Çalışmak İstemiyorum :((

zihniyetin kötüyse evde otursan yan komşuyla kırıştırırsın. hatta eve gelen akraba-aile dostu ile.
ama hamurun bozuk değilse seni y.dışına salsalar,cebine binlerce dolar koysalar gene bişi olmaz.
kadın/erkek-ev hanımı/çalışan farketmez. bu kişiyle alakalıdır.
ve kadınlar ortalıga düşmez, bu kaba bir sözdür ve bir bayanın agzına yakışmaz.
kadınlık görevi nedir ?
bu görevi kim tanımlamıştır ?
ve herşeyden önemlisi 1-2 kötü örnekle siz beni ve hemcinslerimi nasıl yargılarsınız.
genelleme yok derken bile öyle güzel bir genelleme yapıyorsunuz ki ağzım açık okuyorum.
ev kadını olunca namuslu, çalışan olunca o... olunmaz.
ya da bi kadının görevi, temizlik,bulaşık,çamaşır,cocuk bakımı değildir.
kadın bir bireydir,insan.
yazık çok yazık.

Yok canım tavuk diye eşimi kastetmiyorum. Öyle bir tavuk işte...
Evde niye oturasın gezersin tozarsın.
Neler neler yaparsın...
İş yerinde abuk sabuk işlere harcayacağın vakti tamamen kendi hobilerin için harcarsın.
Kafan rahat ne güzel...

canım sen kastetmedin anladım ben bazı bayanlar evde oturuyor kocaları el üstünde tutuyor bakıyorya zaman zaman onları kıskanıyorum dedim.. bıkıyor bazen insan işte ne bileyim ..işin şakası tabi rabbim kimsenin ağız tadını bozmasın..:nazar:
işte kafa rahat olması için para gerek o olmayınca izne çıkınca bile işe başlasam diyorum..çok seviyorum işimi çokkk :9:

zihniyetin kötüyse evde otursan yan komşuyla kırıştırırsın. hatta eve gelen akraba-aile dostu ile.
ama hamurun bozuk değilse seni y.dışına salsalar,cebine binlerce dolar koysalar gene bişi olmaz.
kadın/erkek-ev hanımı/çalışan farketmez. bu kişiyle alakalıdır.
ve kadınlar ortalıga düşmez, bu kaba bir sözdür ve bir bayanın agzına yakışmaz.
kadınlık görevi nedir ?
bu görevi kim tanımlamıştır ?
ve herşeyden önemlisi 1-2 kötü örnekle siz beni ve hemcinslerimi nasıl yargılarsınız.
genelleme yok derken bile öyle güzel bir genelleme yapıyorsunuz ki ağzım açık okuyorum.
ev kadını olunca namuslu, çalışan olunca o... olunmaz.
ya da bi kadının görevi, temizlik,bulaşık,çamaşır,cocuk bakımı değildir.
kadın bir bireydir,insan.
yazık çok yazık.

Benim yazdıklarımda yanlızca çalışan kadın yapıyor yazmıyor evde oturan namuslu namussuzda yok ortalığa düşmek deyimi çek çekebildiğin yere istediğiniz işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz daha farklı açılardanda bakılabilir yazdıklarıma kadınlık görevi demek tabiki çamaşır bulaşık ütü değil ama evde geçen zamanı daha farklı değerlendirebilir insan ihtiyaçtan çalışmakta normaldir sevdiğin için işinide çalışmak normal anlamadıgınız nokta yada anlatamadıgım şeyler çok farklı dediğim gibi bu benim bakış açımdır kimsede kimseyi yargılayamaz yazıklayamaz bahsettiğiniz gibi çalışan kadınların çok güzel hayatları olduğu gibi benim bahsettiğim açıdan kötü durumlarda yaşanabiliyor bu sadece bir örnektir üstünde bu kadar yoğunlaşmak ve acaip bir tavır takınmak yanlıştır!!!

