Çalıştığı için Bebeğini Kayınvalidesine bırakan var mı?????

deepbluee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
6
0
86
İstanbul
bebeğime kayınvalidem bakıyor,aslında bakımlı görmüş bir bayan ama
malasef bebeğime bakarken önemsemediği için sanırım çok özensiz bu beni çok rahatsız ediyor.
daha dün işten geç çıktım eşim beni alamaya geldi saat 20;30 gibi buluştuk ben kızımıda getirmesini istedim geldiklerinde kızım hem aç hem de uykusuzdu, enson saat 16:00 da yemek yemiş ve 4,5 saattir hiç birşey yememiş

geldiğinde bende ilk istediği mamaydı. Eşime hem aç hemde uykusu varken keşke geitrmeseydin dedim ama bir türk erkeği olarak cevap bile vermedi

çok üzülüyorum kızıma çok daha iyi bakabilecek bir kapasitesi varken tüm gün tv karşısında oturuyor hiç bir eğitici-öğretici bir şey yapmıyor...

bebeğin kaç aylık yada kaç yaşında?
uykusuz ve aç olmasının sebebi kayinvaldenden kaynaklandığına eminmisin?
belki huzursuzdu o gün yemek yeyip uyumak istememiş olabilir
kayinvalden bebeğine bakmaya razı geldiyse en iyi şekilde bakıyordur diye düşünüyorum
sen daha farklı bişekilde bakılmasını istiyorsan ya kayinvaldene bunu söyleyeceksin tam olarak anlatacaksın, ya bebeğini bir bakıcıya vereceksin yada çalışmayıp kendin bakıcaksın arkadaşım
kayinvalden çokta genç değildir bu yaşta çocuklan uğraşmayı kabul etmesi bile çok güzel bence

Canım çalştığı için,yabancı olarak bir bakıcıdan daha iyi bakacağını düşünüpte kayınvalidesine bebek baktırmayı kabul eden çooookkkk
ben mesela henüz işe başlamadım ama 2.dönem okula başlayınca kızıma kayınvalidem bakacak kızım 5 aylık olacak o zaman.
Kanıdır,canıdır neticede el gibi bakıcıdan daha iyi bakar deyip kabul ettim ama bnim de içime sinmeyen çok şey var,senin dediğin gibi eğitici öğretici hiçbişey vermiyor vermesin de zaten o senin görevin kayınvaliden temel ihtiyaçlarını karşılasın kızının yeter bence.Benimki de hep uyutuyor mesela sinir oluyorum eve geldiğimde bebeğim seme gibi oluyor,gözlerini açamıyor uyumaktan içi geçmiş oluyor resmen.Benim kızım kucağa çok alışkın hep kucaklanmak ister o da ona zor geliyor sanırım,habire sallayıp uyutuyor kendi de dediğin gibi aynen TV karşısına.Ama ben işe başlayınca kuralları daha net belirleyeceğim,baştan konuşmak lazım,zor olur,yüzgöz olmak istemiyor insan ama mecburz bebeklerimiz için.

Bir de benimki evi uzak olduğu için hafta içi ben de kalacak,hafta sonu da evine gider diye hiç konuşulmadı,lafı geçmedi,söylemeye gerek yok ama dimi?Benimki bu konularda çok anlayışsızdır,düşüncesizdir.Bakalım gidecek mi?Sinir krizleri beni bekliyor.Ama yine de ne olursa olsun bakıcıdan çok daha iyidir,aklında bin türlü düşünce evde ne oluyor acaba diye düşünmekten iyidir.Yine dedüşünüyoruz ama en azından onun da torunu diyoruz.
Allah kolaylık versin canım hepimize.

