Çalışmak İstemiyorum :((

memurluk dışında çalışmak cazip gelmio banaa...8.00-17.00 hafta sonları tatil özel günler bayramlar tatil olursa tabiki çalışmak güzel olur ama bunu dışında market giyim falan filan evliliği anlamıyo insan..en güzel zamanların böle geçıo..

bende hiç çalışmadım evlnince senin için zor olur ev çocuk umarım çalışmak zorunda kalmassın cnm

Selam kızlar. Ben şuan 1,5 senedir nişanlıyım yakında evleneceğim ancak kendimi çıkmazda gibi hissediyorum ne yapacağımıda bilemiyorum. 5-6 senedir çalışıyorum ancak küçüklüğümden beri hep yapı olarak evcimen bi insan oldum hep öyleydim sonrasında hep evleneceğim diyerek iş hayatına atıldım ancak son günlerde bu bana inanılmaz zor gelmeye başladı. Çalışmak kötü bişey değil kendi paranı kazanmak bunlar çok güzel şeyler ancak ben yapı olarak evimde olayım eşim sabah gitsin akşam gelsin ben çocugumla evimle ilgileneyim hep içimden bunu istiyorum. Sabah iş yerine girip saatlerce iş yerinde kalmayı kaldıramıyorum. Bilerek yapmıyorum ama kendimi mutsuz hissediyorum çalışınca hiçbişeye vakit ayıramıyorum akşam eve geliyorum yorgun bi şekilde. 27-28 Yaşındayım şuan farklı şeyler yapmak istiyorum benim gibi düşünenler yada düşünmeyenler elbetteki vardır herkezin kendi görüşü ama ben bi bayanın devamlı olarak çalışmasını doğru bulmuyorum çünkü çalışan bayanla çalışmayan bayan bir olmuyor eğer çok iyi bir meslek varsa elinde o ayrı tabi. Hayat şartlarıda zorluyor tabiki ben ihtiyacım olmasa düşünmezdim çalışmayı ama şuan mecburum tek kişinin kazancıylada ev dönmüyor hele birde ev kiraysa çok zor. Eğer benim gibi düşünenler varsa bu konuyu burda tartışalım..

Öncelikle insaAllah hayirlisiyla evlenirsiniz ve mutlu huzurlu bir yuva kurmaniz nasip olur. Ben sizden yasca biraz kücügüm. Ama uzun senelerdir sizin düsüncenizi bende paylasiyorum. 14 yasimdan itibaren hem okuyup hem calismaya basladim. Okula dahi aslinda ailemin beni zorlamasi ile gittim. (Allah razi olsun onlardan simdi okulumu bitirdigim icin cok mutluyum.) Daha sonrasinda üniversiteye basladim. Ve hep diyordum kendime okuyup nereye kadar ben evimin hanimi kocamin kadinin cocugumun anasi olmak istiyorum diye. Ben yurt disinda yasiyorum. Burda evde oturan kizlara cok fazla rastlanmaz. Buranin sartlari geregi ya okursunuz ya calisirsiniz yada kendinizi gelistirmek icin is kur tarafindan kurslara gönderilirsiniz. Bende evlendikten sonra cocugum olana kadar calisacagim insaAllah. Öyle olmasini istiyorum. Cünkü en azindan cogugumuz olana kadar biraz para biriktirmis olurum, esimede yardimci olmus olurum diyorum. Cocugum olduktan sonra zaten calismam diye düsünüyorum. Evladima iyi bir anne olmak benim icin daha önemli. Calismak tabi ki asla kötü bir sey degil. Rabbim caliskan kullarini sever. Ama evin hanimi olmakta kötü bir sey degil. Bunuda kabul etmek gerekiyor. Hani bazi insanlarda hemen baski altinda oldugu icin ailesi onu calistirmadigi icin bu kiz kesin evde oturuyordur diyorlar. Ama hayir bu dogru degil. Öyle olanlarda vardir elbette. Ama bazilari iste sizin benim gibileride kendi istegi üzerine evin hanimi olmayi tercih ediyorlar. Hakkimizda hayirlisi olsun insaAllah. Size ufak bir tavsiyem ise gittiginiz zaman kendinizi motive etmeye calisin. Gelecegimi garantiye almak icin calisiyorum bu benim icin cok önemli diye diye kendinizi motive edin. Allah yardimciniz olsun.

