• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan ve çocuklu bayanlar buraya!!!

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
Çalışıyorum mesaim akşam 6 civarında bitiyor, oğluma annem ve kayınvalidem sırayla bakıyorlar, çok şükür bakım konusunda problemimiz yok. hafta içi 1 gün annemlerde, 1 günde kayınvalidemde yemek yiyoruz. bazen 2 ye bile çıkabiliyor. bi çok konuda şanslıyım şükürler olsun. haftada yarım günde temizlik için bayan alıyorum ama inanır mısınız ben hala yetişemiyorum hiç bir işe evim hep dağınık oluyor, hep yorgunum, bitkinim, hele kendime hiç bakamıyorum v.s.

Sizler nasıl başa çıkıyorsunuz, işleriniz nasıl yetişiyor, bir haftanız nasıl geçiyor , önerilerinizi bekliyorum..

1 yaşında kızım var çok hareketli, 9-6 çalışıyorum çıkış saatlerim hep sarkıyor. ailemden kimse yok. kızım kreşe gidiyor, en geç 7de almalıyız, eve gidiş 8 oluyor yemek bulaşık çamaşır birde kızıma yemek yedirme savaşı her hafta sonu temizlik, ayda bir ancak çağırabiliyorum temizlik için kadın hatta iki aydır çağıramadım çünkü maaşımdan geriyo 0 tl kalıyor. üstüne birde benimle ilgilenmiyorsun diyen bir koca herşeyi benden bekleyen sabah onu uyandırmak için verdiğim uğraş, sonrada bana benden yardım istemiyorsun der. ee birşey isterim iki ay sonra yapar. yardım isteyip niye sinirlerimi bozuyum kendim yaparım daha iyi. kenidlme ayıracak bir dak. bile yok. ama kızım için ayakta durmalıyım.

bende calışıyorum. sabah 7.30 da kalkıyoruz. once 3 yaşındakı oglumu hazırlıyorum. sonra kendım hazırlanıyorum.
saat 8 de evden cıkıyoruz. 8,15 gıbı kreşe bırakmıs oluyorum oglumu (kreş yakın. yolumun üstü) ordan işe gidiyorum
9-6 çalıyorum aksam 6 da cıkıp 6.15 gıbı kresten cocugu alıyorum. 15-20 dk da evdeyiz. eve gelır gelmez yemegımı ısıtıp
oglumu doyuruyorum hemen çunku coktan acıkmış oluyo. soframı hazırlıyorum daha sonra pattt koca gelıyo. kocayı doyur sula
sofrayı kaldır. bulasıkları yıka. 20.30 da cocugu uyut. ardından çamaşırları makınaya at. yıkansın sonra asılsın.
çamaşırlar yıkanana kadar yarının yemegın yap. (1 gun oncesınden yapıyorum yemeklerımı) evın dagınıksa evı toparla. (hafta sonları buyuk temızlık yapıyorum.) tam yatmaya yelteniyorum kı kocanın gönlünü yapmam gerektıgı aklıma dannnkkk edıyo. yanı benım uyumak ıcın yataga gırmem en erken 23.00 alıstım artık zor gelmıyor. ama kolayda degıl bır evı cekıp cevırmek. yınede cok şükür hayatımdan memnunum

bende calışıyorum. sabah 7.30 da kalkıyoruz. once 3 yaşındakı oglumu hazırlıyorum. sonra kendım hazırlanıyorum.
saat 8 de evden cıkıyoruz. 8,15 gıbı kreşe bırakmıs oluyorum oglumu (kreş yakın. yolumun üstü) ordan işe gidiyorum
9-6 çalıyorum aksam 6 da cıkıp 6.15 gıbı kresten cocugu alıyorum. 15-20 dk da evdeyiz. eve gelır gelmez yemegımı ısıtıp
oglumu doyuruyorum hemen çunku coktan acıkmış oluyo. soframı hazırlıyorum daha sonra pattt koca gelıyo. kocayı doyur sula
sofrayı kaldır. bulasıkları yıka. 20.30 da cocugu uyut. ardından çamaşırları makınaya at. yıkansın sonra asılsın.
çamaşırlar yıkanana kadar yarının yemegın yap. (1 gun oncesınden yapıyorum yemeklerımı) evın dagınıksa evı toparla. (hafta sonları buyuk temızlık yapıyorum.) tam yatmaya yelteniyorum kı kocanın gönlünü yapmam gerektıgı aklıma dannnkkk edıyo. yanı benım uyumak ıcın yataga gırmem en erken 23.00 alıstım artık zor gelmıyor. ama kolayda degıl bır evı cekıp cevırmek. yınede cok şükür hayatımdan memnunum

canım imrendim doğrusu bu kadar yoğun tempoya nasıl ayak uydurabiliyorsun :nazar: ben nedense bu yazdıkalrının yarısını yapsam yığılıp kalıyorum , çok yoruluyorum. teşekkrler tavsiyelerin için..

