• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak

MoonlitSoul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
922
594
103
Herkese merhaba,

Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.

Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.

Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.

Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bitti 😅 bizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.

Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hep😂 ama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?

Siz de durumdan memnun değilsiniz belli ki enerjinizi ailenizle dolu dolu yaşayarak atmak istiyorsunuz sadece sürekli çalışan bir insan olarak çalışmadığınızda boşluğa düşebilirsiniz ama zamanla bu duruma da alışırsınız

Ya kendi işimi kurardım ya da işi bırakmazdım.Biraz iş yükümü azaltmaya çalışırdım.Bu proje bitmeyecek mi?Ben kendimi eşimde olsa başkasının eline bırakmak istemiyorum.2 senedir evdeyim,ondan önce hep çalıştım.2 ay sonra tekrar başlayacağım.Ev de oturmak o kadar da özenilecek bir şey değil bence.Ben sıkılıyorum mesela.İstediğim yere gidip,gezmekte özgürüm ama amaçsız hissediyorum.

Herkese merhaba,

Böyle bir durumda ne yapardınız görüşlere ihtiyacım var. 4 yaşında bir oğlum var ve 1.5 senedir çalışıyorum. Oğlumdan önce de çalışıyordum.

Şöyle ki bu işimde yeni bir sektöre geçtim, bu 1.5 senede sürekli çalıştım, evde, geceleri vs. İngilizce çalıştım, kendi işimle ilgili çalıştım. Hırs yaptım yani, çalıştığım yer küçük bir şirket. İyi anlaşıyorum ofistekilerle. Projeler çok yoğun, bir de yurtdışı projesindeyim(dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde bu proje). Her cuma akşamım eve gelince toplantıyla geçiyor, saat farkından dolayı onlarda öğlen saati olan toplantı bizde neredeyse gece oluyor. Yani uzun zamandır cuma akşamlarım da iptal.

Eşimin kendi işi, maddi açıdan sıkıntımız yok çok şükür. Sabah-akşam eşim alıyor oğlumu. Okula ya da annemlere o bırakıyor. Kendi işi olduğu için geç gidebiliyor tabi. Oğlumun okula alışma sürecinde ben olamadım bile, işe yeni başlamıştım. Yani hiçbir şeyiyle ilgilenemiyorum. İnanın çok yoruldum, mutsuzum artık.

Eşim geçen gün konuştu benimle, sen hiç yoksun ki. Gezmek istiyoruz, ben izin alamayacağım için gezemiyoruz, oğlum hasta oluyor pek izin alamıyorum, sürekli yorgun olduğum için cinsellik konusu bile bitti 😅 bizim maddi kaygımız yok ki, sen istersen çalışma bu kadar stres altında çalışmana gerek yok, ayrıca çoğu akşamları ailecek bile bişey yapamıyoruz senin toplantıların yüzünden vs dedi. İstersen çalışma ama kendini geliştir, kendi işini kur vs dedi.

Kendi işimi kurmak istemiyorum, öyle girişken bir insan değilimdir. Ama düşününce hak verdim, çocuğuma, aileme vakit ayıramıyorum. Sürekli yorgunum, mutsuzum artık. Bekar olsam severek yapardım bu işi ama şuan hiçbir şeye yetemiyorum. Maaşım da pek iyi sayılmaz. Çalışmadığımı, kendime, çocuğuma zaman ayırdığımı, bol bol gezdiğimizi, spor yaptığımı falan hayal ediyorum hep😂 ama bu kadar çabaladım bilmiyorum ne yapmalıyım. Bu arada buradan ayrılırsam başka yerde başlamam, çünkü bu sektör böyle. Siz olsanız ne yapardınız?
Maddi kaygınız yoksa bence istifa edin. Ailenizden daha önemli hiçbir şey yok. Bence ailecek vakit geçirmek çok önemli. Çocuğunuzun bu zamanları da geri gelmeyecek. Hem de mutsuzsunuz. Bu hayata köle gibi çalışmaya gelmedik. Ekonomik sebeplerle insanlar çalışmak zorunda kalıyor ama öyle bir kaygınız yoksa az ücrete ve bu kadar yoğun mesaiye neden katlanıyorsunuz? Parayı harcayacak vakit bile bulamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Tabi sizin tercihiniz, çalışmayı seviyorsanız da daha esnek mesaili haftasonu vs. Olan bir yer araştırın illa ki sonunda bulursunuz. Ya da çocuğunuz belli bir yaşa gelene kadar ara verebilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

1. Niye para az, yani sanirim ABD ile is yapiyorsun konu sahibesi para neden dolar degil? Aksam saatinde toplantinin degeri net sekilde dolar almaktir yoksa o isi kimse cekmez.

2. Neden kendi isini kuramayasin? Esin yapabilecegini dusunuyor, hirsliyim azimliyim basariliyim da diyorsun :KK59: o secenek neden yok?

