• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak

Bu baskı bence erkeklere yapılmıyor. Hep kadınların işi vazgeçilebilir oluyor neden?
Bence çocuğu okula babasının bırakıp alması normal. normal olmayan cuma akşamları toplantısı. İş yerinizden cuma akşamlarınızın karşılığında haftaiçi bir günün size tatil olmasını isteyin. O gün de çocuğunuz ile zaman geçirin.
Erkekler için iş bırakmak niye bir seçenek değil? Hatta işkolik olanı makbul bile görülüp bak ailesi için gecesini gündüzüne kattı diyorlar.
Çalışma şartlarınızı düzenlerseniz işiniz gayet iyi bir iş gibi görünüyor
Benim ex koca aklıma geldi.
Kizim küçük ve anası olacak adana conosu çocuğu bakmayı bıraktığı için işimi bırakıp çocuğuma kendim bakmak zorunda kaldım.
Işe girdi şımardi diyenler işten çıkınca oğlumun parasını mi yiyeceksin sen oldu?!?
Kocam olacak s.gir üç günde bir onbeş tl yi mutfak masasına bırakıp idare et demeyi ev geçindirmek sanıyordu.
Ohhhh kurtuldum kıçına tekmeyi basıp!
Darısı başına kardeşim

Yorumlarınızla beraber konunuzu okudum ve ben sizin özel hayat ile iş dengesini kuramadığınızı düşündüm açıkçası.
Yazılım ne yazık ki sürekli öğrenmeyi gerektiren bir alan ama bunun için daha az uyuyup vakit yaratmalısınız. Tabii tüm bunların yanında iş yerinizi değiştirmelisiniz öncelikle. Güzel, dolu bir cv hazırlayın ve hibrit ya da tamamen remote bir iş bulun. Hala on site olarak direten iş yerleri genelde insanları sömüren firmalar oluyor.
Yeni bir iş yeri buldugunuzda rutininizi sabah erken uyanıp spor yapmak ve çocuğunuzu uyutur uyutmaz mesleki gelişim olarak bölebilirsiniz.
Bu arada ben de yazalımcıyım ve sizi çok iyi anlıyorum ama sanırım şuanki firma sizin ilk firmanız inanın çok daha rahat ve iyi maaşlar sunan firmalar var sektörde. Mesela sovos, farmazon, sabancıdx, koç sistem gibi. Yapmanız gereken iyi bir LinkedIn profili oluşturup hibrit ve remote işlere profilinizi açmak.
Son olarak eğer iş analisti ve product owner yoksa o firmadan uzak dur. Tek kişiyi herseyci olarak kullanan firmalar oluyorlar. Bir de teknopark firmaları ve start up lar iliğine kadar sömürür uzak dur.
Kızım ilkokula yeni başladı ve dokuz ay önce boşandım.
Kızım beni yanında daha çok istiyordu ve yeni gelen müdür yüzünden hibrit işimden edildim.
Sonraki tam zamanlı işimi de kizim istemedi sürekli yanında istedi
Üç aydır remote veya hibrit is bakıyorum,
Var ama o kadar çok talep var ki, her ilana "over 200 applicants" notu düşülüyor LinkedIn de.
Bulamıyorum inatla arıyorum remote iş, umarım çabalarım sonuç verir de bulurum.
Böyle hazira dağ dayanmıyor :((

Herkese merhaba,

Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.

Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.

Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.

Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bitti 😅 bizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.

Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hep😂 ama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?
Calisan kadinlar herseye yetemiyor bu bir gercek. Gunde en az 8 saatimizi ise bagliyoruz. Geri kalan zamana da hayati sigdiramiyorum ben.
Su an ucretsiz izindeyim. Maddi sorunumuz olmazsa ilerde de calismayi istemiyorum. Bazen ozluyorum is ortamini. Evde sıkıldığım da oluyor. Ama evlilik ve cocuktan sonra cok degisti fikirlerim.
Herkesin hayattan beklentileri ve yasam tarzi farkli oldugundan bu konuda da bir suru farkli fikirler ortaya cikacaktir. Nihai karari yine siz vereceksiniz. Ama sanki bu yogunluk sizi yormus gibi.

1. Niye para az, yani sanirim ABD ile is yapiyorsun konu sahibesi para neden dolar degil? Aksam saatinde toplantinin degeri net sekilde dolar almaktir yoksa o isi kimse cekmez.
🤷‍♀️
2. Neden kendi isini kuramayasin? Esin yapabilecegini dusunuyor, hirsliyim azimliyim basariliyim da diyorsun :KK59: o secenek neden yok?

