• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışmadan evlenmek...

KPSS yi neden bekliyorsunuz ki? Biriş bulun o arada KPSS ye de hazırlanırsınız, sonra da isterseniz evlenirsiniz. Önce kendi maddi gücünüzü kendiniz sağlayın evlilik kısmette varsa olur zaten..

Bu ikilemi yaşamış biri olarak sana bazı şeyler söyleyebilirm canım. 19 yaşımda 1.sınıftayken eşimle tanıştım. 22 yaşımda 3.sınıfın sonunda nişanlandık ve 23 yaşımda okulumu bitirir bitirmez evlendik. Nasılsa iş buluruz dedik, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünden mezun olmuştum iş mi bulamayacaktım... aylar geçti hiçbir yerden ses seda yok. Artık iş başvurusu falan yapmak bile istemiyordum. Allah, eşimden razı olsun kesinlikle hiçbir şeyimi eksik etmedi. Zaten maaşını olduğu gibi getirir bana verirdi. Hala da öyle. Maddi olarak değil manevi olarak çok yıprandım evde oturduğum süre içinde. Velhasıl kelam tam 1,5 sene sonunda bir işe girebildim. Çalışmaya başladığım gün inan kaybettiğim özgüvenimi yeniden kazandım diyebilirim. Ailen bu konuda sonuna kadar haklı. Okuyorsun onca yıl, evlenmek istediğin kişi hiç bilmediğin bir şehre gidecek ve seni de götürecek evlendiğin takdirde. Okuduğun senelerin, emeklerin bir bakıma heba olacak. Kocanın eline bakmak lafına gelince... Herkesin yaşantısı çok farklıdır. Kimi erkek resmen harçlık verir, kimi elindeki herşeyi karısının önüne serer. 2,5 yıllık evliyim. Eşimle evlenmeye karar verdiğimiz gün yani ben bir üniversite öğrencisiyken, eşim de çok iyi bir kurumda çalışıyorken çıkardı maaş kartını bana verdi. Neredeyse 6 yıldır kartı bende durur. Almaya da hiç niyeti yok :)

Son düzenleme:
ülke şartlarına göre her kadının iş sahibi olması teknik olarak mümkün olmadığına göre o zaman sadece iş sahibi kadınlar evlenecek..
Erkeğin eline bakmak durumu ise erkeğe göre değişir.Şunu da eklemeden geçemeyeceğim bir kadın evlilikte çalışmıyorsa bile heran çalışabilecek donanıma sahip olmalıdır.
Ben de henüz çalışmıyorum iş bu yıl atanırım.Ama istediğim şartlar ve ücretlerde olmasa da her daim çalışabilecek donanıma sahibim.Eşimin eline falan da baktığım yok.o verirse yerim o vermezse açım.. bu evlilik ile çok bağdaşmayan bir mantık.11 aylık evliyim maaş kartı 11 aydır bendedir.Adam maaş kartını bile görmemiştir.. Hayatlar farklı farklı..
aynen katılıyorum cnm
çok mecbur kalınırsa stediğim şartlar olmasa bile iş bulabilcek konumdayım.o yüzden ele bakmak lafını kabul etmiyorum kesinlikle.bakış açısıyla alakalı...

bana kalırsa önce işini bul derim ,evlilik işi sonrada olur eğer bir erkek seni seviyorsa zaten bekler,daha nişanlı bile değilsin ailesiyle tanışmamışsın,belki nişanlılık döneminde sorunlar yaşayacaksın evlilikte de olabilir hayat toz pembe değil illaki ufak tefek sorunlar çıkabiliyor ki ben öyle oldum nişanlıyken kpss ye hazırlandım tartıştığımız zamanlarda kafaya takar ders bile çalışamazdım ve düşük aldım kpss den,keşke dedim önce işimi bulup sonra bu işlere(evlilik ) işlerine kalkışsaydım diye,şimdi ne oldu hala işsizim ve de evlenemedim olan yine bana oldu,bazı memurluklarda yaş sınırıı var 35 inde de evlenirsin ama 30 undan sonra nereye gitsen yaşa takılırsın evlilikti nişandı derken ortama alışıyorsun derken en az 2 yıl geçiyor canım,evlendikten sonra doğuya gidicez diyorsun belki gittiğin yere alışamayacaksın aileden uzak gurbet ellerde hasretlik çekiceksin tam anlamıyla ailenin yanındaki gibi kendini derslere verebilecekmisin,çevremde var evlendikten sonra memur olanlar ,keşke evlenmeden önce işimi bulsaydım diyenler,evlenmeden önce çalışırken evlendikten sonra işi bırakanlar varda var ,iyisini kendin karar vericeksin sana diğer arkadaşlar gibi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:16:

