Çalışma meselesi

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Merhaba arkadaşlar. İyi bir eğitimim ve mesleğim var. Evlendiğimden beri çalışmıyorum. 11 aylık bi bebeğim var. Yeniden çalışmak istiyorum. Sosyallik ve özgüvenimi kazanmak istiyorum. Ekonomik olarak beni sıkmıyor ama ben ekonomik özgürlüğümü de istiyorum. Geçen gün şaka yaptım ben şu marka arabadan istiyorum diye. Bana paran olursa alırsın dedi. Senin paran olursa demek istedi. Halbuki kendisinin de arabası yok bana araba alamayacağını zaten biliyorum. Sadece şaka yapmıştım. Benim sizin fikrinizi almak istediğim konu, bebeğim henüz çok küçük. Kv ye bırakmak istemiyorum. Geçerli sebeplerim var. Annem de hasta ve yaşlı. Nasıl yapabilirim sizce?

Bakıcıdan başka çare görünmüyor sanki...

bebegınız 2 yaşına gelene kadar bekleyn sonr ao krese sız işe, arabanızı da alın kendı paranızla minnet etmemiş olursunuz eşinize ...

bakıcıyla başbaşa kalacak içim rahat etmez derseniz hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, artık büyük şehirlerde bebek bakım evleri var. 7-8 aylıkken gönderen anneler biliyorum, çok da memnunlar. bir opsiyon olabilir. bana çok daha güvenli geliyor

bence maddi-manevi açıdan herhangi bir çalışma zorunluluğu olmayan anneler bebekleri 2 yaşına gelene kadar onlara kendileri bakmalı

işte dünya üzerinde her canlı nankörlüğü tadacaktır diyorum. sen kocana sıcak bir ev, çocuk, önüne iki kap yemek ver ama o kalksın canın sağolsun karıcım tabi alırız diyeceği yerde paran olursa alırsın desin.
bunun için işte kadınlar kocalarının eline bakmamalı.. ayy evladımı ben büyütcem diye de çalışma hayatından geri kalıp çalışmamazlık yapmamalı.. sonra o herifler üç kuruşun lafını ederken çocuklar bile nankörlük ederler.
en kısa zamanda gir çalış çocuk için elbet bir çözüm bulunur.

Tek mevzu buysa, başka türlü sizi sıkmıyorsa 2 yaşını bekleyip kreşe verip işe başlarsınız.
Siz nasıl ‘şaka’ yapıyorsanız o da yapmış..
bazen erkekler bu konuda yapamadıkları bir şeyin dile getirilmesini gurur meselesi haline getiriyor.
Sizin ‘şaka’nızı iyi niyetli görmemiş olabilir. Ona göre de cevap vermiş. Yada ‘şaka’ yapmış diyelim...

Şu sıralar maddi durumumuz biraz sıkıntılı yani dikkatli harcama yaptığımız bi dönemdeyiz,eşime geçen evde istediğim bikaç tadilattan bahsettim “Sen anlattıkça ben strese giriyorum çünkü şuan bunları yapamayız kötü hissediyorum ki ben istesem sen ertelersin maddi farklı önceliklerimizden dolayı,gerçekten “şuan” istemiyorsan lütfen konusunu açma” dedi,tam olarak söylediğiniz şeyi hissettim.

kucuk bebekle calismak icin iyi bir plana ihtiyac var,

siz veya esiniz eve yakin olacak misiniz mesela?
kac saat evden ayri olacaksiniz?

buna gore bakici veya gunduz bakim evi tercih edilebilir.

hali hazirda bir isiniz olsaydi ona gore degerlendirirdik ama su an sartlariniz belli degil cok havada her sey, o yuzden bir sey diyemiyorum.

Ancak biriniz eve yakin olacaksaniz ve gerekli durumlarda izin alip eve donebilecekseniz calismayi dusunebilirsiniz.

Ya da en guzeli 2 yas barajini evde gecirip isinize yakin(esiniz veya sizin) krese gondermek olacak.

Ben bunu kendi babamda da eşimde de gördüm.

Bildiğin bazen öylesine söylenen şeyleri bile yapacak imkan olmadığında çocukları aç kalan Münir Özkul gibi oluyor ikisi de.
Sevdiklerimiz zayıf noktalarına hassasiyeti hak ediyor...

bu arada arba meselesini anlamadim,
normal bir sohbete benziyor buradan okuyunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…