Ben calisan bir kadinim; ve cok memnunum
Calisan kadin:
1-Ekonomik ozgurluge sahiptir. Istedigini alir, kimseye hesap vermez
2-Sosyal cevresi vardir, aktif bir insan oldugu gibi aktif bir cevreye de sahiptir.
3-Cok yorulur, eviyle gerektigi kadar ilgilenemez, sabah yatagini bile kapatamaz. Bazen evini b.k goturur.
4-Eger cocuk sahibi ise cocugu ile yeteri kadar ilgilenemeyebilir.
5-Esinin ailesi tarafindan asla "oglumun parasini yiyosun, oglumun sirtina kambursun" gibi laflar isitmez. Hatta saygi gorur.
6-Ileride esiyle bosanma gibi bir problem yasamasi durumunda velayet davasinda sansi yuksektir. Cocugunun velayeti direkt calisan anneye verilir.
7-Her nekadar yorulsa da hizli yasamaya, herseyi yetistirmeye alisiktir, uyusuk degildir. Hayatini kolaylastirmak icin sunulan yenilikleri ve gelismeleri takip eder (internetten alisveris, kucuk kurslar, vb)
8-Vizyonu genistir, gunceli takip eder, izdivac programi seyretmez.
9-Kendini ise yaramaz ve amacsiz gormez.
10-Evde oturup,pastalar borekler yapip sismanlamaya vakit bulamaz ama onun yerine masabasinda calisirken totosunu buyutur :)
11-Esiyle anlasamamasi durumunda evliligi bitirme kararini bagimsiz olarak alabilir. (bu tabiki hos bisey degil ama mutsuz olup, esinden siddet gorup de bosanamam, kendime bakamam, ailem beni geri istemez diyen cok kadinimiz var maalesef)
12-Cok yorulup eve geldiginde kimi zaman fast food ya da durum soylemek zorunda kalabilir. Calisan bir kadin da olsa, eve durum soyledigi icin kendi kendine icerler.
13-Esi uzerine is yikmaz, yapabildigi surece yardim eder. Sende calisiyorsun, yoruluyorsun der. (ya da ben sansli azinliktayim)
14-Hayata daha genis aci ile bakar.Bugun iyiyim ama yarin ne olacagini Allah bilir diyip calisma sevkini arttirir. Muhtac kalmak istemez.
15-Sosyal sorumluluk projelerinde yer alir, bagis yapar, cocuk okutur. Bunun icin kimseye danisma geregi hissetmez.
16-Cukka sever, istif yapar (zor gunler icin)
17-Evde soz sahibidir, esi tarafindan saygi gorur.
18-Esinin isten gelince suratini asik gorunce ona anlayisli davranir, onu anlayabilir.
Objektif bakmaya, hem avantajlari, hem de dezavantajlari yazmaya calistim. Bunlar sadece su anda aklima gelenler. Daha cooook sayarim.
Haa bu arada, bu saydiklarimin tam tersinin de calismayan kadinlarin basina gelebilme ihtimali vardir.