Arkadaşım bana yada başka olaylarda bize bunları yine düşündüren insanlar öyle değilmi üstüne basa basa diyorum GENELLEME YAPMIYORUM KİMSEYİ AYNI KEFEYE KOYMUYORUM KADINLARA ÇAMUR YADA KÖTÜ SÖZ SÖYLEMİYORUM SADECE BU OLAYLARI KÖTÜYE KULLANAN İNSANLAR VAR BUNLARDAN BAHSEDİYORUM BEN HER İŞYERİNDE HER BAYAN HER ERKEK YAPIYOR YAPAR DERDİNDE DEĞİLİM

benim isyanım da şuna sevgili arkadaşım...insanlar kötü ve pis fikirliyse bunu değiştirmeye uğraşmalı kabullenip, ortaya çıkan kötü durumları (aldatma vsvs gibi) buna bağlayıp hiç de haketmediği şekilde "kadınların çalışması" fikrini suçlamamalı...insanlar kötü niyetliyse bence üzerine gidip olayı değiştirmeli birileri buna cesaret etmeli...

herkes susup düzene uyup kendini saklamaya kalkarse ne nasıl değişir...benim sizin yazdıklarınızdan anladığım şudur "kadın çalışmaya başladı, ortalıkta görünmeye başladı aldatmalar ahlaksızlıklar arttı" yok böyle bişey...bir kadın olarak önce siz bunu söyleyip savunmayın, şartlara uymak yerine, bahaneler bulmak yerine toplumda terslikler varsa düzeltmeye çalışın....

Sağlam, huzurlu, keyifli bir işin varsa ailene ve sosyal yaşantına zaman ayırabiliyorsan niye çalışmayasın. Özellikle huzur çok önemli çalıştığın ortamda huzurlu değilsen ayakların zaten geri geri gider.İşini sevmiyorsan hayatının en verimli zamanının harcandığını düşünürsün. Ama diploman o yönde çalışmanı gerektiriyorsa ve o işten başka bir işe girmen imkansızsa yaşamak için çalışmayı istemesen de çalışmak zorundasındır.

Hep dikkat ederim de bugün o abuk sabuk sabah programlarına çıkan, 3. sayfa haberlerine konu olan kadınların çoğu çalışmayıp evde oturanlar. Şimdi buradan hareketle evde oturan kadınlar kocası işe gittiğinde ne haltlar karıştırıyolar, sevgililerine kocalarını öldürtüyorlar, çocuklarını bırakıp başka adama kaçıyorlar, babalarının arkadaşlarını ayartıyorlar vs vs gibi bir genellemede bulunabilir miyiz? HAYIR.... Nasıl bunu yapmıyorsak çalışan kadın için de parası cebinde, egosu tavanda vs vs gibi genellemer yapamayız. Ha konu parası cebinde olmaksa o zaman erkek de adam olsun da çalışan eşinden daha üst konumda olsun, bu nedenle hissettiği ezikliği saçma sapan sebepler bularak çalışan kadından çıkarmasın o yuvanın da huzuru bozulmasın denir.

Velhasıl, iyilik de kötülük de, namus da namussuzluk da insanın içindedir. Kadın-erkek, ast- üst, çalışan-çalışmayan fark etmez..

Son düzenleme:
Benim yazdıklarımda yanlızca çalışan kadın yapıyor yazmıyor evde oturan namuslu namussuzda yok ortalığa düşmek deyimi çek çekebildiğin yere istediğiniz işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz daha farklı açılardanda bakılabilir yazdıklarıma kadınlık görevi demek tabiki çamaşır bulaşık ütü değil ama evde geçen zamanı daha farklı değerlendirebilir insan ihtiyaçtan çalışmakta normaldir sevdiğin için işinide çalışmak normal anlamadıgınız nokta yada anlatamadıgım şeyler çok farklı dediğim gibi bu benim bakış açımdır kimsede kimseyi yargılayamaz yazıklayamaz bahsettiğiniz gibi çalışan kadınların çok güzel hayatları olduğu gibi benim bahsettiğim açıdan kötü durumlarda yaşanabiliyor bu sadece bir örnektir üstünde bu kadar yoğunlaşmak ve acaip bir tavır takınmak yanlıştır!!!

