Çalışmak İstemiyorum :((

ben 11 yaşımdan beri çalışıyorum ve liseye kadar dışarıdan okudum kendi imkanlarımla babam okutmak yerine ev yaptırdığı için zor geldi :) ama çalışmaktan hiç gocunmadım yeri geldi çıktım yeri geldi çalıştım ama o bekrakendi şimdi 1 yıllık evliyim ve evlendikten 25 gün sonra işe başladım ev kira maaşlar az ev almayı düşünüyoruz ve evler uçuk fiyatlarda kredi ödemeye başlasak en az 10 yıl mecbur çalışmak zorundayım onu geçtim yaşım 25 ve 35 yaşından sonramı anne olucam ben çıksam eşimin maaşı kiraya faturaya anca yeter çok karmaşık bi durum yani bide onca sene sigorta var bu işin ucunda ilerde emekli olmakta var ne bileyim işte imkanlar olsada en azından 1 evim olsa hemen çocuğumu yapardım sadece ev başka şeyde gözüm yok ama hayat işte yarını belli olmayan bugünü çelişkili bi hayat ,zaman ayırmaya gelincede gezmek tozmak parayla bakkala gitmek parayla evde oturmak dizi seyretmek bile parayla malum elektrik ,çalışmadan nefes alınmaz tabi bi yerden geliriniz yoksa eş veya emeklilik bide çok zenginseniz ama sadece erkeklerin çalışmasınada karşıyım üzülürüm ben neden o hep çalışsın onunda hakkı değilmi yatmak gezmek yaramı kanattın canım Allah herkese gönlüne göre versin ve banada en kısa zamanda ev versin :) çalışıp ödeme gücü versin

valla üç senedir çalısıyorum 8 ayklık evlıyım kendımı calısmadan dusunemıorum evde oturmak bana gore deıl aksam gıdıorum yemegımıde yapıorum temızlıgımıde yapıorum elımden geldıgınce evet yorucu oluo ama ben kocam bana para versın dıe bekleyemem ztn borc öduoruzz kocıs tek basına yapamaz 57 yasına kadar calıscam:D YA DUZGUN bı ıs olmadıktan sonra kadınların calısmasını bende yıpratıcı buluorum ama üniversiteyı bıtırıp evde oturup cocuk bakan kadınları hıc anlamıorum hayat sadece cocuktan ıbaret deıl....

Her yazdığınızı anladım fakat şu cümleyi anlayamadım!Bir çocuk sahibi olabilmek için hayatını ortaya koyanlar var,sağlığından olanlar var.
Bende üniversite mezunuyum,bankada güzel bir pozisyonda çalışıyordum.Fakat eşim evi geçindirebilecek durumda hamd olsun.İşten ayrıldım,düğün hazırlıkları yapıyoruz şu an.Ben gezmeme,alışverişime,internette surfüme bakıyorum.Eşim evi geçindirebilecek,beni de ezmeyecek bir yapıdaysa neden çalışmak isteyeyim.Sabah 8.30 da gidip akşam 22.00 da çıkıp haftasonları bile çalışıyordum,özel sektörde maalesef saatler çok esnek.Kendime ayıracak zamanım hiç yoktu.Çalışan bayan olmama rağmen kuaföre bile gidip saçımı boyatacak zamanım olmuyordu.Alanya'da yaşamama rağmen hiç denize giremiyordum.Eve geliyordum duş alıp uyuyordum,robotmuşum gibi hissediyordum kendimi.Şimdi tatildeyim sanki,denizime giriyorum,kendime bakabiliyorum,dengeli besleniyorum,sporumu yapabiliyorum.
Bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi bayanların çalışmak istememesinin sebebi,çalışma saatlermizin fazla olması.10-15 arası çalışabildiğim ve bu saatlere rağmen maaşımın yüksek olduğu bir işim olsaydı neden çalışmak istemeyeyim?:44:

Bir arkadaşımız yazmış;ev hanımlarının akşam işten gelen eşlerine anlatacakları şeyler hep aynı,ütü yaptım,bir ara annem uğradı vs.Çalıştığımız zamanlarda çok mu hareketli bir yaşantımız oluyordu?Ay hayatım sorma bugün bizim şirket binasına helikopter düşüyordu,binanın 5. katında yangın çıktı,bu arada unutmadan söyleyeyim superman kimmiş biliyor musun?Bizim şirketin avukatı Cem Beymiş:53::9::9::9:

Bir arkadaşımız yazmış;ev hanımlarının akşam işten gelen eşlerine anlatacakları şeyler hep aynı,ütü yaptım,bir ara annem uğradı vs.Çalıştığımız zamanlarda çok mu hareketli bir yaşantımız oluyordu?Ay hayatım sorma bugün bizim şirket binasına helikopter düşüyordu,binanın 5. katında yangın çıktı,bu arada unutmadan söyleyeyim superman kimmiş biliyor musun?Bizim şirketin avukatı Cem Beymiş:53::9::9::9:

yaş kaç.............

27..................neden?

hiç süperman falan alakayı kuramadımda.hayal gücünüz baya gelişmiş:)
arkadaşlar evde oturan bayanların eşlerine anlatıcakları çok şey yok çalışan bayanların daha çok var derken
olağan üstü durumlardan bahsetmiyorlardır sanıyorum ki.
bulaşık yıkadım ütü yaptım değilde.daha sosyal çevrelerde yaşanılan durumlar olabilir mesela.
tabi helikopterde düşebilir neden olmasın:23:

hiç süperman falan alakayı kuramadımda.hayal gücünüz baya gelişmiş:)
arkadaşlar evde oturan bayanların eşlerine anlatıcakları çok şey yok çalışan bayanların daha çok var derken
olağan üstü durumlardan bahsetmiyorlardır sanıyorum ki.
bulaşık yıkadım ütü yaptım değilde.daha sosyal çevrelerde yaşanılan durumlar olabilir mesela.
tabi helikopterde düşebilir neden olmasın:23:

Ben bu yorumu,ev hanımlarının anlatacak konularının olmaması yorumunu yapan arkadaş için yaptım.Hayal gücümün gelişmiş olması güzel bir şey.Şu an kullandığınız internet,bilgisayar,cep telefonu gibi ürünlerin hepsi hayal gücü sayesinde hayata geçmiştir.Biraz espri katarak yazmak istedim,ciddi yazdığımız zaman gerilme oluyor çünkü.Ben konuyu yumuşatmak istemiştim,sizce hatalı bir davranışta mı bulunmuşum?Ev hanımları sosyal değildir diyemeyiz.Ben üniversite mezunu,iş hayatını görmüş biriyim ve şu an ev hanımıyım(henüz evlenmedim,nikahım 3 ay sonra kısmetse)fakat gayet sosyalim.Bu örneği verirken iş hayatında da anlattıklarımız monoton olduğunu belirtmek istemiştim;dosyaları sisteme geçtim,öğle yemeğinde salata yedim gibi iş hayatında da anlatacağımız çoğu şey monoton konular oluyor,tabii bu işine göre değişir,mesela bir avukatın anlatacakları gayet hareketli ve sosyal konular olabilir.Ben bankacıydım ve anlatacağım konular hiçte sosyal değildi;müşterilerim geldi onlarla ilgilendim,birkaçına kredi verdim gibi...

zaten anlatacaklarınız ilginç olsa bile ne sizde akşam olduğunda o ilginç şeyleri anlatacak ne de eşinizde sizi dinleyecek derman oluyor, yemeği apar topar yiyip dinlenmeye çekiliyosunuz, bende çalışan evlilerdenim, geçen yıl 2 ay kadar raporlu bir şekilde evde kalmıştım, bana ev hanımlığımı yoksa çalışma hayatımı derseniz çalışma hayatını tercih ederim zira ev hanımlığı bitmek bilmiyen bir mesai ve gercekten sıkıcı, ne kadar sosyal olursanız olun, o zaman geçmek bilmiyor, belki bana öyle gelmiştir ama ev hanımlığı pek sıkıcıydı, ama annelik başka bence, anne olunca ful tıme anne olmayı dünyanın en iyi işine yeğlerim...