bende cok yoruluyorum tabiiki ama ben bekarkende çalışıyodum. cocuk olmadan da, şimdide çalışıyorum.
tempolu yaşama alışmışım artık. yorucu ama rutin geliyo artık bu işler. :)):69:

Gerçekten insanın kendine ayıracak 1dk.sı bile kalmıyor,ne kadar uykun olursa olsun veya ne kadar yorgun olursan ol 12 den önce yatmak nimet oluyor :)
Sabahları 7:15 te alarmın çalmasıyla uyanıyorum,önce kendim hazırlanıyorum sonra da 2,5 yaşındaki oğlumu uyandırıp hazırlıyorum.8:15 gibi annem de oluyoruz(annem bi üst sokağımda oturuyor çok yakınız) daha sonra ben işe gidiyorum.Mesai 5 te bitiyor,5:15 gibi annemde oluyorum,eşim de 6 da çıkıyor annnem sağolsun 'biz de yiyin yemeğinizi 'der hep ama her zaman olmuyor tabi,haftada 2 gün yine de ordayız ama :) eve gidince de yemek yapıyorum sadece bazen evi toplayacak bile halim kalmıyor örneğin 2 gün önce kuruttuğum çamaşırlarım hala salonda katlanmış şekilde yerlerine kaldırılmayı bekliyorlar :37: büyük temizlik ise haftasonları Allahtan eşim temizliğime yardım ediyor da çabuk bitiyor :) Ben bu durumda daha şanslı olduğumu düşünüyorum Allah çalışan çocuklu hanımlara yardım etsin :79:

Her gün 6.30 da kalkıyoruz 7 ye yakın oğlum kalkıyor 7.15 -7.30 arası 3,5 yaşında ki oğlum ve kocam evden çıkıyor eşim günde 90 km yol yapıyor önce oğlumu kreşe bırakıyor
sonra işe akşamd aalıp geliyor
ben 8 de iş başı yapıyorum
onlar gidince kahvaltıyı topla ortalığı topla 8de işteyim iş yerim hemen alt katta lojmanda oturuyorum

somra 5 de çıkıyorum
yemek yapıyorum 6 da geliyorlar yemek ye ortalığı topla çocuğum 9 da yatar bende 10 11 de yatarım
hafta sonları temizlik yaparım eşim yardım eder
temizlikçi daha hiç tutmadım

ve ben 10 haftalık hamileyim
hamileliğimle beraber tempomu daha hafiflettim saolsun eşim daha çok yardımcı
daha önce çeşit çeşit yemek yaparken şimdi kokmayan makarna çorba tarzı geçiştiriyorum

ama yine çalışmanın güzelliğinden yanayım çalışmadan duramazdım
Rabbim işimizin eksikliğini göstermesin

bende 7 de kalkıyorum, giyinip hazırlanıp 7,30 çıkıyorum, ben evden çıkarken annemle karşılaşıyoruz. 2 tane çocuğum var ikiside okula gidiyor o yüzden kışın bize gelip bakıyor anneciğim.. 8 de işbaşı, 5,30 dada işten çıkıyorum.. 6 dada evdeyim.Annem yemeklerimi hazırlıyor çok şükür Allah zunun ve sağlıklı ömürler versin hakkını ödeyemem, evimi süpürür, yatağımı toplar, bulaşıklarımı bile yerleştiri.. Ben sadece gelip yemeğimi ısıtıp salatmı yapıp soframı hazırlıyorum..Çocuk büyüdüler 10 dan önce yatmazlar, 11-12 arasıda ben yatıyorum.. Hafta sonları tatil, c.tesi evi temizleyip pazarda geziyoruz gıda alışverişmizi yapıyoruz. öyle işte...

Back
X