yazdıklarınızın bir kısmına baktım bilemiyorum bence içinizde kötü bişey yok yanlış cümleler ile talihsiz bir mevzuya dönüştürmüşsün durumu.. kendinizi açıklayamamışsınız bu konuda.. durumun bu yöne kaymasındaki en büyük sebebinzde ilk olarak sadece çalışan bayanların bir kısmını kötülemeniz.. daha sonra işin içinden çıkamadığınızı anlaynca ev hanımlarınında bazılarının kötü olduğunu belirten şeyler yazmışsınız..ve sizde çalışıyormussunz yanlış okumadysam...

bazı arkadaşlar çok güzel açıklamış gerçi durumu bu işler maya durumu sütü bozuk bi insanı kocası evde bıraksa değil eve kitlese bile bir yolunu bulur gider her pisliği yapar.. ki bir ara haberlerde hep eşi yüzünden cinayet işleyenleri çok gördük ve bunlar ev hanımlarydı... iş çalışmak çalışmamak değil... yada elinde parası olmakta değil..ne yani bayan çalışmadığı zaman kocasına muhtaç olduğunu düşündüğü için mi daha sadık olur..parası olan artistmi olur eşe karşı...

çok tartışılacak bir mezvu değil bence bu... bir bayan nerde çalışıyorsa çalışsın barda bile olsa eğerki çalıştığı insanlara karşı kötü olan iyi olan fark yok bir sınır belirlemiş ise eğer içinde pislik taşıyan bir adam ona yaklaşmaya zaten tırsar öle bir bayanada ters hareket yapmaz... bende evlendikten sonra eşim istemediği için ve allaha şükür gerek kalmadığı için çalşmadım. bıraktım... benm bulunduğum bir devlet dairesiydi her yerde illaki kötü niyetli insanlar yada sizi çekemeyip çamur atan insanlar vardır.. mesela bir adam vardı çok yılışık herkes ile şakalaşan biriydi belli bayan sohbetlerini seven ve sonradan arkalarından konuşan pis biriydi.. ilk gittiğimden beri ona karşı hep mesafemi korudum ve oda diğerlerine yaptığı hiç bir hareketi bana yapamazdı çünkü sonucu biliyordu.. kişilik meselesi duruş meselesi bunlar.. .. çalışan çalışmayan meselesi değil ortalığa düşmek .evde oturan kadın vardır her haltı yer ama çalışan kadınlarada laf atar bir erkek iş arkadaşıyla gördüğünde.ama namus bekçisi kesilir..he aynı şekilde çalışanda vardır. o tiplerde ama bu çalışan çalışmayan işi değil.. ..neresi olursa olsun vardır bi pislik kadınıda vardır erkeğide. sırf bunun için kadın çalışmayacak mı ihtiyacı olan çalışmak zorunda olan bi çok bayan var .. ben zannetmiyorum kimse keyfi için gidip sürünsün çocuğu evde başkalarının yanında sürünsün.. herkez ister eşine ve ençokta çocuklarına vakit ayırsın kendi büyütsün ister... ve ben çalışan bayanların bebkleri doğduktan sonra çok istermki çalışmayıp bebişlerini büyütsünler üzülüyorum onlar için ama olmayınca olmaz ..sonuçta bebişin geleceği için çalışıyorlar.. inşallah birgün onlarda rahata kavuşurlar:71:...

chery 1 arkadaşım çalışmak sosyalleşmektir diyorsun iyi konumda çalışan bi bayan için tamam peki sabahları tıkış pıkış otobüsün içinde tost gibi işe gitmek mi sosyalleşmek yoksa ona buna hizmet etmek mi ??

