Çalışmak İstemiyorum :((

Günümüzde iş bulmak da çok zor.Birçok kişi de işsizlikten şikayetçi. Eğer işinde ciddi sorunlar yaşamıyosan, maaşın da fena değilse çalış bence. Çalışmamaktan şikayetçi olan birçok ev hanımı var. Yaşın biraz ilerlediğinde pişman olabilirsin.

valla öyle çalışan kadınlar biliyorumki maaş kartları eşinin elinde, kocasından çocuk gibi harçlık alan.
ama öyle ev hanımları varki yiyo içiyo geziyo, paranın hesabnı yapmadan aklına yattımı bişey hemen alıyo.

bu tamamen kişilikle alakalı, cazgırsanız, ayağınız yere sağlam basıyorsa, ev otursanızda çalışsanızda kafanıza koydunuzmu alırsınız.
ama yok pasif silik biriyseniz, çalışsanızda kıymet bilen olmuyor alın teriyle kazandığınız parada size itibar kazandırmıyor......

kesinlikle katılıyorum..

kimisi çalışmadan bir eli yağda bir eli balda yaşıyor, kimi de çalıştığı halde parasını yeme hakkı yok...

ben de yıllardır çalıştım ve çok yoruldum artık... kadın yaratılış itibariyle (genelde) duygusal ve kırılgan olduğu için, erkekler gibi düz mantık ve katı olamadıkları için, iş ortamı daha zor geliyor.. iş hayatı acımasız ve yorucu...

evlenince, hele bir de çocuk olunca çalışmak kadın için tam bir eziyet. çocuğu başkaları büyütüyor, buna çok üzülüyorum ben... gittikçe mekanik toplum olduk.. herkes maddiyat peşinde, daha çok olsun, herşeyimiz tam olsun, lüks yaşayalım... neden? bir çeşit eksik yesek ne olur? şükretmeyi unutur olduk.. dolaplarımız giymediğimiz elbiselerle dolu.. alışveriş manyağı olduk hepimiz...
çalışan bayanlar daha çok harcıyor, giyim kuşam, el içine giriyoruz, mecburuz işte...
annem "delinin getirdiği odun üstünü kurutmaz" der.. kazandığımız üste başa gidiyor, eee elde var sıfır...
çok doluyum...
kazandığımın harcadığımın hesabını veriyorum, çalışmaya zorlanıyorum ve artık hakikaten çok yoruldum...

kesinlikle katılıyorum..

kimisi çalışmadan bir eli yağda bir eli balda yaşıyor, kimi de çalıştığı halde parasını yeme hakkı yok...

ben de yıllardır çalıştım ve çok yoruldum artık... kadın yaratılış itibariyle (genelde) duygusal ve kırılgan olduğu için, erkekler gibi düz mantık ve katı olamadıkları için, iş ortamı daha zor geliyor.. iş hayatı acımasız ve yorucu...

evlenince, hele bir de çocuk olunca çalışmak kadın için tam bir eziyet. çocuğu başkaları büyütüyor, buna çok üzülüyorum ben... gittikçe mekanik toplum olduk.. herkes maddiyat peşinde, daha çok olsun, herşeyimiz tam olsun, lüks yaşayalım... neden? bir çeşit eksik yesek ne olur? şükretmeyi unutur olduk.. dolaplarımız giymediğimiz elbiselerle dolu.. alışveriş manyağı olduk hepimiz...
çalışan bayanlar daha çok harcıyor, giyim kuşam, el içine giriyoruz, mecburuz işte...
annem "delinin getirdiği odun üstünü kurutmaz" der.. kazandığımız üste başa gidiyor, eee elde var sıfır...
çok doluyum...
kazandığımın harcadığımın hesabını veriyorum, çalışmaya zorlanıyorum ve artık hakikaten çok yoruldum...

bende iş hayatında neler çektim neler bende diyorum ki evde oturan kadın da işi zor patronu idare etmekmekte zor kolay olan ne var ki ?bir düşünce,yaşayışımız için elverişli olduğu sürece doğrudur

