Çalışmak İstemiyorum :((

Benım gorumcem de 30lu yaslara yakın evlendı.Istanbuldakı yogun ıs hayatını bırakıp burdan uzaklara gıttı esıyle. Sımdı calısmıyor.Durumları cok cok ıyı.Sigortası fılan odenıyor calısıyor gosterılıyor. Evlendıgınden berı evde kızına bakıyor.1-2 arkadası var bır de kaynanası ! Sımdı ıs arıyor ama bulamıyor. Bır muddet sonra sıkılmam dıyorsan calısma.

Kızlar bir de bişiy diyecem..
Çalışmayın tamam zaten zorla çalışmak zulüm gibidir eminim de..
Ailenizin maddi durumu yeterli mi?
Hani Allahım korusun dünya hali bu evlenirsiniz,eşiniz hayırsız çıkar ya da vefat eder şu bu..
O zaman hayatınızı nasıl idame etmeyi düşünüyorsunuz?
Ayrıca ailenizin durumu ne kadar iyi olursa olsun bir yaştan sonra içtiğiniz sigaranın parasını ya da saçınıza çektirdiğiniz fönün parasını bile istemek zor geliyor insana.. Yani bana öyle olmuştu..
Eminim siz de bunları düşünmüşünüzdür ama bir de yaşayandan dinleyin istedim..

Bende 11 aylık evliyim
sağlık sorunlarım yüzünden 1ay önce
işimden istifa ettim
evde olmaya hala alışamadım..

çalşırken ah evde otursam derdim
evdeyim-çalışsam diye düşünüyorum
acaba ben ne istediğimi mi bilmiyorum...
ama ki çalışmak gibisi yok
elbetteki fena yorucu hem iş hem ev hem eş.

ama benimde eşim çalışmamaizin vermediğinden dolayı
şuanda evdeyim,ah birizin verse koşakoşa iş arıycam

Laale'nin dediği çok doğru katılıyorum...
birde çalışmak isteyipte işsiz kalmak çok zor
bunuda yaşamıştım ne bunalımlar geçirdim off of!

Allah işsizlere iş versin
ev hanımı olmak isteyipte çalışmakzorunda olanlarada
sabır versin yardım etsin tez zamanda evde oturmayı nasip etsin

Bende 11 aylık evliyim
sağlık sorunlarım yüzünden 1ay önce
işimden istifa ettim
evde olmaya hala alışamadım..

çalşırken ah evde otursam derdim
evdeyim-çalışsam diye düşünüyorum
acaba ben ne istediğimi mi bilmiyorum...
ama ki çalışmak gibisi yok
elbetteki fena yorucu hem iş hem ev hem eş.

ama benimde eşim çalışmamaizin vermediğinden dolayı
şuanda evdeyim,ah birizin verse koşakoşa iş arıycam

Laale'nin dediği çok doğru katılıyorum...
birde çalışmak isteyipte işsiz kalmak çok zor
bunuda yaşamıştım ne bunalımlar geçirdim off of!

Allah işsizlere iş versin
ev hanımı olmak isteyipte çalışmakzorunda olanlarada
sabır versin yardım etsin tez zamanda evde oturmayı nasip etsin
amin canı inşallah

Hani Allahım korusun dünya hali bu evlenirsiniz,eşiniz hayırsız çıkar ya da vefat eder şu bu..
Ayrıca ailenizin durumu ne kadar iyi olursa olsun bir yaştan sonra içtiğiniz sigaranın parasını ya da saçınıza çektirdiğiniz fönün parasını bile istemek zor geliyor insana.. Yani bana öyle olmuştu..

canım doğru söylüyosun ama içten gelmeli çalışmak yani ben oldu bitti hep evde olayım hep o şekilde istedim çalışma hayatınıda gördüm yaşadım gerçekten kaldırması güç zaten biz bayanlar erkeklere göre daha hassasız bi noktadan sonra gerçekten çok zor geliyor. Çalışma saatleride uzun olunca çok daha zorlaşıyor benim gibi istemeyipte mecburen katlanan çok insan vardır ALLAH hepimize hayırlı bi kapı açar umarım.

canım doğru söylüyosun ama içten gelmeli çalışmak yani ben oldu bitti hep evde olayım hep o şekilde istedim çalışma hayatınıda gördüm yaşadım gerçekten kaldırması güç zaten biz bayanlar erkeklere göre daha hassasız bi noktadan sonra gerçekten çok zor geliyor. Çalışma saatleride uzun olunca çok daha zorlaşıyor benim gibi istemeyipte mecburen katlanan çok insan vardır ALLAH hepimize hayırlı bi kapı açar umarım.