kocanın eline bakma lafı benimm pek hoşuma gtmiyo açıkcası
mesela biz daha önce ilçede oturuyoduk babamın durumu çok iyiydi hiç bi sıkıntı yoktu annem ev hanımıydı
sonra bişeyler oldu ve evimiz bile satılığa çıktı elde avuçta para kalmadı
bizde şehre taşındık
annem 40 yaşından sonra tekstile girdi işe başladı babam aylarca iş bulamadı
evin kirası suyu elekriği benm okul masrafları herşeyi annemin aylığıyla karşıladık
2 sene böyle devam etti
şimdi söyle bakalım kim kimin eline bakmış oldu
yada eline bakmak diye saçma sapan bi durum var mı
sen kendini hazır hissediyosan onun sevgisine güveniyosan ciddi adımlar atabilirsiniz bence
sonuçta beklemeniz gereken bi okul askerlik gbi bişey yok
aileninde durumu uygunsa olabilir evlenincede iş aramaya sınavlara girmeye devam edersin
önemli olan senn kendini hazır hissetmen ve sevginize inanman

olay koca eline bakmak değil bence şöyle birşey var çalışmaya başlayınca gerçekten hayata ve insanlara bakışın değişiyor izole bir çevreden çıkıp her tür insanlar karşılaşıyorsun entrikacısından safına dedikoducusundan yalancısına kadar başta biraz bocalasan da sonra o insanlarla kavga dövüş etmeden nasıl yaşayacağını kendini nasıl koruyacağını öğreniyorsun

benim annem de hep derdi bir süre mutlaka çalış maaşını kendine istediğn gibi harca gez toz öyle evlen diye şimdi iyi ki de öyle yapmışım diyorum iş hayatına girip biraz daha olgunlaşınca evliliğe adapte olmam da kolaylaştı bu kayınvalide görümce türü ilişkileri daha kolay yürütmeme yaradı

şu an istediğin kadar ben çok olgunum de gerçekten iş hayatının getirdikleri bambaşka o nedenle ben öncelikle bir kaç yıl hatta çalışmanı öneririm ki yaşın zaten inanılmaz genç iki yıl bekleyip işe girsen bile 23 yaşında olacaksın

ben çünkü çok olgunum derdim hep gerçekten de hep yaşıtlarıma göre öyle oldum amma velakin hakikaten iş hayatı beni çok değiştirdi çünkü ne olursa olsun belirli bir tarz, eğitim ve ekonomik çevreye alışkındım işe başladıktan sonra mesela her şeyi çok anlatmamayı öğrendim bu da kayınvalidemle ilişkimde işe yaradı ya da gemileri yakmamayı öğrendim bu da çok işe yaradı :))

olay koca eline bakmak değil bence şöyle birşey var çalışmaya başlayınca gerçekten hayata ve insanlara bakışın değişiyor izole bir çevreden çıkıp her tür insanlar karşılaşıyorsun entrikacısından safına dedikoducusundan yalancısına kadar başta biraz bocalasan da sonra o insanlarla kavga dövüş etmeden nasıl yaşayacağını kendini nasıl koruyacağını öğreniyorsun

benim annem de hep derdi bir süre mutlaka çalış maaşını kendine istediğn gibi harca gez toz öyle evlen diye şimdi iyi ki de öyle yapmışım diyorum iş hayatına girip biraz daha olgunlaşınca evliliğe adapte olmam da kolaylaştı bu kayınvalide görümce türü ilişkileri daha kolay yürütmeme yaradı

şu an istediğin kadar ben çok olgunum de gerçekten iş hayatının getirdikleri bambaşka o nedenle ben öncelikle bir kaç yıl hatta çalışmanı öneririm ki yaşın zaten inanılmaz genç iki yıl bekleyip işe girsen bile 23 yaşında olacaksın

ben çünkü çok olgunum derdim hep gerçekten de hep yaşıtlarıma göre öyle oldum amma velakin hakikaten iş hayatı beni çok değiştirdi çünkü ne olursa olsun belirli bir tarz, eğitim ve ekonomik çevreye alışkındım işe başladıktan sonra mesela her şeyi çok anlatmamayı öğrendim bu da kayınvalidemle ilişkimde işe yaradı ya da gemileri yakmamayı öğrendim bu da çok işe yaradı :))

gerçekten o kadar doğru bir açıklama ki iş hayatı bayanları çok değiştiriyor insanları daha iyi tanıyoruz..