Allah çalışan annelere kolaylık versin.bakıcıya bıraksan bi dert,kaynanaya bıraksan o da ayrı bi dert.ben çalışmıyorum bebeğime kendim bakıyorum ama düşünüyorumda bebeğini başka birine emanet etmek çok zor gibi geliyor bana.

güvenemiyorsan aklına hep takılı kalacaksa (ki bu senin kayınvalidene içten içie düş bilemene sebep olur)
maddi durumun imkan verityorsa bir bakıcı tut ama hala için rahat etmeyecekse (heralde annen uzakta bakacak konumda değil)
kayınvalidene anne içim elvermiyor yoruluyorsun biz bir bakıcı tutalım o ileri yapsın çocukla ilgilensin sen de kontrol edersin iyi balkıyor mu die.. senden iyi bakamaz ama kıyamıyorum artık sana
dersin

bencede kabul etmis olmasi bile güzel bisey, mecbur degil sonucta.
Eger aklin kaliyorsa bebeginde krese falan ver..
türkiyede kac yasindan itibaren kabul ediliyor cocuklar krese bilmiyorum, ama iyi bakiyorlardir sanirim, belirli saatleri falan vardir uyumasi ve yemek yemesi icin..

kayınvalideniz torununa kendi mi bakmak istedi yoksa sizin isteğinizle mi bakıyor?
kendi bakmak istemişse, gördüğünüz eksikleri uygun bir dille rica edersiniz.
kendi istememişse, özenerek bakmayabilir. belli bir yaştan sonra zor gelir çocuk bakımı. bu durumda güvenilir bir bakıcı tutmalısınız ya da işinize ara vereceksiniz.

hem kayınvalideniz bebeğe bakıyor hem de kadın yaranamıyor size.
eğer memnun değilseniz ki eminim kayınvalideniz içinde yorucu ve zordur.
anneniz varsa yakınsa ona bırakın.bakıcı tutun kreşe verin.
kayınvalideniz nasıl olsa sizi memnun edemiyor.kimse torun bakmak zorunda değil

bebeğime kayınvalidem bakıyor,aslında bakımlı görmüş bir bayan ama
malasef bebeğime bakarken önemsemediği için sanırım çok özensiz bu beni çok rahatsız ediyor.
daha dün işten geç çıktım eşim beni alamaya geldi saat 20;30 gibi buluştuk ben kızımıda getirmesini istedim geldiklerinde kızım hem aç hem de uykusuzdu, enson saat 16:00 da yemek yemiş ve 4,5 saattir hiç birşey yememiş

geldiğinde bende ilk istediği mamaydı. Eşime hem aç hemde uykusu varken keşke geitrmeseydin dedim ama bir türk erkeği olarak cevap bile vermedi

çok üzülüyorum kızıma çok daha iyi bakabilecek bir kapasitesi varken tüm gün tv karşısında oturuyor hiç bir eğitici-öğretici bir şey yapmıyor...

Hayatim kaynanan kac yasinda bilmiyorum ama yasliysa öyle egitici ögretici bir sey yapmasini beklemen yanlis....Eski kadinlarin cocuk bakma tarzi ile bizimki cok farkli, simdiki nesil yani bizler cok daha fazla ilgileniyor cocuklariyla!!:delphin:

Kizin kac yasinda keske onuda yazsaydin krese verebilecek yasta ise bence ver, orda hic olmazsa senin istedigin gibi birseyler ögrenir ve egitilir...
Daha cok kücük ise iki secenegin var: ya kayinvalidenle güzel bir uslupla konusacaksin yada bir bakici tutacaksin...:kahve:

Aksi taktirde her allahin günü ise gittigin zaman cektigin vicdan azabi sen yer bitirir.:teselli:

benim degil ama kizkardesimin bebegine kayinvalidesi bakiyor kardesim dr izinlerinin tamamini kullanmisti yazarken sinirden hala cildiriyorum kardesimin esinin israriyla annesinin doldurusuylada bebegi ona biraktilar 1ay sonra cocuk zayiflamaya sararmaya basladi surekli uyku halindeydi sagolsun damat hala birsey yok birsey yok diye annesine toz kondurmadi ama kardesim isi cozmeye calisti ama bir sonuc elde edemedi tahliller vs hersey normal cikiyordu derken bir pazar gunu kardesim ve esi annesine gitmisler kizi birden aglamaya annesine sarilmaya baslamis (7,5aylik)ve kardesimin kucuk gorumcesi ilkokul ogrencisi aynen sunu soylemis anne gazli tulbenti getir sila durmuyor diyince is ortaya cikmis kizi uyutma esnasinda bir tulbenti tup gaza tutup yuzune ortuyorlarmis inanilmaz bir vahset ve bu sekilde uyutuyormus sarardi soldu yavrumuz ve kardesim yikti ortaligi polislik noktaya geldiler eside annesinin igrenc yuzunu gordu simdi annem gitti o bakiyor yavrumuz duzeeldi Allah korudu gaz zehirleyebilirdi hayatina malolabilirdi simdi tum iliskileri kesildi bu kotu bir ornek baska bir babaannenin boyle cikabilecegini hic sanmiyorum insan bile demek yanlis ya neyse annemde uzun sure kalamiyacak sanirim diplomali egitimli bir bakici bulacaklar ben maddi imkanlar yuzunden insanlarin aile buyuklerine biraktigini dusunuyorum ama dr bunun cok hatali bir yol oldugnu savunuyor ben sahsen annemede kayinvalidemede birakmam ya isimden fedakarlik yaparim ya paradan bir yol bulurdum . kendi kani cani gibi bakan babaannelerde cok gerci ama Allah calisan annelere yardim etsin

benim degil ama kizkardesimin bebegine kayinvalidesi bakiyor kardesim dr izinlerinin tamamini kullanmisti yazarken sinirden hala cildiriyorum kardesimin esinin israriyla annesinin doldurusuylada bebegi ona biraktilar 1ay sonra cocuk zayiflamaya sararmaya basladi surekli uyku halindeydi sagolsun damat hala birsey yok birsey yok diye annesine toz kondurmadi ama kardesim isi cozmeye calisti ama bir sonuc elde edemedi tahliller vs hersey normal cikiyordu derken bir pazar gunu kardesim ve esi annesine gitmisler kizi birden aglamaya annesine sarilmaya baslamis (7,5aylik)ve kardesimin kucuk gorumcesi ilkokul ogrencisi aynen sunu soylemis anne gazli tulbenti getir sila durmuyor diyince is ortaya cikmis kizi uyutma esnasinda bir tulbenti tup gaza tutup yuzune ortuyorlarmis inanilmaz bir vahset ve bu sekilde uyutuyormus sarardi soldu yavrumuz ve kardesim yikti ortaligi polislik noktaya geldiler eside annesinin igrenc yuzunu gordu simdi annem gitti o bakiyor yavrumuz duzeeldi Allah korudu gaz zehirleyebilirdi hayatina malolabilirdi simdi tum iliskileri kesildi bu kotu bir ornek baska bir babaannenin boyle cikabilecegini hic sanmiyorum insan bile demek yanlis ya neyse annemde uzun sure kalamiyacak sanirim diplomali egitimli bir bakici bulacaklar ben maddi imkanlar yuzunden insanlarin aile buyuklerine biraktigini dusunuyorum ama dr bunun cok hatali bir yol oldugnu savunuyor ben sahsen annemede kayinvalidemede birakmam ya isimden fedakarlik yaparim ya paradan bir yol bulurdum . kendi kani cani gibi bakan babaannelerde cok gerci ama Allah calisan annelere yardim etsin

Ay ben simdi bayilicam:1shok: Allahim yarabbim bu nasil bir insanlik nasil bir cahilik:1shok:

Hayatim kaynanan kac yasinda bilmiyorum ama yasliysa öyle egitici ögretici bir sey yapmasini beklemen yanlis....Eski kadinlarin cocuk bakma tarzi ile bizimki cok farkli, simdiki nesil yani bizler cok daha fazla ilgileniyor cocuklariyla!!:delphin:

Kizin kac yasinda keske onuda yazsaydin krese verebilecek yasta ise bence ver, orda hic olmazsa senin istedigin gibi birseyler ögrenir ve egitilir...
Daha cok kücük ise iki secenegin var: ya kayinvalidenle güzel bir uslupla konusacaksin yada bir bakici tutacaksin...:kahve:

Aksi taktirde her allahin günü ise gittigin zaman cektigin vicdan azabi sen yer bitirir.:teselli:

Ay ben simdi bayilicam:1shok: Allahim yarabbim bu nasil bir insanlik nasil bir cahilik:1shok:

sorma bu cok kotu bir olay kimsenin bu kadar gaddar olacagini sanmiyorum cildirasi geliyor insanin zavalli kardesim hala kendini sucluyor esi sut dokmus kedi oldu kardesim maddi imkansizliktan degil sirf esinin baskisi kayinvalide doldurusu va etrafin kanidir canidir baskisiyla kabul etti iste sonuc benim kizimda 9aylik olucak nerdeyse cok iyi isimdem istifa ettim esimde annemi getirtelim annen gelsin diye cok israrci oldu ama dinlemedim isimi biraktim evime ofis kurdum cok memnunum kizim gozumun onunde huzurlu mutlu 3yasina kadar kendim bakicam sonra krese vericem o zaman calismaya geri donerim zaten suan evimden yapabildigim bir isim var parada kazaniyorum gercekten calisan anne olmak cok zor

canım bu dehşet resmen ya bende hamileyim doğumumada sayılı günler kaldı daha karnımdayken kıyamıyorum bebğime bunlarda nasıl vicdan var allahım.bende kesinlikle kayınvalideme güvenmiyorum bu konuda çünkü tek hayatı tv programları yanında kapı çalsa kıçını kaldırıp bakmaz çok üşengeç bir tip...ya işte maddi imkanlar yeterli değilki hepimiz eğitimli birer bakıcı tutalım.bende çalışmayı çok istiyorum ama emanet edemem kimseye gibi geliyor...

çok feci ya bu ne tvde gördüğümüz manyak bakıcılardan da öteymişş Allah insanı kötü insanla karşılaştrmasın
bende mart başlayacağım ve kayınvalidem bakacak beğenmediğim şeyler var tabi ama şükrediyorum halime o olmasaydı napardım kime emanet ederdim canı sonuçta kimse annesi gibi bakamaz ama oda elden daha iyi bakar
gelelim açlık ve uykusuzluk haline o biraz farklı emin misin ihmalden olduğuna eğer öyleyse ciddi bir mevzu bu bence bunu biraz araştır dikkat et eğer öyleyse önlemini al konuş bence

sorma bu cok kotu bir olay kimsenin bu kadar gaddar olacagini sanmiyorum cildirasi geliyor insanin zavalli kardesim hala kendini sucluyor esi sut dokmus kedi oldu kardesim maddi imkansizliktan degil sirf esinin baskisi kayinvalide doldurusu va etrafin kanidir canidir baskisiyla kabul etti iste sonuc benim kizimda 9aylik olucak nerdeyse cok iyi isimdem istifa ettim esimde annemi getirtelim annen gelsin diye cok israrci oldu ama dinlemedim isimi biraktim evime ofis kurdum cok memnunum kizim gozumun onunde huzurlu mutlu 3yasina kadar kendim bakicam sonra krese vericem o zaman calismaya geri donerim zaten suan evimden yapabildigim bir isim var parada kazaniyorum gercekten calisan anne olmak cok zor

