• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli bayanlar...

Çalışan bayanlar çalıştıkları paranın yarısını temzilikçiye, bakıcıya veriyorlar yani . Ee rahat yaşamak bunun neresinde ben pek anlayamadım

Bayanların çocuklarını asla ihmal etmeyecekleri mesleklerde çalışmaları gerektiğini düşünüyorum .
Diğerleri fıtrata aykırı ..

Hangi meslek onlar mesela

Hani bizim ülkede öğretmen olsun evine de zamanı kalır diyor kv ler de okul kapısında kadrolu öğretmenlere görücü geliyor

Konuda onlar da yetişemiyoruz işe eve birlikte diyorlar

Nedir bu fitrata uygun meslekler

Evi nasıl çeviriyorsunuz. Yemek temizlik nasıl yapıyorsunuz. Yorulmuyor musunuz. Benim eve gidince direk uyuyasim geliyor. Dün 3 saat kesintisiz uyumuşum. Sizin uykunuz gelmiyor mu? Hiç iş yapasim gelmiyor o yüzden. Kızlar napcam ben çok mu tembelim bilmiyorum.ogretmenim ve gerçekten öğrencilerim beni çok yoruyor.asla sikayetci değilim meslegimden ama bende insanım ve bir süre sonra tükeniyorum.sabrim kalmıyor....
Yemeklerini haftalık yapıyorum. Temizlik işini esimle birlikte hallediyoruz. Ayda bir büyük temizliğe yardimci aliyorum.

Fitrat derken? Neymiş kadın fıtratı?

Çalışmak sadece para kazanmak değildir once bunu anlayın.

Burada kaç tane kadın okuduk sırf işi veya mesleği olmadığı için kocasına mahkum olan,bosanamayan.

Ev hanımı olup da çocuğunu ihmal eden de tonlarca kadın var.ilgilenmek yemek yedirmek,giydirmek vs değil sadece.
Ev hanımı olup da çocuğunu çok ihmal eden var . Tamam o zaman bütün kadınlar çalışma hayatına atılsın

Hangi meslek onlar mesela

Hani bizim ülkede öğretmen olsun evine de zamanı kalır diyor kv ler de okul kapısında kadrolu öğretmenlere görücü geliyor

Konuda onlar da yetişemiyoruz işe eve birlikte diyorlar

Nedir bu fitrata uygun meslekler
Yazarlık olabilir , kendi işini kuracağın meslekler olabilir. Kuran kursu öğretmenliği olabilir . Özel ders vermek olabilir

Ben de ogretmenim,dediginiz gibi cok yoruluyorum ben de eve gelince..
Ama kimseye de evimi yemegimi emanet edemem,icime sinmez,o yuzden haftada bir temizlik yapiyoruz esimle,gunluk de temiz tutmaya calisiyoruz,yemek isini ikimizde is yerinde yedigimiz icin hafif biseyler hazirliyorum onu yiyoruz,boyle gecip gidiyor gunlerimiz :KK9:simdi.bi de hamilelik var,cok yorulmamaya calisiyorum :)

Bu mantık da benim fitratima aykırı çok düz geldi bana

Kadınların çalışma hayatında olması başka bir kadini neden rahatsiz eder acaba
Kreşte anne diye ağlayan çocukları görünce .. üzülüyorum sadece rahatsız olmaktan ziyade . Ben sizi tanımıyorum belki mükemmel bir kadınsınızdır hem işinizi tam idare edip hemde çocuğunuzu tam tatmine ulaştırıyorsunuzdur belki bunu bilemem . Eğer yapıyorsanız da maşallah tam Tebrike layıksınız (samimiyim )
Ama benim şahit olduklarım bu şekilde değil maalesef

Kreşte anne diye ağlayan çocukları görünce .. üzülüyorum sadece rahatsız olmaktan ziyade . Ben sizi tanımıyorum belki mükemmel bir kadınsınızdır hem işinizi tam idare edip hemde çocuğunuzu tam tatmine ulaştırıyorsunuzdur belki bunu bilemem . Eğer yapıyorsanız da maşallah tam Tebrike layıksınız (samimiyim )
Ama benim şahit olduklarım bu şekilde değil maalesef
Ne ben mukemmelim ne siz ne de buradaki başka bir kadın.

Ama savunduğunuz şey aslında kadınları sadece anneliğe layık gören eğer anne olduysan tek hedefin ve yaşam gayen evinde çocuğunu büyütmek olan bir düşünce tarzı.bu beni rahatsız etti.

Örneğinizden yola çıkarsak krese giden çocuğum var ve size şu kadarını söyleyeyim genelde en çok ağlayan ve annesinden ayrılmak istemeyen çocuklar çalışmayan kadınların çocukları.çünkü hep anne ile bir aradalar.hatta anneleri bile ağlıyor ayrılırken.

Ne ben mukemmelim ne siz ne de buradaki başka bir kadın.