Anlıyorum inanın anlıyorum..
Ben de nasıl çalışma aşkı varsa sizlerin de ev hanımı olma derdi var işte! İnanın ayıp değil,günah değil.. Ama ya dediğim gibi işler ters giderse ne olacak?
O da problem değil ailem bana bakmak zorunda derseniz zaten sorun yok demektir..
Ben inanın çok utanıyordum ki annem babam paranın lafını bile yapmazlardı..
Yine diyorum herkesin gönlüne göre olsun inşallah!
Sadece kendinizi iyi tahlil edin.. İleride benim gibi yüzünüz kızarmasın inşallah!
Geleceğinizi düşünün.. İnsan bir yaştan sonra aman ne iş olsa yaparım,bir gevrekle karnım doyar nasıl olsa ile geçinemiyor..
Aldığımız nefesi bile parayla satacaklar neredeyse..

Haklisiniz. Ama calismanin sadece maddi yönden imkanlar sagladigi icin evde oturmaktan daha avantajli oldugunu düsünmek bana pek dogru gelmiyor. Mesela calismanin bir diger avantaji sosyal alanini genisletiyor insan. Farkli arkadasliklar kuruyor dolayisiyle farkli dünya görüslerine tanik oluyor. Sadece kendi evinde degil disarda da emek veriyor. Vs. Ama bu avantajlarin hepsi evde oturuncada oluyor. Mesela türkiyede cok hosuma giden bir sey var. Farkli farkli kurslar oluyor bayanlarin katilabilecegi. Yine arkadas cevrelerini genisletebilecekleri. Gönüllü olarak bir yerlerde aktif olma sanslari da var (bu calisanlar icinde gecerli tabi ki). Ama malesef türkiyede en büyük sorunlardan bir tanesi bir bayan icin uygun bir is yeri bulmak. Herkes güvenilir ve medeni bir yerde is sahibi olamiyor. Haksizliga ugrayanlar cok. Tacize ugrayanlar cok. Bu acidan baktigim zaman ise türkiyede olursam dedigim gibi sadece cocugum olana kadar calismak isterim. Cünkü bana gercekten güven verebilecek bir is yeri bulabilirmiyim ondan süpheliyim. Sözlerimi yanlis anlamayin genel olarak konusmuyorum. Cünkü gayet iyi biliyorum, calisanlara haksizlik edilmeden kadin olduklari icin tacize ugratilmayan bir sürü is yerleride var. Ama öyle bir yeri bulabilmek var iste.

Kadınlara yapılan tacize engel olmak için evimize çekilelim çalışmayalım düşüncesine ben karşıyım canım. Bunun sonu bir süre sonra sokağa da yalnız çıkmayalım taciz edilebilirize kadar gidebilir. Kadının güçlü olması ve bir taciz ihtimalinde bile hakkını araması gerekir. Artık böyle şeyler için yasalar çok katı ve kadının bir şikayetinde taciz eden kişinin ciddi canı yanıyor.

