• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Kızla Evlen Oğlum

Birazdan anlatacaklarimda hiçbir küçümseme yoktur. Ama ben yine de linc edilme ihtimaline hazir bulunayim :halay:

Çalışan,çalışmayan,kendi ayaklari üstünde duran,evinin hanimi olan,okumuş,okumamis,okumak isteyup okuyamamis her kadina saygilar. En Büyük TÜRKİYE
Allah nasip ederse 1.5 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyorum.

Bu güne kadar aman şu kadar taki takılsin aman şunu erkek tarafi alsin düğünümde şu olsun bu olsun diyen biri değildim. Ama is buralara gelince ben de bunlari kafama takmaya başladım. Eskiden düğün kina yapmam derdim o paralara yazik derdim. Şimdi düşüncem şu "kimler kimler yapıyor benim neyim eksik ? "
Sırf bu düşünceden kurtulamadigim icin kina nisan düğün ne varsa yapicam sanirim .

Olaylarin cikis noktası bu , erkek arkadaşım bana bir gün şu cümleyi kurdu " Annem dedi ki, oğlum calisan biriyle evlen." Diyen kisinin kizlari calismiyor. Kendileri okumak istememis aile filan degil. Bu gayet normal. Kadin hayatin zor oldugunu kadinlarin da calismaya hakki olduğunu düşünmüş olmalı.

Iste konu takilara masraflara filan gelince sorunlar cikti ama anlatmaya korkuyorum bana insanlari küçümseme dersiniz diye :KK12: Ama ben kayinvalide adayimin dediğinden yola çıkıyorum. Demek ki onun icin çalışanla calismayan bir degilmis .
Ee madem bir degil. Peki ayni sekillerde evlenmemeleri normal degil mi ?
Küçük ev esyalarini çamaşır makinesini ivir zivirlari ben alacagim. 2 kez salon tutacagim etti mi sana en az 40 bin. Yani ben 40 bin lira masraf edecegim erkek arkadasimin kiz kardesleri 10 bin bile etmemiştir ( herkesin gücüne göre tercihine göre saygi duyarim buna)
Ve bunun üzerineeee erkek arkadasim bana ama biz kiz kardeşlerime perde de aldik diyor . Bu aradaa onlarda salon tutmak yokmus. Yani kizin masrafi 5 10 bin filanmis.
Sizce mantikli mi dedigi? Ben alirim sen alma dedi ama kalp kirildi bir kere. 40 bin harcayacagim bi perdesinde degilim. Ama kardesleri dunyayi yapmis ben yapmamisim gibi konusmasi normal mi ?
Takilar icin de cok heves ediyorum su tam altın kolyelere dedim. Söz bilezigi kesin takilir dedim. Bileziklere karışmıyorum dedim ister 1 ister 2
. Abarti dedi.
Bozdurmam bozdurcaksam takma dedim kardesim bozdurdu dedi. Ama ben zaten ayda 5 bin eve getiricem bozdurmama gerek yok ki. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ben mi abartiyorum bi fikir verin kardeslerim :kahve:
Sakın bu çocukla evlenme. Anasının ağzıyla konuşuyo

1.5 yil once evlendim.sadece kendi ailem ve esimin 3 yakını ile yüzükleri taktik ve sonrasında nikah kıyıldı. Ne altin istedim,ne dugun,ne bir eşya. İkimiz ortaklasa evin esyalarını aldık eşim sagolsun parmagimdaki yuzugu aldi madem hiç bisey istemiyorsun bari bunu alayım dedi,almasaydi da olurdu. Çok şükür çokta mutluyuz :). Ne zamanki kendinizi başkalarıyla kıyaslamayı bıraktınız,o zaman mutlu olacaksınız.

Aynı eski kocam
Başkasının lafı ile hareket eden sunepe bir tip. Tecrübeme dayanarak söylüyorum bir ilişkide duygulardan ziyade para konuşuluyorsa o iş evlilik değil is sozlesmesidir.
Bunlar işaret ya görürsün ya da mutsuz saçma sapan bir kadın olursun.
Ama bence sen bu okuzle ilerde değişir diye evleneceksin.
BAŞARILAR..

40.000 ne yahu .. kına için 800₺ ye salon tuttuk İstanbul gibi bir yerde gayette güzel oldu mis gibi ortamdı.. nişan da bize aitti derneğimiz var orada yaptık sıfır masraf... Babam bulaşık Makinesi, elektrikli süpürge aldı. Küçük ev aletleri ve diğer çeyizlik malzemeleri aldık tabi. Yatak odası, mutfak ve koridor halıları ni biz aldık ama kimse al demedi yani..

Siz aşırı masraf yapıyorsunuz, karşı tarafta çocukça davranıyor garip

Birincisi calismayan kadin evde bunaliyor dedim yipraniyor hayatini ev islerine adiyor dedim ve ister istemez psikolojisi yipraniyor...dedikodu her ortamda var ama bir isi olmayan kadin herseyi daha fazla kafasina takiyor calismayan kadin dddikoducudur demedim.
Ikincisi kendimi bildim bileli calisiyorum liseden bu yana tekstil sekyorunden tutunda 5.yildizli otelde part time otel tanitimi,yillarca ucretli ogretmenlik,kolejde ogretmenlik..yaklasik 6 yil calistiktan sonra evlenip kpss ye hazirlandim tam 3 yil..son 2 yildir devletteyim daha..is ortaminda epey bulundum.merak etmeyin..oyle gorurum.sizi efeleri yapmayin bos bos.
Hergun yemegimide yapiyorum temizligimide bebegimede gayet guzel bakiyorum.
Lafimimda arkasindayim calisan kadin gucludur daha vizyonludur bu net.
Çalışan vizyonsuz basit fitne fesat çok kişi gördüm görmesem katılırdım
Bence sen herşeyi tabiri caizse kanırta kanırta yaptığın için çalışmayan kadınlara gizli bir öfke duyuyorsun Benim fikrim..

