Çalışıp çalışmama?

Ay30

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2015
346
541
53
Arkadaşlar eğitimli bir insanım ama bir türlü bi iş nasip olmamıştı şimdi evliyim çocuklarım var küçük olan bir yaşında ve iş imkanı doğdu iş çok iyi sayılmaz ama kötüde değil.çocuğuma kayınvalidem bakacak bi tarafım çalıl iş imkanı her zaman doğmuyor değerlendir diyorum ama bir taraftan da çocuğuma kıyamıyorum bir yaşında daha ne yapıcam bilmiyorum
NOT:çocuğunuz az büyüsün sonra çalış diyenler için diyorum hem işe girmek için yaşım geçiyor hemde nasip ama bi türlü iş imkanı doğmuyordu şimdiye kadar reddedersem bidaha bulamayabilirim

Çocuğuma karşı vicdan azabı çekiyorum onunla beraber olmam gereken zamanlarda olamıycam

Bende iki uc yil sonra is buldum.Onun sıkıntısını bilirim.O yuzden imkanlari iyiyse bnce calisin hem birikim yaparsiniz hemde calismann verdigi huzuru yasarsiniz.Yogun veya sıkıcı zor olabilir ama netice de is blunca insan onlarada katlaniyor.

Arkadaşlar eğitimli bir insanım ama bir türlü bi iş nasip olmamıştı şimdi evliyim çocuklarım var küçük olan bir yaşında ve iş imkanı doğdu iş çok iyi sayılmaz ama kötüde değil.çocuğuma kayınvalidem bakacak bi tarafım çalıl iş imkanı her zaman doğmuyor değerlendir diyorum ama bir taraftan da çocuğuma kıyamıyorum bir yaşında daha ne yapıcam bilmiyorum
NOT:çocuğunuz az büyüsün sonra çalış diyenler için diyorum hem işe girmek için yaşım geçiyor hemde nasip ama bi türlü iş imkanı doğmuyordu şimdiye kadar reddedersem bidaha bulamayabilirim
madem aileden çocuğunuza bakacak biri var, ise girmenizi tavsiye ederim. Sartlar uymaz sikinti yaşarsanız vs isten cikarsiniz..ama hazır is bulmuşken sansinizi deneyin derim..

Çocuğuma karşı vicdan azabı çekiyorum onunla beraber olmam gereken zamanlarda olamıycam
vicdan yapmak anneliğin ilk şartı sanırım.. calisan annelerin çocukları mecbur boyle ama ev hanimi olup da çocuğunu sevgi dolu büyüten de var, ev isinden bunalıp bağıra cagira buyuten de var...

Gerçekten büyük bir ikilem bu. Ama fırsat her zaman doğmuyorsa değerlendirmekte fayda var.

Çocuğunuz sizi 2 sene sonra istemeyip arkadaşlarıyla kreşte vs olmak isteyecek.Onu evde oyalayamayacaksınız zaten.Ayrıca anne çocuk ilişkisinde en önemli zaman dilimi ilk bir senedir.Siz onu zaten doldurmuşsunuz.

Çalışma hayatındaki aktif sosyal bi kadın bence çocuğuna daha çok şey katabilir.Ben olsam çalışırdım.

Sağolun arkadaşlar fikirleriniz için.evet heleki bu devirde iş aslanın ağzında bulunca değerlendirmek lazım fakat benim içimden geçenler şunlar,büyük çocuğumu ben büyüttüm herşeyiyle ben ilgilendim o zamanda iş aradım fakat olmadı istediğim gibi bi iş bundan dolayı çocuğumla doya doya zaman geçirdim ama bu çocuğumu bundan mahrum bırakacağım için çok üzülüyorum adaletsizlik haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum şimdiden bile ona bakınca üzülüyorum işte çok istediğim gibi değil belkide ondan aslında idare eder boyutunda işim

Ne alaka böyle düşünmeyin . Madem inkan var gidip çalışın . Yarın öbür gün Çocuğunuza daha iyi şartlar bırakırsınız . Maddi imkanlarınız daha güzel olur . Hem bakacak kişi de varmış daha ne istiyorsunuz. Yarın öbür gun çocuk kreşe başlayacak ondan sonrasında önünüzde uzun yıllar var o kadar sene evde oturarak geçer mi ? Üretken olun çalışın hem eğitim de varmış .

Çocuğum bir yaşında olduğu için bu kadar düşünceliyim

Onunla kaç yaşına kadar beraber olmak istiyordunuz
Hisleriniz çok normal bizde aynı hislerle işe döndük ki siz işe başlayacaksınız
Bence deneyin nasılsa ikinci yol hep var

Sağolun arkadaşlar fikirleriniz için.evet heleki bu devirde iş aslanın ağzında bulunca değerlendirmek lazım fakat benim içimden geçenler şunlar,büyük çocuğumu ben büyüttüm herşeyiyle ben ilgilendim o zamanda iş aradım fakat olmadı istediğim gibi bi iş bundan dolayı çocuğumla doya doya zaman geçirdim ama bu çocuğumu bundan mahrum bırakacağım için çok üzülüyorum adaletsizlik haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum şimdiden bile ona bakınca üzülüyorum işte çok istediğim gibi değil belkide ondan aslında idare eder boyutunda işim
İyi de iki çocuğunuz için de her şeyi tamamen eşit yapamazsıniz ki. Zaten 1 yaşını doldurmuş. Bence başlasaniz iyi olur. Başlamazsaniz çalışmak istediginizde yaşınız ilerlemis olacak ve tecrübesiz olacaksınız. Daha zor olacak.

Back
X