• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

calismak mi ev hanimligi mi?

__kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
143
18
68
Arkadaslar merhaba size danismak calisan veya calismayan hanimlarin fikrini almak istiyorum. Ben 28 yasindayim onlisan mezunuyum. Su an 4.5 aylik bir oglum var. Sormak istedigim ben 2016 kpss hazirlanip memur olmak istiyorum. Gecen yil sinavdan 75 aldim. Onumuzdekixyil kursa vs gidersem atanirim diye tahmin ediuorum. Ama sorum su ki 2016 eylul ayinda sinav. Atama vs derken bebegim o zaman 2 yasinda oluyor tam. Yani 2 yasinda bebekle calismak cok zor olur mu. Kv genc bakarim diyor. Ama hem is hem ev hem bebek cok zorlanirmiyim. Esim sen bilirsin kendini zora sokmana gerek yok diyor. Ama bi yandan da calissam daha iyi olur maddi acidan. Cok borcumuz var.Daha once ozel sektorde calistim 7 yil kadar. O yuzden artik ozel sektor istemiyorum cok zor oluyoe mesaisi vs. Yani calisirsam memuriyet istiyorum. ne dersiniz cocugumu kendim bakip herseyiyle ben ilgileneyim diyorum bi yandan niye okudum o zaman daha yasimda genc diyorum. Sizler ne dersiniz

Arkadaslar merhaba size danismak calisan veya calismayan hanimlarin fikrini almak istiyorum. Ben 28 yasindayim onlisan mezunuyum. Su an 4.5 aylik bir oglum var. Sormak istedigim ben 2016 kpss hazirlanip memur olmak istiyorum. Gecen yil sinavdan 75 aldim. Onumuzdekixyil kursa vs gidersem atanirim diye tahmin ediuorum. Ama sorum su ki 2016 eylul ayinda sinav. Atama vs derken bebegim o zaman 2 yasinda oluyor tam. Yani 2 yasinda bebekle calismak cok zor olur mu. Kv genc bakarim diyor. Ama hem is hem ev hem bebek cok zorlanirmiyim. Esim sen bilirsin kendini zora sokmana gerek yok diyor. Ama bi yandan da calissam daha iyi olur maddi acidan. Cok borcumuz var.Daha once ozel sektorde calistim 7 yil kadar. O yuzden artik ozel sektor istemiyorum cok zor oluyoe mesaisi vs. Yani calisirsam memuriyet istiyorum. ne dersiniz cocugumu kendim bakip herseyiyle ben ilgileneyim diyorum bi yandan niye okudum o zaman daha yasimda genc diyorum. Sizler ne dersiniz
geçen yıl sınavdan 75 almışsanız bu umut vericidir. çalışmaya devam edin bence..
hangisi diye sormuşsunuz. kesinlikle bir bayanın ekonomik özgürlüğü olmalı. hayatta ne zaman ne olur hiç belli olmaz kendinizi garantiye alın

bebeği olup çalışan çok insan var evet yorucu ama eğer atanabilme durumunuz varsa neden olmasın ki devlet memuru özelde çalışanlardan daha rahat

Bakacak yakınınız da olduktan sonra çalışın
ben de istiyorum ama erken kalkmak yorulmak istediğim gibi gezememek falan zor geliyor :KK53:

zor bir süreç ama Allah yardım eder yeterki sen gerçekten iste.aynı durumdaydım çok şükür atandım.para herşeyin kapısıymış.eşim bile okadar değer veriyor ki sorma

Umarim sonuc olarak calismaya karar verirsin. Tek maasli ev gecindirmekle cift maasli ev gecindirmek ayni sey degil.
Ornek vermem gerekirse; bir is arkadasim su anda 5 yasinda, 4 yasinda ve 2 yasinda uc cocuga sahip ve isini kesinlikle birakmadi, birakmayi dusunmedide. Ayni sekilde ornek verebilecegim bircok calisan anne var. Kendini devamli gelistirmek cocuguna daha fazla verebilmene sebeb olur diye umit ediyorum.