Ama savunduğunuz şey aslında kadınları sadece anneliğe layık gören eğer anne olduysan tek hedefin ve yaşam gayen evinde çocuğunu büyütmek olan bir düşünce tarzı.bu beni rahatsız etti.

Örneğinizden yola çıkarsak krese giden çocuğum var ve size şu kadarını söyleyeyim genelde en çok ağlayan ve annesinden ayrılmak istemeyen çocuklar çalışmayan kadınların çocukları.çünkü hep anne ile bir aradalar.hatta anneleri bile ağlıyor ayrılırken.
Benim bahsettiğim çocuk daha 1,5 yalındaydı, yani bahsettiğiniz ayrımı yapabiliyorum tabi ki. Çocuk bildiğiniz anne kucağına muhtaçtı.
Çocuk , ev vs tek gaye değil ama en büyük gaye olmalı. İnsanlar çocuk sahibi olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu bilmeli .
Belki de benzer şeyler savunuyoruz
bilemedim .
Bebeğim hayatıma girdiğinden beri çalışma hayatımı bıraktım . Bunalıma da girmedim . Tek maaşa düştük eşim falan da ezmedi . İş tekliflerini kabul etmedim bebeğimden vazgeçemezdim ilk 2 sene özellikle en büyük hakkı annesi ile beraber büyümek ..
Şuan bebeğim 17 aylık, çocuk yazarlığı, özel ders vs derken eve bi katkım oluyor. Olmayadabilir. Anneyim ben en büyük en önemli en ulvi meslek bu zaten .

Benim bahsettiğim çocuk daha 1,5 yalındaydı, yani bahsettiğiniz ayrımı yapabiliyorum tabi ki. Çocuk bildiğiniz anne kucağına muhtaçtı.
Çocuk , ev vs tek gaye değil ama en büyük gaye olmalı. İnsanlar çocuk sahibi olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu bilmeli .
bilemedim .
Bebeğim hayatıma girdiğinden beri çalışma hayatımı bıraktım . Bunalıma da girmedim . Tek maaşa düştük eşim falan da ezmedi . İş tekliflerini kabul etmedim bebeğimden vazgeçemezdim ilk 2 sene özellikle en büyük hakkı annesi ile beraber büyümek ..
Şuan bebeğim 17 aylık, çocuk yazarlığı, özel ders vs derken eve bi katkım oluyor. Olmayadabilir. Anneyim ben en büyük en önemli en ulvi meslek bu zaten .
Farklı düşünüyoruz.

Ben anneligimin yanında 'ben' olmak da istiyorum.kızımla çok değil kaliteli ve değerli vakit geçirmek tek amacım.

kadınlar hayatın her alanında yer almalı.sadece anne değil kadın olarak var olmalı.

Evde olmayı seçen kadınlara saygım sonsuz sonuçta bu bir tercih ve hak ama siz fitrat derseniz iyi annelikten dem vurursaniz tepkim ona benim.

Yazışmak güzeldi,iyi geceler :)

Yemeklerini haftalık yapıyorum. Temizlik işini esimle birlikte hallediyoruz. Ayda bir büyük temizliğe yardimci aliyorum.
Ya eşinizden nasıl destek alıyorsunuz beiz eşimle çok tartışıyoruz bu konuda.bana çok yardım etmiyor bemde öğretmenim ve çok bunaldım artık hiçbirşeye yetişemiyor gibi hissediyorum bazen akşam sofrayı kaldırmaya takatim kalmıyor . Ev topluyorum hemen dağılıyor.bugün tamda bu durumu içerlemiş biraz da depresif moda girmiştim ki burayı gördüm yazmak istedim .bi ben varım bir ben yetişemiyorum herşeye gibi hissediyorum okulda bazı atkadaşlatı görüyorum ne günlerden kalıyorlar ne işten bir de çocukşafı var bende daha hiçbiri yok 1 yıllık evliyim hiç bir düzen oturtamadım :( acil yardım çok canım sıkıldı .eşime de. Saydırdım bunaldım falan diye bem mi çok beceriksizim anlamadım

Evli uc cocuklu calisan biriyim.ikiz sonuncular.tempomu yazssam akliniz sasar:))sukur yetisiyorum.buyuk ozveriyle.nolur calisan anneler cocuklarina bakmiyor dusuncesinden bir cikin artik.bakiyoruz cok sukur.ders bile calistiriyoruz.bizlerin annelik sinavi cok zordur.ins.mukafati da bir o kadar degerli olacak.