En iyisini yapmissin canim, bende her iki kizimda dogum izinmi tam kullandim 3 sene ciktim isten...simdi daha bir senem var bitsin kizimi krese verip baslicam allahin izini ile, bende ne anneye nede kayinvalideye baktirma taraftariyim:delphin:, mecbur olursun tabiki baska fakat imkanin oldugu müddet cocuguna 3 yasina kadar kendin bakicak sonrada iyi bir krese vericeksin, orda gördügü ilgiyi egitmi yasitlarinla gecirdigi zamani hicbir anneanne yada babaannede göremez...a.s

Rabbim kolaylik versin sanada nuraycim, tüm calisan annelere:teselli:

konuyu yazan arkadasim madem sende bakimda bir eksiklik farkediyorsun baska bir yontem bul eger maddi imkanini zorlayabilirsen egitim almis birinle anlasabilirsin onada guvenmem dersen kamera sistemi kurdurup isyerindeki bilg. kontrol edebilirsin yada direk kayinvalidenle canini SIKan seyleri paylasabilirsin sonucta seni anlayacaktir ama icinde kuskuyla acabalarla yasamak cok zordur

hem kayınvalideniz bebeğe bakıyor hem de kadın yaranamıyor size.
eğer memnun değilseniz ki eminim kayınvalideniz içinde yorucu ve zordur.
anneniz varsa yakınsa ona bırakın.bakıcı tutun kreşe verin.
kayınvalideniz nasıl olsa sizi memnun edemiyor.kimse torun bakmak zorunda değil

tabiki zorunda değil ama eğer bir iyilik yapacaksa layıkıyla-hakkını vererek yapmalı...
arkadaş eğer kendi istediyse bile kayınvalidenin de kendi torununa iyi bakması gerekir diye düşünüyorum.
eminim herkes bakıcı tutmayı-kreşe vermeyi düşünmüşlerdir öncesinde ama şartlar ne bilemeyiz...

ürperdim resmen yaaaa
o nasıl bir insanmış yaa
kahrolsun...bence akıl sağlığı yerinde değil

Vicdanı olmayan insan annede olsa, babaannede olsa kötüdür. Ona yapılacak bir şey yok.
Ama ben insan ve vicdan sahibi olan hiçbir kimsenin küçücük bir çocuğu aç bırakacağını sanmıyorum. Sizin içiniz rahat değilse yapabileceğiniz tek şey çocuğunuza bir bakıcı tutmak yada kreşe vermektir.
Benim çocuklarımı annem büyüttü sağolsun, kendisi bizi nasıl büyütmüşse çocuklarada o terbiyeyi verdi. Benim yap dediklerimi "ben yapamam beğenmiyorsan yuvaya ver yada bakıcı tut" diyerek reddetti.
Fakat bir yabancı eline bırakmaktansa annemin bakmasına razı olmuştum. Beğenmiyorsam annemin dediği gibi çocuğu ona bırakmayacaktım. Sizde öyle yapın. Sonuçta çocuklarımıza bakmak zorunda değiller.

kardeşinizin kayınvalidesi cidden çok uçta bir örnek.akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum.
fakat hangi doktor aile büyüklerine bırakmayın demiş tavsiye etmiş merak ettim.
böyle saçmalıkmı olur?
aile büyükleri kötü davranıyorda bakıcılar melekmi?bebeği yerden yere çalan bakıcılarda gördük,duyduk,çakmak gazı koklatıp uyutanlarıda.
yani her tarafta psikopatlar var.
ben hiç kimsenin bebeğe kendi kanından birinden daha iyi bakabileceğine inanmıyorum.çok azdır.tıpkı kardeşiniz ve kayınvalideniz gibi.
benim oğluma görümcem baktı.oğlum 5,5 aylıktı ve ben çalışmaya başladım.eğitim yönünden benden daha iyi baktı diyebilirim.ama dışarı çıkarmazdı.ve yemek yemek istemediği zaman ısrar etmezdi.oğlum hiç bi zaman çok iştahlı ve kilolu bi çocuk olmadı bu yüzden.ama yinede yabancı birini tercih etmezdim.

Back
X