• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani ne farkeder, erkek evi geçindirir mantığındaysanız atanmaya neden uğraştınız? Yetinene yeter modundaysanız size yetmedi mi yoksa siz mi yetinmediniz?
Millete yargı dağıtırken kendi hayatınıza bakın önce.
Burada mecbur olduğu için çalışan, keyfi için çalışan, kariyer için çalışan yahut çalışmak isteyip çalışamayan bir sürü kadın var. İnsanları incitiyorsunuz.
O kıymetini bilmediği memurluktan olup iş bulamaz kocasına bağımlı duruma gelir de ins o zaman anlar çalışmak ne kadar onemli.. şimdi aksama kadar anlat anlamaz elinin altında çünkü

Şaka gibi ya delirtti hepimizi :KK70: Bir an önce istifa etse de gerçekten ülkesine hizmet edecek, üretken ve aklı başında biri geçse yerine.
Ya yok hayatta etmez. Böyle kadınlar işe gidince cennete gitmiş gibi oluyor. Onların tek dünyası da işi. Bakmayın bin ivdi itiriciktim dediğine. Burda bir üye vardı. Görücü usulü görüştüğü abidevi bey evlendikten sonra işte çalışma anama babama çalış ilgilen dedi diye hayran kalıp ben de eve oturmak istiyorum demişti. Allah ım sinir bastı yine

Kadın cahil. Her ay maaşını alıp yiyip içip Rabbim Rızkını verir diyor sjsjsjah. Pardon kime veriyor. Yatana mı? Yoksa yırtınarak iş arayıp bulamayıp yardımla geçinene mi? Hiçte öyle olmuyor o işler. Deli olacağım şurada.
O kadar iki yüzlüler ki, baskalari calismasin, kendileri rahatca kadro kovalasin.

Ben hep böyle bir celiski görüyorum böyle yorumlarda. Baska bir üyede yok yetinmeyi bileceksin, biz mutluyuz elhamdulillah felan diye yorumlar yaziyordu, ama baska konuda esinin gezmesine izin vermedigini de yazmisti. Yani hayatlar ve hayaller arasinda gidip geliniyor.
Bizim toplumumuz geleneksel ve modern kurallar arasında sıkışıp kalmış bir toplum çünkü. Tam oturtamadık bazı şeyleri. Bir yandan hala ev işi kadın işidir, erkek adam yapar mı düşüncesi var içten içe bir yandan da kadınlar da iş hayatına girmeli, hayat müşterek fikri. Ama bu ikisinin birbiriyle çeliştiğinin henüz farkında değiller ya da kabullenemiyorlar. Birinden vazgeçmek zorundasın hem o hem o olmuyor. Bir yandan hayat şartları zorluyor derken böyle çelişkili hayatlar ortaya çıkıyor. 🤷🏻‍♀️

3100 TL aman aman bi maaş değil kiradaysanız özellikle kıt kanaat yetiyordur.Kocanız madem yettiğini düşünüyor sizde birikim yapın ilerisi için dokunmayın.

O kadar iki yüzlüler ki, baskalari calismasin, kendileri rahatca kadro kovalasin.
Bi evlenip de perişan olduğu halde evlen, ne zaman evleneceksin diyenlere, birde aman evde Otur deyip çalıştığından yakınanlara sinir oluyorum. Gerçekten ihtiyacı olanların yakındığını da duymadık zaten.

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 74
  • images (1).webp
    images (1).webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 74
  • images (2).webp
    images (2).webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 74
Ya yok hayatta etmez. Böyle kadınlar işe gidince cennete gitmiş gibi oluyor. Onların tek dünyası da işi. Bakmayın bin ivdi itiriciktim dediğine. Burda bir üye vardı. Görücü usulü görüştüğü abidevi bey evlendikten sonra işte çalışma anama babama çalış ilgilen dedi diye hayran kalıp ben de eve oturmak istiyorum demişti. Allah ım sinir bastı yine
Sahi naptı acaba bastımı istifasını,kaygana ve kayınbabaya bakıp hizmette kusur etmeyecek ti:))
Bunu söylryende memur idi,şimdi gelde dellenme yani..

Ben babamı 20 yaşındayken kaybettim o yıldan beri evi tek geçindiren bendim evimiz kiraydı babadan maaş hiç bisey kalmamıştı sigortası olmadıgı için ,ablamda üniversiteye gidiyordu ben sınavlara hazırlanıyordum o sıra bi yandanda çalısıyordum tabi ablamı okuttum snra evlendi ben annemle yaşadım 28 yaşıma kadr 7 aydır evliyim bundan 9 ay öncede nenem vefat etti annem nenemin maaaşını alıyor evde kendisine kaldı rahat yani şuan cok şükür annemde ,eşime ya annem rahat olmasaydı yine çalısıcaktım o zmandamı bana engel olurdun dedim olurdum annenede ben bakardım dedi
Çok fonksiyonlu koca. Kadın sığınma evi, yaşlı bakım evi. Hayat arkadaşı(!)

Bizim toplumumuz geleneksel ve modern kurallar arasında sıkışıp kalmış bir toplum çünkü. Tam oturtamadık bazı şeyleri. Bir yandan hala ev işi kadın işidir, erkek adam yapar mı düşüncesi var içten içe bir yandan da kadınlar da iş hayatına girmeli, hayat müşterek fikri. Ama bu ikisinin birbiriyle çeliştiğinin henüz farkında değiller ya da kabullenemiyorlar. Birinden vazgeçmek zorundasın hem o hem o olmuyor. Bir yandan hayat şartları zorluyor derken böyle çelişkili hayatlar ortaya çıkıyor. 🤷🏻‍♀️

Aynen. Eskiden bir maas Almanyadada yetiyordu. Ama artik bir cok ailede hem erkek hem kadin calisiyor gecinmek icin. Aynisi Türkiye icin de gecerli. Bunun lüks yasamakla alakasi da yok. Kadinlar calismak istemeyedebilir, ona da sözüm yok, ama ya esine birsey olsa? Yada ben fazla detayli düsünüyorum babami erken kaybettigim icin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X