Elbette evde oturan kadın da sosyalleşebilir, kurslara gidebilir, kendisini geliştirebilir. Ben ev hamımlarını asla küçümsemiyorum sadece iyi çocuk büyütmek bile başlıbaşına en önemli konudur ama çalışmak istememin de haklı nedenleri olduğunu düşünüyorum. Eskiden bir komşumuz vardı iki çocukları vardı ve adamın maddi durumu iyiydi. Karısı hep evde oturdu, gezdi, rahat yaşadı ama sonra bir gün adam bir anda beyin kanamasından öldü. Kadın bilmiyormuş ama bayağı borcu varmış adamın herhalde o stresle gitti diyoruz biz çünkü daha genç sayılırdı. Daha sonra kocasından maaş aldılar ama iki çocuğun masrafına yetmedi ve kadıncağız o yaşta iş bulana kadar neler çekti sonunda temizlikçilik bile yaptı çocuklarını okutmak için. Hep derdi ki, keşke baştan bir işim olsaydı da şimdi iyi bir maaşım olurdu çocuklar rahat ederdi diye. Dünyada kimin başına ne geleceği belli değil bu nedenle kendi ayaklarının üzerinde durmak iyidir diyorum ben. Allah kimseye böyle acılar vermesin ama olunca da yaşam devam ediyor.

Haklısın Laale kesinlikle..
20 yıldır beraberdik, 17 yıldır evliydik. 13 yaşında bir oğlum var Son bir yıl evliliğimi kurtarmak için mücadele ile geçirdim. Ama olmadı. Çabamın beyhude olduğunu anladım ve 15 dakikadkopardım ipleri. Devam etseydim ya katil olacaktım, ya intihar edecektim, ya dasağlığımı kaybedecektim ..

İnanın biz de sizler gibi başlamıştık. Aşıktım deli gibi, güveniyordum. Bunları yaşayacağım asla aklıma gelmezdi. Herkes yapardı o asla.. Hiç de öyle değilmiş, insanlar değişirmiş öğrendim

Oğlumlayım, kimseye muhtaç değilim, ne oğlumun ne benim hayat standartlarımız değişmedi.
İkimizde son derece huzurluyuz, arkamıza dönüp bakmıyoruz bile..

Ya çalışan bir kadın olmasaydım. Ya yıllarımı sadece yemek yaparak geçirmiş olsaydım.
Ya her ihtimale karşı diyerek kenara üç beş bi şeyler atmasaydım..

Kimsenin başına gelmesin, herkes evinde eşiyle çocuğu ile mutlu olsun.
Ama bunlar oluyor, yaşanıyor.

İstekleriniz, beklentileriniz son derece makul, kabul
Ama hayat makul değil ne yazık ki...

Kadınlara yapılan tacize engel olmak için evimize çekilelim çalışmayalım düşüncesine ben karşıyım canım. Bunun sonu bir süre sonra sokağa da yalnız çıkmayalım taciz edilebilirize kadar gidebilir. Kadının güçlü olması ve bir taciz ihtimalinde bile hakkını araması gerekir. Artık böyle şeyler için yasalar çok katı ve kadının bir şikayetinde taciz eden kişinin ciddi canı yanıyor.

Elbette evde oturan kadın da sosyalleşebilir, kurslara gidebilir, kendisini geliştirebilir. Ben ev hamımlarını asla küçümsemiyorum sadece iyi çocuk büyütmek bile başlıbaşına en önemli konudur ama çalışmak istememin de haklı nedenleri olduğunu düşünüyorum. Eskiden bir komşumuz vardı iki çocukları vardı ve adamın maddi durumu iyiydi. Karısı hep evde oturdu, gezdi, rahat yaşadı ama sonra bir gün adam bir anda beyin kanamasından öldü. Kadın bilmiyormuş ama bayağı borcu varmış adamın herhalde o stresle gitti diyoruz biz çünkü daha genç sayılırdı. Daha sonra kocasından maaş aldılar ama iki çocuğun masrafına yetmedi ve kadıncağız o yaşta iş bulana kadar neler çekti sonunda temizlikçilik bile yaptı çocuklarını okutmak için. Hep derdi ki, keşke baştan bir işim olsaydı da şimdi iyi bir maaşım olurdu çocuklar rahat ederdi diye. Dünyada kimin başına ne geleceği belli değil bu nedenle kendi ayaklarının üzerinde durmak iyidir diyorum ben. Allah kimseye böyle acılar vermesin ama olunca da yaşam devam ediyor.

