• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bundan bir yıl öncesine kadar çalısıyordum 14 yaşımdan beri okula giderken dahi çalıştım hep .7 ay önce evlendim .1 yıl öncesinde ise aşçılık yaptıgım yerde erkek eleman almadıkları 80kiloluk agır cuvallar taşıdıgım için belimi incittim dayanmadım işin agırlıgına ve ayrılmak zorunda kaldım bunun yanı sıra çalışırken silahlı güvenlik sınavlarına girdim ve kazandım çalışma belgem var.eşim cok iyi bir insan tek kötü yanı asla asla çalışmamı istemiyor,ben ilk aylarda sıkılmıyordum evimin düzeniyle oyalanıyordum haliyle artık sıkılmaya başladım kendisinin maaşı 3100 tl iyi kötü yetiyor .ama ben çalıstıgım günleri cok özledim bana her çalısmak istdgimde ben sana bakamıyormuyum neye ihtiyacın varsa almıyormuyum diye cevaplar veriyor,ondan gizli başvuru yaptıgımı öğrendi ve bana trip atıyor küs gerçekten ne yapcam bilmiyorum
Küs olması eşinizden habersiz başvuru yaptığınız içindir.. Ben bi iş yapmadan önce mutlaka eşimin haberi olmasını isterim açıkçası eşimden habersiz biyere başvuru yapsaydım bu beni rahatsız ederdi.. Bu durumda Eşinizi karşınıza alıp ne için ondan habersiz başvuru yaptığınızı açıklayın. Sonrada çalışmak istediğinizi sebepleri ile dile getirin.

Erkegin gorevi evi gecindirmek hanimefendi kadin da ic isleri idare eder niye bu kadar sasiriyorsunuz

Aha beklediğim yorum geldi. Erkeğin görevi de kadının görevi de evlilik çerçevesinde eşittir. Siz benim eşimin yaptığı temizliği, yer silmeyi, yemek yapmayı görseniz aklınız şaşar sanırım. Bende mesela kredi ve taksit ödemesi yapıyorum. Ama ev işi de yapıyorum. Eşim de aynı zamanda evi de geçindiriyor. Yani hayat müşterek. Ataerkil kafa yapısına sahip değiliz. Sizde eşinize bunları aşılarsanız evde çok yorulmazsınız

Evlenmeden önce konuşmadınız mı bu konuyu??

Eşinizle konuşup başvurmanız gerekiyor. Gizli iş yapmak hoş değil. Ben bana böyle bir şey yapılmasını istemezdim mesela. Ben her zaman derim kadın çalışsın ayaklarının üzerinde dursun arkadaş

Erkegin gorevi evi gecindirmek hanimefendi kadin da ic isleri idare eder niye bu kadar sasiriyorsunuz
3100 ile ev gecinmiyorsa kadin ne yapmali? El el üstünde oturup gokten para yagmasini mi beklemeli? Evlilik iki kisilik bir sorumluluk.

Neyse sildim yorumumu.. dini yorum yapmayacagim zaten arkadaslae yukarıda cok iyi açıklamış çalışma mevzusunu.

Calismak istemekle sonuna kadar haklisin ama Esinden habersiz yaptığına kırılmış olabilir, evliliğin manasi bu, hayatta bazi kararlar ozellikle büyük kararlar işe başlama işten ayrılma vs gibi kararlar birlikte alınır. Hakliyken haksiz duruma düşmüşsün kısaca.

Son düzenleme:
Dinî konuya girmek istemiyorum ama mantıken düşününce, peygamber efendimizin her davranışı bize örnek olması amacıyla Allah tarafından emredildi. O zaman kadının çalışması haram olsaydı Hz. Hatice ile evlenmesi emredilmezdi. Kadının kazancının kendi tasarrufunda olduğu eşinin kadının kazancı üzerinde hak talep edememesi de söz konusu ayrıca kadınların varsa ilk önce kadın bir doktora yoksa erkek doktora muayene olabileceği de var dinimizde demek ki kadının çalışmaması gibi bir durum söz konusu değil dinen

Ben babamı 20 yaşındayken kaybettim o yıldan beri evi tek geçindiren bendim evimiz kiraydı babadan maaş hiç bisey kalmamıştı sigortası olmadıgı için ,ablamda üniversiteye gidiyordu ben sınavlara hazırlanıyordum o sıra bi yandanda çalısıyordum tabi ablamı okuttum snra evlendi ben annemle yaşadım 28 yaşıma kadr 7 aydır evliyim bundan 9 ay öncede nenem vefat etti annem nenemin maaaşını alıyor evde kendisine kaldı rahat yani şuan cok şükür annemde ,eşime ya annem rahat olmasaydı yine çalısıcaktım o zmandamı bana engel olurdun dedim olurdum annenede ben bakardım dedi
Eşinizin sizden habersiz holdingi mi var yoksa CEO falan mı altı üstü 3100 küçümsemek değil ama 6500 bize zor yetiyor kaldı ki aile de destek her ay. Ben de çalışmıyorum ama ben istemiyorum eşim istiyor yoksa 😅

Ben çalısmak istedgimi söyledim ama hep nötr dü .evet gizli yapmam dogru degl ama hevesleniyorum napim

Sizi anlayabiliyorum ama eşiniz bir anda böyle olmamıştır baştan çalışmak istediğinizi konuşmanız ve
tavrınızda net olmanız gerekiyordu
Siz kabullenmişsiniz evlenmişsiniz
Umarım orta yolu bulursunuz
🥰

Hz hatice esinin isini devralmisti kocasi olunce ayrica islerini baskasina yaptiriyordu kendisi kervanlara katilip gitmiyordu ztn peygamberimiz(s.a.v) ile evlenince isleri ona devretti
Hanımefendi biz de kervanlara katılıp gitmiyoruz kadınlar olarak üretiyoruz, ülkemize,ailemize ve kendimize katkı sağlıyoruz.

Eşime her yıl derim ki x kadar zam alsan çalışmam. Genelde ona yakın alır ama hiç düşünmedim işi bırakmayı. 2300e çalıştığım dönemler de oldu, o dönemde bile para benim paramdı ya. Ne güzel bir şey bankada paran olması

Konu sahibi kesinlikle ama kesinlikle çalış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X