Bende 20 yıl çalıştım sigorta günümü doldurdum.
Geçen yıl evlendim şimdi hamileyim bundan sonra artık bende çalışmak istemiyorum.:62:

aynı durumu bende yaşıyorum canım ama mecburum çalışmaya nasıl yaparım bilmiyorum inş iyi olur

Ben bu yorumu,ev hanımlarının anlatacak konularının olmaması yorumunu yapan arkadaş için yaptım.Hayal gücümün gelişmiş olması güzel bir şey.Şu an kullandığınız internet,bilgisayar,cep telefonu gibi ürünlerin hepsi hayal gücü sayesinde hayata geçmiştir.Biraz espri katarak yazmak istedim,ciddi yazdığımız zaman gerilme oluyor çünkü.Ben konuyu yumuşatmak istemiştim,sizce hatalı bir davranışta mı bulunmuşum?Ev hanımları sosyal değildir diyemeyiz.Ben üniversite mezunu,iş hayatını görmüş biriyim ve şu an ev hanımıyım(henüz evlenmedim,nikahım 3 ay sonra kısmetse)fakat gayet sosyalim.Bu örneği verirken iş hayatında da anlattıklarımız monoton olduğunu belirtmek istemiştim;dosyaları sisteme geçtim,öğle yemeğinde salata yedim gibi iş hayatında da anlatacağımız çoğu şey monoton konular oluyor,tabii bu işine göre değişir,mesela bir avukatın anlatacakları gayet hareketli ve sosyal konular olabilir.Ben bankacıydım ve anlatacağım konular hiçte sosyal değildi;müşterilerim geldi onlarla ilgilendim,birkaçına kredi verdim gibi...

tamam peki.....:31:

maaşşalh o zaman 17 yasınızdan beri calısyosunuz ne güzel valla ben 3 yıldır calsıyorum valla yoruldum:58:kendıme zaman ayıramıyorum haftada 1 gün tail yetmıyo hele evlensem napıcam bilemıyorum:50:

Evet 17 yaşında başladım iş hayatına aslında 14 az az biryerlerde çalıştım sigortasız çalışmıştım.
Birde bedenen çalışıyordum ayakkabı fabrikasında sürekli bir aşşağı bir yukarı çalışmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
Artık rahat etmek benimde hakkım insan çalışınca dünyayla bağlantısı kesiliyor.
Masa başı ve rahat işi olanlar tabi evde oturmak istemez birde benim gibi koli taşısalar ne yaparlar bilmiyorum.
O yüzden sigorta günüm dolana kadar evlenmedim sabırla bekledim.
Çünki hem koca hem iş hayatını asla bir arada yürütemezdim akşamın bir köründe eve yorgun argın gel birde kocanla uğraş vay anam vay zor iş valla sabah 6 da kalkardım akşam 8 gibi gelirdim ayaklarım şişmiş bir şekilde.:50:

bence siz çalışmalısınız sevdemm,çünkü para çok kıymetli sizde.eşinize yardımdan ziyade ayrı bütçe olmalı sizin.

Kadınlar çalışmalı diyen arkadaşlar şunu anlamak istemiyorlar haftanın 6 günü 11 saat çalışıp temizlik,ütü, yemek, çocuk derken nefes almaya vakitleri olmuyor.Helede 3 kuruş paraya çalışıyorlarsa hayat gerçekten çekilmez olabiliyor yoksa sabah 8:30 akşam 17:30 cumartesi, pazar tatil maaşında tatmin ediciyse herkes bayıla bayıla çalışır.Çalışma şartları bu kadar zorken kadınlar omuzlarına aldıkları onca yükle tabiki çalışmak istemezler.Bunun dışında bayan tabiki çalışmalı.Dünya hali neyin ne olacağı hiç belli olmaz.Çalışmak bir yandan da kadının kendine olan güvenini artırır ama dediğim gibi şartların daha düzgün olması durumunda.

