Çalışmaya Motive olamıyorum

dayanamicam konuscam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2013
2.120
1.396
158
neredeyse yaklaşık 9 yıllık memurum. 9 yılda 2 kurum değiştirdim şimdi yeni tayinim çıktı kasım başında başka bir kurumda çalışacağım. ilk 3-4 yıl gayet güzel çalışırdım. aldığım maaşı hakettiğimi düşünürdüm. fakat şimdi daha doğrusu son 5 beş yıldır hiç çalışmak içimden gelmiyor. kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. başarısız... büro değiştirdim çok sefer, fakat her seferinde başarısız oldum. kpssye 90la atandım fakat gün içindeki işleri beceripte yapamıyorum. kurum müdürü 50 defa hatamı düzeltmem için çağırıyo. allahtan insaniyetli adamda bağırıp çağırmıyor. hiç içimden iş yapmak gelmiyor...
çalışma hayatına erken başladım aslında orta okulda yazları kuaförlerde çıraklık yapardım. istifa da etmek istemiyorum. çalışmayı seviyorum ama içimden gelmiyor. lanetlenmiş gibiyim. tekrar nasıl motive olurum..

bu işi arayıpta bulamayanlar var farkındayım hergün de halime şükrediyorum allah olmayanlarada nasip etsin.

Günaydın.
Tam anlamadım.
Neyi yapamıyorsunuz mesela?
Program mı kullanamıyorsunuz?
Yazı mı yazamıyorsunuz?
Hesap mı yapamıyorsunuz?
Ben ilk atandığımda sabahları 1 saat erken gelirdim,öğle saatlerinde çıkmazdım,akşamları 1 saat geç çıkardım,ders gibi kullandığımız programı çalışırdım mesela.
Okulda şu kullandığımız programı öğretmediler ki kendimiz çabalamalıyız.

Günaydın.
Tam anlamadım.
Neyi yapamıyorsunuz mesela?
Program mı kullanamıyorsunuz?
Yazı mı yazamıyorsunuz?
Hesap mı yapamıyorsunuz?
Ben ilk atandığımda sabahları 1 saat erken gelirdim,öğle saatlerinde çıkmazdım,akşamları 1 saat geç çıkardım,ders gibi kullandığımız programı çalışırdım mesela.
Okulda şu kullandığımız programı öğretmediler ki kendimiz çabalamalıyız.

programlık bi iş yok yaptığım işte iki kelime yazı yazmam lazım bide dikkatimi toplayıp tarih hesabı yapmam lazım. hesap yapmam gerekseydi zaten kahrolurdum 2 basamaklı sayıları aklımdan alt alta bile toplayamıyorum..

sanırım dikkat dağınıklığı sorunum var.

programlık bi iş yok yaptığım işte iki kelime yazı yazmam lazım bide dikkatimi toplayıp tarih hesabı yapmam lazım. hesap yapmam gerekseydi zaten kahrolurdum 2 basamaklı sayıları aklımdan alt alta bile toplayamıyorum..

sanırım dikkat dağınıklığı sorunum var.
böyle bir teşhisi olmuşmuydu psikoloğun?
gündelik hayatında nasılsın peki?
evde dışarıda yaptığın işlerde de dalgın ve dağınıkmısın?
yoksa sadece işine karşı mı böylesin?

böyle bir teşhisi olmuşmuydu psikoloğun?
gündelik hayatında nasılsın peki?
evde dışarıda yaptığın işlerde de dalgın ve dağınıkmısın?
yoksa sadece işine karşı mı böylesin?

gündelik hayatta aşırır hızlı ve pratiğim. saatlerce örgü örebilirim mesela. ama tv izleyemiyorum sıkılıyorum.. bide işin garibi mesleğimi çok seviyorum :(

psikologla bu konu üzerine pek konuşmadık. hipnoz yöntemi kullandı. geçmişe çok takıntılıydım eski sevgilime falan (5 yıllık bi takıntı) çok şükür atlattım. geçen yıl kasımda aldım terapiyi biter bitmez hayatıma yeni biri girdi ve evlendim. ağustosta.