Asya arkadaşıma aynen katılıyorum,

Ben de artık yoruldum çalışmaktan,

Ve çocuk olursa bırakırım diyorum,

Büyük söylemeyeyim ama kesin bırakmayı düşünürüm o zaman,

Şimdi bile insan kendine zor vakit ayırıyor,çocuk olunca neden başkasına bırakayım ki,

Herşey para lüks demek değil bu dünyada,maddi ihtiyaçlarınızı karşılarsınız peki ama çalışırken

kaybettiğiniz maneviyatınızı nasıl kazanıcaksınız geri!

Kadın kırılgan ve zayıf fıtraten,hiç iş dünyasına göre değil yani,

Ama ille kariyer diye tutturan hemcinslerimiz de bence ilerde ya kendileri ya da çocukları için

yaşayamadıkları o maneviyat adına üzülecekler diye düşünüyorum...

Mecbur değilse kadın valla otursun evinde,iş hayatı hiç de çekilebilir değil kadın için...
:68:

ya allahaşkına biriniz bana evde oturmanın nasıl bir maneviyat kazandırdığını açıklar mısınız? çok merak ediyorum gerçekten. yemek, temizlik, çocuk bakımı manevi dünyamızı mı açıyor? bunları çalışan kadın da yapabiliyor hem de eşiyle paylaşıyor sorumlulukları. gerçekten anlayamadığım için soruyorum

ya allahaşkına biriniz bana evde oturmanın nasıl bir maneviyat kazandırdığını açıklar mısınız? çok merak ediyorum gerçekten. yemek, temizlik, çocuk bakımı manevi dünyamızı mı açıyor? bunları çalışan kadın da yapabiliyor hem de eşiyle paylaşıyor sorumlulukları. gerçekten anlayamadığım için soruyorum

Ben kendi açımdan çocuğum olursa işi bırakırım,çocuğumla ilgilenirim dedim,

Ona gereken sevgiyi ilgiyi vermek adına,iş stresinden gelen negatif enerjiyi çocuğa eve yansıtmamak bağlamında yazdım,

İş yerindeki sıkıntılardan bunalıp sinirimizi çocuktan çıkarmamak adına,

İş hayatında bozulan psikolojimizi eve de yansıtmayalım amacıyla dedim,

Ayrıca dış dünyanın kirli bozuk düzeninden kendimizi korumak adına,eşimizle çocuğumuzle geçirilen

sevdi dolu saatlerin dışarda işte geçirdiğimiz stresli günlere göre daha önemli demek istedim,

Çocukların sevgisiz büyüdüğünde nasıl eksik hissettiklerini,ilerde anne özlemini yaşadıklarını

düşündüğüm için o şekilde yazdım,

Çalışırken insan ne kadar yıpranıyor,kendine bile vakit ayıramıyo,çocukla ilgilenemiyo hepimiz az çok biliyoruz,

Tabi ki benim görüşüm bu,herkesin farklı görüşleri vardır bu konuda
...:31:

Son düzenleme:
bence insanoğlu doyumsuz..
ben evlenip memleketimi bırakıp başka şehre taşındım..
evlenmeden önce istanbulda yaşıyodum ve çalışıyodum bende yıllardır çalıştım.evlenınce mecburen bıraktım işimii..çalışırken hep düğün gelsede artık işi bıraksam evimde otursam ohh diyodum..
fakat şimdide 1.5 yıldır evde oturmaktan sıkıldım.yeni geldiğim şehirde iş bulmakta inanılmas zor.
yanii çalışsak olmuyoo evde otursak olmuyo :50:
herşeyin hayırlısı olsun allah herkese gönlüne göre versin....

ben kimseye yönelik olarak sormadım zaten, genel olarak konu içinde geçmiş diye merak ettim. işte stres oluyor tabi ki yoruluyoruz da ama evde de stres olabilir ve boş oturmadığımız sürece evde de yorulup stresi yansıtabiliriz öyle değil mi? mesela ben bütün gün temizlik yapsam sabahtan akşama kadar, çocuğum olsa ve eve gelse çamurlu ayaklarıyla eve girse acayip stres olurdum:1:

