Merhaba hanımlar, uzun zamandır bu forumdayım ve takipteyim ama işte şimdi işin içinden çıkamadığım için fikirlerinize ihtiyacım var. Aşırı bunaldım...
Mesleğimle alakalı olmayan bir yerde çalışıyordum, 2 ay önce işten çıkarıldım. Geçen yıl mezun oldum. Meslek bazlı işler bakınıyorum şuanda, iş bulamıyorum ve bu durum beni gerçekten daraltıyor. Yeni nişanlandım sayılır ve borçlarımız var. Nişanlım yardım etmeye çalışıyor ama nasıl zoruma gidiyor bu durum anlatamam..
Ev halkı iş bulmak için pek çabalamadığımı ima ediyorlar ama inanın meslek işleri pat diye bulunmuyor. Her yere CV gönderdim, aradım ama ses yok. Her yer tecrübe istiyor.
Eğer sektörel iş bakarsam bir kaç ay belki daha fazla bile beklemek zorunda kalacağım ama çalışmak da zorundayım artık. Mesleğimi yapmak istiyorum ama bir an evvel para kazanmam da gerekiyor malum geçim derdi...
İki yol arasında kaldım, bir yanım mesleğine başla tecrübe edin gerekirse bekle diyor, bir yanım da önemli olan para kazanmak değil mi git ne bulursan çalış diyor. Aldığım eğitimler, başarı ödülleri, dereceler gururuma dokunuyor, böyle olmamalıydı..
İnanın bunaldım. İşsizlik öyle zor ki. Yediğin lokma bile boğaza takılıyor.
KK’nın akıllı kadınlarından bu konuda fikir istiyorum, teşekkürler.