Çalışmak İstemiyorum :((

Evde oturan kadınların en büyük avantajı sömürülmüyorlar eşleri veya akrabaları tarafından ben birde bütün kadınlar kendi paralarını tamamen kendileri istedikleri gibi harcadıklarını sanmıyorum etrafta çok yiyici var

sömürülmek???

ben de rica etsem biraz daha açıklarmısınız ne kastettiğinizi...hiç istemem yanlış anlayıp yanlış bir yorum yapmayı ama itici geldiğini söyleyebilirim...

erkek oturup kadın çalışıyor da mı sömürülüyor bu mudur anlatmak istediğiniz?? buysa evet sömürü

evde oturan kadının daha çok sömürüldüğünü söyleyebilirim ama...çoğunlukla taktir edilmezler, yaptıkları emekleri görülmez çünkü görevleridir..eksik yaparlarsa yerilirler...

Evde oturan kadınların en büyük avantajı sömürülmüyorlar eşleri veya akrabaları tarafından ben birde bütün kadınlar kendi paralarını tamamen kendileri istedikleri gibi harcadıklarını sanmıyorum etrafta çok yiyici var

çalışmak sadece maddi getiri getirmez insana
dünyasını genişletir
en basit gördüğümüz sadece gidip gelmek bile
ben bişey yapabiliyorum konusunda
kendini ispat etmektir.
sömürülme lafı çok çirkin
çalıştığı için kim neden sömürsün kimseyi
çalışan bu durumu yaşarsa
çalışmayanın vay haline o zaman
ne de olsa etrafta çok yiyici var:19:

bi çoğuna hatta hepsine katılıyorum
ben de zaman zaman evimin kadını çocuklarımın anası olucam
diye hülya koçyiğit pozlarında gezmiyo değilim:60:
ama bu genelde kısa bi tatilden sonra işimi özledim
mesai yapmak istiyorum mızmızlanmalarımla son bulur
çalışmak iyidir
para kazanmanın verdiği güveni
eşiniz verdiği harçlık vermez.
kendine yetebilmek kimsenin parasına muhtaç olmamak
ezilmemek için her kadının meslek sahibi olması gerektiğine inanıyorum.
yapılan araştırmalar da gösteriyo zaten çalışan kadınların bi çoğu
şiddet ve ihanet durumlarında bağımsızlıklarını devam ettirebilecekleri
bi geliri olduğu için oturup çile çekmiyo
çalışan kadınların artmasıyla boşanma oranlarının artmasının
paralel uzantıda olduğunu okumuştum bi yerde.
üstelik kendi kişisel zevklerimi yapma hakkını ancak kedi paramla
yapma lüksünü görüyorum kendime.
çalışmaya paraya ihtiyacım yok şükür eşiminin kazancı yeter ama
sırf keyfim için oturduğum yerde 500 küsür oje alalamam mesala onun parasıya
ya da ne bileyim çok beğendiğim ama ben de zaten var olan aynı çantanın başka
rengini alma şımarıklığını gösteremem
başkası için değilkendim için çalışıyorum
çatır çatır da yiyorum
sefam olsun:1:

ben de yapamam kocamın kazandığı parayla...o zaman ben de onu sömürmüş olurum zannımca

ben de yapamam kocamın kazandığı parayla...o zaman ben de onu sömürmüş olurum zannımca

işte bu yetişme tarzı bakış açısıyla alakalı
bi şeye sahip olmak için emek vermek
alın teri dökmek gerektiği bilincinde olmakla ilgili
çalışmıyoken lüks tüketimler yapmak
eşime hainlik alın terine küfür gelir bana
ama lükslermi de yaşamak istiyosam çalışırım
başkasının bana o şartları vermesini beklemek
herşeyden önce kedime saygısızlık olur diye düşünüyorum