11 yaşında çalışmaya başladım hayat şartlarından dolayı ve hala çalışmaya devam ediyorum..ben evde olunca sıkılanlardanım, kendimi faydalı hissetmiyorum o zaman ömrüm boşuna geçiyomuş gibi geliyo, belki alışkanlık oldu bende, bi başkasının eline bakmak zor geliyo ne olursa olsun..gücümün yettiği kadar da çalışmak istiyorum..

ben kimseye yönelik olarak sormadım zaten, genel olarak konu içinde geçmiş diye merak ettim. işte stres oluyor tabi ki yoruluyoruz da ama evde de stres olabilir ve boş oturmadığımız sürece evde de yorulup stresi yansıtabiliriz öyle değil mi? mesela ben bütün gün temizlik yapsam sabahtan akşama kadar, çocuğum olsa ve eve gelse çamurlu ayaklarıyla eve girse acayip stres olurdum:1:

Evet doğru o da ayrı bi stres sebebi olur tabi,

Yani işte herkesin kendine göre sebepleri var,

Kimi evdeki stresten kendini dışarı atmak işe girmek istiyo,kimisi de dışardan bunalıp artık evde kafa dinlemek dinlenmek ailesiyle doya doya vakit geçirmek istiyo,

İnsanoğlu bu alışınca tersini istiyo işte naparsın...
:31:

Kimi zaman işe giderken ne giyeceğin bile stres yapıyo insana valla...:37:

maaşı düşük,ayak üstü,saatleri uzun bi iş evlenince çok mecbur olmadıkca devam ettirilmiyor.
buda cok doğal bence.
kar / zarar yaparsın , seçimini ona göre yaparsın.
ama kariyeri olan, düzgün imkanlara sahip,iyi geliri olan bir iş bırakılmamalı.
tamam anne olucam,eş olucam ama herşeyden önce ben bireyim.
birey olamadıkçada ne iyi bir anne ne iyi bir eş olabilirim.
evde de sıkılırım muhtemelen.
gecen hafta sevgilimle konuştuk bunu. ben her zaman çalışacağım.
evde oturmamı bekleme dedim. hayatın bütün sorumluluğunu senin omzuna yükleyemem.
senden tek istediğim,doğum yaptığımda 1 yıl çalışmayacağım o sürede her şey omzunda olacak.
birde nasıl olsa eve 2 maaş giriyor, çok kızdırırsa patronlar istifamı kolay eder iş arrım dedim güldü :1:
ev-iş-çocuk bu üçlemi tek başıma kaldıramayacağım, hayat arkadasımda yardım edecek, gelirim iyi bir yardımcıda tutarım. saatlerimde fena değil. Dahada iyi olucak diye düşünüyorum zira 1-2 yıl önce daha iyiydi.
Hatta kendi ofisim bile olabilir ilerde :31:
Yani istesemde istemesemde hep çalışan bayan olucam :32:
ben zevk almaya bakayım :1:

Yanlış anlama da kendi ofisin olunca inan işten daha çok bıkacaksın,

Kendimden bildiğim için,ne tatilin oluyo ne bayramın ne de özel günün,

Gerçi ayarlayabilirsen olur biraz ama kendi işinde insan çoooooooookkk yıpranıyor...
:27:

Bana evde daral geliyo.
Yıllardır, önce okul sonra devamlı işhayatı nedeniyle evde pek durmadığımdan mıdır bilmem ama evde duramıyorum.
İnanır mısınız sabah 11den önce kalkmak, kendine bakmak,evde iş yapmak, evden çıkıp biyere gitmek bile zor geliyo.Bi düzenim kalmıyo yani..İzin zamanlarımda bile son günlere doğru bi sıkıntı basıyo işe gitmek istiyorum yani
Ama çalışınca bunları mecburen yapıyosun :)
Para konusuna gelince, babamdan para istemeyi hiçbi zaman sevmedim ki babam dünya iyisidir, eşimden hiç isteyemem gibi geliyo
Ben çocuğum olunca bikaç yıl çalışmam ama onun harici devamlı çalışırım diye düşünüyorum..