Arkadaşlar gerçekten bazı arkadaşları okudum çok takdir ettim henüz 1 yıllık evli olmama rağmen öyle çok yoruluyorum ki gün boyu ayakta ders anlat sonra eve gel kaşık tutacak dermanın kalmasın ama işler yığılsın eşime anlatıyorum cay koysa bulaşığı kalıyor evi toplasam geri hemen dağıtıyor bunalıyorum günlerce yorul uğraş temizle yatım saatte herşey dağılsın.acaba diyorum sorun mu bende . Bakıyorum bazı arkadaşlara Aniden evine gitseniz bile pırıl pırıl kendime bakıyorum ani misafir aman gelmesin ev darmadağın modundayım.eve gelince bakıyorum eşimin yediği yemek sofra yerde bırakıp gitmiş resmen sinirden patlıyorum tabi o an Ya nedir bu işin sistemi. Maddi sıkıntımız olduğu için temizlikçide tutamıyorum çok bunalmış hissediyorum kendimi

Evli uc cocuklu calisan biriyim.ikiz sonuncular.tempomu yazssam akliniz sasar:))sukur yetisiyorum.buyuk ozveriyle.nolur calisan anneler cocuklarina bakmiyor dusuncesinden bir cikin artik.bakiyoruz cok sukur.ders bile calistiriyoruz.bizlerin annelik sinavi cok zordur.ins.mukafati da bir o kadar degerli olacak.
Ben sizi sonuna kadar takdir ediyorum ve çalışan anneler çocuklarının geleceği için kendini feda ediyor bence imkanı olsa biçok kişi çalışmaz rahat mı battı der evde geçirir vaktini ama çocukşarımızın sadece büyümesini değil eğitimini geleceğini de düşünmek zorundayız ve sizi heleki hem de ikiz annesi olarak kutluyorum ve saygıyla eğiliyorum önünüzde ben anne olmadığım halde hakkından gelemiyorum bazı şeylerin siz maşallah 3 çocukla birde

Ben uykusuzluğa dayanamıyorum...Köy de çalışıyorum. 1 saat zaten köye gelmem sürüyor. Burda tüm sorunlarla ben uğraşıyorum beynim yoruluyor.hem öğretmen hem müdür yetkliyiim.hergun milli eğitime gidiyorum evrak için.bunun dışında düğünüm var 1 ay sonra onun kosusturmSi. Hafta sonum kendime kalmıyor....Çok tükendim artık.
Ayrı bir başlık gibisiniz :)

Ben sizi sonuna kadar takdir ediyorum ve çalışan anneler çocuklarının geleceği için kendini feda ediyor bence imkanı olsa biçok kişi çalışmaz rahat mı battı der evde geçirir vaktini ama çocukşarımızın sadece büyümesini değil eğitimini geleceğini de düşünmek zorundayız ve sizi heleki hem de ikiz annesi olarak kutluyorum ve saygıyla eğiliyorum önünüzde ben anne olmadığım halde hakkından gelemiyorum bazı şeylerin siz maşallah 3 çocukla birde
Tesekkur ederim cok naziksin.:))

Çalışan ve evli bir bayan olmak zor. Ben de 2,5 yıldır evliyim. Belirli bir düzen oturttuktan sonra çok sıkıntı olmuyor. Zor mu evet zor. Eşimle birlikte temizlik yapıyoruz genelde haftada bir. Sağolsun yardımcı olur. Başka bir şeye karışmaz ama genelde. Yemekleri, ütü, çamaşır işlerini hep ben yapıyorum. Dışarda yemek yemeyi kesinlikle sevmiyorum bu nedenle sürekli ev yemeği yapmayı tercih ediyorum. Derin dondurucu denen bir nimet var iyi kullanmak lazım. Bir de eliniz pratik olmalı. Yazdan kış için yapılan hazırlıklar kesinlikle kurtarıcı. İnsan isterse yapamayacağı şey yok. Üstelik ben işim gereği her ay ortalama 2 hafta evde olmuyorum. Şehir dışında oluyorum. Eşim de öyle. Döndüğümüzde valizleri boşaltmak da cabası. ama Allah yardım ediyor şükür.

bilemedim .
Benim kizim da 17 aylik yaklasik iki ay oncede başladım çalışmaya..evde olduğum zamanlarda kizim lavaboya gitsem cikana kadar iki gözü iki çeşme aglardı ben bununla nasil çalışcam arkamdan çok ağlar dedim ama başladım yine çalışmaya.zaten kizim çok hareketli yerinde durmaz.ınan ben ise gittim mi dinleniyorum orda.hafta sonu yada eve gidince kizim hep tepemde yoruluyorum evde. çok sukur emmeye de devam eziyetde etmiyor ben isteyken.isten dönünce annee der boynuma atlar sarılır hemen emer sonra oynamaya devam eder.cokta felaket bir durum degil yani düzene giriyor.

Evi nasıl çeviriyorsunuz. Yemek temizlik nasıl yapıyorsunuz. Yorulmuyor musunuz. Benim eve gidince direk uyuyasim geliyor. Dün 3 saat kesintisiz uyumuşum. Sizin uykunuz gelmiyor mu? Hiç iş yapasim gelmiyor o yüzden. Kızlar napcam ben çok mu tembelim bilmiyorum.ogretmenim ve gerçekten öğrencilerim beni çok yoruyor.asla sikayetci değilim meslegimden ama bende insanım ve bir süre sonra tükeniyorum.sabrim kalmıyor....
Bende öğretmenim ve 4 aylıkta evliyim şu çekip çevirme yüzünden hayattan bezdim yorgunluktan

Back
X