işte bu yetişme tarzı bakış açısıyla alakalı
bi şeye sahip olmak için emek vermek
alın teri dökmek gerektiği bilincinde olmakla ilgili
çalışmıyoken lüks tüketimler yapmak
eşime hainlik alın terine küfür gelir bana
ama lükslermi de yaşamak istiyosam çalışırım
başkasının bana o şartları vermesini beklemek
herşeyden önce kedime saygısızlık olur diye düşünüyorum

kesinlikle katiliyorum. Bazi kadinlar, kocam degilmi, bana bakmak zorunda, her ihtiyacimi karsilamak zorunda diyen. Somurmek budur. Ve bu dusuncede olup kayinvalideden oglumun parasini yiyosun laflari isiten cok kadin var. burda, kadinlar kulubunde okuyoruz.
Bu arada karisini calistirmayan, "seni el kapilarinda calistirmam" diyen erkek kaldimi. Onu merak ettim simdi.

Konu sahibi senin çocuğun olduğunda başlarlar beklentiye girmeye özellikle kaynana sonra kayınların çift maaşsınızya ben yaşadıklarımdan örnek veriyorum

Yav bende bi acayipim he.

Geçen hafta 3 gün raporluydum, offf daral geldi bana evde. Ama normalde hep istemişimdir evde olmayı, kuzucuklarımla ilgilenmeyi. Ne arıza bir tipim ben:26::82:

kesinlikle katiliyorum. Bazi kadinlar, kocam degilmi, bana bakmak zorunda, her ihtiyacimi karsilamak zorunda diyen. Somurmek budur. Ve bu dusuncede olup kayinvalideden oglumun parasini yiyosun laflari isiten cok kadin var. burda, kadinlar kulubunde okuyoruz.
Bu arada karisini calistirmayan, "seni el kapilarinda calistirmam" diyen erkek kaldimi. Onu merak ettim simdi.

Haahhh işte bu lafa deli oluyorum.Bana bakmak zorunda...Değil kardeşim değil..Kimse kimseye bakmak zorunda değil bu devirde..Eskiye ne bakıyosunuz bir adam 8-9 çocuğa artı karısına bakabilirmiş.Şimdi öylemi 2 tane maaş giriyo eve çoluk yok çocuk yok yinede ucu ucuna yetiyo..Elin ayağın tutuyor git çalış...Sonrada yok bana bunu söyledi şunu dedi almadı kaynanam laf vurduu...Benmi yanlış düşünüyorum onlarmı haklı anlamadım:97:

Malesef bugünün şartlarında bir kadının çalışması ''zorla değil,mecburi.''
Fakat özellikle özel sektörde şartlar çok ağır,üstelik hakettiğini de alamıyor insan.
Ortamı az biraz gördükten sonra bu yüzden KPSS'ye yönelmeye karar verdim..
Çalışmak istemeyen kadınlara da saygı duyuyorum herkesin bakış açısı varklı.
Ama neden?
Çalışmayan kadının vizyonu neden düşük olsun?
Annem de artık ev hanımı her ev hanımı izdivaç mı izliyor?
Elimizin altında internet var,okuyarak araştırarak da geliştiremez mi insan kendini?
Şu da var.Kimi anne ''ben onun için çalışıyorum katlanıyorum daha iyi imkanlar sunmak için.'' der devam eder çalışmaya çocuğu için..
Kimi anne de çocuğuna vakit ayırmanın onunla ilgilenmenin daha önemli olduğunu savunur buna ben de katılıyorum..
Çocuğum okuldan döndüğünde ben O'na kapıyı açmalıyım,beni evde bulmalı.
Kayınvalideme ya da anneme bırakabileceğimi sanmıyorum çocuğumu.
Çünkü bir çocuğa kimse kendi annesi kadar iyi bakamaz.
Ama diyorum ya mecbur.Para da önemli.

evet canım malesef var ben aynı tanımladıgın gibi 1 ese sahibim beni kimsenin altında calıstrmak istemeyen kimsenin bana emretmesine taamulu olmayan 1 kocaya.. Ustelik ben turkiyenin en iyi univ lerinden 1 tanesinden gayet ii bolumunden mezunum hıı bunu nie bu kadar rahat soluyo cok sukur ihtiyacımız yok bnm calısmama maddi durumumuz fena deil ama eminim ihtiyacımız olsa o zaman seve seve katlanır patronumun bana emretmesine..

