Olanakları zorlayıp bebeginizle kalmayı deneyin..
Bakıcı olayına güvenemiyorum, Kayınvalide daha yakın gibi geliyor,,

Sizlerden hep mantıklı fikirler aldım, bu konuda da fikir istiyorum. Öğretmenim ve yeni eğitim yılı başladığında bebişim 3 aylık olacak nasipse. Tayin isteyebilmek için aylıksız izin almayacağım. Yarım gün çalışıyorum. Şimdilik 9 aylık oluncaya kadar bakıcıya bırakmama kararı aldık ve annemle konuştum bakarım diyor ama babam çok huysuz annemi yollayacağını pek düşünmüyorum uzun süre. İkimizin memleketlerine de uzağız. Kv dem iki yıldır eltimin çocuğuna bakıyor ve bunalmış durumda anlattıklarına göre saat 7-4 arası evlerinde bakıyor ve eltim kötü davranıyor. Yinede biz istemeden o bakarım dedi çocuğunuza. Kv demden en son yarıyıl tatilinde gittiğimizde çok soğudum. Önceden acıdığım bi kadındı kızından öte samimi davranıyordum. Son olayda bel düzleşmesinden dolayı çok fazla bel ağrısı çekiyorum malum hamilelik. Ayakta yapılan mutfak işini yapıp uzandım hep. Ben yine uzanırken süpürgeyi getirip bıraktı kolum ağrıyor diye. Yine aynı gün, eltisi kalmış iki gün hizmet etmiş ben enayi miyim falan dedi beni kasdetti tabi ki ama eltisinin yüzüne yine gel kal demeler. Başkalarının yüzüne farkı arkasından farklı davranıyor. Eltilerim hakkında kötü konuştu şok oldum.Bebeğime uzun süre baksa aynı evde neler yaşarız? Kvnin bakması sağlıklı bi karar mı sizce?
Canim oncelikle hayirli dogumlar dilerim insallah saglikla bebisini kucagina alirsin
Devlet memuru olunca meslege ara veremeyeceginden elbette ki birileri bakacak bebegine
Sana tavsiyem maddi gucun varsa ilk gunden bakici tut ve kendi anneni de bakicinin yaninda bulundur derim goz kulak olmasi acisindan
Annen cok bunalir yorulursa da kvye rica edersin bir sure o ilgilenir bir sure kendi annen

Kv en iyi taniyan sizsiniz.Her bakicidan iyi bakicaktir eminim :-) ben bakici isine pek sicak bakmiyorum.Kv pis pasakli degilse,size zaari yoksa neden olmasin.Hic degilse iciniz rahat eder...eskiler ne kafadalar bilmiyorum yukarda yazmislar emzirdim de almadi diye.Bunu annemde yapmisti yanimda kizmadim,zaten oglum agzini acmadi cocuk süt kokusunu alir derler.Ama Kv dem kizim ufakken agzinda cignedigi cevizi cocuguma vermisti orda kiyameti koparmistim.Migdem bulanmisti,agzinda dogru düürüst dis yok mikrp yuvasi..ben bile yapmam o tarz seyleri ve cok karsiyim.Bilemiyorum,her halukarda zor isin...

sırf bu yüzden çalışmaya ara vermek istiyorum bi 7 yıl. okula başlayınca çalışacağım

Yarım gün çalışacaksınız, haftasonuda tatil , ben sizin yerinizde olsam anneme yönelirdim, öyle kayınvalideyi evimde istemezdim sürekli. Anneniz gelemiyorsa ki inşallah gelir, babanızı ikna edebilirsiniz, eve kamera sistemi kurar guvenilir bir bakıcı aradım.

kv bi süre bebğime baktı bakmaz olaydı. nefret ettirdi kendinden. bebek bakımından başka herşeye burnunu soktu. yediğime,giydiğimize,içtiğimize kadar herşeye karıştı.eşimle aramı bozdu.

Anne veya k.valide gönüllüyse eger problem yok ama istemiyolarsa zorla olmaz..
çocuk büyütmek zorken yaşlı insanlara bu sorumluluğu vermek eziyet gibi geliyo bana..o yaştan sonra zor..
kendi evinizde bi bakıcı tutun bence..

Bencede en temizi bakıcı tutmak. Nedemişler, bol muhabbet tez ayrılık. O yüzden annemde kvdemde oldukları yerde çok güzel.

benimkini iki ay kv bakti da gecen geldiginde bebegimi emzirmeye calistigini ama bebegimin emmedigini soyledi.midem bulandi nefret ettim. daha.baska seyler de var da mide bulandirmayayim o yuzden biri kv bebek bakicak dedi mi bir irkiliyorum arkadasim.. insallah seninki boyle manyak degildir.. senin ve bebegi nin hakkinda en guzeli olsun insallah
İyyyyy bide normal birşeymiş gibi söyledi mi

kayinvaliden gelip sizle kalacaksa bakim suresinde kesinlikle hic bulasma derim. sabah goturup aksam getirceksen hadi neyse derim. ayni evde ysayinca once esidin ayarlariyla oynar simdiden soyliyim. biz 2 ay sadece kendimiz bakmistik kimse istemedim. sonra ben okula donunce once kv geldi bakmaya (getirmez olsaydik keske). ondan once esim her konuda bana yardim eder altinida degistirir yemeginide yediridi. annesi basladi erkek adam altmi degistirimis biz varken sen niye yediriyosun bilmem ne. girdik birbirimize bir sure. daha normale donemedik o kadar soyliyim. kendi annen ne kadar gelebilirse gelsin sonrasini kres olur bakici olur bir sekilde hallet bence. zaten yarim gun diyosun bir sekilde idare edersiniz bence. butun bir gun aylarca kv cekilmez aklinda bulunsun. hem bunun etkiside aylarca surebiliyor.

benim kendi annem emzirmeye çalıştı ben napıyım:mad:
Benim annem kusur kalırmı birinide değil ikisinide emzirmeye çalışdı KV yapmadı :KK45:
Yorumumda şu yönde olacak babanızla konuşun annenizi yollasın başka türlü olmaz eltinizin oğlu bebeğe zarar verebilir benimde KV bakıyor eltimin oğluna gittiğimiz zaman 10 yaşında çocuk benim 5 yaşındaki bebemin gözünü oymaya çalışıyor kıskalıkdan kıza bişiy yapmıyor ama enteresan :KK57:

Hem kayınvalideleri beğenmeyip hem de çocuk baktırmaya çalışmak bana çok yanlış geliyor..Konu sahibi sözüm sadece sana değil yanlış anlama..Bunu yapan bir çok insan var yani hem arkalarından bir sürü atıp tutuyorlar,hemde çocuklarına baktırmak istiyorlar..Sonra aman çocuğuma bunu yapar mı aman çocuğuma şunu yapar mı diye kendi kendilerini yiyor insanlar..Madem içinde şüphe var yada kayınvalideyle aranda problem var o zaman tutacaksın bir bakıcı baktıracaksın yani bu kadar basit..

Back
X