• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli bayanlar...

Arkadaşlar börek poça yaptığınızda biraz fazla yapıp derin dondurucuya atarsanız (pişmiş hali daha pratik)
Çay olana kadar börekler hop fırına ısınmaya. Alın size yemek olmadığında kurtarıcı mis mis

Yardımcım var. Yemek temizlik çamaşır vs yspmıyorum. Eve gelip kızımla ilgileniyorum,tesadüfen uyuyor oluyorsa ende yatıyorum biraz. Rahat yaşamak için çalışıyorum.hiç yoramam kendimi.

Son cumlenize hitaben yazmak istedim ben de rahat yaşamak için calisiyorum ama hiiiç rahat yaşayamadım. En cok ustume başıma bişi alirken 40 kere düşünmekten bıktım :cry: bunu alacagima çocuğumun eksigini alırım boğazına bişi alırım demekten kafayi yedim
birde temizlikten :KK61:
Umarim ben de bigün rahata ererim

çok acayıpsınız bayanlar ya, su yetısmeye calısacagınız cabayı esınıze ıs vermeye calıssanız ya.Resmen çalısan kole gıbı davranıyorsunuz, insan rahat olmak ıcın calısır. Ya yardımcı alırsın, paran yoksada ıkı kısı bu ısı yapar...

Son cumlenize hitaben yazmak istedim ben de rahat yaşamak için calisiyorum ama hiiiç rahat yaşayamadım. En cok ustume başıma bişi alirken 40 kere düşünmekten bıktım :cry: bunu alacagima çocuğumun eksigini alırım boğazına bişi alırım demekten kafayi yedim
birde temizlikten :KK61:
Umarim ben de bigün rahata ererim
Canımm,herkesin şartları farklı oluyor mslesef.. kredin ödemen bişeyin vardır heralde ondan ucu ucuna denk geliyordur.. olmasa kaç yazar,hayat şartları ortada.. bide çocuk olunca para su gibi akıyor.. rahata erdiğin gün yakındır umarım.. yinede çok şükür neleri var..

Ben uykusuzluğa dayanamıyorum...Köy de çalışıyorum. 1 saat zaten köye gelmem sürüyor. Burda tüm sorunlarla ben uğraşıyorum beynim yoruluyor.hem öğretmen hem müdür yetkliyiim.hergun milli eğitime gidiyorum evrak için.bunun dışında düğünüm var 1 ay sonra onun kosusturmSi. Hafta sonum kendime kalmıyor....Çok tükendim artık.
Sizin hem vucut hem de beyin fazlasiyla yorulmus. Herseyi bir kenara birakip dugun hazirliklarina falan da ara verip 1 gununuzu tv karsisinda ya da yapmaktan zevk aldiginiz seyi yaparak gecirin. Iyi gelir.
Ben de ogretmenim, oglen geldikten sonra en az 2 saat uyumasam ben de kendime gelemiyorum. Beyin o kadar yoruluyorki kendini kapatiyor resmen.
2 haftada bir de olsa yardimci tutabilirsiniz ben oyle yapiyorum cok rahatladim.

Bende ogretmenim ayni seyleri cogu zaman dusunmusumdur. Eve temizlige yardimci aliyorum. Yemek konusunda elimden geldigince yapiyorum. yapamadigim olursa disarda yeriz. Nadir oluyor diyemiycem gecen 4 gun yemek yapamadim disarda yedik.

Kizim var onunla ilgileniyorum. Okul cok yorsada meslegime asigim. Eve gelince velilerin tel trafigi bitmiyor. Acildir deyip aciyorum. En cok yoran beni camasir olayi. Yetisemedim yerde hic zorlamiyorum kaliyor. Bunlarin ustune misafirsiz durmam.

Haftasonu temizlik yapmam gezme gunumuzdur.

Evi nasıl çeviriyorsunuz. Yemek temizlik nasıl yapıyorsunuz. Yorulmuyor musunuz. Benim eve gidince direk uyuyasim geliyor. Dün 3 saat kesintisiz uyumuşum. Sizin uykunuz gelmiyor mu? Hiç iş yapasim gelmiyor o yüzden. Kızlar napcam ben çok mu tembelim bilmiyorum.ogretmenim ve gerçekten öğrencilerim beni çok yoruyor.asla sikayetci değilim meslegimden ama bende insanım ve bir süre sonra tükeniyorum.sabrim kalmıyor....
Genelde eşimle birlikte yaparız. Hafta sonu 1 günümüzü de planımız yoksa çamaşır ütü temizlik ve ev hayvanlarımızın bakımına ayırırız. Günlük olarak da evi düzenli tutmaya çalışırız kasmadan. Yemek işi günlük olduğu için eşimden desteği alırım bulaşıkları da masayı da birlikte hallederiz sonuç itibariyle hayat müşterek.

