çalışmayan hanımlar, eşinizden harçlık istiyor musunuz?

Ben ücretsiz izne çıkınca 5 ay dayanabildik. Sonra boşandım hahaha 😂😂 5 ayda kavga dövüş 1000 lira aldım. Evet evet tüm mutfak masrafları benim ve çocukların gideri için. Neyseki kredi kartım ve kenarda biraz param vardı. bence normal bir erkek karısına kredi kartı vermeli. Aylıkta maaşı alınca bir miktar nakit vermeli. Ve ara ara ihtiyacın var mı demeli. Benim annem evde. Kredi kartı var. Ben de para bırakıyorum. Ara ara da soruyorum anne ihtiyaç var mı diye. Not annem tüm emekli maaşını bana veriyor 😂😂 para sevmiyor kadın.

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
Konuşun eşinizle, aylık belli bir meblağ bıraksın.
Bu da stres yapacak bişey yok.

2 kere ücretsiz izne ayrıldım. İlkinde benim kredi kartımı da ödüyordu maaş yatınca. Hesabıma düzenli para gönderip elimin altında olsun diye eve de nakit bırakıyordu. 2. kez ücretsiz izindeyken kendi kredi kartımı kapattım eşimin hesaptan ek kart çıkardım nakit durumu önceki gibi devam etti.

Hiç para istemedim.İstemek zorunda bırakmadı.

Annem çalışmayan bir kadındı. Babam her ay maaşını alınca onun şahsi ihtiyaçları için ayırdığı parayı şifoniyerin üzerine bırakırdı direkt. Annem o parayla evin büyük ihtiyaçlarını görmezdi. Onları yine babam hallederdi marketi falan. Annem de kendine bişeyler alırdı evde ufak değişiklikler yapardı ya da güne falan girer birikim yapardı.

Bende kredi kartı var limiti yüksek hiç harçlık istemedim. Tabi çalıştığım zamanda olandan nakit bir param vardı .

Valla biz de senin benim olmadığı için ortak o yüzden hiç düşünmedim

Nakit para çok kullanmıyorum Max 100-200 yanımda taşırım ekstrem durumlar için. Onun dışında kredi kartından harcama yapıyorum ay sonu da eşim ödüyor

Harçlık istemiyorum. Eşimin parası benim paramdır.
Sizin istemenize gerek olmaması lazımdı. Güzel bir konuşma yapmanız lazım. Maaşı yatınca size belirli bir miktar göndersin madem.

Evlenmeden önce babamdan bile isteyemiyordum eşimden hiç isteyemem derdim öyle olmadı istiyorum. Maaşını alınca bir miktarı zaten bana veriyor aslında istemekte değil ama extra bir şey olursa istiyorum. Ben onun için şehir değiştirdim ne utanıcam ya

Ben şu an ücretsiz izindeyim. Kredi kartım var zaten ama eşim herşeyi alıyor gerek kalmıyor. Evde nakit de bulunur lazım olabiliyor bazen. Harçlık lafı bana çirkin geldi siz çocuk musunuz ki, ek kart çıkartsın harcayın oradan.

henüz çalışmıyorum ama eşimden istemeye de çekiniyorum bazen. ben sormadan aylık ya da haftalık düzenli versin istiyorum, var mı böyle olan? bunun stresi beni çok yoruyor
Mis gibi polemiklik konu akşamüstü.🌝

Şuan çalışmıyorum ama gelirim var. Ona rağmen eşim ay başlarında bir miktar para koyar cüzdanıma. Bir kartı da bende durur. Böyle yapmasaydı isteyemezdim sanırım. Babam da anneme haftalık olarak bırakırdı eve.

Yani nasıl insanlarla evleniyor bazı kızlarımız cidden merak ediyorum. Bunu eşinin akıl edip sana kart cikartmasi ve belli miktar para vermesi gerekiyor.
Ek kartim var benim kart geçerli olan yerlerde o şekilde kullanıyorum bazen nakit veriyorum. Eğer eşimden aldığım para bitmisse yine söylerim veya onun aklına gelir o verir. Bunun stresini yaşamadım hiç.

Ben şuan çalışmıyorum eşim kartını bana bırakır ekstra para lazım olduğunda da kendim isterim bence eşlerin arasında para mevzusunda utanma olmamalı

Bu arada erkek akıl etmeli. Ben çalışıyorum param da var geçen çıkardı 1000₺ verdi lazım olur diye kendiliğinden , erkek dediğin eşine eli bol olacak valla birikimi biz yaparız onlar geçindirsin 😅😅

Annem emekli öğretmendi. Aile herkesin babamın ödediği kredi kartı vardı. Babam salondaki masaya her gün para bırakırdı. Harçlık değil o. İhtiyaç. Harçlık çocuğa verilir.

Bekarken kuklandigim kredi kartim var. Hala onu kullaniyorum. Ekstreyi esim ödüyor. Esimin kredi kartlari da alisveris hesaplarimda kayitli oralardan da harcarim. Haber verme geregi bile duymam. Nakit olarak da pek kullanmadigim icin hep vardir genelde ama ben istemeden sürekli takviye yapar zaten. İstemem gerekirse isterim de. Ne cekinicem ya. Yapmayin kendinize bunu. Eslerden biri calismasa bile eve giren gelir ortaktir. Kimse kimseye sadaka vermiyor

Kendisi vermeli ama düşünmüyorsa da pat pat söylerim affetmem.

Benim altınlarımla alınan arabayı sürüyorsan/ benim altınlarımla alınan evde oturuyorsan/ benden yemek istiyorsan/ temiz çamaşır giyiyorsan paramı da ver zahmet olacak ama ,derim .

Back
X