Çalışanına "Varoş" diyen modacıya şok

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Modacı Gonca Şahinbaş'a varoş cezası
Modaevi sahibi Gonca Şahinbaş, çok çalıştıkları gerekçesiyle işten ayrılmak isteyen iki çalışanına “Basit kadınsınız. Örümcek kafalısınız. Varoşlar” dediği gerekçesiyle 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.
Sitene Ekle
modaci-gonca-sahinbas-a-varos-cezasi-5077314.Jpeg

Demet Akalın'ın da dahil olduğu birçok ünlünün modacılığını yapan ve İstanbul Kadıköy’de bulunanbir modaevinin sahibi olan Gonca Şahinbaş, iki çalışanıyla davalık oldu.

AYRILMAK İSTEDİLER

Davaya konu olan olay ise çalışanların işten ayrılmak istemesi. 2.5 yıldır modaevinde çalışan Vildan Akbulut (35) ve 1 yıllık çalışan Selcan Yücesan (27), çok çalıştırıldıkları gerekçesiyle 2013 yılının haziran ayında işten ayrılmak istedi.

ÇALIŞANLARINA VAROŞ DEDİ

Modaevinin iş yükünün fazla olduğu bir dönemde çalışanların bu taleplerine sinirlenen Şahinbaş, 15 günlük yasal sürelerini doldurmak için çalışmaya devam eden iki kadına “Basit kadınsınız. Örümcek kafalısınız. Varoşsunuz” dedi.

İki çalışan da patronlarını savcılığa şikâyet etti. Modaevi sahibi hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Şahinbaş, hakaret etmediğini savunarak, “Ayda 40 gelinlik yaptığımız bir dönemde işten ayrılmak istediler. Sonra gelip 15 gün çalıştılar. Gelinlikleri bitirdikten sonra işten ayrıldılar” dedi.

3 BİN LİRA PARA CEZASI

Mahkeme, Gonca Şahinbaş’ı “Varoş, basit kadın ve örümcek kafalı” sözleri nedeniyle 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Şahinbaş’ın cezası 5 yıl ertelendi.
milliyet​

Asıl örümcek kafalı kendisidir onlar nereden geldiler çok merak ettim doğrusu varosmus nereden ve nasıl geldiklerini konuşmayalım şimdi....:KK11:

Asıl örümcek kafalı kendisidir onlar nereden geldiler çok merak ettim doğrusu varosmus nereden ve nasıl geldiklerini konuşmayalım şimdi....:KK11:

ne ima ediyorsun kadın birilerinin yatağından geçerekmi modacı oldu demeye getiriyorsun?

profilinde türbanlı resim olmasından belli herkesi ahlaksız görmek ne demek??

ne ima ediyorsun kadın birilerinin yatağından geçerekmi modacı oldu demeye getiriyorsun?

profilinde türbanlı resim olmasından belli herkesi ahlaksız görmek ne demek??
Neden gocunuyorsun canım hickimsenin başkasını rencide etmeye hakkı yok... Örümcek kafali veya varosllardan geldiniz demesine hiç hakkı yok...senin benim türbanima söz söylemene hele hiç mi hiç hakkın yok sen bütün turbanlilarin bakış açısını aynı görüyorsan açıkları da aynı mı görelim demeye mi getiriyorsun... senin derdin bu konuyla ilgili söylediğim söz değil... senin derdin benim turbanim ve seni ilgilendirmez benim turbanim haddını bil senin gibilerle çok uğraştım bize örümcek kafalı diyenlerle çok mücadele ettim ve Üniversitemi okudum. Haddini bil lütfen..

Neden gocunuyorsun canım hickimsenin başkasını rencide etmeye hakkı yok... Örümcek kafali veya varosllardan geldiniz demesine hiç hakkı yok...senin benim türbanima söz söylemene hele hiç mi hiç hakkın yok sen bütün turbanlilarin bakış açısını aynı görüyorsan açıkları da aynı mı görelim demeye mi getiriyorsun... senin derdin bu konuyla ilgili söylediğim söz değil... senin derdin benim turbanim ve seni ilgilendirmez benim turbanim haddını bil senin gibilerle çok uğraştım bize örümcek kafalı diyenlerle çok mücadele ettim ve Üniversitemi okudum. Haddini bil lütfen..

sen haddini bil asıl üniversite okudun da ne oldu uzayamı çıktın?
burada tanımadığın bir kadına ahlaksız damgası vurmaya kalkarsan senin türbanın da laf konusu olur sözlerin de.
düzgün konuşursan düzgün cevap alırsın.