valla öyle çalışan kadınlar biliyorumki maaş kartları eşinin elinde, kocasından çocuk gibi harçlık alan.
ama öyle ev hanımları varki yiyo içiyo geziyo, paranın hesabnı yapmadan aklına yattımı bişey hemen alıyo.

bu tamamen kişilikle alakalı, cazgırsanız, ayağınız yere sağlam basıyorsa, ev otursanızda çalışsanızda kafanıza koydunuzmu alırsınız.
ama yok pasif silik biriyseniz, çalışsanızda kıymet bilen olmuyor alın teriyle kazandığınız parada size itibar kazandırmıyor......

bir noktayı düzeltelim itibar kazandıran para değildir...onu kadının kendisinin kazanıyor olması, emeğinin farkında olmasıdır önemli olan...kazanmadan yeyip içip harcamak marifet değildir...evet kişilikle alakalı söylendiği gibi kocasının kazandığını çatır çatır yiyen cazgır bir kadın olmaktansa ayakları yere sağlam basıp kendisi kazanan bir kadın olmayı tercih ederim ki bu tercih meselesi ben bunu tercih ediyorum...

bir de söylemek isterim ki çocuğumla ne kadar çok vakit geçirdiğim değil nasıl vakit geçirdiğim önemlidir benim için...yani evladıma bişeyler verebilmek ona sevgimi gösterebilmek için okuldan geldiğinde kapıda karşılamamın şart olduğunu düşünmüyorum ben...ve az olan daima değerlidir...

benim bakış açım, benim penceremden böyle görünüyor....

bir noktayı düzeltelim itibar kazandıran para değildir...onu kadının kendisinin kazanıyor olması, emeğinin farkında olmasıdır önemli olan...kazanmadan yeyip içip harcamak marifet değildir...evet kişilikle alakalı söylendiği gibi kocasının kazandığını çatır çatır yiyen cazgır bir kadın olmaktansa ayakları yere sağlam basıp kendisi kazanan bir kadın olmayı tercih ederim ki bu tercih meselesi ben bunu tercih ediyorum...

bir de söylemek isterim ki çocuğumla ne kadar çok vakit geçirdiğim değil nasıl vakit geçirdiğim önemlidir benim için...yani evladıma bişeyler verebilmek ona sevgimi gösterebilmek için okuldan geldiğinde kapıda karşılamamın şart olduğunu düşünmüyorum ben...ve az olan daima değerlidir...

benim bakış açım, benim penceremden böyle görünüyor....

Mesai bitimi 7 iken-ki işyerinde tam vaktinde çıkmak zorken- +Tek boş günüm Pazarken,eve geldiğimde ev işi,yemek bulaşıktı evladıma yeterince zaman ayırabileceğimi düşünmüyorum.Eşime de.Tahayyül edemiyorum.
Yapana da ''bravo'' derim.

çalışmak kadar güzel bir şey var mı ya dünyada allaha şükür kimseye muhtac değilim her ne kadar yorulsamda ay bası aldıgım maas bütün yorgunlugumu unutturuyo

Bende çalışmayı sevmiyorum...Fakat insanın köşesinde özellikle bayanın parası azda olsa olması lazım...Ekmek elden su gölden yaşamak çok güzel...İlerde çok güvendiğimiz eşlerimiz hata yaptığında pısıp susmamak için çalışmak şart...Bir kadının ekonomik özgürlüğü olmalı bence...Yakında doğum yapacağım her ne kadar kenarda üç beş kuruş birikmişim olsa bile ki eşimin haberi yok...Para konusunda fazla söz hakkım olmayacak onun vicdanına kalacağımdan dolayı çok rahatsızım belki seveceğiniz bir iş yaparsanız çalışmak size bu kadar kötü gelmez...Eşinizin yanında söz sahibi olmak için ya yıllarınızı verip çocuk buyuteceksiniz çocuklar buyuyunce kaale alınacaksınız...Ya da eşinizin yanında her zaman güçlü ve söz sahibi olarak çalışacaksınız maalesef hayat toz pembe değil kötü durum seneryolarını da düşünmeniz lazım