Yanlis anladiniz. Kadinlar tacize ugruyorlar diye evde kalsinlar demiyorum. Sadece bu yüzden bir bayanin uygun bir is bulmasi cok zor onu diyorum.

Komsunuzun basina gelene üzüldüm. Allah rahmet eylesin.

Tabi ki ne oldum degil ne olacagim demeli. Ama benimde en basindan beri dedigim gibi, ben cocugum olana kadar calismak istiyorum daha sonra cocugum (insaAllah cocuklarim) beliri bir yasa gelene kadar evde kalirim. Ondan sonrasina Allah kerim. Gerekirse ve Allah nasip ederse tekrar calisirim. Maddi manevi bir zorunluluk yoksa calismam. Dedigim gibi ne oldum degil ne olacagim demeli ama bunu bilemeyiz. Ilerde (Allah korusun) maddi sIkintilar yasayabiliriz calismayan kadinlar olarak. Ama derdi veren Allah dermanida verir. Hayatta hersey insanlar icin. Herseyin bir sebebi var. Ve maddi sIkintilari sadece calismayanlar degil calisanlar insanlarda yasayabiliyor. Cevremde gördügüm gibi mesela. Benim gözümde ne evde oturan kainldar nede calisan kadinlar hic biri ne daha fazla güclü ne daha az aciz. Cünkü sonuc itibari ile hepimiz Allahin aciz kullariyiz. Velhasil, Rabbim cümlemiz hakkinda hayirlisni nasip eylesin. Calismak isteyenlere hayirli bir is evde kalmak isteyenlere huzurlu bir yuva nasip etsin insaAllah.

Haklısın Laale kesinlikle..
20 yıldır beraberdik, 17 yıldır evliydik. 13 yaşında bir oğlum var Son bir yıl evliliğimi kurtarmak için mücadele ile geçirdim. Ama olmadı. Çabamın beyhude olduğunu anladım ve 15 dakikadkopardım ipleri. Devam etseydim ya katil olacaktım, ya intihar edecektim, ya dasağlığımı kaybedecektim ..

İnanın biz de sizler gibi başlamıştık. Aşıktım deli gibi, güveniyordum. Bunları yaşayacağım asla aklıma gelmezdi. Herkes yapardı o asla.. Hiç de öyle değilmiş, insanlar değişirmiş öğrendim

Oğlumlayım, kimseye muhtaç değilim, ne oğlumun ne benim hayat standartlarımız değişmedi.
İkimizde son derece huzurluyuz, arkamıza dönüp bakmıyoruz bile..

Ya çalışan bir kadın olmasaydım. Ya yıllarımı sadece yemek yaparak geçirmiş olsaydım.
Ya her ihtimale karşı diyerek kenara üç beş bi şeyler atmasaydım..

Kimsenin başına gelmesin, herkes evinde eşiyle çocuğu ile mutlu olsun.
Ama bunlar oluyor, yaşanıyor.

İstekleriniz, beklentileriniz son derece makul, kabul
Ama hayat makul değil ne yazık ki...

İşte yaşayan daha iyi tahlil ediyor hayatı..
Maalesef toz pembe değil bu dünya hatta pembe bile değil...
Yaşananların insana kattıkları yadsınamaz..
Kendinden başka hiç kimseye güvenmeyeceksin bu 1!
Yarının neler getireceğini asla bilemezsin 2!

NOT: Bundan sonra hep çok mutlu olmanı diliyorum sütlü kahvecim sana!

ben çalışmadığım bir dönem sabah yataktan kalkardım
uyuşuk uyuşuk saatlerce evde dolaşırdım
sabah kalktığım saçla akşamı ederdim
pijamalarım hiç çıkmazdı zaten
ben evdeyken çok bakımsız oluyorum inanın üstüme değişik kıyafet bile almak istemedim
dolabımda bol bol eşortman olurdu
evde olduğum halde hiçbirşeye zaman bulamazdım
çünkü gece yarılarına kadar otururdum
ertesi günde öğlene kadar uyurdum
işe başlayınca herşey düzene girdi ve zaman daha bereketli geçiyor
en azından benim için çalışmam en hayırlısı

Yanlis anladiniz. Kadinlar tacize ugruyorlar diye evde kalsinlar demiyorum. Sadece bu yüzden bir bayanin uygun bir is bulmasi cok zor onu diyorum.

