- 25 Ekim 2019
- 781
- 789
- 103
- 31
- Konu Sahibi Minnosella098
-
Selam benim de 2 tüpüm kapalı bir kere tüp bebek denedik maalesef gelişimi durduğu için kürtaj oldum ve kürtaj da dahil 20 bin lira harcadık. Bende çalışıyorum bu sefer özel hastanede raporlu yaptırıyorum şuan 2 tane embriyom donduruldu. Bende çalışan biri olarak ve aynı şekilde ev kredisi borcumuz olduğundan tedirginim çünkü işten ayrılmak zorundayım. Ilk tüp bebek denedigimde 1 hafta evde dinlendim sonra iş başı yaptım ama sonradan pişman oldum iş stresi eve gel evin sorumluluğu vs beni baya germişti. Eşim tabiki yardımcı oldu ama kadinin eviyle ilgilenmesi farklı erkeğin çok farklı. Belki diyorum o stresi yaşamasam daha farklı olurdu. Psikolojik olarak da insanin kafasının rahat olması gerekiyor bu durumda. Ayrıca insanlarla uğraşmak gerçekten zor bütün gün telefonla görüşme yapmak zorunda kalıyorum o yüzden mecburen işten ayrilicam. Sizin için de zor olur tabiki belki yakınlarınıza borçlanmak durumunda kalabilirsiniz ama inanın hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Yaşınız kaç merak ettim.Kızlar benim tüplerimin ikiside kapalı ve tüp bebekten başka çarem yok . Yaklaşık 7 aydır tüp bebek yaptırmak istiyoruz ama maddi şartlar şuan ev aldığımız için el vermiyor. Bende ne yapabilirim diye düşündüm nasıl olurda bir yol bulurum dedim O yüzden bende bir firmada home ofis müşteri hizmetleri iş başvurusu yaptım. Işe alındım ama yoğun bi çalışma tempoları varmış vardiyalı mağlum birde şu salgından dolayı daha fazla daha yoğun . Önceden zamanım vardı maddi durumumuz yoktu şimdi belki maddi acıdan bi kaç ay sonra durumumuz olcak bu sefer de tüp bebek zorlu bi süreç hastaneye git gel sonrası aynı şekilde dikkat isteyen bi dönem bu seferde korkuyorum tüp bebek yaptıracak zamanı bulamıyıcam gibi ertelenirmi acaba diye düşünmek beni çok üzüyor bu başvuruyu yaparken tek çıkış yolum bu gibi geliyordu ama şimdi mutlu bile değilim çok tedirginim ve desteğinize çalışanların tecrübelerine çok ihtiyacım var.
Canım 26 yaşındayım. Kimse bilmiyor ve söylemek istemiyorum . Ben bu işe başlamazsam tüp bebek durumum ertelenecek başlarsam yine bir süre ertelenecek gibi ama bu sefer maddi olarak en azından elimde birikim olcak Allah korusun siizin yaşadığınız durumu yaşasam odeme durumumuz çok zor . Inşallah sende tez vakitte ekmeklerinin karşılığını alırsın. Rabbim nasip ettikten sonra bence stres falan hep bahane.Selam benim de 2 tüpüm kapalı bir kere tüp bebek denedik maalesef gelişimi durduğu için kürtaj oldum ve kürtaj da dahil 20 bin lira harcadık. Bende çalışıyorum bu sefer özel hastanede raporlu yaptırıyorum şuan 2 tane embriyom donduruldu. Bende çalışan biri olarak ve aynı şekilde ev kredisi borcumuz olduğundan tedirginim çünkü işten ayrılmak zorundayım. Ilk tüp bebek denedigimde 1 hafta evde dinlendim sonra iş başı yaptım ama sonradan pişman oldum iş stresi eve gel evin sorumluluğu vs beni baya germişti. Eşim tabiki yardımcı oldu ama kadinin eviyle ilgilenmesi farklı erkeğin çok farklı. Belki diyorum o stresi yaşamasam daha farklı olurdu. Psikolojik olarak da insanin kafasının rahat olması gerekiyor bu durumda. Ayrıca insanlarla uğraşmak gerçekten zor bütün gün telefonla görüşme yapmak zorunda kalıyorum o yüzden mecburen işten ayrilicam. Sizin için de zor olur tabiki belki yakınlarınıza borçlanmak durumunda kalabilirsiniz ama inanın hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Yaşınız kaç merak ettim.