3. Ne isidir bu, daha cok parasi daha az saati olan baska is yok mu?:KK37:

Eşiniz haklı bence. Yahu çalışmak istiyorsanız yine çalışın ama daha az saatli bir iş seçin. Yarı zamanlı bulabilirseniz mükemmel olur ama bulamazsanız en azından düz 8-18 haftasonu boş bir iş seçin bari. Ne diye gece gündüz çalışıp bir de haftasonu toplantıya giriyorsunuz ki yahu ne münasebet? Toplantı mesai saati içinde değilse size fazla mesai ücreti mi veriliyor?

Ben hastaneden istifa ettiğimde ilk ve olmazsa olmaz kriterim haftasonu, gece iş olmayacaktı. Siz de böyle iş arayın. Maddi durumunuz da iyiymiş.

Başka bir işe başlayın. En azından akşamları ve hafta sonları evinize vakit ayırabileceğiniz ya da insani olarak en azından çocuğunuz hastayken size bir iki gün izin verebilecek bir yerde. Çalışıp çalışmamak çok çetrefilli bir konu. Eskiden annelerimiz çalışmazdı ya da benim doğup büyüdüğüm mahallede hala kadınların büyük çoğunluğu çalışmıyor ancak bu erkeklerin doğalı gibi bir şey olduğu için hiç ben çalışıyorum benim paramla bu ev dönüyor havalarını görmedim. Ancak bir çok erkek şu an çalışmayan kadını her hareketi ve lafıyla eziyor. En basiti çıkardığı donu bile toplayacak biri oluyorsun ve bunu senin mecburiyetin olarak görüyor.

Ben her zaman çalışmayı tercih ederim ama eğer başkasının işinde çalışıyor olsaydım, çocuğum olsaydı ve asla vakit ayıramıyor olsaydım çok mutsuz olsaydım bu durumdan muhtemelen bir süre çalışmazdım. Çünkü erkek arkadaşım çalışmasam da kendisini benim hakimim gibi görecek bir insan değil şanslıyım kendisi yönünden. Ama bir süre sonra yine çalışmayı düşünürdüm.

Siz de eşinizi en iyi tanıyan insansınız. Evde her iş üstünüze yıkılmayacak, sizi o evin bir robotu gibi görmeyecek ya da parasıyla sizi ezmeyecekse bir süre işten çıkabilirsiniz bence.

Ben olsam maddi sıkıntım yoksa çocuğumun en güzel günlerini kaçırmam, çok sınırli zamanınız var , bi bakmışsınız 10 sene geçmiş ve o çocuğun kendine ait bir hayatı olmuş ve siz o hayatın içerisinde yer alamayacaksınız, çocuğun sizinle anıları olmayacak , ömür boyu köpük bir ilişkiniz olacak , bu insanın kendi tercihi , ben böyle bir hayat tercih etmedim ama sizin kendi seçiminiz olmalı
Ben çalışmayı da bırakmadım ama daha rahat , daha sakin , çocuğuma ve kendime vakit ayırdığım hem de para kazandığım bir işte calistim

Ben de çok benzer sebeplerden işimden ayrıldım birkaç ay önce zaten anne olmayı planlıyordum hamileliğimi o stres altında yaşamak istemedim. İhtiyacımız da olmadığı için çalışmama çıktım ama şu var anne olma kararını kariyerimi bu rahatlığa getirince verdim ben. İşi bıraktım evet şimdi de hamileyim bu süreçleri dinlenerek geçiriyorum ve çocuğum kreş çağına gelene kadar da ona ve aileme odaklanacağım ama alt yapımı yaptım sonrasında işime evden çok daha uygun çalışma saatlerinde devam etme ya da kendi işimi kurma şansım var. Bunları değerlendireceğim
Çalışmaya alışkın olunca evde bir şey yapmadan olmuyor çünkü ayrıca ne olursa olsun kocanın durumu iyi de olsa kadının maddi gücü elinde olmalı diye düşünenlerdenim. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin Mehmet Aslantuğ un dediği gibi geleceğini bir gün adamın tekinin aklının karışmasına bağlamayacaksın kısacası
Size tavsiyem biraz dinlenip evin ailenizin tadını çıkarıp sonra cesaret edip kendi işinizi kurmanız ya da evden daha rahat çalışma şekillerini araştırmanız. İnşallah içinize sinen bir karar verirsiniz 🙏🏻

Ya kendi işimi kurardım ya da işi bırakmazdım.Biraz iş yükümü azaltmaya çalışırdım.Bu proje bitmeyecek mi?Ben kendimi eşimde olsa başkasının eline bırakmak istemiyorum.2 senedir evdeyim,ondan önce hep çalıştım.2 ay sonra tekrar başlayacağım.Ev de oturmak o kadar da özenilecek bir şey değil bence.Ben sıkılıyorum mesela.İstediğim yere gidip,gezmekte özgürüm ama amaçsız hissediyorum.
Bu proje en az 3 sene daha var yani bu da demek oluyor ki 3 sene boyunca cuma akşamlarım olmayacak. Bilmiyorum evde bunalır mıyım, aslında bir yandan çok hevesleniyorum ama evde amaçsız hissetmekten de korkuyorum dediğiniz gibi.

