Calistigim halde düşük alıyorum :(

ticaretcikiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2019
320
78
18
27
Bu sene üniversiteye basladim. Okula başlamadan önce okul birincisi olmak gibi bi hayalim vardı. Hatta bu yüzden kendi sınıfımdan biriyle instada tartistim. Okullar acildigindan beri günü gününe çalışıyorum. Hocaları da düzgünce dinliyorum. Ama buna rağmen istediğim notu alamıyorum. Bu hafta ilk vizelerimi oldum. İki tanesi berbat geçti bir tanesi güzeldi ondan da 50 almışım. Geçme notu 60. Sınava geç kaldığım için boyle oldu. İktisat matematik gibi derslerimiz var. Okul haricinde 2 tane yabancı dil de öğreniyorum.
Sizce ne yapmalıyım? B12 eksikliginden şüphe ediyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum 🙁 İş bulurken diplomaya ve Diploma notuna bakiyorlar mi?

Çalıştığıniz halde düşük not alıyorsanız ya çalışma sisteminiz yalnis, yada yeterli kadar profesörün ağırlık verdiği konuları anlamıyorsunuz. Türkiyede sistem nasıl bilmiyorum ama eski sınavlara bakmak mümkün mü? Veya sınavları daha önce vermiş öğrencilerle görüşün ipucu almak için

Çalıştığıniz halde düşük not alıyorsanız ya çalışma sisteminiz yalnis, yada yeterli kadar profesörün ağırlık verdiği konuları anlamıyorsunuz. Türkiyede sistem nasıl bilmiyorum ama eski sınavlara bakmak mümkün mü? Veya sınavları daha önce vermiş öğrencilerle görüşün ipucu almak için

Görüştüm ama olmadı 🙁 Galiba çalışma sistemim yanlış

Çalışma sistemini değiştir canım. Başarılı olan arkadaşlarınla görüş, neye dikkat ettiklerini sor. Azmini kaybetme :)

Akşam yatmadan önce notlarina tekrar okusan
Uyumadan önce daha iyi akilda kalirmiş ya da birisine konuyu anlaticaksin

Ama iş bulurken diploma notunun önemli oldugunu dusunmuyorum

Ticaret sektöründe çalışan biri de öyle dedi. Arapça bildiğim için iyi bir maaşla çalışırsın dedi.

Çalışma sistemini değiştir canım. Başarılı olan arkadaşlarınla görüş, neye dikkat ettiklerini sor. Azmini kaybetme :)

Gereksiz detay çalışıyorum sanırım ☺ İnşallah olacak finaller %60 etkiliyormus onlara daha çok çalışacağım bakalim

Üniversitede asla istediğim notları alamazdım özellikle sözel derslerden. Artık aptal filan olduğumu düşünüyordum. 😒😒

Aynı sınavda senden çok daha yüksek notlar alanlar varsa sistemin yanlıştır, gereksiz detaylara takılıyorsundur. Yüksek not alanların not tutma şekillerine bak.
Yok eğer sınıf geneli notlar düşükse sınav zordur.

diploma notu iş için o kadar önemli değil akademik kariyer yapacaksanız veya yurt dışı yüksek linsansa falan başvuracaksanız gerçekten önemli.diliniz ve torpiliniz çok daha önemli diploma notundan.çok fazla kendinizi şartlayıp sıkıyor olabilirsiniz.çok çalışmak kadar verimli çalışmakda önemli.sizin gibi çift anadal yapacağım,yatay geçiş yapacağım diye kasıp duran arkadaşlarım vardı hiçbiri birşey yapamadı.resmen kendilerini bu işe adamışlardı gece gündüz çalıştılar ama olmadı.her zaman bir b planınız olsun.büyük ihtimal bölüm size uygun değil veya yanlış çalışıyorsunuz.

Bu sene üniversiteye basladim. Okula başlamadan önce okul birincisi olmak gibi bi hayalim vardı. Hatta bu yüzden kendi sınıfımdan biriyle instada tartistim. Okullar acildigindan beri günü gününe çalışıyorum. Hocaları da düzgünce dinliyorum. Ama buna rağmen istediğim notu alamıyorum. Bu hafta ilk vizelerimi oldum. İki tanesi berbat geçti bir tanesi güzeldi ondan da 50 almışım. Geçme notu 60. Sınava geç kaldığım için boyle oldu. İktisat matematik gibi derslerimiz var. Okul haricinde 2 tane yabancı dil de öğreniyorum.
Sizce ne yapmalıyım? B12 eksikliginden şüphe ediyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum 🙁 İş bulurken diplomaya ve Diploma notuna bakiyorlar mi?
Balık yemenizi tavsiye ederim.Vize-final haftası hep balık alırım çalıştıklarım kafama hem daha kolay girer hem de unutmam

Back
X