çalışma izni hk.

Tancredi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
526
3
118
İstanbul
kızlar kafam karıştı yeni doğum yapmış çalışan anneler bilir diye düşündüm...
30 haftalık hamileyim. 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum Allah izin verirse. Doğumu sezeryan ile 38. haftada planlıyoruz(plan tutarsa tabi:)) Dolayısıyla 39. ve 40. haftadaki doğum öncesi izin hakkım doğum sonrasına aktarılıyor mu yoksa yanıyor mu?
Siz ne yaptınız?
Cevaplarınızı bekliyorum....

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Emekli sandığı ve diğerlerinde durum farklı mı bilmiyorum, ben öğretmenim bizde ki prösedüre göre; 36. haftaya kadar çalışabiliyorsun ve önceki 4 haftayı sonraya aktarabiliyorsun. Ayrıca diyelim ki bebek sürpriz yaptı ve 33. hafta geldi aradaki fark olan o 3 haftayıda sonraya ekleyebiliyorsun. Hayırlı doğumlar.

Size de hayırlı doğumlar. Sanıyorum devlet memurlarının tabi olduğu yasa SGK'dan farklı.
Benim de demek istediğim erken doğum değil zaten. 37. haftaya kadar çalışabiliyoruz biz mesela. 32. ile 37. hafta arası çalıştığım 5 hafta doğum sonrasına ekleniyor. Bunda sorun yok.Ancak 38. haftada doğum yaptığımda evde istirahat yapmam gereken 39. ve 40. hafta yanıyor mu? bunu bilemiyorum :26:

39 ve 40. haftalarınız da sonrasına aktarılır yeni torba yasaya göre:) hayırlı doğumlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…