sen haddini bil asıl üniversite okudun da ne oldu uzayamı çıktın?
burada tanımadığın bir kadına ahlaksız damgası vurmaya kalkarsan senin türbanın da laf konusu olur sözlerin de.
düzgün konuşursan düzgün cevap alırsın.
Bu kadın başkalarına hakaret etti ona takilmadiniz ben asıl kendi örümcek kafali dememe mi takıldınız bana nasıl konuşacağım hakkında bilgi verecek haddi siz de görmüyorum ve söylediklerini de kaaleye almıyorum benim turbanim hakkında konuşmak senin gibilerin haddine bile değil avukatı misin nesin hadi canım hadi işine:KK47:

Bu kadın başkalarına hakaret etti ona takilmadiniz ben asıl kendi örümcek kafali dememe mi takıldınız bana nasıl konuşacağım hakkında bilgi verecek haddi siz de görmüyorum ve söylediklerini de kaaleye almıyorum benim turbanim hakkında konuşmak senin gibilerin haddine bile değil avukatı misin nesin hadi canım hadi işine:KK47:

sen başkasına farklı imalarda bulunurken o kadından ne farkın kaldı?

türbanın hakkında da konuşurum terbiyesiz tutumun hakkında da önce düzgün konuşmayı öğren ki bir şey demesin kimse.. üniversitede sana gıybeti başka kadınlar hakkında edepsizce imaları öğrettiler anlaşılan.

sen başkasına farklı imalarda bulunurken o kadından ne farkın kaldı?

türbanın hakkında da konuşurum terbiyesiz tutumun hakkında da önce düzgün konuşmayı öğren ki bir şey demesin kimse.. üniversitede sana gıybeti başka kadınlar hakkında edepsizce imaları öğrettiler anlaşılan.
Bu ne lahana bu ne perhiz ben buralara da nasıl geldiği hakkında konuşmayalım şimdi dememde ki cevap şuydu kendisi de muhtemelen o varoş dediği yerlerden gelmiştir çünkü modacı lar olsun sanatçılar olsun çoğu öyle... ya çok kardeşliler ve geldikleri yer varos kendi deyimleriyle...bazıları bunu gönül rahatligiyla gocunmadan söylerken bazıları bunu gizliyor...başkalarına çamur atarken kendine bakmalisin önce derler genelde... sana gelince de art niyetlisin senin dediğine giybet değil iftira denir ve Allah korusun... giybet denilen şey olmayacaksa burada bu konuyu paylasmayacaklar o kadar bunu da bana mı soracaklar asla burasi kadınlar kulübü canım... ben yalnızca o bayan hakkında konuştum ama senin belli ki turbanlilara karşı bir düşmanlığın var ki hemen turbanima saldırdın bana ahlak dersi veriyorsun ama bütün turbanlilarin günahıni aldın. .. ben de insan ayrımı yoktur.. terbiyesizligi sen yapıyorsun şuanda art niyetli olduğun için de benim o bayana birçok kişinin yataginda bulunup sonra buralara geldiğini soyledigimi ima ederekte günahımı aldın ve iftira Attın. .. ben o bayanın söylediklerine yönelik cevap verdim açıklığına veya mesleğine karşı herhangi bir ithamda bulunmadım... başkalarına saldırma gereği duyduğunda inançlarına karşı saldırma bu da sana bir yabancı tavsiyesi...

İnsanları köle gibi çalıştır, üç kurus para icin senin agız kokunu ceksinler, bir de varos de. Herkes insan gibi calısmayı hak eder, senin cebini dolduracaklar diye hakaret isitmek zorunda degil kimse.

bazı zenginler az paraya çok çalıştırmak istiyor maalesef

İnsanları köle gibi çalıştır, üç kurus para icin senin agız kokunu ceksinler, bir de varos de. Herkes insan gibi calısmayı hak eder, senin cebini dolduracaklar diye hakaret isitmek zorunda degil kimse.
çalıştıklarının karşılığını alıyorlar ama bazı işverenler her sözü söyleme hakkı nuluyor kendinde sadaka veriyor sanki..allah bildiği gibi yapsın böylelerini:KK12:

çalıştıklarının karşılığını alıyorlar ama bazı işverenler her sözü söyleme hakkı nuluyor kendinde sadaka veriyor sanki..allah bildiği gibi yapsın böylelerini:KK12:

Verdigini sanmıyorum canım, cay kasıgıyla verip kepceyle cıkarıyor böyleleri.

Modacı mıymış ? Adını hiç duymadım .
Kibirli olmak böyle bi şey galiba .Terbiyesizlik yapmış .

Tazminata mahkum edilmiş ama cezası 5 sene ertelenmiş .
Sadece temsili ceza yani , ne anladım ben bundan .

Back
X