Çalışan veya calismayi birakan annelerden yorum istiyorum

Merhaba, değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Çok geçmiş olsun sizlere.

Benim de çocukluğum guzel gecti. Ablam ve ben gerçekten çok güzel mesleklere sahibiz. Ama küçükken annemin yanimda olmasını istedigimi hatırlıyorum. Buyudugumde ise annemin yaptığı fedakarlığı idrak etmiş oldum. Değerli yorumunuz için tesekkur ederim

Benim calisma saatlerim iyiydi evimde yakındı süt izni vs rahattim aslinda ama iste kısmet
Sizin icinde en iyisi olsun insallah
Not yanlis alinti yapmisim pardon

guvenilir bakici gibisi var mi,

ama lohusa bunalimi gecirdim deyip 2. aydan ise donmeyi konusmak bana cok dogru gelmiyor sahsen,
siz ne zaman iyileseceksiniz,
ne zaman kendinize bebeginize sakin sakin bakacaksiniz,
yerinizde olsam 6 ayi evde tamamlardim, sonrasi icin plan yapardim.
yasal hakkiniz bu, isveren sizi reddedemez.

Degerli yorumunuz için tesekkur ederim. Asgari ücretin fazlası değil. Mühendisim,devlette olsaydım geri döneceğim için ucretsiz iznimi uzun alırdım ancak burda izinler sıkıntı. Ozel sirket. Eger isi bırakırsam iki yil sonra geri dönmem ve tekrar iyi bir is bulmam cok düşük bir ihtimal.

Bana sorsan anneanne babanne mi yoksa iyi bi bakıcı mı diye. Kesinlikle iyi bi bakıcı derim. Çünkü anneanne babanne ile büyüyen çocuklarda anne baba kuralları oturtmakta zorlanıyolar. Bende çalışan annenin çocuğuydum zorluklarını çok iyi bilsem de işimi bırakmayı düşünmedim. Çalışmaya alıştıktan sonra evde bi süre sonra boğuluyo insan. O yüzden çocuklarım bakıcıda

Suan 4 ayi dolduracak kadar iznim var. Yıllık iznimi alıp ucretsiz izin konusunda ısrarcı mi olmalıyım. Cunku 6 aylik ucretsiz izin bizi cok sarsmaz. Bunun için kenari bir miktar birikim yapmıştık. 6 ay da ucretsiz alsam bebegim 10 aylik olur. Ama hiç taraftar değil yoneticim.. yasal olarak vermiyorum deme hakkına sahip degil ama döndüğümde yine onun yönetiminde calisiyor olacağımdan ısrarcı olmak konusunda emin olamıyorum.

Madem kurumsal yer ücretsiz izninizi de kullanın öyle dönün. Ya herro ya merro diye işi bırakmak da içinize sinmiyorken 6 aylık bebeği bırakmak da mantıklı değil sizin konunuzda. 3. Seçeneği seçin, terfiniz biraz gecikir biraz da mırın kırın ederler olur biter.

Anlamadığım bir şekilde kimse 6 ay ücretsiz izin kullanmamış. Maksimum alan 2 ay almis beyaz yakalardan. Ben alti ay istiyorum deyince herkes dünyada ilk kez ben ücretsiz izin istiyormusumcasina şoke oldu. Ama bu benim kanuni hakkim bakici bulamadım 6 ay istiyorum diyebilirim bence de..

hazirsaniz bakiciniz da var baslayin,

ama hazir degilseniz, hazir degilim deyin ve talep edin.

Benim kiz kardesim her seyini ayarlamisti dogum oncesi, bakisici izin tarihleri vs her sey ayarlanmisti. Bebegimiz erken geldi ve bir muddet hastanede kaldi. Hepimiz uzulduk ama en cok anne uzuldu haliyle. Neyse kiz kardesim bebek iyilestigi gibi ayarladigi sekilde ise dondu, ama kendisi hic dinlenmemis, hic lohusayim diye yatamamisti bile.
Sonucta 1 yil calisti ve istifa etti, bir yil evde bebegi ile kaldi, artik hazirim dedi ve sonra ise dondu.
O calistigi bir yil icinde o kadar mutsuzdu ki size anlatamam.

Elbette herkesin hikayesi boyle degil,
ama ben annenin tamamen hazir olmasi gerektigine ve kendisinin ise donme karari almasi gerektigine inaniyorum.
Buyuk bir degisim yasiyoruz dogumla beraber, hazir olmayabilirsiniz ve herkes buna anlayis gostermek zorunda.

Tabii ki kanuni hakkınız, dilekçeniz yeterli. Onların imkanları ve ihtiyaçları farklı olabilir. Ben de hamileyken ücretli iznim biter bitmez işe dönme planı yapıyordum ama içime sinmedi. Devlet memuru olduğum için 2 yıl izin kullandım.

Tek diyeceğim bakıcı tutanlar muhakkak kamera sistemini eve kurmak zorunda. Bu ebeveynlerin sorumluluğudur.
İlk başlarda zor oluyor bırakıp gitmek ama zamanla alışıyor insan.

Dövmek ve korkutmak mı? Yazıklar olsun ya yazıklar..

Ah çok geçmiş olsun çok üzüldüm canım. Hepsi üst üste gelmiş. Allah beterinden korusun inşallah

Amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…