Herkes birilerine hizmet ederek yaşar, başbakan bile:) Evde kocanıza hizmet etmiyor musunuz??? 34 yaşındayım 16 yıldır çalışıyorum.Hem de günde 3 saatimi yolda geçirerek.Sabah 6:30 da evden çıkıyorum akşam 9 gibi dönüyorum,yorgunluktan gözlerimi açamıyorum.Ancaaaakkk; evimi aldım borcu bitti çok şükür,gerekli yatırımlarımı yaptım,kardeşlerime yardım ettim,onlarca sokak hayvanını ücretli tedavi ettirdim(hayvanlarla 12 yıldır ilgiliyim),istediğimde tatile çıkarım,okuma hastalığım var kitaplara dünya para harcıyorum.Hayır işleri yapıyorum elimden geldiğince,durumu olmayan çocukların okumalarına yardım ediyorum ki sosyalleşmek işte bunlardır. Ve bunlar koca parasıyla yapılmıyor.Herkesin bir yaşam tercihi var bunu anlıyorum ama çalışanları hizmetçi gibi görmenizi anlayamadım.Bizler üç kuruş para için kimseye boyun eğmiyoruz.Bu ülkede çalışamadığı için,bir arada bir saat durulmayacak adamlarla yaşayan kadınlar var.Hayat öyle pembe panjurlu evimiz,bir kız bir oğlan çocuğumuz diye geçmiyor.

Son düzenleme:
Ooo konu baya enteresan noktalara gelmiş. Bende 9 senedir açlışan biri olarak asla ama asla çalışmak istemiyorum ve bu yüzden eşimle kavga bile ediyoruz. Bazen bunalım noktasına geliyor. Yeter artık birazcık dinleneyim diyorum ama olmuyor işte. Hem ev, hem çocuk hem iş... Hepsi bir arada çok zor oluyor. Evde oturup da canının istediğini yapan, istediği saatte uyanan, istediği kitabı okuyabilen, eviyle ilgilenen, canı istediğinde gezmeye giden, çeşit çeşit yemeklerle uğraşan biri olmak istiyorum ben. Pijamalarla bütün gün geçöiren sadece akşam eşine süslenen ne bileyim. Ev hanımı olmak güzel şey. Valla ünv mezunuyum, işim de iyi ama kim ne derse desin, geri kafalı desin cahil desin bilemem ama kendi adıma söylüyorum kadının yeri ev bence. Ya da öyle bir eşin olacak ki, yemek yapacaki bi gün sen dinleneceksin bi gün o, bi gün sen çamaşır yıkayacaksın bi gün o ve ben daha öyle birine denk gelmedim varsa, çalışsın tüm kadınlar, yoksa ev mecburen. Haa ben hem kariyer yaparım hem ev hanımı olabilirim diyen varsa süper. Ben onlardan diilim ve mutsuzummm.:50::50::50:

Kadının tahsilli olması, iyi bir mesleği olması, düzgün bir yerde çalışması ve maddi özgürlüğü olması çok güzel tabii.. Mesele ülkemizdeki çalışma şartlarının ağırlığı, özel şirketlerdeki çalışma saatlerinin fazlalığı ve genelde kadın çalışanların erkeklerden daha ucuza çalıştırılması. (Buna defalarca şahit oldum).

Bekarken çalışmak çok güzel. Her istediğini alabilmek, söz sahibi olmak, saygın olmak. Evli kadınların çalışması daha sıkıntılı, ev sorumluluğu var, her ne kadar eş yardımcı olsa da, yine çoğu şey kadınla ilgili. Yani genelde Türk erkekleri ev işi yapmaktan kaçınıyor, yarısını bile yapıyorsa şükrediyoruz halimize. :)
Hele bir de çocuk varsa, kadına yükleniyor bütün yükler. Erkek eve gelince ayağını uzatıp dinlenebiliyor, kadın mesaiye devam ediyor.. ta ki yatana kadar...

Dolayısıyla, kadın 10 yıl 15 yıl çalıştıktan sonra çook yoruluyor, yeni çalışmaya başlayan arkadaşlar yazmış, çalışmadan nasıl olur falan diye, siz hele bi 35 li 40 lı yaşlara gelin de görelim... Daha yolun başındasınız.