Bende çalışmayı sevmiyorum...Fakat insanın köşesinde özellikle bayanın parası azda olsa olması lazım...Ekmek elden su gölden yaşamak çok güzel...İlerde çok güvendiğimiz eşlerimiz hata yaptığında pısıp susmamak için çalışmak şart...Bir kadının ekonomik özgürlüğü olmalı bence...Yakında doğum yapacağım her ne kadar kenarda üç beş kuruş birikmişim olsa bile ki eşimin haberi yok...Para konusunda fazla söz hakkım olmayacak onun vicdanına kalacağımdan dolayı çok rahatsızım belki seveceğiniz bir iş yaparsanız çalışmak size bu kadar kötü gelmez...Eşinizin yanında söz sahibi olmak için ya yıllarınızı verip çocuk buyuteceksiniz çocuklar buyuyunce kaale alınacaksınız...Ya da eşinizin yanında her zaman güçlü ve söz sahibi olarak çalışacaksınız maalesef hayat toz pembe değil kötü durum seneryolarını da düşünmeniz lazım

Tabii bu dezavantajı da var.
En azından uzun yıllar çalışıp,çok erken evlilik ve çocuk yapılmamalı.
Evlilikten sonra da çocuk olana kadar da çalışmalı kadın tabii..
Kuzenim de üvey ablam da böyle yaptılar.Çocuk olduktan sonra da çalışacakalrını söylüyorlardı ama olmadı.Durmadı çocuklar kimsenin yanında.

valla öyle çalışan kadınlar biliyorumki maaş kartları eşinin elinde, kocasından çocuk gibi harçlık alan.
ama öyle ev hanımları varki yiyo içiyo geziyo, paranın hesabnı yapmadan aklına yattımı bişey hemen alıyo.

bu tamamen kişilikle alakalı, cazgırsanız, ayağınız yere sağlam basıyorsa, ev otursanızda çalışsanızda kafanıza koydunuzmu alırsınız.
ama yok pasif silik biriyseniz, çalışsanızda kıymet bilen olmuyor alın teriyle kazandığınız parada size itibar kazandırmıyor......

Aynen öyle valla para itibar kazandırmıyor sen paranın kıymetini bilmezsen kimse bilmez valla evde oturunca cazgırlık yapmak zorunda kalmak zor oluyor...Hele para için tartışmak bi kadına hiç yakışmıyor ama kimi erkekler var ki 3 kuruş para verecek eninde sonunda verecek kadını resmen çingeneleştirip cirkefleştirip öyle veriyorlar...O zaman da ara da ne saygı ne sevgi uçup gidiyor...Allah herkese bonkör koca versin çalışsakta çalışmasakta...

bende evlendikten sonra çalışmayı istemiyorum ama hayat şartları buna mecbur bırakıyor biz hanımları
özellikle çocuk için istemiyorum, çocuklarımın başkalarının ellerinde büyümesi anneden mahrum kalması çok üzüyor beni.
eşimin iyi bir maaşı olsa bende asla çalışmam herhalde

ben de evlendikteen sonra çalısmama taraftarıyım. hos beni tatmin eden bir maaş olsa işimi de bırakmam zevkle de giderim örneğin bazı arkadaslar var burda 2000 civarı maas alan. ben olsam o işi bırakmam fakat kendime gelince günde 11 saat çalısıp ki buna cumartesi günleri de dahil, 600 700 gibi örnek verdiğim rakamlara göre düşük miktarda bir maaş için, gerçekten evlendikten sonra çalısmaya değmez, maddi durumun geçinmeye yeterse tabi. böyle yapacagıma evde oturrmak,evle ve eşimle ilgilenmek,ona daha verimli,sağlıklı zaman ayırmak bana daha cazip geliyor.

Back
X