Maddi kaygınız yoksa bence istifa edin. Ailenizden daha önemli hiçbir şey yok. Bence ailecek vakit geçirmek çok önemli. Çocuğunuzun bu zamanları da geri gelmeyecek. Hem de mutsuzsunuz. Bu hayata köle gibi çalışmaya gelmedik. Ekonomik sebeplerle insanlar çalışmak zorunda kalıyor ama öyle bir kaygınız yoksa az ücrete ve bu kadar yoğun mesaiye neden katlanıyorsunuz? Parayı harcayacak vakit bile bulamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Tabi sizin tercihiniz, çalışmayı seviyorsanız da daha esnek mesaili haftasonu vs. Olan bir yer araştırın illa ki sonunda bulursunuz. Ya da çocuğunuz belli bir yaşa gelene kadar ara verebilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Sürekli bir şey öğrenmem, kendimi geliştirmem gereken bir iş olduğu için çok yordu inanın. Aslında ben de çok şikayetçiydim ama pek dillendirmiyordum, bir süre daha katlanmam gerek diye düşünüyordum ama dayanamadım en sonunda :) Dediğiniz gibi para harcamaya yerimiz yok, sıfır sosyallik.

Ben kamuda olmasaydım kesinlikle çalışmazdım. Benim için önceliğim her zaman ailem. Evet çalışmak önemli ama ailemden değil. Bir gün boşanırsamın hesabını yaparak ömür boyu mutsuz olmak bana mantıklı gelmiyor. Kendi yapımı da bildiğimden ben KPSS kasıp atandım çocuktan önce.

Sizin şartlarınız altında ben çoktan ayrılmıştım işten. Benim için en önemli şey ailem.

Herkese merhaba,

Hayatta herşey kariyer mi ya.Bu kadar iskoliksiniz.Neden bakmayacaginiz çocuğu dogurdunuz.4 yaşında çocuk anne sevgisini arar.Esinizi de ihmal ediyorsunuz.

Sürekli bir şey öğrenmem, kendimi geliştirmem gereken bir iş olduğu için çok yordu inanın. Aslında ben de çok şikayetçiydim ama pek dillendirmiyordum, bir süre daha katlanmam gerek diye düşünüyordum ama dayanamadım en sonunda :) Dediğiniz gibi para harcamaya yerimiz yok, sıfır sosyallik.

eeee tamam ablacığım, bak şimdi kariyerde bir eğri oluyor, başladığın zaman çok zaman ve çaba koyuyorsun yoruluyorsun. Sonra bunun meyvelerini maddi ve manevi oolarak topluyorsun. Daha az saatlerde çalışıyorsun ama ustalığa ulaştığın içiin daha güzel şeyler üretiyorsun. Sen birinci eğriyi tamamlamışsın artık ustalığa geçmelisin. Birinci eğride kalmaya ısrar etmek ancak boşuna yorulmana gelir, o evrenin bittiğini kabul edip ikinci evreye yol almalısın artık.

Bu noktada 3 seçenek var:

• sizin şirkette daha iyi bir pozisyona/yöneticiliğe geçmek
  • başka şirkette saatleri normal, daha çok parası olan daha iyi bir pozisyona geçmek
  • kendi işini kurmak.

Bu kadar. Şu anki yerde kalmanın senin için hiçbir anlamı yok, zaten parası da azmış, gereksiz de yoruluyorsun önce bunu kabullenmen gerek. Bir an önce bu evreyi tamamladığını kabul edip diğer evreye geçmelisin. work smarter, not harder demişler: önceliğin daha normal saatleri olan ve parası daha çok olan bir iş olmalı bu kadar. CVn dopdolu gördüğüm kadarıyla, CVni iyi kullanıp yeni iş/pozisyon avına çıkman gerek.

Etrafında kariyer koçluğu alabileceğin kimse yok mu? İş alanını yazmak istemiyorsun sanırım, ne iş yaptığını bilmeden ve işin şartları bilmeden yorum yapmak zor.

İse gitmeyeyi satin almak icin, 27 sene işe gittim.

Farkli olarak yaptigim tek sey, daha fazla bos zamanim olur diye muhendislikten ögretmenliğe gecmek oldu. Bir daha yaşasam bi 27 yilimi ögretmenlik de yapmam, çocugumla ve kocamla gecirirdim tüm zamanimi. Elbette yari zamanli hoş bir iş bulabilirdim. Bu hayata oflaya puflaya calismaya gelmedik

Back
X