3. Ne isidir bu, daha cok parasi daha az saati olan baska is yok mu?:KK37:
1. madden benim de kafama takılan kısım Miss. Ben de herhalde en azından bi 20.000 tl gibi bi para için bu kadar harala gürele dedim 😂 ama o zaman da sektöre yeni giriş yapmış olması tutmuyor 🤷‍♀️

Haklısın valla.bir kadın işi için geceli, gündüzlü çalışsa tam tersi sorumsuz ve evliliğin gereklerini yerine getiremeyen kişi oluyor.eee kadının getirdiği para daha az mı değerli oluyor ?. Ben bu ülkenin yobaz kafalarından çok bıktım artık valla.kadınlarımız da bu sisteme hizmete devam ettiği sürece daha çok bu konulara isyan ederiz.bu konuda bile bir sürü aşkı(!) için ülkeler, şehirler değiştirip, mesleğinden olan kadın hikayesi çıktı yine.yaaa arkadaşlar aşk iki kişilik yaşanır, sanki tek kadınlar aşık oluyor da kendini paralıyor.siz de adınız gibi biliyorsunuz ki o uğruna hayatınızı feda ettiğiniz erkekler, siz bunları göze almasanız ayrılıp gidecekler, kendi hayatlarından taviz vermeyi akıllarının ucundan bile geçirmeyecekler.biz neden bu kadar erkek sevdalısı canlılarız.hiç mi hayata karşı bir duruşumuz, kendi hayatımıza saygımız yok ?. Bir de kıskanç falan diyenler çıkabilir ama ben buralarda ilişkisini ballandıra ballandıra anlatan kişilerden çok itiliyorum.büyük aşkla evlendik, deli divaleydik falan filan.ne oluyoruz yaa.bir sakin.tamam sevmişsindir de bir insan ne kadar mükemmel olabilir ki? Aşk geçici duygu.ne kadar büyük olursa olsun.maşllah herkes de aşktan aşka koşmuş.gerçekçi gelmiyor bana bunlar.
İmzamı atarım

Benim anlamadığım konu sahibi siz yazılımcı değil misiniz çoğumuz evden çalışıyoruz ofise çok nadir gidiyoruz. Bir bakıcı tutsanız ofise gittiğiniz günler o bakar. Evden çalıştığınız günlerdede zaten çocuğunuzun yanındasınız 8 saatin 8 i de kod yazmıyoruz saten verilen görevi belirli sürede tamamlamak önemli gerekirse çocuğunu uyuyunca yazarsın kodunu bizim iş yerindede bir çok anne bu şekilde ilerliyor

Kızım ilkokula yeni başladı ve dokuz ay önce boşandım.
Kızım beni yanında daha çok istiyordu ve yeni gelen müdür yüzünden hibrit işimden edildim.
Sonraki tam zamanlı işimi de kizim istemedi sürekli yanında istedi
Üç aydır remote veya hibrit is bakıyorum,
Var ama o kadar çok talep var ki, her ilana "over 200 applicants" notu düşülüyor LinkedIn de.
Bulamıyorum inatla arıyorum remote iş, umarım çabalarım sonuç verir de bulurum.
Böyle hazira dağ dayanmıyor :((
Küçücük çocuğun aklına mı uydunuz? Eee çocuk bu anneciğim çalışman senin ruh sağlığın ve evimizin maddiyatı açısından daha doğru olur diyecek hâli yok.bir ilginçsiniz valla.

1. madden benim de kafama takılan kısım Miss. Ben de herhalde en azından bi 20.000 tl gibi bi para için bu kadar harala gürele dedim 😂 ama o zaman da sektöre yeni giriş yapmış olması tutmuyor 🤷‍♀️
20.000 tl için mi ? Bizim ülkemizdeki kazanç skalası oldukça yükseldi de benim mi haberim yok ? Ya da hepiniz istanbulda mı yaşıyorsunuz ? Bizim ülkede çalışanların yarısı asgari ücret kazanıyorsa(istatiksel olarak, yeni baktım) sizin bu yüksek standartlarınız sadece kendi hayat görüşünüze ve gelirinize mi dayanıyor? Arkadaşlar özel sektörde mühendislerin asgari ücretle işe başlayıp, yıllar sonra bile memur maaşını göremediği bir ülkede değil miyiz biz ? Ben mi yanlış geldim ? Yoksa bu durumları kuçümseyerek kendinizi standardı yüksek, elit kişiler falan olarak mı görmek istiyorsunuz ? Bu arada burada 20.000 lirayı beğenmeyen kadınlar olarak, hâlâ ülkemizdeki kadınların yüzde 60 ının çalışmadığını eklemek isterim.yani bırakin memur maaşını beğenmemeyi 50 lira bile kazanamıyorlar.bu yorumlar gerçekçi mi şimdi bu ülke için? Bu arada 20.000 lira istanbul için bile iyi para.10.000 lira kirayı böluşseler.yine 10.000 lira kalıyor.o da istanbulu var sayarak 20.000 lira kiradan hesapladım.maşllah herkes paşa çocuğu.herkes zengin burada.

Son düzenleme:
Bu arada aynı şeyi erkek yapsa işten çık denmezdi denmiş ona cevap vermeye geldim :p denirdi. Dendi.

Burada bir sürü gece gündüz çalışan koca ve ihmal edilmiş eş ve çocuklar konusu da açıldı. Hepsinde de kocan doğru dürüst bir iş bulsun, az çalışsın diyen insanlar oldu.

