Çalışma arkadaşına mobbing davası

seagull1

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
213
75
648
merhabalar, 2 senedir bir iş yerinde çalışıyorum, yöneticiyim. 2 yıldır hiçbir sorun yokken birden bir diğer çalışma arkadaşımın başarısızlığı sonucunda beni zan altında bırakmasıyla tartışma yaşadık genel müdürün önünde. şuan iş motivasyonum yerlerde ve suç kendisinin, herkeste farkında fakat hiçbirşey yapılmıyor. kendisiyle eş zamanlı çalışmak zorundayız, ama yaşananlar yüzünden sadece maille haberleşmemiz de performansımı düşürmeye başladı. şuan iş arıyorum ve anlaştığım gibi ayrılacağım. fakat ayrılırken normalde yapmazdım ama hem haklarımı almam açısından hem de yanına bırakmamak adına suç duyurusunda bulunmak istiyorum. maillerine dönmeemsi, iletişimsiz kalması, beni motivasyon düşmesne sevketmesi ve suçlaması yüzünden. bu davanın hukukta yeri nedir? yöneticiye ya da şirkete değil de, çalışma arkadaşına mobbing davası açılabilir mi? konu benim için çok önemli, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Mobbing davasi, iscinin isvereninden yasal haklarini almasi icin yani hakli nedenle fesih iradesi icin aciliyor. Bu durumla ilgili isverenin yonlendirmesiyle boyle bir durum varsa isverene karsi acip,diger calisanin yaptiklarini kanit olarak sunabilirsiniz. Ancak isverenle ilgili olmayip,direk diger calisana mobbing davasi acamazsiniz.Size bir yarar saglamaz. ( davayi isverene acmaliyiz ki kidem tazminati gbi alacaklarinizi alabilelim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…