Çalışmanın ödülü daha çok çalışmak

O zaman ben kendi fikrimi söyleyeyim, avukatlık yapmayacaksanız öyle bir tutkunuz yoksa bence bırakabilirsiniz. Sırf diplomam var demek ego tatmini için değmez. Kendini geliştirmekse zaten geliştirirsiniz başka yolları da var. 40 yaşında daha yeni mezun avukat olacaksınız, meslektaşlarınızın 15. Senesi olacak. Kariyer hedefiniz olsa desem… Hayatı kaçırmaya ve çocugunuza verdiğiniz ilgiyi kısmaya değmeyebilir almayı beklediginiz şey.
Avukatlık yapmak isterim , hatta yaşım ilerlediğinde bir büro açsam bana o bile yeter

Merhabalar ben aslında memurum , beş yaşında çocuğum var , ama bir delilik edip hukuk için uğraştım her neyse oldu , ama bu defa daha çok çalışmam gerekiyor bitirebilmek için, yani anlayacağınız üzere çalıştım ama ödülüm daha çok çalışmak oldu. Bir yakın arkadaşım senin hiç canın yok mu bu ne hayatın ders çalışmak gecıyor çocuğuna dil öğret onun yerine başka biley bul tarzında konuştu ve etkilendim , çocuğuma karşı ilgiliyim , ama yine de vicdanıma oynadı durum . Sizce bırakmalı mı herseyi ? Hukuk için tek amacım ilerde daha iyi bir kültür algı sahibi olmuş olmak , maddi olarak gelecek kaygım yok diyebilirim . Yani avukatlık lisansı için istersem istifa edebilirim , zaten tek çocuğum var , başka da düşünmüyorum. Ders çalışırken çocuğu asla ihmal etmiyorum uykudan çalıyorum ondan iki saat önce uyanıp ders çalışıyorum, ama asıl sorun ben kendi Hayatıma yön veremiyorum kısaca
Açıkçası memursam ugrasmazdim. Dsardan göründüğü gbi değil avukatlık.. stajerlik zaten somurulmek..stajı bitirdin diyelim avukatlık bürosunda büyük hukukcularin angarya işleri için koşturur durursun halin kalmaz evine cocuguna...verdikleri para da para olsa bari..anca çok geniş çevren olacak birde kurum baglayacaksin işte onu yaptın mı angarya işleri çalışanların yapar sen kazancına bakarsın...o da çok zor geniş bir çevre ,kurum için de torpil gerekli malesef.
İşiniz özel sektör olsaydı uğraşın derdim ama zaten İşiniz guzelken bence hiç gerek yok...okuması ayrı zor ailenizden çaldığınız saatlere değse amenna..ama durum bu malesef

Akıllar pazarda satılmaya başlamış ,herkes yine kendi aklını almiş😂
Boşversene ya, arkadaşın saçma buluyorsa o okumasın, kazanmissin etmişsin,elaleme ne? Elalemin dogrulariyla yasayacaksak ölem ben...
+10

Açıkçası memursam ugrasmazdim. Dsardan göründüğü gbi değil avukatlık.. stajerlik zaten somurulmek..stajı bitirdin diyelim avukatlık bürosunda büyük hukukcularin angarya işleri için koşturur durursun halin kalmaz evine cocuguna...verdikleri para da para olsa bari..anca çok geniş çevren olacak birde kurum baglayacaksin işte onu yaptın mı angarya işleri çalışanların yapar sen kazancına bakarsın...o da çok zor geniş bir çevre ,kurum için de torpil gerekli malesef.
İşiniz özel sektör olsaydı uğraşın derdim ama zaten İşiniz guzelken bence hiç gerek yok...okuması ayrı zor ailenizden çaldığınız saatlere değse amenna..ama durum bu malesef
Sürekli yazmak istemıyorum Bunu ama gerçekten çok şükür Maddi kaygım yok . Kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilim kendi büromu açabilirim

hukuk’u bırakmış biri olarak söyleyebilirim ki bu bölümü çok sevmezsen bitirmek zor, ha ben zorluktan bırakmadım orası ayrı ama hukuk zaten ezelden beri zorlayıcıdır özellikle son sınıfa doğru iyice ağırlaşır. sizi tebrik ediyorum küçük bir çocukla çalışıp kazandığınız için, seviyorsanız bırakmayın.

Sürekli yazmak istemıyorum Bunu ama gerçekten çok şükür Maddi kaygım yok . Kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değilim kendi büromu açabilirim
Büro açmaktan ziyade çevirmek zor..o çevrem var çok iyi yuruturum torpil de bulur kurum baglarim diyorsaniz o zaman yola devam asla pes etmeyin

Ben şöyle anlıyorum bu sizin bir hobiniz. Sınava hazırlanmak bölüm kazanmak okumak. Hukuk bitince belki başka bir bölüm daha kazanıp okuyacaksınız. Kapasite var imkanda var. Bazı arkadaşlar avukatlığın zorluğundan bazıları fakültenin zorluğundan bahsetmişte. Zaten işiniz gücünüz var bu sizin için bir uğraş.

Ben de arkadaşınız gibi düşünüyorum. Cocuga degil ama kendine dil öğretmek olabilir veya baska bir alanda egitim, kurs vs olabilir.

Bu meslegi yapmayacaksam neden hukuk okuyayim diye düşünürüm.