Ben liseyi bitirince çalışmaya başladım özel sektör hemde çok yorucuydu ama hiç off aman demedim çünkü aktiftim ve sosyal çevrede insanlarla iletişim halindeydim evet yoruluyordum bir de annem de fıtık olduğundan ve onunla da aynı işyerinde çalışıyorduk o da yorulduğunda ev işlerini de ben yapıyordum ve yemekte az biraz yapıyordum. Evlendim eşimin çok iyi bir maaşı olmasına rağmen yine işe girdim ama saatleri daha iyiydi sabah 8:30 akşan 17:45 şeklinde yine de eve gidince zamanım az kalıyordu ana yetiştiriyordum sonra bir süre ayrıldım işten açıköğretim okuyordum okulum bitsin diye ve inanın kendime bakmamaya başladım. Böyle bir tembellik geldi, evi süpürmek silmnek istemez canım, ay saçıma bir tarak vurmak zor gelir. Her akşam yine aynı şekilde ne yemek yapıcam telaşı. Tek yaptığım ders çalış, net başında muhabbet et, dizi izleyip çekirdek çıtlat bu kadar yanii.. çevremde kimse yok herkes ya çalışıyor ya bebeği var hadi gel dediğinde gelemiyorlar artık iyice salmıştım kendimi hep uyumak istiyordum. Okul bitti bu sene bebek düşünüyorduk ama araba aldık bende yine işe girdim. İşim rahat ama yine tüm gün burdayım ve evdeyken öğlenleri kalkan ve hiçbir işi yetiştiremeyen ben nasılda kalkıyorum erkenden ve uykum da olsa ayılıyorum bir süre sonra. Ayrıca makyajımı yapıyorum, bir yere çıkmadığımdan giyilmeyen kıyafetlerii giyiyorum,insanlarla arkadaşlık ediyorum sohbetler ediyorum. Sonuçta iki kişiyiz ve evimin işini de yapıyorum yanii haftasonları dip bucak silip süpürüyorum bir de hafta içi bir iki kere daha yemek ısınırken mesela bir süpürüyorum. Bulaşıklar çamaşırlar zaten makinede yıkanıyor. Haftasonu yada haftaiçi dizi izlerken ütümü de yapıyorum. Yemek zaten iki kişiyiz bir tencere yemek iik gün yeniyor. Yapıyorum haftasonundam çeşit çeşit gidince bir çorba yda pilav yapıyorum tamam. Kendimi daha iyi hissetmeye başkadım ama evde olunca kocalarda yardım etmiyor nasılsa evdeyiz ve evde olunca evişleri daha çok batıyor insanın gözüne. Yarın birgün ne olacağımız belli olmaz. Ayrılırız yada eşimize birşey olur maaş az olsa da sigorta işlese yine yeter. Bebek olunca zor tabii ben 2 yaşına kadar kendim bakıp sonra yine çalışmayı düşünüyorum ama şu an gayet güzel yetiştiriorum ve zaman geçiyor. Elime de param geçiyor kendi paramı biriktircem kendim harcıcam. Çocuk çocuk ev işi derken bir bakmışsınız yaşlanmışsınız ve elde var sıfır ne bir çevre ne bir ortam. Arkadaşlıklar gün muhabbetleri ve dedikodudan öteye gitmez bence öyle yanii.. Ama çocuklar zaten öyle yada böyle büyüyecekler ve bize ihtiyaçları kalmadığı dönemde anlayacağız ne yaptığımıızı. Tabii herkesin kendi fikri..

az maaşa çok çalışıyosanız haklısınız. ama ben öğretmenim. iş zamanı eve 5 e yakın geliyordum. koşturuyodum iş yap yemek yap.ama şimdi tatildeyim. daha kötü oldu. bi miskinlik öğlen kalkıyorum. evi silicem uyuşuklanıyorum.çalışmak insanı hızlandırıyor yani. ama durumum müsait olsaydı ücretsiz izin almak isterdim bebeğim olunca. ama zor gibi

Back
X