çalışmayı sevip sevmemek tamamen yaptığın işe bağlı bence eğer işinden zevk almıyorsan işe gitmek zulüm gibi geliyorsa ve iş ortamı stresli ise insanların çalışmayı istememesi gayet normal.tamamen çalıştığın ortamın koşulları ve sosyal imkanlarıyla alakalı.iş arkadaşlarıyla problemi olan, yaptığı iş ağır olan,az maaş alan, emek verdiği halde kariyerinde belli noktaya gelemeyen herkez işe gitmek istemez.ama şu da gerçek ki yaş küçükken çalışılmalı en azından ilerisi için para biriktirmek gerekli.hem kadının işi gücü olmayınca evde hakimiyeti de düşüyor.eskiden kadınlar işsiz erkeklerle evlenmekten kaçıyordu artık erkeklerde işsiz kadınlarla evlenmekden kaçıyor.çünkü tek maaş evin geçimi için yetersiz oluyor.herkes daha iyi koşullarda yaşayıp teknolojinin her türlü nimetinden faydalanmak istiyor bunlarda parasız olmaz.ben ünvden mezun olduktan sonra çok zorlandım.hemen özel sektörde işe girdim ama mesleğim bayanlar için zor bir meslek inşaat mühendisiyim.işden her evime gelişimde ağlıyordum stresden sinirden çalışmayacağım diyordum bıkmıştım çok yorucuydu.sonra kpss girdim devlete atandım kendimi devlette çok geliştiriyormuyum hayır.hatta KK yı devlete girdikten sonra öğrendim:))devlette fazla uzamazsın ama kafam rahat.iş yüküm az akşam 5 buçukta çıkıyorum maaşımda normal özel sektördeki gibi yaşım ilerledikçe daha fazla alacağım maaş olmayacak su an 2300 alıyorum 15 sene sonra 2700 falan olur .ama huzurluyum o yüzden işe gitmek istemiyorum demiyorum eskiye nazaran.(bazen oluyor o da tembelliğimden sabah kalkmaya üşendiğim için:1:) Biraz sabretmek gerekli bence yaşınız küçükken elinizden geleni yapın durumunuz çok uğraşmanıza rağmen iyileşmiyorsa o zaman evde oturun.

Valla ben de çalışmak istemiyorum , nede ev hanımı olmak istiyorum
Her sabah uyandığımda , keşke gökten para yağsa derim :27:
Bence siz evlenince çalışmayın , nasıl mutlu olacaksanız öyle davranın..

Bugünkü duygularıma adeta tercuman olmuşsunuz...

Akşam olsa da evime gitsem artık,

Çok sıkıldım hergün işe gelmekten...
:43:

bende evlenmeden önce 2 sene çalıştım.şimdi 6 aylık evliyim ve çalışmıyorumm.nişanlıyken işten ayrıldım ve okadar pişmanım ki :25: eşim çalışmamı istemiyor.her ay mutlaka bu konudan tartışıyoruz.insanın kendi parasını kazanması kariyer sahibi olması gibi güzel birşey yok.
şimdide sırf çalışmayım diye çocuk yapalım diyo.off olucak işmi :96:

Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah!:nazar:
Çalışmak isteyenler tez vakitte en güzel işleri bulsun!:42:
Çalışmak istemeyenler evlerinde,dışarıda istedikleri gibi vakit geçirsinler!:42:

bende evlenmeden önce 2 sene çalıştım.şimdi 6 aylık evliyim ve çalışmıyorumm.nişanlıyken işten ayrıldım ve okadar pişmanım ki :25: eşim çalışmamı istemiyor.her ay mutlaka bu konudan tartışıyoruz.insanın kendi parasını kazanması kariyer sahibi olması gibi güzel birşey yok.
şimdide sırf çalışmayım diye çocuk yapalım diyo.off olucak işmi :96:

Buda hos bir sey degil aslinda. Bizde söyle bir durum söz konusu: Eger istiyorsan calisirsin ama ben seni zorlamam diyor her seferinde. Bende cocugumuz olana kadar eger uygun bir is bulursam calismak istedigimi söylüyorum. Cocuk olduktan sonra malum calismak benim gözümde dogru olmaz. Ama esiniz sirf siz calismayasiniz diye cocuk yapmak istemesi cok üzücü. InsaAllah onu bir sekilde iknaa edebilirsiniz.