çok acayıpsınız bayanlar ya, su yetısmeye calısacagınız cabayı esınıze ıs vermeye calıssanız ya.Resmen çalısan kole gıbı davranıyorsunuz, insan rahat olmak ıcın calısır. Ya yardımcı alırsın, paran yoksada ıkı kısı bu ısı yapar...

Aslında haklısınız amaaaa bu akşam hamsi yaptık, eşim ayıkladı, yıkadı, salatayı yaptı o arada çayı koydu, sofrayı hazırladı bende sadece hamsiyi tava yaptım şu an da mutfaktan yazıyorum sizeeee balıklı elleriyle tuttuğu her yeri, akan balıklı suları, her yeri mısır unu olan tezgahımı arıtmaya çalışıyorum:))))) yani işi versem mi daha kötü vermesem mi bilemedim:olamaz: sağolsun çok yorgunum diye yardımcı olmaya çalışıyor ama hayatlarında hiç iş yapmamış adamlardan ne verim alınır bilemiyorum :)))

Aslında haklısınız amaaaa bu akşam hamsi yaptık, eşim ayıkladı, yıkadı, salatayı yaptı o arada çayı koydu, sofrayı hazırladı bende sadece hamsiyi tava yaptım şu an da mutfaktan yazıyorum sizeeee balıklı elleriyle tuttuğu her yeri, akan balıklı suları, her yeri mısır unu olan tezgahımı arıtmaya çalışıyorum:))))) yani işi versem mi daha kötü vermesem mi bilemedim:olamaz: sağolsun çok yorgunum diye yardımcı olmaya çalışıyor ama hayatlarında hiç iş yapmamış adamlardan ne verim alınır bilemiyorum :)))

Şöyle düşünün bir çocuk nasıl egitilebilirse tecrübe ile bir şeyleri başarabilirse bazı erkekler de öyle.

İlkinde belki eline yüzüne bulastirir ama üçüncü dördüncü sefere daha düzgün yapar.

Sorumluluk vermek lazım:)

Evi nasıl çeviriyorsunuz. Yemek temizlik nasıl yapıyorsunuz. Yorulmuyor musunuz. Benim eve gidince direk uyuyasim geliyor. Dün 3 saat kesintisiz uyumuşum. Sizin uykunuz gelmiyor mu? Hiç iş yapasim gelmiyor o yüzden. Kızlar napcam ben çok mu tembelim bilmiyorum.ogretmenim ve gerçekten öğrencilerim beni çok yoruyor.asla sikayetci değilim meslegimden ama bende insanım ve bir süre sonra tükeniyorum.sabrim kalmıyor....

Yalnız değilsin:rapci: ben de öğretmenin ve eve gelince hemen yatasım geliyo, evle ilgili hiçbişey yapmak istemiyorum. Yorgunluk da var tabii ama sanırım ben tembelim.. Birçok arkadaşım eve gider gitmez yemek yapar,temizlik yapar,ütü yapar..yapar da yapar.. Ama benim tek yaptığım şey uyumak ya da battaniye altında pineklemek..:uykucu:

Şöyle düşünün bir çocuk nasıl egitilebilirse tecrübe ile bir şeyleri başarabilirse bazı erkekler de öyle.

İlkinde belki eline yüzüne bulastirir ama üçüncü dördüncü sefere daha düzgün yapar.

Sorumluluk vermek lazım:)

Valla eşim 42 yaşında, bu hamsi işini 3 yıldır yapıyoruz:)))) şu an bana çok kızgın ben sen yorulma diye iş yapıyorum sen temizlik yapıyosun diye kaşlarını çattı:))) şaka bir yana haklısın sorumluluk vermek lazım bizim evde olmasa da gençlerde işe yarar

Evin tüm işleri kadının sorumluluğundadır, erkek ise para kazanıp evin ihtiyaçlarını karşılar.

Bu mantıkta yetiştirilen kadınlar ve o kadınların yetiştirip sen erkeksin diyerek biblo gibi bir köşede oturan oğluşcukları.