arklar hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum.ilgilenip cevap attığınız içinde ayrıca tşk ediyorum.şimdi bi arkşınki okuyorum evet evlenmeliyim diyorum,sonra bi diğerininkini okuyorum hayır daha evlenmemliyim diyorum.benim hayatımdaki ilk erkek kendisi daha öncede belirtmiştim.seviyorumda sevildiğimide iananıyorum .zaman zman tartışsakta genelde çok ii anlaşıyoruz.dünde kendisyele görüştük.burdaki yorumları okudm biraz dha netleştim.ve kendimi hazırlayıp gittim.kendisne evlilik için erken olucağını ilk önce kendi hayatımı kurmayı kendi ayakalrım üstünde durmayı istediğimi söyledim.biraz sinirlendi.saçmaladığımı bunların birrer bahane olduğunu kensiyle evlenmek istemeğimi söyledi.sen şimdi 2012 de kpss olmazsa yinemi ertelicez dedi.evlendikten sonra nie çalışamıyosun kendi evinde dedi.haa sorun senin para kaznman dimi dedi.benim paramı yemek senin tabrinle söylüyorum deddi gururuna dokunucak dedi.kpss falan bahanen senin dedi.sevseydın bu şekilde davanmazdın dedi.söylendi biraz.şimdi bazı arklar özelde çalışırsın demiş .özelde çalışmak gibi bir lüxsüm olmucak .tayinci olucaz sürekli habire yer değişticez tek şansım kpss.onun ailesi beni tanıyo .gelmişlerdi buraya tanıştırdı.ailesi de ii birine benziyo.hatta bu konuda biraz sitemde etti sen beni ailenle tanıştırmadın diye bide o var.forumda bi arkşın yazdıkalrını okudum hakketen çok üzüldüm madti imkasızlar yüzünden evlenemedikleri falan yazmış.benim maddi bi sıkıntım çok fazla olmucak.kenddisnin birikimide var .yani şartlar uygun ben seviyorum seviliyorum.sanırım evt diyicem .2 sene çok uzun bi zman .ayrı kalıcaz.kpss olmazsa 2 sne boşuna gidicek .en azından sevdiğim kişinin yanında olurum.içim rahat olur.aklım onda kalmaz .oturp derslerimi çalışırım diye düşünüyorum off çok zormuş bu evlik kararı vermek...umarım ikimz içinde hayırlsı olur..

ya çok doğru söylemiş sevgilin kpss ye katıldın diyelim atanacağın garantimi. sen yuvanı kurmaya bak herşey olur gelişir. bizim burada yüksek yapan birisi vardı evli hatta bebeği oldu bebeği 6 aylıkken tezini bitirdi felan. yani evliykende bişeyleri yapabilirsin. bizde eşimle çok uğraştık kadro bekledik hep gelecek gelecke oyaladılar sonra kpssye hazırlandık blm olarak kadro açılmadı bir türlü. sonra bir ay içerinde evlendik bir anda asgari ücretle çalışıyorduk ve balayı dönüşü kpps ye girmiştik. yine hüsran kadromuz yine açılmamıştı. olsun dedik kıt kanaat geçirdik bir sürü borç ödedik ama bir sene sonra 4b olarak kadrolarımız geldi şükrettik oturduk yerimize. 4,5 senelik evliyiz halada bakıyoruz mesleğimizle ilgili 4a kadro açılmıyor.

arklar öncelikle herkese mrblar...ben ilk defa burda bi konu açıyorum.genç kız arkalrımın ve evli bayan arklarımn fikirlerine çok ihtiyacım var.ben 21 yaşında açıköğretim kamu ynt mezunu biriyim.kpss yede girdim 75 puan aldım ama bi umudum yok 2012ye kaldı artık.ben bu yaşıma kdar kimseyle çıkmadım.evden okula okuldan eve derslerimi ön palnda tutttum.bu yaz okul bitti sınavlar bitti.ve benim hayatıma biri girdi.arkş ortamaında tanıştım kendisyle .biz 10 aya yakındır görüşüyorz ve bimle evlenmek istiğini söyedi.bende çalışmadan evlenemiceğimi buna aileminde müsade etmiceğini söyedim.ki annem bu konuda çok tuttarlı.babam bana bırakır ama annem asla müsede etmez çünkü süreki oku kzım benim gibi olma kocanın eline bakama gibi şeyler söyleyerk resmen beynimi yıkadı.bende de artık beynime yerşeti.evleirsek ondan harçlık isitiyicem falan düşündükçe böyle bi geri duruyorum.ama seviyorumda kendisini.o da 25 yaşında doğuya gidicek bu sene onun içinde evlenelim birlkte gidelim diyo.yani napıcam bilmiyorum.bizimkilre daha bişi söylemedim.öyle ark çevremdende kimse bilmiyo.onun için sizin fikirlerinize gerçkten ihyacım var.şimdiden cevap veren arklara çok tşk ediyorum

ben de evlenmeden önce çalışıyordum tam bir işkoliktim. hatta iş için evlenmek bile istemiyordum. işten ayrıldım uzun bi süre iş aradım tam o sırada görücüler geldi. tam anlamıyla vuruldum eşime. çalışmanı istemiyorum dedi. zaten güzel bir işi vardı maaşı da iyiydi. kabul ettim zaten sıkılmıştım bişeylerden, kafamı dinlemek istiyordum. evlendim şimdi çalışmıyorum rahatıma bakıyorum. annenin düşüncesi yanlış ne demek kocanın eline bakma. geçim sıkıntısı çekenlerin lafıdır bu. eşimden ne zaman para istesem hiç bişey demeden çıkarıp veriyor. evli bir bayanın çalışması biraz zor. çalışan kadın çabuk yıpranıyor ve bence hayatından da pek bişey anlamıyor. ben istediğim saatte uyanıyorum canım o gün ne yapmak istiyorsa onu yapıyorum. evde kendimi de geliştiriyorum eşim de çok yardımcı oluyor bana. eğer eşinin maaşı iyiyse ve tabi eşin de iyi biriyse çalışmana gerek yok bence.

Back
X