Laale hanimin dualarini amin diyorum. InsaAllah Rabbim herkesin gönlüne göre verir.

eylul.yn 2300 lira aliyorsaniz bence mükemmel bir ise sahipsiniz en azindan maddi acidan. Türkiye sartlarina göre 2300 lira gercekten herkesin hayalini kurdugu bir maasdir sanirim. Allah olmayanlarda nasip etsin insaAllah.

Son düzenleme:

eylul.yn 2300 lira aliyorsaniz bence mükemmel bir ise sahipsiniz en azindan maddi acidan. Türkiye sartlarina göre 2300 lira gercekten herkesin hayalini kurdugu bir maasdir sanirim. Allah olmayanlarda nasip etsin insaAllah.

amin canım Allah olmayanlara nasip etsin ben halime binlerce kez şükrediyorum.ama inan sadece maaş önemli değil özelde çalışırken daha fazlasını alıyordum ama mutlu değildim önemli olan huzur.

Öncelikle insaAllah hayirlisiyla evlenirsiniz ve mutlu huzurlu bir yuva kurmaniz nasip olur. Ben sizden yasca biraz kücügüm. Ama uzun senelerdir sizin düsüncenizi bende paylasiyorum. 14 yasimdan itibaren hem okuyup hem calismaya basladim. Okula dahi aslinda ailemin beni zorlamasi ile gittim. (Allah razi olsun onlardan simdi okulumu bitirdigim icin cok mutluyum.) Daha sonrasinda üniversiteye basladim. Ve hep diyordum kendime okuyup nereye kadar ben evimin hanimi kocamin kadinin cocugumun anasi olmak istiyorum diye. Ben yurt disinda yasiyorum. Burda evde oturan kizlara cok fazla rastlanmaz. Buranin sartlari geregi ya okursunuz ya calisirsiniz yada kendinizi gelistirmek icin is kur tarafindan kurslara gönderilirsiniz. Bende evlendikten sonra cocugum olana kadar calisacagim insaAllah. Öyle olmasini istiyorum. Cünkü en azindan cogugumuz olana kadar biraz para biriktirmis olurum, esimede yardimci olmus olurum diyorum. Cocugum olduktan sonra zaten calismam diye düsünüyorum. Evladima iyi bir anne olmak benim icin daha önemli. Calismak tabi ki asla kötü bir sey degil. Rabbim caliskan kullarini sever. Ama evin hanimi olmakta kötü bir sey degil. Bunuda kabul etmek gerekiyor. Hani bazi insanlarda hemen baski altinda oldugu icin ailesi onu calistirmadigi icin bu kiz kesin evde oturuyordur diyorlar. Ama hayir bu dogru degil. Öyle olanlarda vardir elbette. Ama bazilari iste sizin benim gibileride kendi istegi üzerine evin hanimi olmayi tercih ediyorlar. Hakkimizda hayirlisi olsun insaAllah. Size ufak bir tavsiyem ise gittiginiz zaman kendinizi motive etmeye calisin. Gelecegimi garantiye almak icin calisiyorum bu benim icin cok önemli diye diye kendinizi motive edin. Allah yardimciniz olsun.

önerileriniz için sağolun hakkımızda hayırlısı olur inşallah ...

amin canım Allah olmayanlara nasip etsin ben halime binlerce kez şükrediyorum.ama inan sadece maaş önemli değil özelde çalışırken daha fazlasını alıyordum ama mutlu değildim önemli olan huzur.