Maddi zorluklar, hayat şartları zor, çalışmak zorundayız. Keşke ülkemizde kadınlar için çalışma şartları daha hafif olsaydı. Cumartesileri mutlaka tatil olsaydı örneğin.. biraz nefes aldırsalardı bize... :(

kadının tahsilli olması, iyi bir mesleği olması, düzgün bir yerde çalışması ve maddi özgürlüğü olması çok güzel tabii.. Mesele ülkemizdeki çalışma şartlarının ağırlığı, özel şirketlerdeki çalışma saatlerinin fazlalığı ve genelde kadın çalışanların erkeklerden daha ucuza çalıştırılması. (buna defalarca şahit oldum).

Bekarken çalışmak çok güzel. Her istediğini alabilmek, söz sahibi olmak, saygın olmak. Evli kadınların çalışması daha sıkıntılı, ev sorumluluğu var, her ne kadar eş yardımcı olsa da, yine çoğu şey kadınla ilgili. Yani genelde türk erkekleri ev işi yapmaktan kaçınıyor, yarısını bile yapıyorsa şükrediyoruz halimize. :)
hele bir de çocuk varsa, kadına yükleniyor bütün yükler. Erkek eve gelince ayağını uzatıp dinlenebiliyor, kadın mesaiye devam ediyor.. Ta ki yatana kadar...

Dolayısıyla, kadın 10 yıl 15 yıl çalıştıktan sonra çook yoruluyor, yeni çalışmaya başlayan arkadaşlar yazmış, çalışmadan nasıl olur falan diye, siz hele bi 35 li 40 lı yaşlara gelin de görelim... Daha yolun başındasınız.

Maddi zorluklar, hayat şartları zor, çalışmak zorundayız. Keşke ülkemizde kadınlar için çalışma şartları daha hafif olsaydı. Cumartesileri mutlaka tatil olsaydı örneğin.. Biraz nefes aldırsalardı bize... :(

aynen. Mesela kadın çalışanlara 2 gün zorunlu tatil olmalı bence. Inanılmaz yoruluyoruz, beynen de bedenen de. Bizi kim duyar ki, seslensek falan.:84::84:

adet günleri de tatil olsun biraz garip olur gerçi kırmızılar geldi deriz artık:60::1:

Birde dikkatimi çeken erkekler iş hayatında birbirlerini kolluyorlar aynı işyerinden ayrılsalar dahi çıkar,para için hep birleşme ,haberleşme oluyor

kısaca son sözüm "emek olmadan ekmek olmaz"....

kadın, erkek herkes çalışabilmeli bence...kadınların sadece evde değil dışarıda da çokça görev alması daha çok ortalığa dökülmeleri gerek...sadece "kadınlık görevlerini" yerine getiren kadınlardan oluşan bir toplum ilerleyemez....

der ve çekilir Charlotte.......

Son düzenleme:
konu çok uzadı ama anlamadığım bişey var çalışmak istemeyen bayanlar yada bi şekilde çalışamayan bayanlar şikayetlerini dile getiriyo nedense çalışan bayanlar bu sebeplere kızıyoki herkesin kendi düşüncesi hepimizin konuşmasında doğru olan şeyler var tabiki herkes kendi parasını kazanmak ister bazılarımız ben kendi paramla şunu yaptım şunu yaptım diyor geç saatlere kadar çalışıyorum diyor fakat bende şunu söylim geç saatlere kadar çalışmaya şikayet etmiyorsun demekki aldığın ücret sizi tatmin ediyor bide asgari ücretle çalış sabahtan akşama kadar hiç oturma bak bakalım şikayet ozaman ediliyormu
kusura bakmayın çalışan bayanlar siz sert bidille cevap veriyorsunuz herkese bende size sert bi dille cevap veriyorum
herkezin çalışma şartları ortamları farklı insanlar yorum yapıyorsa düşünce özgürlüğüne dikkat edelim herkesin bakış açısı farklı