Yok valla öyle olmuyor işte. Kardeşimin kumar alışkanlığı var annem evini sattı düşünün o kadar. Sonra bıraktı sandık meğer bırakmamış onu duydum üzüntü mahvetti beni üstüne iş stresi yoğunluğu evde herşeye yetişmeye çalışmak derken baya o dönem yıprandım. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Normal hamileliğe göre bizim çok dikkat etmemiz lazım. Inşallah isteyen herkese Allah nasip etsin.Canım 26 yaşındayım. Kimse bilmiyor ve söylemek istemiyorum . Ben bu işe başlamazsam tüp bebek durumum ertelenecek başlarsam yine bir süre ertelenecek gibi ama bu sefer maddi olarak en azından elimde birikim olcak Allah korusun siizin yaşadığınız durumu yaşasam odeme durumumuz çok zor . Inşallah sende tez vakitte ekmeklerinin karşılığını alırsın. Rabbim nasip ettikten sonra bence stres falan hep bahane.
Zor bir süreç olmuş senin için canım valla bende şaştım kaldım. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ben düşünmekten yoruldum çok tedirginim. Senin yaş kaçYok valla öyle olmuyor işte. Kardeşimin kumar alışkanlığı var annem evini sattı düşünün o kadar. Sonra bıraktı sandık meğer bırakmamış onu duydum üzüntü mahvetti beni üstüne iş stresi yoğunluğu evde herşeye yetişmeye çalışmak derken baya o dönem yıprandım. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Normal hamileliğe göre bizim çok dikkat etmemiz lazım. Inşallah isteyen herkese Allah nasip etsin.
Ben 38 yaşındayım canım. Senin yaşın daha genç tüplerin nasıl kapanmış o kadarZor bir süreç olmuş senin için canım valla bende şaştım kaldım. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ben düşünmekten yoruldum çok tedirginim. Senin yaş kaç
Ah ah bir bilsem sebeplerine bakıyorum netten tek bi tanesinin zerresini yasamadm kalıtsal desem kimsede yok cevremde bu sebepden dolayı çocuğu olmayan .Ben 38 yaşındayım canım. Senin yaşın daha genç tüplerin nasıl kapanmış o kadar
Ah canım 1 sene mı Rabbim evlat hasretiyle yananlarin yüreğine evlatlarını vererek su serpsin inşallah. ben o kadar beklmym diye başvuru yaptım bu işe Rabbim geçte güçte etmesin.Bence bir süre çalışın daha yaşınız çok genç 26 yaş bir hayli gençsiniz
Öncelikle 1 sene kıdeminiz olursa hem birikim yaparsınız hem de 1 sene sonunda yıllık izin hakkınız olur tüp bebek yaptırırken senelik izin kullanırsınız , veya rapor alırsınız. Kıdemli işçi olacağınız için bir şey diyemezler.
Şimdi daha yeni başlamışsınız ilk etapta tüp bebek parasını biriktirin derim ben
Gerçi ben acele etsem ne olcak ki. Öncelikle Rabbim nasip etmiş olcak vakti saati gelmiş olcak ki olsunn.Bence bir süre çalışın daha yaşınız çok genç 26 yaş bir hayli gençsiniz
Öncelikle 1 sene kıdeminiz olursa hem birikim yaparsınız hem de 1 sene sonunda yıllık izin hakkınız olur tüp bebek yaptırırken senelik izin kullanırsınız , veya rapor alırsınız. Kıdemli işçi olacağınız için bir şey diyemezler.
Şimdi daha yeni başlamışsınız ilk etapta tüp bebek parasını biriktirin derim ben
Canım seni çok iyi anlıyorum ama en doğru zamanı beklemeni tavsiye ederimAh canım 1 sene mı Rabbim evlat hasretiyle yananlarin yüreğine evlatlarını vererek su serpsin inşallah. ben o kadar beklmym diye başvuru yaptım bu işe Rabbim geçte güçte etmesin.
Aynen doğru söylüyorsun Rabbim hakkimdmizdan hayırlısı nasılsa öyle nasip etsinCanım seni çok iyi anlıyorum ama en doğru zamanı beklemeni tavsiye ederim
Bebek doğunca da çok fazla masraf şu bu olacak biraz birikim olmuş olur bence bunlardı da düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?