gündelik hayatta aşırır hızlı ve pratiğim. saatlerce örgü örebilirim mesela. ama tv izleyemiyorum sıkılıyorum.. bide işin garibi mesleğimi çok seviyorum :KK43:

psikologla bu konu üzerine pek konuşmadık. hipnoz yöntemi kullandı. geçmişe çok takıntılıydım eski sevgilime falan (5 yıllık bi takıntı) çok şükür atlattım. geçen yıl kasımda aldım terapiyi biter bitmez hayatıma yeni biri girdi ve evlendim. ağustosta.
sadece iş hayatında mı sıkıntı yaşıyorsun?
o zaman işini sevmiyorsun diyecem ama mesleğimi seviyorum diyorsun.
mesleğini seviyorsan işine asılman gerekiyor normalde:işsiz:
çalışmayı sevip içinden gelmemesi de anlaşılması zor.
bir tezatlık var yazdıklarında.
işyerinde seni rahatsız eden tam olarak nedir?
sana iş verilmesi mi,zamanında yetiştirme mecburiyeti mi,insanlarla ilişkiler mi vs vs.
bir sebep olmalı illa ki

sadece iş hayatında mı sıkıntı yaşıyorsun?
o zaman işini sevmiyorsun diyecem ama mesleğimi seviyorum diyorsun.
mesleğini seviyorsan işine asılman gerekiyor normalde:işsiz:
çalışmayı sevip içinden gelmemesi de anlaşılması zor.
bir tezatlık var yazdıklarında.
işyerinde seni rahatsız eden tam olarak nedir?
sana iş verilmesi mi,zamanında yetiştirme mecburiyeti mi,insanlarla ilişkiler mi vs vs.
bir sebep olmalı illa ki
basit işleri bile beceremiyo olmak sanırım beni rahatsız eodiyor. iş arkadaşlarımı astlarımı üstlerimi seviyorum. yaptığım iş çokta zeka gerektirmiyo biraz dikkat ve hafıza yeterli. kafam çokta karışık değil ama yinede dikkatimi asla toparlayamıyorum. eğlenceli gelmişyo işler. mesela şuan bi dünya evrak yığılı önümde ama ben kk'dayım.. En Büyük KK :ruh:

bende aynı durumdayım ama benim başka sorunlarım olduğu için siznde öyle oalbilir mi kafanız özel hayatınızla ilgili bişeylere takılıyor olabilir mi :kahve:

Bence çalışmayı sevmiyorsun,benim önümde bir tek evrak olsa ben burada takılamam mesela.
Olabilir küçümsemiyorum yanlış anlama. Herkes çalışmayı sevecek diye bir şey yok.

Bence çalışmayı sevmiyorsun,benim önümde bir tek evrak olsa ben burada takılamam mesela.
Olabilir küçümsemiyorum yanlış anlama. Herkes çalışmayı sevecek diye bir şey yok.
haklısın bıktım galiba. bu yılda deli gibi izin kullandım yılbaşında raporluydum 15 gün sondra yıllık izinlerimi kullandım 30 gün 7 günde düğün izni e şimdi bide 15 gün mehil iznim var.. yorgun değilim anlıcağın

haklısın bıktım galiba. bu yılda deli gibi izin kullandım yılbaşında raporluydum 15 gün sondra yıllık izinlerimi kullandım 30 gün 7 günde düğün izni e şimdi bide 15 gün mehil iznim var.. yorgun değilim anlıcağın
Maalesef yapacak bir şey yok.
Eğer maddi durumun yeterliyse istifa edebilirsin.
Yoksa işini sevmesen bile sorumluluk duygunu geliştir.
Emin ol sorumluluk duygusu bir çok konuda seni öne geçirir.
Sevmesen de istemesen de ne yaparsa yap güzel yaparsın.

