Çalışma &izin kullanma

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Merhabalr..her akşam aklımı kurcalayan bir mesele var. Öğretmenim bebeğim var 14 aylık..1 yıl ücretsiz izin kullandim haziranda goreve basladim. Simdi eylülde devam edeceğim ama aklım bebeg8mde kalıyor hep onu düşünüyorum nasıl olacak diye..
Kvalide kpeder bize gelecek yatılı kalacak çocuğuma bakmak için. Cevremde tanıdığım yok yabanci birine de guvenem3dik. Bir yandan evde sürekli onslrin olması haliyle rahat olmayacak.. onlar da kendi evlerinde daha rahatlar herkes evinde rahat eder..esimi kırmamak iicn gelir bakarız dediler. Onlar için d üzülüyorum biraz köyde bahçeli eve alışkınlar apartmanda sıkılacakla4.Kvalide çocuğuma bakar şimdi de ara da onlara bırakıyoruz güveniyorum. Ama bu aralar 1 saat ortada olamsam anne anne diye dolasiyor bebeğim emmek istiyor üzülüyorum ben yokken ne yoaack diye.
Çalışma saatleri m de haftada 5 gün 16. 30da evde oluruz.. akşam erken uyuyor 8 gibi.
Şimdi bir yanım yine izin kullan diyor. Her zlatan mi bebek olacak zten ileride hep çalışma hayatım olacak. Bari 2 yaşına kadsr yanında olayım diyorum.
Gece emiyor zten. Bir de uykusuz ose gitmek çok zor olacak işte yorul evde yorul sabaha kadar doğru düzgün uyumadigim oluyor. Güne 6 gibi başladığım da oluyor.
Ben çalışsam daha raagt geçiniriz almak istedikleri var eşimin eve vestiyer vs yaptırılacak.telefon tablet ihtiyacı var elindekiler cok eski.. ama bubihtiyackar ertelenibilir de..
Ben izinde olursam elimizdeki para anca ayı çıkarmaya evim fatura vs yeter öyle başka büyük borç yapmayız...kredi ödememiz var çünkü
Bilmiyorum siz olsanız ne yaparsınız

Tabiki çalışırım.

Ücretsiz izin alma şansınız var sanırım bence çocuğunuz 2 yaşına gelene kadar uzatabilirsiniz sonrasında kreş vs imkanı daha rahat çünkü. Ama bu konu birazda sizin bileceğiniz iş maddi manevi sizi zorlamazsa ancak izin alın aynı evde yaşamak zor bir süreç şu an ben de aynı durumdayım maddi olarak mecbur kaldığım için çalışıyorum yoksa kesinlikle ücretsiz izin alırdım.

Yarım gün çalışmıyor musunuz?

Eşinizin ailesinin yatılı kalma işi sıkıntılı ancak sizin de işteyken gözünüz arkada kalmamış olur. Eş ailesi iyi insanlar ise sorun olmaz

Eşinize tablet telefon vs almak için değil.kendiniz ve bebeğinizin geleceği için çalışın.Bebeginizi birakip işe gidip kocanızin keyfine harcamayin parayi.Hicbir erkek buna değmez.
Kayinvalideniz bakarim dediyse bi sekilde 1 yılı geçirir sonrada kreşe verirsiniz.Çalisan annelerin çocukları bu şekilde büyüyor.Gayet de kendine özgüvenli çocukları yetişiyor.
Çocuklar da buna çabuk uyum sağlıyor.Önemli olan sizin duruşunuz

Öyle iç içe aynı evde kabile hayatındansa bir sene daha izin kullanırım. Sonra kreşe veririm. Benim böyle bir durumum olmamasına rağmen iki senelik izin kullanmıştım. Evet tek maaşla geçim zor ama 10 ay daha çalışmasak da ölmeyiz. Çocuğumun yanında olmak bana daha cazip gelmişti.

Çalışsanız da verimli olamazsınız. Onun için bence maddi anlamda da idare edebilecek durumdayken evde kalın derim.

kreşe veremiyor musunuz? iki ailenin de düzeni bozulacak.. kreş ve anaokulunda büyüyen çocuklar daha bağımsız ve daha bireysel oluyor ayrıca.

Kayınvalide geliyorsa büyük şans. Şurada 10 ay daha zorunuz var. 2 yaşında doğru kreşe. Benim de bebeğim 14 aylık bakıcılarla neler çekiyorum bilseniz ama dayanıyorum yapacak bir şeyim yok.
Bir de sabah 5te kalkıyorum 6da evden çıkıyorum. Akşam 6.30evdeyim: ve gece emiyor. Her akşam eve gel sinir harbi. Bakıcıya söv. Evi topla. Yemek hazırla. Çocuğu yedir yıka. Sizin işiniz çok rahat. Kp çocukla oynarken kv yemek yapar evinizi toplar. Bence çok şanslısınız. Kıymetini bilin.

Bende devlet memuruyum, çocuğum olursa ne olurdu ? Diye düşünmüyor değilim. Eğer maddi açıdan bizi zorlamayacak bir durum olursa izin hakkımı kullanır ve bebeğime bakarım. Çünkü onunla ileride para versem bile üstüne birlikte zaman geçirebileceğim bir dönem olmayacak. 2 senem onunla dolu geçsin isterim. Ama büyük şehirde yaşamaya devam edersek imkansız eşimin evi geçindirmesi mecbur çalışmak zorundayım. Hayatımızı devam ettirebilmek adına. Yani tamamen sizin maddi olanaklarınızdan geçiyor vereceğiniz karar. Hıı aileyle yaşama olayına da evladım için evet derdim. Aklım onda kalsın istemezdim. Sonuçta onlarda bana ve bebeğime değer veriyor olmasalar kaç
Yaşında insanlar düzenlerini bozup gelmek istemezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…