Amin insaAllah. Tabi ki maddiyattan önemli olan cok sey var. Ama yanlis anlamadiysam masa basinda calisiyorsunuz degilmi? Bedenlerini saatlerce yorduklari halde sizin aldiginizin yarisini bile alamayan vatandaslarimiz var malesef. O yüzden gercekten sanslisiniz. Huzur herseyden önemli. Diger arkadaslarinda dedigi gibi yaptigin isi severek yapmalisin ki huzur bulasin. Ortamda müsait olmali. Is arkadaslarinla olsun patronunla olsun anlasabilmelisin diye düsünüyorum. Velhasil herseyden önce tüm calismak isteyen bayanlara hatta insanlara Rabbim helal kazanclar nasip eylesin.​

Ben çalışıyorum ve çalışan kadının daha güçlü ve daha özgüvenli olduğuna inanıyorum. Evde oturanlara da saygım var, ev işi, çocukları iyi büyütmek, ailenin mutluluğunu sağlamak çok önemli şeyler. Biz çalışan kadınlar her gün 3 çeşit yemek yapmak, çocuklarımızla doya doya zaman geçirmek, kocamızla akşam uzun sohbetler etmek gibi şanslara sahip olamıyoruz çoğu zaman. Akşama kadar çalış, akşam yemek, bulaşık, çocukla ilgilen, evin işleri derken baygun yatıyoruz ve sabah yeniden kalk işe git, elbette zorlanıyoruz. Ama bir de şu var ki ekonomik bağımsızlığımız var, eğer evliliğimizde mutsuz olursak, kocamız bize eziyet ederse ya da aldatılırsak ne yapayım, kimsem yok, param yok diye katlanmak zorunda kalmıyoruz. Allah korusun eşimize bir şey olursa çocuklarımıza bakacak imkana sahibiz. Eşimizin ailesi fazla üzerimize gelemiyor çünkü ekonomik gücümüzün olduğunu gerekirse tavrımızı çok sert koyacağımızı biliyor. İki kişi çalıştığı için maddi şartlarımız daha iyi, kendimize istediğimiz bir kıyafeti alırken eşimizden para istemiyoruz. Yani çalışmanın da bir çok avantajı var. Ben çalışan kadını da ev hanımlarını da anlıyorum, ikisinin de güzel ve zor tarafları var. Ama ben çalışmayı tercih ediyorum ve kızımın da ileride çalışan bir kadın olmasını istiyorum. Bana çalışmanın avantajları, evde oturmaya göre daha önemli geliyor.

maddi açıdan gerekiyorsa ihtiyacın olursa tabiki çalışmalısın...
ama maddi olarak gerek hyok diyosan ve çalışmak zor geliyorsa çalışmaaa öyle daha mutlu olursun..
bu çalışma meselesii kişiden kişiye farklılık gösteriyor kimi çalışmadan duramas kimiside çalışınca mutsuz olur..öncelikle evlen bi kaç ay evde dur dinlen sonrasında karar verirsin şimdi bunları düşünme bence:)

Ben çalışıyorum ve çalışan kadının daha güçlü ve daha özgüvenli olduğuna inanıyorum. Evde oturanlara da saygım var, ev işi, çocukları iyi büyütmek, ailenin mutluluğunu sağlamak çok önemli şeyler. Biz çalışan kadınlar her gün 3 çeşit yemek yapmak, çocuklarımızla doya doya zaman geçirmek, kocamızla akşam uzun sohbetler etmek gibi şanslara sahip olamıyoruz çoğu zaman. Akşama kadar çalış, akşam yemek, bulaşık, çocukla ilgilen, evin işleri derken baygun yatıyoruz ve sabah yeniden kalk işe git, elbette zorlanıyoruz. Ama bir de şu var ki ekonomik bağımsızlığımız var, eğer evliliğimizde mutsuz olursak, kocamız bize eziyet ederse ya da aldatılırsak ne yapayım, kimsem yok, param yok diye katlanmak zorunda kalmıyoruz. Allah korusun eşimize bir şey olursa çocuklarımıza bakacak imkana sahibiz. Eşimizin ailesi fazla üzerimize gelemiyor çünkü ekonomik gücümüzün olduğunu gerekirse tavrımızı çok sert koyacağımızı biliyor. İki kişi çalıştığı için maddi şartlarımız daha iyi, kendimize istediğimiz bir kıyafeti alırken eşimizden para istemiyoruz. Yani çalışmanın da bir çok avantajı var. Ben çalışan kadını da ev hanımlarını da anlıyorum, ikisinin de güzel ve zor tarafları var. Ama ben çalışmayı tercih ediyorum ve kızımın da ileride çalışan bir kadın olmasını istiyorum. Bana çalışmanın avantajları, evde oturmaya göre daha önemli geliyor.