Komsunuzun basina gelene üzüldüm. Allah rahmet eylesin.

Tabi ki ne oldum degil ne olacagim demeli. Ama benimde en basindan beri dedigim gibi, ben cocugum olana kadar calismak istiyorum daha sonra cocugum (insaAllah cocuklarim) beliri bir yasa gelene kadar evde kalirim. Ondan sonrasina Allah kerim. Gerekirse ve Allah nasip ederse tekrar calisirim. Maddi manevi bir zorunluluk yoksa calismam. Dedigim gibi ne oldum degil ne olacagim demeli ama bunu bilemeyiz. Ilerde (Allah korusun) maddi sIkintilar yasayabiliriz calismayan kadinlar olarak. Ama derdi veren Allah dermanida verir. Hayatta hersey insanlar icin. Herseyin bir sebebi var. Ve maddi sIkintilari sadece calismayanlar degil calisanlar insanlarda yasayabiliyor. Cevremde gördügüm gibi mesela. Benim gözümde ne evde oturan kainldar nede calisan kadinlar hic biri ne daha fazla güclü ne daha az aciz. Cünkü sonuc itibari ile hepimiz Allahin aciz kullariyiz. Velhasil, Rabbim cümlemiz hakkinda hayirlisni nasip eylesin. Calismak isteyenlere hayirli bir is evde kalmak isteyenlere huzurlu bir yuva nasip etsin insaAllah.

Sen de haklısın canım, eğer kadın iyi bir eğitim almadıysa iş konusunda zorlanıyor. Ama yine de evde bir şeyler yapmak ve satmak gibi şeyler de olabilir. En azından köşeye biraz para koymaya çalışmanı öneririm. Mutfak masrafından falan arttır kimse bilmesin ama biraz paran olsun. Elbette takdir Allah'ındır ama Allah bize kullanalım diye akıl da vermiş. Biz kadınlar olarak çok akıllı olmak zorundayız başka şansımız yok.

Yaşını bilmiyorum ama ben 35 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hep çalıştım. Allah'a şükür mutlu bir evliliğim var eşimle birbirimizi çok severiz. Bu forumlarda neler okudum neler..... Aldatılanlar, dayak yiyenler, işkence görenler bir sürü farklı sorun. Hepsi aynı şeyi yazmış, çok severek evledim, çok güvenmiştim, o da beni çok seviyordu gibi şeyleri her yaşam öyküsünde gördüm diyebilirim. Bu insanların büyük kısmı param yok, ailemin durumu yok, gidecek bir yerim yok diyorlar. Çaresizce dayağa, eziyete, her türlü hakarete, ihanete katlanıyorlar. Bu kadınlar için nasıl üzülüyorum anlatamam gözlerim doluyor.

Dediğim gibi eşimle çok mutluyum ama ben erkeklere hiç güvenmem özellikle de sadakat konusunda. Bu yaşıma kadar neler gördüm, nelere şahit oldum. Her erkek karsını aldatabilir ve tabi benim kocam da yapabilir. Ama yaparsa bilir ki eğer öğrenirsem ayrılır giderim. Çünkü ekonomik bağımsızlığım var. Kocam şimdiye kadar bana fıske bile vurmadı ama kötü bir insan olsaydı da ancak bir kere bana vurabilirdi, ikincisi asla olmazdı çünkü hemen ayrılırdım. Yani insanlık onurunun kabul etmediği bir şeyi ben de asla kabul etmezdim. Eşimin ailesi ile hiç sorun yaşamadım çünkü bana saygı duyarlar, güçlü bir kadın olduğumu bilirler. Yani çalışmanın hayatıma artıları her zaman çok fazla oldu. Çalışmak istemeyen arkadaşlara tek önerim bir şekilde evden de olsa bir şeyler yapın yada her şeyden kısın para biriktirin. En azından bir garantiniz olsun, çünkü yaşam insanın karşısına hiç beklemediği şeyler çıkartabiliyor ve ne yazık ki bu durumda olan kadınlara oluyor.