Bizler çalışan kadınlar aslında köleler demek daha doğru, şimdi bu adamların eve para getirme işine de el attık.

Ev idaresi %50 para kazanma%50 desek birde çalışan kadın adamın sorumluluğunun yarısını da üstlenmesiyle evlilik erkek için sultanlık, krallık, imparatorluk gibi şahane bir müessese oluyor.

Ben eşime hep bunu söylerim hayat size güzel.
Bu kadar laftan sonra ben ne yapıyorum diye merak edenlere
Canım ne isterse onu yapıyorum, ne kadar ekmek o kadar köfte.
İlk günler eşim gibi bir paşa için zordu tabi yeni düzen ama alıştı, nefret ediyorum ev işinden dediğinde aynı hisleri paylaşıyoruz canım diyorum.

Konu sahibi işi başından sıkı tut, kölelik düzenine ayak uydurma.

Kadın olmak gerçekten zor .Ev işini paylaşsan da çocuğun yükü yine annede oluyor baba bir yere kadar yardım ediyor. Bende okulöncesi öğretmeniyim hem onca çocukla uğraş hem sınıfta temizlik yap aralıksız çalış bende hal kalmıyor. İki de okuldan çıkıyorum ama en az iki saatimi alıyor kendime gelmem.Bekar olduğum için sıkıntı yok ama evlensem ne olur bilmiyorum. Bizim mesleğimiz stresli meslek çocuk sesiyle uğraşmak kolay değil. Gerçi benim evli arkadaşlarım herhalde alışmışlar o tempoya gayet enerjik geliyorlar maşallah :)

Ben de ogretmenim gercekten yorucu ama severek yapiyorum.evliyim 2 cocugum var bezen yardimci aliyorum.bazen de battu balik yan gider hesabi yemek disinda karismiyirum

Çalışan bayanlar çalıştıkları paranın yarısını temzilikçiye, bakıcıya veriyorlar yani . Ee rahat yaşamak bunun neresinde ben pek anlayamadım

Bayanların çocuklarını asla ihmal etmeyecekleri mesleklerde çalışmaları gerektiğini düşünüyorum .
Diğerleri fıtrata aykırı ..

Haftasonu 2 çeşit yapıyorum haftaiçi bir gün (yemek yoksa balık) sonrası ekleme dikleme şeklinde çorba varsa sulu yemek, yemek varsa makarna falan hallediyoruz
Temizlik için haftada kadın geliyor ütü De ona ait çok acil şeyler dışında ütü yapmıyorum ama evde 2 çocuk var oyüzden çamaşır yıkanıyor kadını beklemeden
Bence çocuk olana kadar tüm tembellik hakkını kullan sonra öyle bir lüksün olmuyor

Çalışan bayanlar çalıştıkları paranın yarısını temzilikçiye, bakıcıya veriyorlar yani . Ee rahat yaşamak bunun neresinde ben pek anlayamadım

Bayanların çocuklarını asla ihmal etmeyecekleri mesleklerde çalışmaları gerektiğini düşünüyorum .
Diğerleri fıtrata aykırı ..

Fitrat derken? Neymiş kadın fıtratı?

Çalışmak sadece para kazanmak değildir once bunu anlayın.

Burada kaç tane kadın okuduk sırf işi veya mesleği olmadığı için kocasına mahkum olan,bosanamayan.

Ev hanımı olup da çocuğunu ihmal eden de tonlarca kadın var.ilgilenmek yemek yedirmek,giydirmek vs değil sadece.

Bende anlatayım.sabah yedi buçukta kalkıyorum kahvalti hazırlayıp esimle kahvalti yapiyorum sonra esimi ugurluyorum.sonra ben cay keyfine devam ediyorum ardından mutfağı toparliyorum.kizim uyanıyor onu da hazırlayıp dokuz buçukta evden çıkıyorum anneme birakiyorum.10 da minibüse binip yaklaşık bi saat sonra köyde oluyorum ama iki araç değiştiriyorum.benim dersim iki buçukta bitiyor.sonra tekrar bi saat yol anneme geliyorum kizim beni bekliyor emiyor tabi.sagolsun annem babam yemeğimi çayımı hazırlıyor sonra eve geliyoruz dört beş gibi..yemek hazirliyorum hafta sonu temizlik çamaşır vs

Back
X