Bende sonuna kadar çalışmaktan yanayım, ama bazen bu düz hesap tutmuyor ya işyeri kapanıyor,ya çocuğunuz hastalanıyor o an hangi karar daha mantıklıysa ,faydalıysa onu yapmak gerek

konuyu açan arkadaşa kısmen katılıyorum ve durumlarımız da biraz benziyor.
Nişanlıyım ve evlenince de çalışmaya devam etmek zorundayım maddi imkansızlıklardan dolayı.
Aslında sorun çalışmak da değil, evde durmak bana daha sıkıcı geliyor ama işimi bölümümü sevmiyorum. Fakat muhasebe dışında bir yerde çalışmadığım için de başka bir işte çalışmam mümkün değil, tahsilim de bu yönde. Ve söylediğinz gibi çalışma şartları da zor. Akşam geç çıkmak, ctsleri de çalışmak... Bunlar bir kadını evlendikten sonra çok yorar. İşimi sevsem belki gözümde bu kadar büyümezdi... Ama mecburuz işte.

konu çok uzadı ama anlamadığım bişey var çalışmak istemeyen bayanlar yada bi şekilde çalışamayan bayanlar şikayetlerini dile getiriyo nedense çalışan bayanlar bu sebeplere kızıyoki herkesin kendi düşüncesi hepimizin konuşmasında doğru olan şeyler var tabiki herkes kendi parasını kazanmak ister bazılarımız ben kendi paramla şunu yaptım şunu yaptım diyor geç saatlere kadar çalışıyorum diyor fakat bende şunu söylim geç saatlere kadar çalışmaya şikayet etmiyorsun demekki aldığın ücret sizi tatmin ediyor bide asgari ücretle çalış sabahtan akşama kadar hiç oturma bak bakalım şikayet ozaman ediliyormu
kusura bakmayın çalışan bayanlar siz sert bidille cevap veriyorsunuz herkese bende size sert bi dille cevap veriyorum
herkezin çalışma şartları ortamları farklı insanlar yorum yapıyorsa düşünce özgürlüğüne dikkat edelim herkesin bakış açısı farklı

Biz çalışan kadınlarda bu forumda sert bir dille eleştirilmedik mi sizce?? Haklısınız herkesin bakış açısı farklı.Tatminkar ücretlerden bahsetmişsiniz.Evet haklısınız iyi kazanıyoruz ve geç saatlere kadar çalışıyoruz ancak bu öyle birden olmuyor.16 yıldır çalışıyorum ben ancak son 4 yıldır istediğim seviyede evimi geçindirecek bir maaş alabiliyorum.Ondan önce bir de borcum harcım vardı.Gündüz işe gidip,akşamları çeyiz işi dikerek,hafta sonları da diktiğim işleri dağıtmak için ordan oraya koşturarak çalıştım yıllarca.Yirmili yaşlarda arkadaşlarım o cafe senin bu bar benim gezerken ben bir ayakkabıyı beş sene giyerek aldım evimi.Lise mezunuyum ve bu duruma gelmek için yıllarca yok paralara çalıştım.İş öğrendim,piştim.Şimdi de mutluyum haliyle , emeğimin karşılığını alıyorum.Lise mezunu olup şu an bulunduğum yerde çalışmak çok zor.Şikayet etmeden sebat edilirse bu durumlara geliniyor.Hala çok çalışıyorum,hem de hiç şikayet etmeden.Hala acemilerden daha fazla performans göstererek yerimi koruyorum.Öyle işe başladım maaş dolgun olsun,iş saatleri uygun olsun demekle kazanılmıyor para.Sizde bu kadar emek verin bakalım bırakabiliyormusunuz çalışmayı :34:

bir laf vardır ya babadan ya kocadan:) mal mülk olsa bile zevk için yine çalışırım ben ama herkes farklı düşünebilir tabi

Back
X