Size aklı başında oturaklı bir adam lazım çoluk çocukla ziyan etmeyin hayatinizi

Çalışan kadın, çalışmayan kadın konusu kişiliğe göre değişir. Örneğin ben bütün gün evde oturup gün muhabbeti yapamam ya da ev işlerini çok sevmem. Işimi çok severim hali ile çalışmayı severim. Ama sevmese idim belki çalışmazdım.
Ama bazı kadınlar evde durmayı, ev isi yapmayı, çalışmamayı tercih eder. Çünkü onlar da öyle mutlu. Ama insan iş yapınca ya da üretince mutlu olur.
Daha geçen gün gördüm. Çalışmayan ve mesleği olmayan bir kadın kocasına soruyor meslek kısmına ne yazayım diye.
İnsan kendini bilse yeter...

Ay siz gerçekten çok sinir bozucusunuz .ev kadınları ev işi yapıyor çocuk bakıyor ne demek aylak?ayıp kardeşim yarın işten atılıp işssiz kalmayacağın ne malum .hiçbirşruin garantisi yok
Ayrıca kocasıdır yer kıskandın mı ?ne bu saldırgan tavır?
Hayret birşey ya.yani bende çalışıyorum ama ev hanımlarına bu şekilde konuşamazsın ayıp ya.her kadın nasıl çalışsın iş yok diyorum hala konuşuyorsun.adamlar bile işsiz geziyor.sanki gelişmiş bir ülkede yaşıyoruz inşş o günlerde gelicek ama durum bu.
saldırgan bir tavır yok burda kadınların tembelliğine kılıf bulması saçmalığını anlatıyorum. bi temizliği, ev işini evde k.ç büyüten kadınlar yapıyor zaten biz çalışan bayanların evini b.k götürüyor değil mi?
kocası yer dersen yarın o koca çekip gidince, kadını sokağa atınca zırlamayacak. elin herifine güven olmaz.
işsiz kalsan yeni iş bulursun. öyle iş yok filan bahane. çalışmaya niyeti olan garsonluk, kasiyerlik yapar bir süre gene de bir işin ucundan tutar.

Aaay kaynanam beni kızıyla kıyaslardı onu yapmadılar bunu yapmadılar diye bu sözleri en büyük sebeptir ondan tiksinmeme sen bu adamdan hala nasıl soğumadın hayret...

Çalışan bayan çalışmayan muhabbetini çok saçma buluyorum Kimisi var fıtratı zayıf güçsüz her şeyi yetişemez Kimisi var hem eve hem işi hem komşularına yetişir herkes tabiatına göre enerjisine göre bir hayat düzenler. sen çocuklarını Allah rızası için olgun ahlaklı milletini devletini seven yetiştirmek zorundasın bu o kadar kolay değil zaten... Sadece besleyip okyla göndereceksen diploma aldıracaksan orasını bilemem.... Ama çalışmayan kadın niye vizyonsuz oluyormuş anlamadım kafasını boşaltabileceği geliştirebileceği çok güzel hobiler varken sizin aklınızın çalışan kadınla sınırlı olmasını anlayamıyorum.. Diyelim ki kötü adama denk geldi boşandı... O kadının iş bulması çok mu zor... En kötü ihtimal terzi olur, bulaşıkçı olur, ya da bi fabrikaya girer

evlenme dememde adetleri saçma bence adet değil annesinin uydurması onunda gelip size demesi. annesinin eğer ağzına bakıyorsaa çok zor işiniz. bizde adet şudur kına düğün erkeğe ait nişan kıza ait. kızın durumu varsa yatak odası bulaşık makinesi alır yoksa oturma odası bulaşık makinesi alır. kınaya gelince eğer kız kına için bi yer tutucaklasaa parasını kız tarafı öder ama sazı sözü yiyeceği erkeğe aiitir. ama kapı önünde falansa yine yiyecek içecek saz kına kıyafet falan erkeğe aittir yani. düğünde tamamiyle erkeğe aittir bizde. perdeye gelince annemler oturma odama koltuk aldılar perdede alcaklardı toplu yapıldı almadılar oldu bitti. yani bu ne en ince ayrıntıya kadar herşeyi sana söylüyorlar. ve her yerde genelde adet böyledir canım nişanlın annesi çok abartıyor ve anne masraftan kaçıyor herhalde. kınayı bi yerde yapcaksan yeri tut sadece yeme içmeye karışma düğündede mecburlar salon tutmaya falan kusura bakmasınlar. hem bu işler çiftler arasında değilde aileler arasında konuşulcak de. biz eşimlede konuştk ailede konuştu sorunsuzdu herşey ama sizinkiler farklı boşa masraf yapma bencee ailene sor adeti yöreyi töreyi onlar adet diosa sende adet diceksin genelde kıza uyulur bildiğimde hayırlısı olsun .. bu arada bende çalışıyorum ve beyaz eşyadan tut perde halılar falan hep eşimle ödedik ailesinin katkısı büyük ama ikimiz ödedik yani napalım kii bunlar evlendkten sonrada olabilir yanii. kaynanana dikkat ett yönlendiren o gibii çok size karışmasına izin verme evlenincede öncesindede

Back
X