Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Kirlangiic_cigligii

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2018
92
-1
6
31
Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?

Hayattan beklentiniz zengin olmak ise zaten memur olmakla zengin olamazsiniz , tip okuyup doktor olsaydiniz ya da genetik muhendisligi falan okuyup yurtdisina ciksaydiniz vs vs

Hayattan beklentiniz rahat gecinip , huzurlu ve mutlu bir hayat ise zaten onu gerceklestirebilirsiniz su anki mesleginizle

Sizin bayagi bir kafaniz karismis , calisan kadin olmak ile bir alakasi yok yazdiklarinizin

özgürlük ağır bir yüktür, ruhun yüklenmesi gereken büyük ve garip bir sorumluluk. kolay değildir. verilen bir armağan değil, yapılan bir seçimdir; bu seçim de zor bir seçim olabilir. yol, yukarıya, ışığa doğru çıkar ama yüklü yolcu oraya hiçbir zaman varamayabilir.

Ursula Le Guin

Hayattan beklentiniz zengin olmak ise zaten memur olmakla zengin olamazsiniz , tip okuyup doktor olsaydiniz ya da genetik muhendisligi falan okuyup yurtdisina ciksaydiniz vs vs

Hayattan beklentiniz rahat gecinip , huzurlu ve mutlu bir hayat ise zaten onu gerceklestirebilirsiniz su anki mesleginizle

Sizin bayagi bir kafaniz karismis , calisan kadin olmak ile bir alakasi yok yazdiklarinizin
Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor

Çalışan kadınlar sizde de böyle oluyor mu demişsiniz ya ona cevap vereyim,
Leş bir hayatım var şu an. Hem maddi hem manevi olarak. Maaşım en düşük memur maaşı hemen hemen, köpek gibi çalışmak zorundayım ki var olan borçlarımı kapatabileyim. Ay sonunu hiçbir zaman getiremiyoruz, borç ödüyoruz vs vs

Ne eş ailesinden herhangi bir beklentiye girebilirim, ne de geçmişte yaşadığım aşklara heveslenebilirim çünkü karakterime yakıştıramam. Ben önüme bakıyorum, kendi yapabileceklerime bakıyorum. Size de aynısını tavsiye ediyorum.

Siz çalışıp meslek edinmişsiniz fakat kafanızda oturtamamışsınız kendi kendinize yetebilmeyi.

Ne kadar tuhaf bir bakış açınız var.
Neresinden tutsam elimde kalıyor.
Başkalarının hayatını bu kadar irdelemek,
kendi hayatıyla kıyaslamak,
kendini farklı yerde görüp, kendisiyle aynı yollardan geçmeyenleri küçümsemek ne kadar nahoş.
Ben ne derdinizi anlayabildim
ne de mantığınızı.

Siz evde ‘durduğunuz’ için öyle gelmiştir.
Yoksa gidip masa başı bir işte 9 5 ömür çürüteyim diye senelerce sınava hazırlanacak kadar tembel değilim, benim nacizane görüşüm de bu yönde:)

Üreten kadın, toplumun her yerindedir.
Ev, sokak, mesai diye ayrılmaz.
Sizin yakınmanız maddi imkansızlık, bu da şanstır ve zaten memuriyetle olmaz o iş.
O garantiye almaktır hayatı, risk alıp cesur olanlar ancak belirli bir seviyenin üzerine çıkabilir.
Ama haklısınız, dünya adil değil.
Aynı emeğe aynı karşılığı vermiyor.

Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor

Siz hayatı, lüksü bile eş maaşıyla nitelendiriyorsunuz. Bakış açınız yanlış. Niye okudunuz, niye meslek edindiniz böyle düşünüyorsanız?
Kimi, neyle kıyaslayabilirsiniz ki? Onların hangi yollardan geçtiğini bilemezsiniz. Bu kıyas olduğu sürece mutlu olmanız imkansız. Eşinizin de beynini yiyip darlamanız yakındır.

Tam bir Yaprak Dökümü Ferhunde... Adamı kumarbaz, dolandırıcı etti para para diye diye.. Aman diyeyim.

Ben okudum çalışıyorum ama kıt kanaat ama millet okumuyor çalışmıyor ama rahat bol mu diyorsunuz.

Malesef hayat herkese aynı şansı tanımıyor.

Bende çalışıyorum ancak yetiyor. Ama çevremde karı koca hiç çalışmayıp rahat yaşayan kişilerde var babadan dededen kalma mirasla.
Yalan yok bazen öyle olmak isterdim ama hayat herkese aynı şansı vermiyor. Elde ne varsa onla mutlu olmak en iyisidir.

Memurluk ne öldürür ne güldürür. Hayatınız bu çizgide devam eder. Geçmişte önceliğimiz çalışmakmış o yönde tercih yapmışsınız şuan öncelikleriniz değişmiş bunu da yaşamadan bilemezdiniz. Yaşadınız gördünüz. Çalışmak çok yüceltildi biz kadınlar için yok çalışan kadın şöyle güçlü böyle özgüvenli herkesin gıpta ettiği derken biz de zannettik ki çalışınca bütün kapılar açılacak. Tabi ki çok zengin bile olsam yine çalışırım ben de evde oturamam. Ama istediğim zaman basıp gitme özgürlüğüm olsaydı da tadından yenmezdi. Bu arada birileriyle eşinizi evliliğinizi kıyaslarsanız sadece mutsuz olur ve boş yere eşinizden uzaklaşırsınız.

Hayat bu hersey kismet,belki o durumu cok iyi olan batacak birc icinfe yuzecek,belkj evinde dayak kavga eksik olmayacak ,siz biraz durumlari kitaslamissiniz yapmayin

Bende çalışan bir kadınım benim de çocuğum maalesef ki kreşlerde büyüyor ve çalışmayan çoğu kadının cüzdanı benden daha kabarıktır. Bir tane bileziğim vardı onu da ev alırken verdim çoğu ev hanımı kolunda takacak yer bırakmıyor. Ama yine de mutluyum boş kalıp abuk subuk sunum masaları hazırlamıyorum garip tiktok videoları cekmiyorum. Tek üzüldüğüm nokta çocuğuma ayırdığım zaman ama görüyorum ki çoğu ev hanımı çocukları okula gitsin de gezmelere gideyim diye bakıyor Ben en azından kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum. Genelleme yapmadım ev hanımları alınmasın herkes farklıdır elbette

Memurluk ne öldürür ne güldürür. Hayatınız bu çizgide devam eder. Geçmişte önceliğimiz çalışmakmış o yönde tercih yapmışsınız şuan öncelikleriniz değişmiş bunu da yaşamadan bilemezdiniz. Yaşadınız gördünüz. Çalışmak çok yüceltildi biz kadınlar için yok çalışan kadın şöyle güçlü böyle özgüvenli herkesin gıpta ettiği derken biz de zannettik ki çalışınca bütün kapılar açılacak. Tabi ki çok zengin bile olsam yine çalışırım ben de evde oturamam. Ama istediğim zaman basıp gitme özgürlüğüm olsaydı da tadından yenmezdi. Bu arada birileriyle eşinizi evliliğinizi kıyaslarsanız sadece mutsuz olur ve boş yere eşinizden uzaklaşırsınız.
aynen özellikle annesi çalışmayanlar çalışan kadın olunca herşey çook iyi olacak zannediyor ama olmuyor herzaman . hele eş ve eş ailesi zaten çok önemli

Back
X