Ama ama maddi imkanimm, zamanim olsaydi eger ben teorik fizik okurdum hobisine. Bu da bir baskasina sacma veya yanlış gelecektir.

Velhasili tek bir dogru olamaz ki. Istediginiz bu degilse o ayri, ama bu ise de elbette sizi yanlis bulacak kisiler olacaktir. Öyle hemen modunuzu dusurmemeyi ogrenmeniz lazim her seyden once.

hukuk cidden zor ruhsat için 1 sene staj yapmanız lazım ve kaldı ki sonrası da çevreniz yoksa pek iç açıcı değil ama bence devam edin bitirin en kötü kenarda dursun

Başlığa tıklarken işyerinde çok çalıştığı için sen bu işte çok iyi ve hızlısın, al arkadaşlarının işini de sen yap diyerek çalışmanın cezalandırıldığını düşünmüştüm. Ama çok farklı bir şey çıktı. Başlıkla içerik uyumu olmamış.
Onun dışında bu işi yapmayacaksam kesin kendimi farklı yönlerde geliştirirdim uykumdan vs çok çalmayarak. Hukuğa ayrı ilgim varsa ilgim olan bölümleri hukuk okumadan da araştırıp öğrenmeye çalışırdım kitaplardan.

Ben hukuk mezunu bir avukat olarak değmez diyorum. Haklarımızı biliyoruz evet ama gerçekten hiçbir şeye değmiyor. Önemli olan para kazanmak, geçimini sağlamak. Özel sektörde piyasa çok kötü olduğu için kpss çalışıyorum mesela, sizin şu an sahip olduğunuz memurluk mevkiine girmek için yani :)

Dersleri calismayi bitirdikten sonra yine çok çalışacaksınız. Bir yıl staj genelde sömürü seklinde geciyor. 4+1 5 yil bu hengameyle gececek. Sonra da büroacinca akin akin size mi gelecekler muammaa bu kadar mezunun arasinda
Tam niye hukuk okuma isteginiz var soylememissiniz büro demişsiniz bir eger yurutebileceginiz dusunuyorsaniz isteginiz varsa o şevk hırs yetenek devam edin

Ben de geçen sene sinava girdim okuma istegim vardi severim de ama hem iş hem okul yapamam diye tercih yapmadim ki hic sorumlulugum yok ama kostur kostur hayati sevmiyorum. (Okuyacagim bolum bir de daha az calisip daha cok para kazanacatik bolum olmali bir de 😂)
Bir de hukuk bence calismasi okumasindan zor bolum bu devirde universite bitirmek lise bitirmek gibi bir sey universite bitiyor bir sekilde ama calisma hayatinda sudan cikmis balik oluyor cogu yeni mezun llar ( bem de oyleydim)
Burada da hukuk hk. Konular acilmisti özel sektorun neredeyse tatilsiz calistirdiklarini saat 8-10kadar calistirdiklarindan bahsedilmisti.

Merhabalar ben aslında memurum , beş yaşında çocuğum var , ama bir delilik edip hukuk için uğraştım her neyse oldu , ama bu defa daha çok çalışmam gerekiyor bitirebilmek için, yani anlayacağınız üzere çalıştım ama ödülüm daha çok çalışmak oldu. Bir yakın arkadaşım senin hiç canın yok mu bu ne hayatın ders çalışmak gecıyor çocuğuna dil öğret onun yerine başka biley bul tarzında konuştu ve etkilendim , çocuğuma karşı ilgiliyim , ama yine de vicdanıma oynadı durum . Sizce bırakmalı mı herseyi ? Hukuk için tek amacım ilerde daha iyi bir kültür algı sahibi olmuş olmak , maddi olarak gelecek kaygım yok diyebilirim . Yani avukatlık lisansı için istersem istifa edebilirim , zaten tek çocuğum var , başka da düşünmüyorum. Ders çalışırken çocuğu asla ihmal etmiyorum uykudan çalıyorum ondan iki saat önce uyanıp ders çalışıyorum, ama asıl sorun ben kendi Hayatıma yön veremiyorum kısaca
Çocuğunuza, hayatınıza yeterli vakit ayırabildikten sonra istediğiniz kadar çalışın kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca okul sadece meslek için okunmaz, o alanda bilgi sahibi olmak, öğrenmek adına da okunur hatta aslında temel amacı budur. Yaşam kaygısı öne geçtiği için okula ‘meslek’ amaçlı yaklaşılıyor. Yaptığınızı takdir ettim bence bırakmayın okulunuzu. İnsan kendini geliştirdikçe, kendine bir şeyler kattıkça büyür.

Çocuğunuza, hayatınıza yeterli vakit ayırabildikten sonra istediğiniz kadar çalışın kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca okul sadece meslek için okunmaz, o alanda bilgi sahibi olmak, öğrenmek adına da okunur hatta aslında temel amacı budur. Yaşam kaygısı öne geçtiği için okula ‘meslek’ amaçlı yaklaşılıyor. Yaptığınızı takdir ettim bence bırakmayın okulunuzu. İnsan kendini geliştirdikçe, kendine bir şeyler kattıkça büyür.
Çok güzel bir açıdan bakmışsınız teşekkür ediyorum bırakmama devam etme kararı aldım bende ..

Back
X