Atanma umudun varsa hiç düşünme çalış. Ozelde çalışıyorum. Sırf kpss ye çalışıp daha rahat bi isim olsun diye seneye isi bırakıp ders çalışmayı düşünüyorum. Çocuk sahibi olmadan önce rahat ve garanti bi isim olsun istiyorum. Ki sen de özel de calismissin. Zor gerçekten. Kamu ihtimalin varsa değerlendir. Ne kaybedersin ki. Ayakların yere sağlam basar iste ne güzel.

konu sahibi ben özel sektörde sekiz yıldır çalışıyorum ve hamileyim kısmetse işe de geri alırlarsa doğum izninden sonra işe dönmeyi düşünüyorum ben 4,5 aylık bebeğimi bırakıp işe dönmeyi planlarken iki yaşında bebeğim olsa gözümü kırpmadan çalışırdım kv bakacağım diyormuş daha ne o zaman süper bişey bu. artık malesef ki devir tek kişinin maaşıyla geçinme devri değil elbetteki geçinenler vardır saygı duyarım ama bence çalışmak her açıdan çok daha iyi hem ekonomik özgürlük açıısından hem de eşe destek olma açısından çok önemli. eşimin işi çok yolunda giderken birden zorlanmaya başladı ve borçlandı iyi ki çalışıyormuşum ki çok şükür her anlamda destek olabildim. sözün kısası imkanın varsa kesinlikle çalış derim ben elbet yorucu olacaktır ama faydası da çok yani.

Kızım doğduğunda yeni mezun olmuştum.. Ona bakacağım diye hiç çalışmayı ve ya KPSS ye girip memur olmayı düşünmedim.. Maddi durum çok zorlarsa evden çevirmenlik yaparım diye düşünüyorum.. Hangi bölüm mezunusunuz bu arada??

Önlisans Bölümünüz nedir ?

Memur olsaydınız bebeğiniz 2 yaşına gelmeden işe başlamak durumunda kalırdınız muhtemelen bu yüzden dert etmeyin büyüyor bu çocuklar ..

Kızım 2 yaşında, 1 sene önce döndüm işe. Önlisans mezunuyum. Ben de 2016 KPSS hazırlanıyorum. Benim fikrimi sorarsan eğer maddi açıdan ihtiyacın yoksa ve evde bunalmadıysan 4 yaşına geldiğinde işe dönmelisin.

geçen yıl sınavdan 75 almışsanız bu umut vericidir. çalışmaya devam edin bence..
hangisi diye sormuşsunuz. kesinlikle bir bayanın ekonomik özgürlüğü olmalı. hayatta ne zaman ne olur hiç belli olmaz kendinizi garantiye alın

GEcen yil hamileyken girdim sinava kurs vs gitmeden hic calismadan 75 aldim ama tabi atanmak icin dusuk bi puan. Kursa gidersem 85 filan alsam yerlesirim diye dusunuyorum ama bilemedim..

75 almışsın niye bekleyeceksin haziran ve kasım atamalarını düşün .. 65 aldığım halde benim umudum var en olmadı 2016 haziran ataması ... doğu falan olsun memurluk olsun da eş durumundan atama yapılır ... çalışmak en iyisi evladının geleceği için bakarım diyende varmış

Kızım doğduğunda yeni mezun olmuştum.. Ona bakacağım diye hiç çalışmayı ve ya KPSS ye girip memur olmayı düşünmedim.. Maddi durum çok zorlarsa evden çevirmenlik yaparım diye düşünüyorum.. Hangi bölüm mezunusunuz bu arada??
Bende baskasina birakmaya deger mi yoksa cocugumun gelecegi icin kenara para koymak icin katlanmalimiyim karar veremiyorum.. insan kaynaklari mezunuyum.

Back
X