Benim kocam çok çalışınca sinirleniyorum. Artık bekar değilsin, karın (ve artık) çocuğun var. Çok çalışmak sana göre değil diyorum mesela. Azalt diye çok söyledim. Olmuyorsa bırak gitsin dedim. İnaanların beklentileri farklı farklı. Buna karşı çıkan kadınlar deli gibi gece gündüz çalışır, mutlu olur. Kocalarının da böyle çalışmasına laf etmez. Ben böyle değilim. Belli ki konu sahibinin eşi de değil :p yani bir tarafın yoğunluktan cinsellikten kaçtığı, minicik çocuğunu göremediği bir hayat konu sahibinin eşine uygun değil. Bana da değil. Bunun kadını erkeği yok. Herkee beklenti ve isteklerine göre yaşamayı seçebilir. Adam haklı yani. Kadın olsaydı o da haklıydı :p

Herkese merhaba,

Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.

Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.

Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.

Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bitti 😅 bizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.

Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hep😂 ama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?
Çalışma şartlarınızı düzenleyebilirsiniz
Başka bir işe geçebilirsiniz
Kendinize alternatifler üretin
Ama çalışmayı bırakmayın asla
Bu durumda olan eşiniz olsa ah ne çalışkan adam gecesini gündüzüne katıyor olurdu, kimse babalıktan eksik kalıyor demez di değil mi. Kadın yoğun olunca ama çocuk ama çocuk.... Çocukla babanın ilgilenmesi gayet normal, bu işte tek değilsiniz anne kadar babada sorumlu. Biraz alan açmanız gerekli olabilir ama bunu işinizden vazgeçerek yapmayın

Her iki arkadaşımla tamamen aynı fikirdeyim!!!

Eskiden olsa “aaa ne demek çalışmamak? Tabii ki çalışacağız,kazanacağız,asılacağız vs.” derdim de şu hayatın 3 günlük olduğunu,maalesef büyük sıkıntılar sonucunda öğrendiğim için “çalışmam” diyorum.

Kimbilir belki de şu yaşımda kendimi en azından maddi olarak garantiye aldığım için bu şekilde rahat konuşuyorum. Allah’ıma çok şükür bugünlerimize…

Belki para sıkıntım olsa gene ‘çalışmak,çalışmak,çalışmak’ diye bayrak sallardım…

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Evladınızla ve eşinizle beraber mutlu olmanızı diliyorum.
Yorumlarınızı hep yapıcı buluyorum çok hoşsunuz;) sormak istedim maddi olarak rahat olmaktan kastınız nedir? insan hangi aşamaya gelince çalışmaması mesela?

Bu arada aynı şeyi erkek yapsa işten çık denmezdi denmiş ona cevap vermeye geldim :p denirdi. Dendi.

Burada bir sürü gece gündüz çalışan koca ve ihmal edilmiş eş ve çocuklar konusu da açıldı. Hepsinde de kocan doğru dürüst bir iş bulsun, az çalışsın diyen insanlar oldu.

Benim kocam çok çalışınca sinirleniyorum. Artık bekar değilsin, karın (ve artık) çocuğun var. Çok çalışmak sana göre değil diyorum mesela. Azalt diye çok söyledim. Olmuyorsa bırak gitsin dedim. İnaanların beklentileri farklı farklı. Buna karşı çıkan kadınlar deli gibi gece gündüz çalışır, mutlu olur. Kocalarının da böyle çalışmasına laf etmez. Ben böyle değilim. Belli ki konu sahibinin eşi de değil :p yani bir tarafın yoğunluktan cinsellikten kaçtığı, minicik çocuğunu göremediği bir hayat konu sahibinin eşine uygun değil. Bana da değil. Bunun kadını erkeği yok. Herkee beklenti ve isteklerine göre yaşamayı seçebilir. Adam haklı yani. Kadın olsaydı o da haklıydı :p
Maddiyat sarsıldı mı aşk kapıdan çıkar gider diyorum ben 😂 .başta iyi de bir süre sonra sinirleri bozuluyor insanı .bu arada cinsellik yaşayamayacak kadar yorulunacak işin ancak maden işçiliği, hamallık falan olduğunu düşünüyorum.isteksizliğe kılıf uyduruluyor bence tamamen.tam tersi hep yanyana olunca daha çok bıkılıyor bence.ben de diuorum ki keşke partnerim daha çok çalışsa da özleyecek vakit kalsa.

Mühendisim, yazılım alanında çalışıyorum şuan, ama sanıldığı kadar kolay değil. Terminler kısa, projeler uzun. Dışarıdan çok rahat bir işmiş gibi görünüyor ama bazen sabahlamak bile gerekebiliyor. Diğer firmalardaki durumu da az çok tahmin ediyorum, çok farklı bir durumum olmayacak gibi.
2 yazılım şirketi tanıyorum. çalışanları hafta sonu çalışmıyor. hafta içide 9-18 arası mesaileri... kesinlikle o saatlerden sonra telefon açmıyorlar bile. yılda 1 kere tatile gönderiyorlar. birinin ofisinde play station saatleri ve turnuvaları varmış. niye sizin canınızı çıkartıyorlar... programlamaya çok yatkın değil misiniz acaba? o nedenle diğerlerinden daha mı fazla çalışmak zorunda kalıyorsunuz?

Back
X