Maalesef yapacak bir şey yok.
Eğer maddi durumun yeterliyse istifa edebilirsin.
Yoksa işini sevmesen bile sorumluluk duygunu geliştir.
Emin ol sorumluluk duygusu bir çok konuda seni öne geçirir.
Sevmesen de istemesen de ne yaparsa yap güzel yaparsın.
evet yaa yazık günah diyom bazen haram oluyo diyorum aldığın para hakkını ver diyom kendime vicdanım sızlıyo.. gerçi bunu diyincede hiç çalışmıyo gibi göründüm ama öyle değil aslında çalışıyorumda yeterli görmüyorum kendimi diyelim.. :KK23::KK23:

ben de çalışmayı sevmediğini düşünüyorum.
aksini yazmışssın ama.
baya da sağlam izin kullanmışssın hani:))
kaç yaşındasın kaç senedir çalışıyosun?
bıkmak için çook erken değil mi?
çalışmaya ihtiyacım yok neden çalışıyorum psikolojisi mi bu acaba:?))

evet yaa yazık günah diyom bazen haram oluyo diyorum aldığın para hakkını ver diyom kendime vicdanım sızlıyo.. gerçi bunu diyincede hiç çalışmıyo gibi göründüm ama öyle değil aslında çalışıyorumda yeterli görmüyorum kendimi diyelim.. :KK23::KK23:
Yok hiç çalışmıyorsun diye düşünmedim inan ki.
Dediğim gibi zorla kendini.
Sorumluluk duygusu en önemlisidir.

ben de çalışmayı sevmediğini düşünüyorum.
aksini yazmışssın ama.
baya da sağlam izin kullanmışssın hani:))
kaç yaşındasın kaç senedir çalışıyosun?
bıkmak için çook erken değil mi?
çalışmaya ihtiyacım yok neden çalışıyorum psikolojisi mi bu acaba:?))
ayy çalışmaya ihtaç olmaz mı var ihtiyacım. :kızgın: 29 yaşındayım yaklaşık 9 yıldır memurum ama ondan önce özel sektörde çalıştım ufak tefek 12 yaşımdan beri.

herkes memur olmaya çalışırken biz memur olarak harıl harıl çalışıyoruz demi
bide diyorlar yüzüme karşı..
ohoo senin işin çok rahat yatiyosunn... keşke bende memur olabilsem gibisinden.
ol bari ömür boyu kahrindan çek...
deli oluyorum ya.
3 yıllık memurum iş ortami sevmiyorum işimi seve seve yapıyorum herşey rağmen.
ilerde ne çekicem orasini ALLAH bilir.
valla müdürler işlerini beğenmez. burnu küçümser hep.
daha güzelini ararlar..
ben işimi düzgün şekilde yaptığımda benden önceki memurlar benim gibi yapamamiş hiç biri...
müdür sölüyo bunu.. başka birime vermek de istemiyo. çünkü birimi degiştirmek istedim. kabul etmedi üç senedir ayni işteyim işe başladığımdan beri. işimde başarılı olduğum için vermek istemiyo galiba.

ayy çalışmaya ihtaç olmaz mı var ihtiyacım. :kızgın: 29 yaşındayım yaklaşık 9 yıldır memurum ama ondan önce özel sektörde çalıştım ufak tefek 12 yaşımdan beri.
o zaman yaptığın işi sahiplen.
küçük yaştan itibaren çalışmış olabilirsin.
tamam bıktırıcıdır vs.
ancak şu an işin anladığım kadarıyla çook rahat.
memursun bir de.
genç yaştasın.
takır takır çalışabiliyor olman lazım şu yaşta.ileride bebek vs. olduğunda ne yapacaksın?
açıkcası psikolojik başkaca bir sorunun yoksa tamamen keyfi şekilde işleri yapmaya üşeniyor gibisin :))
peki başındaki amirler hoşgörülü olmayıp baskı uygulasalar nasıl olurdun?
veya hiç yaşadın mı böyle ciddi uyarılar?
ne bileyim savunma isterler,soruşturma açarlar vs. vs.
memuriyetin de işleyen ciddi disiplin kurulu mekanizmaları var.
durumunu bu açıdan da değerlendir derim .
yeri gelir işini de riske atarsın.
bu işler şakaya gelmez pek.

Back
X