ben de pek istemiyorum çalışmayı :(
daha doğrusu çok da sevmediğim biri işi yapmayı.
maaşım çok şükür iyi; eşim de iyi kazanıyor ikimize de bakabilir ama kısa sürede kendi evimize çıkmak için çalışıyorum açıkçası. ben bir de ailem için borç aldığımdan o borcu bitirmeden bırakamam :(
eşim arasıra çok yorulduğumu şehir şehir gezmeme kıyamadığını evimde oturmamı söylüyor ama ailemin borcunu ona ödetemem :(
bazen düşünüyorum ne güzel eşim de kabul ediyor evimizde otur ben sana bakarım diyor ama ben ailem için çalışmak zorundayım diye üzülüyorum :(
keşke vaktiyle o krediyi bu kadar uzun vadede almasaymışım :(
ha şunu da söyleyeyim benim birçok iş arkadaşım kazandığıyla giyiniyor süsleniyor geziyor tozuyor ama ben daha çok evime düşkünüm bu halimle dalga geçiyorlar koca mühendis olmuşsun amma hevessizsin diye ama ben en büyük kariyeri yuvamda yapmayı tercih ediyorum hiç de gocunmuyorum

Belgisel benden yas olarak büyüksün dolayisilye daha cok tecrübe sahibi olduguna inaniyorum o yüzden sende haklisin diyorum. Rabbim hakkimizda en hayirlisi neyse onu nasip etsin insaAllah.
:71:

Canım haklısın tabi gelir iyi olsa bile insan bir noktada tıkanıyor. Herşey para değil manevi değerlerde var. Çalışan bi bayanın erkekten bi farkı olmuyor erkek nasıl sabah gidip akşam geliyosa bayanda aynı şekilde dolayısıyla çalışıan bayanın eve geldiğinde tabiri caizse pili bitiyor gerçekten zor ben şuan evli olmadıgım halde inanılmaz zorlanıyorum nereye kadar sabredebilirim bilemiyorum.

Sabah uyandıgımda off yine bugün iş var diyorum öyle isteksizimki sabah sabah yollara düşüp kalabalığın içinde otobüste tost gibi tıkış pıkış yani çok sıkıldım artık umarım bende ve benim gibi düşünüp çalışmak zorunda olanlar en kısa zamanda kurtulurlar.

geçen sene kpss için dersaneye gitmiştim. karnı burnunda hamileler, doğumdan bir hafta sonra derse gelen kadınları gördükçe çalışmanın önemini daha iyi anladım. çoğu da 30 yaş üstü kişilerdi. kimse sabah sıcacık yorganın altından kalkayım, bütün gün yorulayım bunlar yetmezmiş gibi eve dönmek için o trafiği çekeyim istemiyordur ama hayatı garantiye almak kavramı var ya... o bütün bunlara değiyor işte. kendi parasını kazanmak gibisi var mı, kimseye minnet etmemek, kendinin patronu olmak...koca parası, baba parası ömürlük mü bilemeyiz. bu yüzden çalışmak diyorum ama özelde değil devlette.

Son düzenleme:
Canım haklısın ama dediğin gibi özel sektörde çalışmak gerçekten zor çok ağır saat kaçlara kadar çalıştırıyorlar devlette olsa yine daha makul saatte çıkıyorsun o daha iyi tabi. Bende dün kpss sınavlarına girdim bakalım hayırlısı olsun inşallah

Canım haklısın ama dediğin gibi özel sektörde çalışmak gerçekten zor çok ağır saat kaçlara kadar çalıştırıyorlar devlette olsa yine daha makul saatte çıkıyorsun o daha iyi tabi. Bende dün kpss sınavlarına girdim bakalım hayırlısı olsun inşallah

inşallah herşey istediğin gibi olur. memur olan arkadaşlarım çok rahatlar firm oynamaktan yoruluyorlar :37:

Back
X