Kadın için zor çünkü hem evde sorumlulukları var hem işte.
Yaradılış olarak da erkeklere kıyasla daha kırılgan olunca buradan çıkıyor sorun.

Çalışmadan da olmuyor,tut ki kadın anlaşamadı eşiyle boşanacak.
Bunu rahatlıkla yapabilmesi için güvence lazım,çalışıyor olması lazım.

Öyle olsa bir türlü böyle olsa bir türlü.

benim işim ticaretle alakalı olmıcak :) portföyümüde çok geniş tutmayacağım için kendi içimde daha cok yorulsamda hırpalanmıcam.
saatlerimi kendim belirlicem,hele ki cocuk olunca ona göre ayarlıcam.
tabi göze alırsam bazen istiyorum bazen istemiyorum.
onun yerine orta düzey yöneticiliğe devam edeyim diyorum.
oda 1-1,5 yıla belli olur. istediğm maaş ortalaması ve huzur bulursam şirkette kalırım. yoksa riski ve ilk zamanlar cok hırpalanmayı göze alıp kendi ofisim :)
tabi 1-2 senaryom daha var. onlar eşim olacak kişiye bağlı.
polislik olabilirdi ı ıh dedi. idari yargı hakimliğine sıcak bakıyor ama onunda mecburi görevi var hoş polisliğinde varda :1:
var bi sürü senaryo ama hep çalışmak üzerine :1:
tek farkları hangisi daha rahat,geliri iyi vs vs vs bunları tartıyorum.
şimdi bekar oldugum için çok umursamıyorum bazı şeyleri :27:

ben kırılgan felan değilim valla :1:
hep erkekleri yönettim son yıllarda :3: ay ne güzel oluyor emir vermek , gık diyemiyorlar.
tamam minik hanım :37:
neyse iki tarafada saygım sonsuz ama benim nazarımda çalışmalı kadın, üretmeli,dik durabilmeli.
yeri geldiğinde rest çekebilmeli :71:

ben kırılgan felan değilim valla :1:
hep erkekleri yönettim son yıllarda :3: ay ne güzel oluyor emir vermek , gık diyemiyorlar.
tamam minik hanım :37:
neyse iki tarafada saygım sonsuz ama benim nazarımda çalışmalı kadın, üretmeli,dik durabilmeli.
yeri geldiğinde rest çekebilmeli :71:

Genel olarak söylemiştim zaten.

Çalışıyorum, özgürüm, mutluyum, paralıyım:)))(2,5 yıl çalışıyorum)
çalışmayınca depresif, bezgin,uykucu,pasaklı,fakir....(2,5 yıldır evde oturdum)

say say bitmez. çalışmayınca üzerindeki kıyafet bile eskimiyor.
eşim sayılı para tutuşturur elime. nasıl olsa eskimiyor,:57: bissürü kıyafetin var diyede laf tabi.
çalışmayınca sosyal hayatım olmaz, komşu nedir bilmem.
eşimle paylaşımlarımız çok az.
o yüzden devamlı evde bezgin bir ruh haliyle takılırım.:24:canım ev işi yapmak bile istemez.

eltim var çalışmaz ama o komşu senin bu arkadaş benim dolanır durur.
benden fazla yemek pasta çeşidi bilir.evi tertemiz pırıl pırıldır.
eşi gık demez her istediğini alır.

yani böyle yaşasam bende çalışmam tabi.

şu hayatta en istediğim evlat sahibi olmak.(Ahh ahhh Allah o günleri göstersin inşallah.)Allah sağlıklı evlat versin. Onun için bile çalışmayı bırakacağımı zannetmiyorum.(tabi şartlar neyi gerektirir onu bilmem.) ücretsiz izin alırım ama yine çalışırım ben abi ;) :82:

Back
X