Haklisiniz. Ama calismanin sadece maddi yönden imkanlar sagladigi icin evde oturmaktan daha avantajli oldugunu düsünmek bana pek dogru gelmiyor. Mesela calismanin bir diger avantaji sosyal alanini genisletiyor insan. Farkli arkadasliklar kuruyor dolayisiyle farkli dünya görüslerine tanik oluyor. Sadece kendi evinde degil disarda da emek veriyor. Vs. Ama bu avantajlarin hepsi evde oturuncada oluyor. Mesela türkiyede cok hosuma giden bir sey var. Farkli farkli kurslar oluyor bayanlarin katilabilecegi. Yine arkadas cevrelerini genisletebilecekleri. Gönüllü olarak bir yerlerde aktif olma sanslari da var (bu calisanlar icinde gecerli tabi ki). Ama malesef türkiyede en büyük sorunlardan bir tanesi bir bayan icin uygun bir is yeri bulmak. Herkes güvenilir ve medeni bir yerde is sahibi olamiyor. Haksizliga ugrayanlar cok. Tacize ugrayanlar cok. Bu acidan baktigim zaman ise türkiyede olursam dedigim gibi sadece cocugum olana kadar calismak isterim. Cünkü bana gercekten güven verebilecek bir is yeri bulabilirmiyim ondan süpheliyim. Sözlerimi yanlis anlamayin genel olarak konusmuyorum. Cünkü gayet iyi biliyorum, calisanlara haksizlik edilmeden kadin olduklari icin tacize ugratilmayan bir sürü is yerleride var. Ama öyle bir yeri bulabilmek var iste.

çalışıyorum ve inanılmaz yoruluyorum,henüz bebeğim doğmadı,bekliyoruz onu da,o zaman daha da yorucu olacak biliyorum.işimden de öyle deli gibi zevk falan almıyorum ama çalışmadığım bi hayatı düşünemiyorum.kendim para kazanmasam bi kez olsun eşime şunu alalım,şuraya gidelim diyemezdim,ezilirdim.yanlış anlaşılmasın çalışmayanlar öyle olmalı demiyorum ama ben öyle olurdum.iyiki işim var:nazar:

Amin insaAllah. Tabi ki maddiyattan önemli olan cok sey var. Ama yanlis anlamadiysam masa basinda calisiyorsunuz degilmi? Bedenlerini saatlerce yorduklari halde sizin aldiginizin yarisini bile alamayan vatandaslarimiz var malesef. O yüzden gercekten sanslisiniz. Huzur herseyden önemli. Diger arkadaslarinda dedigi gibi yaptigin isi severek yapmalisin ki huzur bulasin. Ortamda müsait olmali. Is arkadaslarinla olsun patronunla olsun anlasabilmelisin diye düsünüyorum. Velhasil herseyden önce tüm calismak isteyen bayanlara hatta insanlara Rabbim helal kazanclar nasip eylesin.​
Haklısın şanslıyım en azından verdiğim emeklerin aldığım diplomanın karşılığını alabiliyorum.ama hiçbişey uğraşmadan olmaz kpssye çalışıp girmeseydim su an bulunduğum yerde olamazdım.ayrıca mühendislere de daha az maas verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.boşuna ünvtede o kadar beyin patlatmadık.yeri geliyor projelere, kabullere attığın imzaların ceremesini çekiyorsun.Sorumluluğun fazla oluyor.Allah herkesin emeğine gönlüne göre versin.

Back
X